|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podpalony kuba!!!
![]() Ja się strasznie wkurzam jak moja psica złapie coś na spacerze i od razu staram się wyciągnąć jej to z pyska. Pod blokami mnóstwo ludzi wyrzuca jakieś stare jedzenie, skąd mam wiedzieć czy coś nie jest nafaszerowane jakimś świństwem. A nawet jeśli nie jest to już sam fakt, że jest to jakieś żarcie niewiadomego pochodzenia, może stare itd i nie chciałabym, żeby moja psica się po czymś takim pochorowała ![]() W mojej klatce jakaś babka "karmi" latem koty czyli wyrzuca kolo bloku surowe mięso - latem! surowe mięso! które leży tam kilka dni a w taki upał to raczej po kilku godzinach nie nadaje się do jedzenia ![]() Są może jakieś nowe wieści o Kubusiu? ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-02-20 o 14:29 |
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
Kubulku
|
|
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu PROTESTUJEMY! ***wątek z petycjami***
Również się pod taką petycją podpiszę
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wiadomo co z Kubusiem? ostatnio widziałam go w tv i aż mi go szkoda chodził taki powyginany :-(
|
#2466 |
|
Przyczajenie
|
Kubusiu badź dzielny!!! Kochamy Cię!!!
Ja się tylko wciaż zastanawiam kiedy w tym cholernym kraju wreszcie zmieni sie prawo i autorzy takiego bestialstwa będa karani surowym więzieniem???? Czy odpowiednie zmiany w prawie to naprawdę takie trudne??? !!!! Ile jeszcze będziemy czekać??? |
|
|
|
#2467 |
|
Konto usunięte
|
Fajny wątek, podpisałam już wszystko, czego wcześniej /o czym wiedziałam z innych źródeł/nie podpisałam
carolinascotties kilka dni przeryczałam po widoku tego psa, o którym masz info w profilu Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2011-02-21 o 16:59 |
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Jutro piszę do Pani Eli bo ludzie się wypytują co z Kubą a tu cisza jak makiem zasiał
![]() Kubuś |
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób
Boże, widziałyście to???
![]() http://wyborcza.pl/1,75478,9138121,S..._zeberka_.html |
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Kuba
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to coś złego? Bo boję się włączać.
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Możesz włączyć
Ale faktycznie, piszcie co jest pod wklejanymi linkami, ostrzegajcie jeżeli zawierają jakieś drastyczne sceny bądź opisy! Plisss..!
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie... nie ma krwawych scen -
to zapowiedz "restauracji", ktora ma byc w Warszawie i w ktorej mozna bedzie dostac potrawy z psiego i kociego miesa... fragment artykulu "Jakub Pham planuje półprywatną restaurację dla znajomych z psiną i kociną. Wywiad z nim ukazał się właśnie w "Tygodniku Internetowym MY21". W Wietnamie, skąd jego rodzice przyjechali do Polski w latach 80., jada się psy i koty tak jak u nas krowy czy świnie. Jakub Pham je psinę i kocinę również w Polsce. Jak mówi, jest to mięso sprowadzane z zagranicy. Ze schroniska wziął wprawdzie dwa psy w celach spożywczych, ale polubił je i zostały jako zwierzęta do towarzystwa. Pham sądzi, że Polacy chętnie poznają smak zwierząt, których dotąd nie jedli. Myśli o otwarciu lokalu dla wtajemniczonych: - Nie będzie szyldu, nie będzie reklamy, nie będzie to lokal w pełnym tego słowa znaczeniu. Raczej spotkania, podczas których znajomi będą mogli skosztować czegoś zupełnie innego." Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9138121,S...#ixzz1EiEILRQQ Pogrubiony fragment - nie sadze, zeby sprowadzal psy... schrony zazwyczaj nie interesuja sie, co stalo sie z wyadoptowanym psiakiem, czy kotem... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2011-02-22 o 19:08 |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałyście dziś Uwagę?
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, o czym było?
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś idiota-dzielnicowy, trzymał pieska (ala owczarek niemiecki) na łańcuchu, związanym w bardzo finezyjny sposób - wyglądało to jak puszorek dla królika. Jedynym zajęciem psa było przenoszenie w pysku pustego garnka. Ma pościerane zęby, chorą wątrobę, jest chudy i jego sierść jest w strasznym stanie.
Jak reporter poszedł do jego przełożonego, bo oczywiście z nim nie dało się skontaktować to ten powiedział, że wszystko trzeba wyjaśnić zanim się kogoś osądzi. Pytam co wyjaśniać???? Jak na dłoni widać w jakim stanie był pies. Na dodatek dostarczył jakieś lewe książeczki. Niezły przykład, nie ma co.
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
o jaaaaaaaaaaa, dziewczyny patrzcie co stalo się u mnie w miescie
Tzn wlasciwie w okolicy mnie..KOSZMAR!!!!!!!!!!! Jak zwykle kochana Pani Renatka w akcję wkroczyla, niestety zbyt późno...http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...PSKI/195478791
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Marzy mi się taka straż w każdej gminie która chodziłaby od podwórko do podwórka i sprawdzała w jakim stanie są psy!!! I jeszcze jedno obowiązkowe ubezpieczenie psa!!!
Kubuś |
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Pani Eli ciężko jest się dodzwonić do kliniki.Pani doktor wciąż zajęta.Ze dwa razy się udało ,to tylko pani doktor zdążyła powiedzieć,że ma zaraz operację i pogadają później.Ale sądzę,że zbyt dużo się u Kuby nie zmieniło.Na pewno jest pomalutku coraz lepiej.Jak tylko będę miała coś nowego od razu napiszę.Mam drugą walentynkę Kuby ,ale nie umiem wstawiać
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weterynarz Baczyński ostatnio leczył mojego psiaka..Straszne Jak tak można ?? Nie lepiej było je gdzieś oddać ??
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwierzęta mają ciężko w życiu przez nas. Kiedy widzę jakiegoś szczęśliwego psiaka na spacerze to cieszę się w duchu jego szczęściem. Ale potem nachodzi mnie taka myśl, że jego pan może zaraz się nachlać i przez "przypadek" wyrzucić go przez okno... Przez takie zachowania traci się zaufanie do ludzi..
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, którzy nie szanują zwierząt do najgorsze bestie!! Wszystko bym oddała, by dać tym zwierzakom dom, jedzenie i miłość, żeby uchronić je od cierpienia. Nie wiem, co siedzi w mózu tych ludzi, ale tacy nie zasłużyli na żaden szacunek. Powinno się traktować dokładnie tak samo te bestie, jak oni potraktowali zwierzęta! I z przyjemnością patrzyłabym jak taki śmieć zdycha!
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zobaczcie http://www.facebook.com/event.php?eid=132016736868020
Jak u nas ma się cokolwiek zmienic, skoro u nas ludzie, ktorzy lecza zwierzeta i maja sie za weterynarzy, sami skazuja je na smierc! Jak lekarz moze powiedziec, ze pies ktoremu z glodu wystaja zebra i kosci miednicy, siedzi przy -20 stopni mrozu bez wody i jedzenia oraz schronienia, ktory ledwo podchodzi do bramki zeby dac mu cos cieplego, moze powiedziec, ze pies jest w stanie ZADOWALAJACYM! A burmistrz boi sie wlascicieli i sprawy w sadzie?! Gdzie wlasciciele lamia prawa zwierzat. To nawet nie jest absurd, na to jeszcze nie wymyslono slowa... |
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Kubulku
Wiem, że te serducha i całusy są lecznicze i dlatego muszę pamiętać aby przesyłać je codziennie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.