|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Paulizia a orientujesz sie ile taka u nas kosztuje? Na all nie widze :/
matallewar no właśnie a propos kotka...nie boisz sie ze Ci właśnie będzie broił i dzidzie podrapie jak sie np do kuchni po coś wybierzesz? Od razu mówię ze nie jestem ani kociarą, ani psiarą. I ze nie jestem za trzymaniem zwierzątek w domu-ale to każdego zdanie
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Wózek mi się bardzo podoba.
Łatwo się przepina gondolę, spacerówkę i fotelik. Wcale nie jest AŻ tak ciężki, jak się spodziewałam. Koła solidne, wózek prowadzi się dobrze (ale sprawdziłam tylko na panelach - ale koła są grube, więc powinno być ok i w terenie), materiały mięciutkie, torba pojemna, "koszyk" na dole utrzyma 6,5 kg (kot sprawdził ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona No i do tego za cenę 941 zł agus87 Kolor rządzi Ale na zdjęciach wygląda nieco blado w porównaniu z rzeczywistym
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
dorkabl, agus87, MoniaK, Catia88, gusiagatko, matallewar, Paulizia dziękuję
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mój brat był mały, to mieliśmy kota i nic się nie działo... no, raz próbował zadrapać małego, to tata dał mu popalić i potem nawet jak brat leżał na kocie, to ten drugi nawet nie miauczał. A mój kot jest dużo bardziej rozumny niż tamten Poza tym pokój Edzika będzie zamykany (sensie drzwi, bo do dużego pokoju ich nie ma), więc najwyżej kot będzie miał zakaz wejścia. Ale znajoma weterynarz, która niedawno urodziła kładzie małą koło kota i jest wielka przyjaźń ![]() P.S. A koty wzięliśmy (ja z siostrą dwa, rodzice dwa), bo inaczej były by utopione - takie metody u ciotki na wsi Nie mogłam na to pozwolić, a nie znalazłam im domu
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-23 o 10:54 |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny wózek i cena super A ta ostatnia fotka po prostu świetna![]()
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Matall- dobrze,że wzięliście te kociaki! Ja nie wiem jak można je topić ;( Osobiście kocham koty, sama chciałabym mieć jednego ale niestety, póki co, Tż nie pozwoli, a tym bardziej jego rodzice
Ale kiedys na pewno sprawię sobie kotka |
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Matall wozek super i brawa za przygarniete kociaki
![]() Dziewczyny, a posciel dla dzidzi i wszystkie reczniczki tez trzeba uprac prawda? jak jasne to mozna na 90 stopni??? ja zaraz spadam na spacerek do sklepu i apteki odebrac moja baby pakke z probkami pieluszek itp
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kot jest jak pies
Przychodzi, jak go po imieniu zawołać, chodzi przy nodze na spacery (na działce), jak mu coś rzucić, to potrafi przynieść Do tego jest megaprzytulaśny, opędzić się nie można ![]() I ma śmieszne pomysły, zawsze zmajstruje coś, co poprawia humor ![]() anula Ja piorę wszystko, jak na metkach jest Przynajmniej za pierwszym razem. Ale na razie mam tyle prania po remoncie (pościel, firanki, siostra wrzuciła pół szafy do prania ), że nie mam nawet w planach prania dzidziowych rzeczy ![]() No i nie mam gdzie ich układać, w ogóle dopiero w przyszłym tygodniu będę wiedzieć, czy siostra zostawia nam komodę, czy musimy sami kupić
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-23 o 11:09 |
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Tak, jak powiedziałam, tak zrobiłam - wyspałam się! Spałam prawie do 10:00 Zeżarłam owsiankę na śniadanie, popiłam kawą i trochę ogarnę kuwetę teraz ![]() Matallewar, jasne, możemy poczekać do ocieplenia, mnie zupełnie obojętne No fura fajna, dużo opcji ma, wygląda na solidny wóz. Zazdroszczę, że masz to z głowy ![]() Pauliziu, no fatalnie, Smyk dał ciała. W Wawie jest ich więcej, więc może w akcie desperacji obskoczę wszystkie ![]() MoniaK, teraz Ty zazdrościsz ADHD, a potem my [mamy ruchliwych dzieci] będziemy Ci zazdrościć spokoju i przespanych nocy ![]() Anula, w nocy w sumie nie czuję, wiem, że kiedy się kładę uaktywnia się, a potem nad ranem ![]() Dorko, co do szczoteczki TBS, to nie mam zdania, bo nie widziałam jej. Hanka ma wszystko z TT. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor ma taki razacy zielony, nam sie taki podoba![]() moj tez ma 6,5 kg |
|
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry.
zniknełam bez słowa wczoraj, ale mam stresa, mały znowu wykazuje dużo mniejszą aktywność niż zwykle, nie wiem co mam robić. jechać na ktg? czy czekać na wizytę do piątku. wczoraj za cały dzień może mnie kopnął z 8 razy... a to chyba nie normalne. masakra. moria stówa???? gdzie?????? sie pytam gdzie???? bo to nie realne! wyglądasz super. andziot - jaki cudnyyy brzucholekkkkk .Lolka - ja jak tylko spojrze na mój balsam na rozstępy to uciekam z łazienki , smaruję może raz na dwa tyg ) ale długo to nie mogę mieć tyle szczęscia.Poziomeczko - ja muszę dzisiaj jechać do siebie do domku zostawić fachowcom pieniążki a mój domek jest 2km od Smyka to zajrzę. Tylko jaki rozmiar chcesz? 40zł za komplet (bo tam były jeszcze jedne brązowe body i spodnie ). Może byc tak że będzie tylko jeden rozmiar mały lub duży, napisz czy koniecznie zalezy Ci na rozmiarze czy byle były śpioszki .migotka ślicznie i jaki cudny piesiuniekkkkkk!!!!!!!!! miodzio .matallewar - Drań przesłodkiiiiiiiii! SiLee .MonikaK, spice - mój też jest tak mało aktywny, że w nocy dzisiaj aż się popłakałam, bo się bałam o niego. Ciągle się boję. Wczoraj zapukał na cały dzień może z 8 razy - a to chyba nie jest normalne. Strasznie sie boje |
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za pomoc, zastosowałam się do Waszych rad, ale humor straciłam, bo po obciążeniu glukozą mam 153 mg
(72 mg przed), niby pielęgniarka mówi, że w sumie nie mam się martwić, bo nie jest to dużo ponad normę, ale jednak, a ja ostatnio słodyczy nie jadam, no sporadycznie. Cukier zawsze z krwi wychodził mi bliżej minimum niż max, a teraz tak Wizytę u gina mam we wtorek, zobaczę co powie.Co sądzicie?
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak -20, -15 ![]() Ja mogę Ci sprawdzić koło mnie w Smyku, ale musisz przypomnieć (najlepiej fotka) jaki to ma być bodziak ![]() A kotu z bratem na sobie chyba nie było aż tak źle, bo nawet nie uciekał moniqac Edzik wczoraj mnie może 2 razy kopnął, a teraz cisza, a ogóle się nie rusza. Czasem tak ma, że 1-2 razy się ruszy przez dobę, a innym razem nie daje mi spokoju przez dwa dni, tak się wierci. Myślę, że patrz, czy się rusza i ewentualnie jedź na ktg
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-23 o 11:18 |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
The_sania zeskanuję tą kartę ale dopiero jutro, dobrze?? Będę u rodziców i to zrobię i od razu wkleję, bo u siebie na internecie nie dam rady wkleić
Z tymi ruchami to ja bym chyba zwariowała jakbym miała liczyć przez cały dzień czy jest 10 ruchów na godzinę. Chyba nie mogłybyśmy robić nic innego tylko liczyć. W tej metodzie z karty chodzi o to by policzyć pierwsze 10 ruchów i zaznaczyć do której godziny i koniec liczenia na ten dzień, kolejne liczenie od 9 dnia następnego. Ja też mam kota i nie będę jej pewnie gonić od małej. Kotka jest szczepiona, odrobaczana, zabezpieczona przed pchłami i kleszczami, mało tego tż ją kąpie średnio raz na 2-3 tygodnie bo jest biała i nie jest w stanie się domyć My tam byłyśmy z siostrami chowane ze zwierzętami i nic nam nie jest, nawet moja siostra, wcześniak i alergik mega miała kontakt z psem i żyje My w marcu weźmiemy się w końcu za zakupy kosmetyczne dla dzidzi, wszystko chcemy kupić w Niemczech, tylko muszę postudiować co do czego i dla kogo bo u mnie z niemieckim kiepsko więc muszę się przygotować
|
|
#3646 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych
Trzeci raz pisze i ostatni moĹźe siÄ wyĹle. Po wizycie wszystko ok chĹopcy rosnÄ
ale juĹź nie tak bardzo jak ostatnio 2kg jeszcze nie waĹźÄ
.Szyjka trochÄ siÄ skrĂłcla ma 2,5cm ale jest ok ,w 36tyg odstawiam duphaston.Morfologia mi Ĺadnie podskoczyĹa lekarz nawet byĹ w szoku Ĺźe aĹź tak bo hemoglobine mam 14,6 a miaĹam ostatnio 10,4.PytaĹam teĹź o porĂłd i sÄ
maĹe szansÄ na naturalny poniewaĹź bliĹşniaki a po drugie jeden synal nadal leĹźy w poprzek a ma juĹź bardzo maĹo miejsca i maĹe szansÄ na obrocenie wiÄc czeka mnie cc niestety. OgĂłlnie u mnie wszystko ok pozdrawiam .
|
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Nie, no kochane, toż to ja nie mówię o zarazkach przy zwierzaczkach albo ze brudne tylko taki mam strach żeby nie drapnął, albo nie chapnął
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Moniquac, Matallewar, jesteście ANIOŁAMI
![]() Serdeczne dzięki, ale naprawdę jeśli już to sprawdźcie przy okazji, no żeby nie specjalnie **To body z misiami Jeśli chodzi o rozmiar to od 62 wzwyż, już nawet dla 10latka Matall, to wstępnie na przyszły tydzień, tylko trzeba dać znać pozozstałym dziewczynom Powiem szczerze, że najchętniej środa
|
|
|
|
#3649 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
andziot
ja chyba tez bym chciala zeby mloda byla do tatusia podobna, on wysoki, szczuply itp ale charakter moglaby miec moj![]() migotka03 kochana ja pochodze z malego miasteczka 2000mieszkancow, mam jedna babcie na wsi i tam jest super. Uwielbiam wies i takie odludzie co za sny- chyba za duzo myslisz o porodzie slonce ale rozumiem cie![]() mary poziomkowa moja ma identycznie, dzisiaj drugi dzien podrząd miala czkawke o 5 rano dzieki za slowa otuchy, wszystko sie okaze, ale ja na duzo nie licze jesli chodzi o moja rodzine ![]() Cytat:
gratuluje to juz 27tcCytat:
Cytat:
gratuluje udanej wizytyCytat:
Cytat:
Cytat:
moria44 i andziot brzuszki macie jak marzenie kochana Moria44 Ikea uwielbia i szanuje stalych klientow, chocby takich co przyjada tylko na obiad ![]() bardzo przypadla mi do gustu wlascicielka-dyrektorka Ikea Łódź, pani Magda. Udalo mi sie z nia pogadac kilka razy, a przeciez bylam tam najzwyklejszym pracownikiem. Ikea szanuje bardzo klientow, broni ich jak ognia, wiec zeby udowodnic kradziez trzeba miec na to niezbite dowody...wiec sila rzeczy ciezko jest kogokolwiek zlapac...ale to temat rzeka
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-23 o 11:28 |
||||||
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje wyników Może jeszcze sie obróci...czy już wolisz to cc?
|
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moich napisali 40 stpni pralam w 50 starczy i pierz bez plynu do plukania to reczniki beda lepiej wchlaniac tak mi polecila ekspedientka w recznikowym ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez piorę według metek...90 to dużo
![]() Spadam kreci ten chlebek
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
nie śpię już od 8 dziś. jak dla mnie super, bo w sumie co 2dni jakoś czas wstawania mi się przesuwa i budzę się 10minut szybciej. Przyda się przy dzidziusiu- fajnie nas natura zaprojektowała ![]() Jakie proszki dla dzieci polecacie/używacie? Zastanawiam się nad jakimś nie-dzieciowym, tylko zwykłym, ale takim, w którym można prac dziecięce. Tylko nie mam pojęcia jakie to są, a wiem, że są takie. Ewentualnie, które dla dzieci polecacie i ładnie pachną na przykład? Moniqac kochana przez 12h od 9-21 masz niby poczuc 10 ruchów. może jakiś przeoczyłaś i było te 10 jednak? licz dziś dokładnie, tak jak Bzyczka opisywała. Trzymam kciuki Anula ja bym wyprała pościel na 60stopni. Zwłaszcza, że później i tak prasujesz, więc zarazki na pewno zabijesz. Poza tym, sugerowałabym się tym, co jest na metce. Sny świetne ![]() Migotko ależ pięknie się prezentujesz na gaciach ![]() ![]() Matall ekstra bryka, chociaż Kot lepszy mi się podoba bardzo ten wózek, ale w wersji z niebieskim , chociaż zieleń świetna ![]() Mary trzymam kciuki za to, żebyś otrzymała skądkolwiek te bodziaki w misie ![]() Bzyczko, ok super- poczekam a co jeśli te 10ruchów już mam przed 9 rano?Ewesko dobrze, że z chłopcami ok i gratuluję takich ładnych wyników a sobie gratuluję, że dałam radę odczytać Twój post pomimo tych znaków
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-23 o 11:39 |
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot,Mario,Migotka-Brzuszki macie cudne
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Matall-wózek bardzo mi się podoba ale kotek bardziej
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? Właśnie sobie zdałam sprawę z tego, że dzidzia będzie ważyć SPORO mniej niż mój kot ![]() Kot 6,5 kg, a dzidzia koło 4 kg
|
|
|
#3657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mi sie sniło??
![]() że o zaproszeniu do klubu LOLKA okazala sie oszustką:P haha jezu ja sie powinnam leczyc;P
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sie naczytala w googlu i teraz szpanuje ![]() BTW - czy ktos sie orientuje od kiedy mozna stosowac te cuda dla dzieci Buriti Baby? Tak lazicie po tych sklepach to zapytajcie panie z TBS. Tylko niech poswieca jakims certyfikatem albo innym papierem, bo one to czesto pojecie o kosmetykach maja nikle (o skladach to juz w ogole nie wspomne...) Przeziebilam sie Zamiast mozgu mam jeden wielki glut (nie budyn, a glut), gardlo mnie boli, nos zapchany. A czeka mnie calodniowa praca przy komputerze, nawet sobie nie poleze w spokoju buuuuuCzy jestem jedyna osoba na watku, ktora nie ma dla dziecka ani wozka, ani komody, ani lozeczka, ani wanienki, ani butelek??? Wozek mielismy dostac od siostry TZ, ale po tym jak ostatnio wyjechala z tekstem ze "Nie podziekowalismy jej za torbe ubranek", TZ sie wruk*wil i powiedzial, ze skoro tak, to niech sobie ten wozek w du*pe wsadzi. Po pierwsze - nie wydaje mi sie, zebysmy byli takimi chamami, ze nie powiedzielismy "Dziekuje", bo wydaje mi sie, ze to sie robi odruchowo. Po drugie - w swieta nie bylo nawet gdzie kupic czegos w zamian, bo wszystko pozamykane, a od tego czasu sie z nimi nie widzielismy, a te torbe to dostalam na swieta. I mielismy w planie pojechac tam w ktorys z weekendow i kupic cos fajnego dla dzieciakow, na ich rozmiar teraz. Po trzecie - wozka nie widzialam na oczy i zupelnie nie uwazalam, ze juz jest nasz. A po czwarte - coz, worek ciuchow to moze to i byl, ale polowa byla w beznadziejnym stanie, znoszona, sprana, zmechacona, jak po tabunie dzieci, a druga polowa cala obrzy*gana, wiec i tak z calego worka to by sie do noszenia nadaly moze z dwa bodziaki. Ja sie tak w ogole zastanawialam, jak mozna dac komus worek brudnych ubranek? Rozumiem, ze dziecko ulewa non stop, ale ona mi dala na przyklad przescieradlo do lozeczka - wyprane, ale mimo to z wyraznymi plamami po kupie. Mi by bylo wstyd dawac komus takie rzeczy! No ale jako ze "nie podziekowalismy", to niech sie teraz wypchaja. Tym bardziej, ze oni sa na utrzymaniu tesciow, wiec jeslibym miala komus dziekowac to tesciom, bo to oni wszystko kupili. Jakos mi sie w pale nie miesci, zeby wyjechac do kogos z tekstem "Nie podziekowales mi". Dalam moim przyjaciolkom polowe mojej szafy, bo sie juz w nic nie mieszcze i cala moja radosc wynika z tego, ze one sa zadowolone. Coz, moze mam teraz do nich zadzwonic i wyjechac im z tekstem "Nic Wam nie dam, bo mi nie podziekowalyscie"? A jak to jest u Was? Bo ja po tej akcji to juz sie boje przyjmowac jakies rzeczy i od razu mysle o formie podziekowania - kwiaty, bomboniera, laurka? |
|
|
|
|
#3660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo przyjemnie pchnie i delikatne rzeczy po niej sa![]() Cytat:
![]() Cytat:
nic sie nie denerwuj
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Ale na zdjęciach wygląda nieco blado w porównaniu z rzeczywistym

- takie metody u ciotki na wsi
Nie mogłam na to pozwolić, a nie znalazłam im domu 
A ta ostatnia fotka po prostu świetna

Wizytę u gina mam we wtorek, zobaczę co powie.