|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
"brzucholek" bardzo ladny
![]() oczywiscie zapomnialam skomentowac brzuszki w postach wczesniejszych - kazdy brzuszek jest wyjatkowy ![]() a w zalaczniku ciuszki z ciucholandu, malo bielizny, bo trudno znalezc fajne bodziaki, widzialam kilka, ale sprane, wynaciagane, nie fajne ![]() bede jeszcze szperac wozek juz mam bo trafil sie okazyjnie
#4952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Jak wszystkie dziewczyny jestem za tym żeby Zanka dalej prowadziła nasz wątek
![]() JustPi fajny brzuś ![]() Dziewczyny gońcie te wszystkie choróbska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
dla tych którzy nei znają
![]() FAZY ROZWOJU MACIERZYŃSTWA Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ ___________ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ ___________ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ ___________ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ ___________ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ ___________ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ ___________ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ ___________ Wyjście z domu: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ ___________ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ ___________ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
BAN stały
|
No,no...jak ładnie brzusie rosna
![]() Kształtniutki! Kolinko dałaś czadu w lumpie.Świetne-jak nowe ![]() Brunetko-ważne,ze już w domku z maleństwem. Te wymiary co podałaś,to główka,brzuszek,kosć udowa i waga niuńci ![]() Co z tymi gorączkami jest ![]() Spróbujcie na noc sobie zaaplikować wszystko domowe sposoby dozwolone. Oby do rana przeszło ![]() Zanko jak Ci sie chce,to oczywiscie nadal prowadź wątek ![]() Wszystkie następne też ![]() Robisz to rewelacyjnie!!! Carmelko-to pewnie bakterie Cię zaatakowały.Wypedz żurawina,wit.C ![]() Bartessa a co zawsze małemu dajesz na gorączke?U nas sprawdza sie wyśmienicie Nurofen. Serwuje sobie i dzieciom owsiankę-tak nam sie zachciało ![]() Monia wielkie brawa dla Ciebie ![]() Zgadzam sie.Na prawdę!!! Tylko co z 4 dizeckiem będę ja robić?Aż sie boję.A o znieczulenie prosiłam już w 4 miesiacu hahah ![]() Tylko ciouszki nadal mam w kostkę. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-02-22 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze cos na oplucie monitora
Policjant zatrzymuje dresiarza w BMWicy: P: Dokumenciki prosze... D: Nie mam dokumencików... P: Ach tak, bez dokumencików jedziemy? D: Prosze, tu mam zaswiadczenie o kradziezy dokumentów, mam jeszcze tydzien na wyrobienie nowych... Policjant sprawdza, pieczeci, podpisy wszystko sie zgadza... Policjant obchodzi samochód patrzac badawczo, usmiecha sie szeroko i mówi: P: No prosze, jedziemy autkiem na niemieckich numerach? D: A tak, prosze bardzo - mienie przesiedlencze, mam jeszce dwa tygodnie na zarejstrowanie - podaje policjantowi dokument. Policjant sprawdza, pieczecie, podpisy wszystko sie zgadza... Poirytowany kaze otworzyc bagaznik - w bagazniku trup! P: A to co!?! D: To Wujek Rysiek, prosze oto akt zgonu - podaje policjantowi dokument. Policjant sprawdza, pieczecie, podpisy wszystko sie zgadza ... P: No akt zgonu w porzadku, ale tak nie wolno przewozic zwlok ... D: Prosze tu jest pozwolenie na transport zwlok, jutro pogrzeb w kaplicy Swietego Jana w Krakowie - podaje policjantowi dokument. Policjant sprawdza, pieczecie, podpisy wszystko sie zgadza ... Zdesperowany zaglada do bagaznika, zauwaza cos i pyta triumfalne: P: A dlaczego denat ma lokówke elektryczna w odbycie?! Dresiarz spokojnie podaje mu dokument: D: Prosze bardzo - oto ostatnia wola Wujka Ryska... |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Wtajemniczenie
|
83monia uśmiałam się
![]() ![]()
#4959 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
Monia83
![]() Kiedyś pisałam na wątku, że jesteśmy zaproszeni do Ostrzyc na wesele do Żabiego Dworu. To chyba Twoje okolice prawda? Byłaś tam może kiedyś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No faktycznie malutka, ale cos sie pokombinowac da. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciuszki ful wypas! Jestem za! Ja juz sie pozegnam na dzis, troche jestem padnieta po kolejnym "aerobiku" dla ciezarnych, a jutro juz do pracy. I znowu nie bede na biezaco....byle do maja! |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To u mnie w lumpku jak dzisiaj byłam to po 1zł moglabym kupić ze 20 sztuk bodziaków - jak nowiutkie, 5 sztuk identycznych ( jak komplet ) wisiało kolo siebie, ale wszystkie nie odpinane pod szyjką a to podbno przekleństwo i ja szukam tylko takich z guziczkami.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-02-22 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Zanka ja również jestem za Twoją kandydaturą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zadomowienie
|
monia teksty swietne, wlasnie z siostra na skype gadam i jej to podeslalam - usmialysmy sie
Cytat:
na stronie sklepu jest napisane ze po złożeniu (dxsxw): 86x56x44cm ja jezdze kombi, wiec na te parametry nie zwracalam uwagi, ale to wazne jest przy mniejszych autkach na zime bedziemy miec spacerowke na tym ciezkim stelazu, a na kolejne lato kupimy lekka spacerowke - takie plany ![]()
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
ok dziewczyny nie ma sprawy
ale nadal nie wiem co z tytułem ![]() mój wózek idzie do mnie z lublina jutro powinien być w I ciąży kupiłam wózek w 6.miesiącu ciąży ![]()
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
dziewuszki ten "katarek" to własnie to:?
http://allegro.pl/rewelacja-odciagac...463535726.html iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Ja czekam aż dziadziowie wózek kupią jak się zdeklarowali
![]() Dziewczyny dopadło mnie okrutne obżarstwo. Zjadłam kisiel z bratem na pół, dwa pączki a oprócz tego normalne posiłki ![]() ![]()
#4968 |
Zakorzenienie
|
my mamy Fridę i jestem zadowolona, polecam
gruszka to tragedia, miałam dwie różne, małemu aż krew z noska leciała jak odsysałam nimi katar a Frida rewelacja, nigdy nie uszkodziła noska
#4969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze Fridę za czasów Szymona kupioną 5 lat temu. I nadal sie sprawdza,wiec nie wiem czy będę zmieniać,no chyba,ze choroba małej mnie zmusi. Ja nie mam weny na twórczość. Kiedyś pisałam wiersze ale wtedy młoda i nie pomarszczona byłam. Wymyślajcie tytuł.Ja za głupia. Zanka jutro będziesz miała wózeczek? Pokazujcie swoje łowy bo ja nadal nie wiem co kupić i zwlekam.Popatrzę najpierw. Choć mam 2 wózki ale chcę zmiany troszkę. Bodziaki te nierozpinane nie są wszystkie złe. U nas tylko 3 sztuki sie rozlazły ale nie noworodkowe tylko na teraz czyli 80-86 a wa takich maluch znacznie dłużej chodzi niz w 56-62. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
nerola no mam nadzieję, że jutro do mnie dotrze
pochwalę się
#4972 |
Raczkowanie
|
zanka, nerolka dzięki
czy jest jakas dziewczyna któr uzywała zarówno katarku jak i fridy? muszę kupic a nie wiem co ![]() dziewczyny ja czasem żeby się odstersowac czytam głupie stronki. i dziś zobaczyłam coś co mnie roZczuliło: http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,...__dolarow.html co do apetetu ja dzis od TZ dostałam truskawki ze smietaną i mimo, że sztuczne to smakowały że heeeeeeeeeeeej (coś on chyba dziś ode mnie chce.... ![]() a teraz idę na lody śmietankowe aaaj kolacja jak ta lala ![]() moja córcia w brzuszku dzis ma dzien dziecka ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie.... widzę, że wątek ma sie ku końcowi, pewnie zajrze dopiero na nowy.... w domu znowu mam szpital....tż ma prawdopodobnie grype żołądkową.... horror!! przyjechał do domu, blady jak ściana, ledwo do kibla zdążył z haftowaniem.... gorączka 38, leży jak skóra z diabła i telepie go od godziny z zimna.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
czyli co? tytuł zostaje ten co jest teraz?
laski nie straszcie tak tą grypą żołądkową ![]()
#4975 |
Zakorzenienie
|
no widzę że ta grypa to jakaś plaga normalnie, dobrze że moje szczęście jakoś to łatwo przeszedł, w zasadzie półtorej dnia i po grypie. Zdrowiutki jak rybka
![]() uważajcie na siebie kobietki !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Monia haha dobre
![]() ![]() Kolina ale zakupy hoho-świetne i udane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zanko nie wiem jak inne dziewczyny, ale wydaje mi się że zostawimy jeszcze tytul stary? Nie ma sensu jeszcze wymyslać nowego z kopniakami, czy wyprawkami bo dla niektórych to za wcześnie? Nie wiem może sie mylę, dziewczyny co robimy? Brzuszki ładne i slodkie, rosna sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 83monia - genialne są te fazy rozwoju macierzyństwa ![]() ![]()
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
A to rozwiązała się moja zagadka....
![]() Natka, świetny ten sklep HappyMum, ale ja to mam złe doświadczenia z kupowaniem dla siebie ubrań przez net, bez mierzenia. Jak raz kupiłam spodnie wg tabelki na stornie, to okazało się, że przynajmniej jeden rozmiar za duże. Szkoda, że u mnie nie ma tego sklepu. Ja jakoś kiepski dzień miałam, jak przyszłam z pracy i zjadłam obiad, to padłam na plecy i tak mnie ścięło, że dopiero wstałam. Teraz to bym pewnie do rana mogła działać. No ale wy już pewnie śpicie, więc dobranoc wszystkim, słodkich snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry mamusie ![]() U Nas śniegu nasypało ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.