Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 10:44   #3631
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Paulizia a orientujesz sie ile taka u nas kosztuje? Na all nie widze :/

matallewar no właśnie a propos kotka...nie boisz sie ze Ci właśnie będzie broił i dzidzie podrapie jak sie np do kuchni po coś wybierzesz? Od razu mówię ze nie jestem ani kociarą, ani psiarą. I ze nie jestem za trzymaniem zwierzątek w domu-ale to każdego zdanie
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:49   #3632
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Wózek mi się bardzo podoba.
Łatwo się przepina gondolę, spacerówkę i fotelik.
Wcale nie jest AŻ tak ciężki, jak się spodziewałam.

Koła solidne, wózek prowadzi się dobrze (ale sprawdziłam tylko na panelach - ale koła są grube, więc powinno być ok i w terenie), materiały mięciutkie, torba pojemna, "koszyk" na dole utrzyma 6,5 kg (kot sprawdził ) spokojnie

Ogólnie jestem bardzo zadowolona
No i do tego za cenę 941 zł

agus87 Kolor rządzi Ale na zdjęciach wygląda nieco blado w porównaniu z rzeczywistym

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:51   #3633
migotka03
Zadomowienie

dorkabl, agus87, MoniaK, Catia88, gusiagatko, matallewar, Paulizia dziękuję

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:53   #3634
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Paulizia a orientujesz sie ile taka u nas kosztuje? Na all nie widze :/

matallewar no właśnie a propos kotka...nie boisz sie ze Ci właśnie będzie broił i dzidzie podrapie jak sie np do kuchni po coś wybierzesz? Od razu mówię ze nie jestem ani kociarą, ani psiarą. I ze nie jestem za trzymaniem zwierzątek w domu-ale to każdego zdanie
W zasadzie nie...
Jak mój brat był mały, to mieliśmy kota i nic się nie działo... no, raz próbował zadrapać małego, to tata dał mu popalić i potem nawet jak brat leżał na kocie, to ten drugi nawet nie miauczał.
A mój kot jest dużo bardziej rozumny niż tamten

Poza tym pokój Edzika będzie zamykany (sensie drzwi, bo do dużego pokoju ich nie ma), więc najwyżej kot będzie miał zakaz wejścia.

Ale znajoma weterynarz, która niedawno urodziła kładzie małą koło kota i jest wielka przyjaźń

P.S. A koty wzięliśmy (ja z siostrą dwa, rodzice dwa), bo inaczej były by utopione - takie metody u ciotki na wsi Nie mogłam na to pozwolić, a nie znalazłam im domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-23 o 10:54
Stary 2011-02-23, 11:03   #3635
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może wracać po dwóch przy 75 g

To wszystko przez to, że ceny poleciały w górę i stwierdziłam, że jak mam teraz kasę, to po co mam potem przepłacać
Ale za to później Wy będziecie kupować, a ja będę wzdychać, że już wszystko mam

Załączam zdjęcia

migotka03 Śliczne mieszkanko dzidzi

P.S. Nie upilnowałam kota Wlazł do gondoli i wyglądał tak słodko, że musiałam zrobić mu zdjęcie
Jak ja go nauczę, żeby mi po dziecku nie łaził...

Fajny wózek i cena super A ta ostatnia fotka po prostu świetna

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:03   #3636
Catia88
Rozeznanie

Matall- dobrze,że wzięliście te kociaki! Ja nie wiem jak można je topić ;( Osobiście kocham koty, sama chciałabym mieć jednego ale niestety, póki co, Tż nie pozwoli, a tym bardziej jego rodzice Ale kiedys na pewno sprawię sobie kotka

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:06   #3637
anula_81
Zakorzenienie

Matall wozek super i brawa za przygarniete kociaki

Dziewczyny, a posciel dla dzidzi i wszystkie reczniczki tez trzeba uprac prawda? jak jasne to mozna na 90 stopni???

ja zaraz spadam na spacerek do sklepu i apteki odebrac moja baby pakke z probkami pieluszek itp

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:06   #3638
matallewar
Zakorzenienie

Mój kot jest jak pies
Przychodzi, jak go po imieniu zawołać, chodzi przy nodze na spacery (na działce), jak mu coś rzucić, to potrafi przynieść
Do tego jest megaprzytulaśny, opędzić się nie można
I ma śmieszne pomysły, zawsze zmajstruje coś, co poprawia humor

anula Ja piorę wszystko, jak na metkach jest
Przynajmniej za pierwszym razem.

Ale na razie mam tyle prania po remoncie (pościel, firanki, siostra wrzuciła pół szafy do prania ), że nie mam nawet w planach prania dzidziowych rzeczy
No i nie mam gdzie ich układać, w ogóle dopiero w przyszłym tygodniu będę wiedzieć, czy siostra zostawia nam komodę, czy musimy sami kupić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-02-23 o 11:09
Stary 2011-02-23, 11:08   #3639
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Tak, jak powiedziałam, tak zrobiłam - wyspałam się! Spałam prawie do 10:00

Zeżarłam owsiankę na śniadanie, popiłam kawą i trochę ogarnę kuwetę teraz

Matallewar, jasne, możemy poczekać do ocieplenia, mnie zupełnie obojętne No fura fajna, dużo opcji ma, wygląda na solidny wóz. Zazdroszczę, że masz to z głowy

Pauliziu, no fatalnie, Smyk dał ciała. W Wawie jest ich więcej, więc może w akcie desperacji obskoczę wszystkie

MoniaK, teraz Ty zazdrościsz ADHD, a potem my [mamy ruchliwych dzieci] będziemy Ci zazdrościć spokoju i przespanych nocy

Anula, w nocy w sumie nie czuję, wiem, że kiedy się kładę uaktywnia się, a potem nad ranem

Dorko, co do szczoteczki TBS, to nie mam zdania, bo nie widziałam jej. Hanka ma wszystko z TT.

Cytat:
raz próbował zadrapać małego, to tata dał mu popalić i potem nawet jak brat leżał na kocie, to ten drugi nawet nie miauczał.
Oesu, biedny kociak

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:09   #3640
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek mi się bardzo podoba.
Łatwo się przepina gondolę, spacerówkę i fotelik.
Wcale nie jest AŻ tak ciężki, jak się spodziewałam.

Koła solidne, wózek prowadzi się dobrze (ale sprawdziłam tylko na panelach - ale koła są grube, więc powinno być ok i w terenie), materiały mięciutkie, torba pojemna, "koszyk" na dole utrzyma 6,5 kg (kot sprawdził ) spokojnie

Ogólnie jestem bardzo zadowolona
No i do tego za cenę 941 zł

agus87 Kolor rządzi Ale na zdjęciach wygląda nieco blado w porównaniu z rzeczywistym
hehe moj to samokolor ma taki razacy zielony, nam sie taki podoba
moj tez ma 6,5 kg
Stary 2011-02-23, 11:10   #3641
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry.
zniknełam bez słowa wczoraj, ale mam stresa, mały znowu wykazuje dużo mniejszą aktywność niż zwykle, nie wiem co mam robić. jechać na ktg? czy czekać na wizytę do piątku. wczoraj za cały dzień może mnie kopnął z 8 razy... a to chyba nie normalne. masakra.

moria
stówa???? gdzie?????? sie pytam gdzie???? bo to nie realne! wyglądasz super.

andziot - jaki cudnyyy brzucholekkkkk .

Lolka - ja jak tylko spojrze na mój balsam na rozstępy to uciekam z łazienki , smaruję może raz na dwa tyg , ale musze się przyłożyć do tego w końcu, bo póki co nie mam rozstępów (oprócz 3 na biodrze ) ale długo to nie mogę mieć tyle szczęscia.

Poziomeczko - ja muszę dzisiaj jechać do siebie do domku zostawić fachowcom pieniążki a mój domek jest 2km od Smyka to zajrzę. Tylko jaki rozmiar chcesz? 40zł za komplet (bo tam były jeszcze jedne brązowe body i spodnie ). Może byc tak że będzie tylko jeden rozmiar mały lub duży, napisz czy koniecznie zalezy Ci na rozmiarze czy byle były śpioszki .

migotka ślicznie i jaki cudny piesiuniekkkkkk!!!!!!!!! miodzio .

matallewar - Drań przesłodkiiiiiiiii! .

SiLee
.

MonikaK, spice - mój też jest tak mało aktywny, że w nocy dzisiaj aż się popłakałam, bo się bałam o niego.

Ciągle się boję. Wczoraj zapukał na cały dzień może z 8 razy - a to chyba nie jest normalne. Strasznie sie boje .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:11   #3642
Kiara76
Raczkowanie

Dzięki wielkie za pomoc, zastosowałam się do Waszych rad, ale humor straciłam, bo po obciążeniu glukozą mam 153 mg (72 mg przed), niby pielęgniarka mówi, że w sumie nie mam się martwić, bo nie jest to dużo ponad normę, ale jednak, a ja ostatnio słodyczy nie jadam, no sporadycznie. Cukier zawsze z krwi wychodził mi bliżej minimum niż max, a teraz tak Wizytę u gina mam we wtorek, zobaczę co powie.

Co sądzicie?
Stary 2011-02-23, 11:14   #3643
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Tak, jak powiedziałam, tak zrobiłam - wyspałam się! Spałam prawie do 10:00

Zeżarłam owsiankę na śniadanie, popiłam kawą i trochę ogarnę kuwetę teraz

Matallewar, jasne, możemy poczekać do ocieplenia, mnie zupełnie obojętne No fura fajna, dużo opcji ma, wygląda na solidny wóz. Zazdroszczę, że masz to z głowy

Pauliziu, no fatalnie, Smyk dał ciała. W Wawie jest ich więcej, więc może w akcie desperacji obskoczę wszystkie

MoniaK, teraz Ty zazdrościsz ADHD, a potem my [mamy ruchliwych dzieci] będziemy Ci zazdrościć spokoju i przespanych nocy

Anula, w nocy w sumie nie czuję, wiem, że kiedy się kładę uaktywnia się, a potem nad ranem

Dorko, co do szczoteczki TBS, to nie mam zdania, bo nie widziałam jej. Hanka ma wszystko z TT.

Oesu, biedny kociak
To ja proponuję w przyszłym tygodniu Ma się wtedy zrobić koło -5 TYLKO
A tak -20, -15

Ja mogę Ci sprawdzić koło mnie w Smyku, ale musisz przypomnieć (najlepiej fotka) jaki to ma być bodziak

A kotu z bratem na sobie chyba nie było aż tak źle, bo nawet nie uciekał

moniqac Edzik wczoraj mnie może 2 razy kopnął, a teraz cisza, a ogóle się nie rusza. Czasem tak ma, że 1-2 razy się ruszy przez dobę, a innym razem nie daje mi spokoju przez dwa dni, tak się wierci.
Myślę, że patrz, czy się rusza i ewentualnie jedź na ktg Spróbuj zjeść coś dobrego, położyć się na lewym boku, pozaczepiać dzidzię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Czas edycji: 2011-02-23 o 11:18
Stary 2011-02-23, 11:17   #3644
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a posciel dla dzidzi i wszystkie reczniczki tez trzeba uprac prawda? jak jasne to mozna na 90 stopni???

ja zaraz spadam na spacerek do sklepu i apteki odebrac moja baby pakke z probkami pieluszek itp
Anula-a gdzie można takie próbki uzyskać?
Stary 2011-02-23, 11:17   #3645
bzyczka1
Zakorzenienie

The_sania zeskanuję tą kartę ale dopiero jutro, dobrze?? Będę u rodziców i to zrobię i od razu wkleję, bo u siebie na internecie nie dam rady wkleić tak to jest jak ma się blueconnecta całe szczęście jeszcze tylko 2 miesiące i się go pozbędziemy

Z tymi ruchami to ja bym chyba zwariowała jakbym miała liczyć przez cały dzień czy jest 10 ruchów na godzinę. Chyba nie mogłybyśmy robić nic innego tylko liczyć. W tej metodzie z karty chodzi o to by policzyć pierwsze 10 ruchów i zaznaczyć do której godziny i koniec liczenia na ten dzień, kolejne liczenie od 9 dnia następnego.

Ja też mam kota i nie będę jej pewnie gonić od małej. Kotka jest szczepiona, odrobaczana, zabezpieczona przed pchłami i kleszczami, mało tego tż ją kąpie średnio raz na 2-3 tygodnie bo jest biała i nie jest w stanie się domyć My tam byłyśmy z siostrami chowane ze zwierzętami i nic nam nie jest, nawet moja siostra, wcześniak i alergik mega miała kontakt z psem i żyje

My w marcu weźmiemy się w końcu za zakupy kosmetyczne dla dzidzi, wszystko chcemy kupić w Niemczech, tylko muszę postudiować co do czego i dla kogo bo u mnie z niemieckim kiepsko więc muszę się przygotować

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:20   #3646
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych

Trzeci raz pisze i ostatni może się wyśle. Po wizycie wszystko ok chłopcy rosną ale już nie tak bardzo jak ostatnio 2kg jeszcze nie ważą.Szyjka trochę się skrócla ma 2,5cm ale jest ok ,w 36tyg odstawiam duphaston.Morfologia mi ładnie podskoczyła lekarz nawet był w szoku że aż tak bo hemoglobine mam 14,6 a miałam ostatnio 10,4.Pytałam też o poród i są małe szansę na naturalny ponieważ bliźniaki a po drugie jeden synal nadal leży w poprzek a ma już bardzo mało miejsca i małe szansę na obrocenie więc czeka mnie cc niestety. Ogólnie u mnie wszystko ok pozdrawiam .
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:24   #3647
dorkabl
Zadomowienie

Nie, no kochane, toż to ja nie mówię o zarazkach przy zwierzaczkach albo ze brudne tylko taki mam strach żeby nie drapnął, albo nie chapnął
Stary 2011-02-23, 11:25   #3648
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniquac, Matallewar, jesteście ANIOŁAMI

Serdeczne dzięki, ale naprawdę jeśli już to sprawdźcie przy okazji, no żeby nie specjalnie**

To body z misiami https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1298319570

Jeśli chodzi o rozmiar to od 62 wzwyż, już nawet dla 10latka

Matall, to wstępnie na przyszły tydzień, tylko trzeba dać znać pozozstałym dziewczynom Powiem szczerze, że najchętniej środa

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:26   #3649
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

andziot
ja chyba tez bym chciala zeby mloda byla do tatusia podobna, on wysoki, szczuply itp ale charakter moglaby miec moj

migotka03
kochana ja pochodze z malego miasteczka 2000mieszkancow, mam jedna babcie na wsi i tam jest super. Uwielbiam wies i takie odludzie z tym ze oni maja dwa sklepy w okolicy okolo 1km, wiec to mnie zdziwilo ze masz tak daleko
co za sny- chyba za duzo myslisz o porodzie slonce ale rozumiem cie

mary poziomkowa
moja ma identycznie, dzisiaj drugi dzien podrząd miala czkawke o 5 rano
dzieki za slowa otuchy, wszystko sie okaze, ale ja na duzo nie licze jesli chodzi o moja rodzine

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Kasia24 u mamy i babci ok!!! Jade jeszcze dzisiaj odwiedzic Babulke, bo jutro z samego rana wylatuje... juz mi teskno do meza

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

No i zaczynamy 27 tydzien
a no tak to jest z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej gratuluje to juz 27tc

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Dzień doberek z rana!

BARDZO PROSZĘ o szybką POMOC!!!

Ze względu na moje łożysko i konieczność leżenia "zamówiłam" sobie pielęgniarkę środowiskową żeby pobrała mi krew przed i po obciążeniu glukozą. Z tego co słyszałam i czytałam, pomiędzy badaniami nie powinno się chyba jeść, czy jakoś specjalnie pracować (chodzić, nie wiem no np, wstawiać pranie, myć naczynia).
A ta pielęgniarka była dzisiaj o 9 ma wrócić o 11 i mówi, że spokojnie mogę sobie teraz śniadanie zrobić , herbatę, czy ciasto zapodać , bo mam przed badaniem poziom cukru 72, to nic po obciążeniu nie będzie i spokojnie mogę robić na co mam ochotę

Ja mogę spokojnie bez jedzenia poczekać, raczej chodzi mi jej podejście, czy na pewno prawidłowe?
nic a nic nie powinnas jesc!! a po dwoch godz pobiera sie krew przy obciazeniu 75g glukozy.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej hej. Postaram się doczytać Was za chwilę, tylko napiszę Wam że byliśmy wczoraj u gin i mała ma główkę na dół, waży około 1300 gram i wymiarowo zgadza się z terminem z @ Pozostała Hanią, pani gin pokazywała nam narządy płciowe, a konkretnie takie ziarenko kawy
Co do ruchów, to moja faktycznie tak góra 4 h dziennie jest aktywna, może nawet mniej, także MonikaK nie przejmuj się I też mi mąż mówi że za mną taka "aktywna":P
ja ziarenka kawy nie widzialam, ale za to przedzialek byl gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane zdjęcia brzuszka i wrzuce jeszcze moją psinkę, ostatnio robiłam jej zdjęcia jak szalała na śniegu (tylko ciężko za nią nadążyć)
sliczny brzuszek i pienio tez

Cytat:

migotka03 Śliczne mieszkanko dzidzi

P.S. Nie upilnowałam kota Wlazł do gondoli i wyglądał tak słodko, że musiałam zrobić mu zdjęcie
Jak ja go nauczę, żeby mi po dziecku nie łaził...
wozek super, teraz musisz kupic taki sam dla swojego Edzika

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
a ja po wizycie. Wszystko ok badania krwi moczu glukoza i cytologia. z malenstwem tez jak w najlepszym porzadku. Słyszałam bicie serdusza lecz dalej nie wiem co bedzie czy chlopczyk czy dziewczynka bo zle jest niby ulozone ale to sie moze zmienic jedynie co powiedzial to na 80% DZIEWCZYNKA się okaże

Miłego Dnia życzę wszystkim!
no prosze, az sie milo czyta-gratuluje!!!

moria44 i andziot brzuszki macie jak marzenie

kochana Moria44 Ikea uwielbia i szanuje stalych klientow, chocby takich co przyjada tylko na obiad niczym sie nie przejmuj masz prawo sie zastanawiac nad zakupem ile chcesz ale w razie W powolaj sie na mnie bardzo przypadla mi do gustu wlascicielka-dyrektorka Ikea Łódź, pani Magda. Udalo mi sie z nia pogadac kilka razy, a przeciez bylam tam najzwyklejszym pracownikiem. Ikea szanuje bardzo klientow, broni ich jak ognia, wiec zeby udowodnic kradziez trzeba miec na to niezbite dowody...wiec sila rzeczy ciezko jest kogokolwiek zlapac...ale to temat rzeka
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-23 o 11:28
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:26   #3650
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Trzeci raz pisze i ostatni moşe si� wy�le. Po wizycie wszystko ok ch�opcy rosn� ale juş nie tak bardzo jak ostatnio 2kg jeszcze nie waş�.Szyjka troch� si� skrócla ma 2,5cm ale jest ok ,w 36tyg odstawiam duphaston.Morfologia mi �adnie podskoczy�a lekarz nawet by� w szoku şe aş tak bo hemoglobine mam 14,6 a mia�am ostatnio 10,4.Pyta�am teş o poród i s� ma�e szans� na naturalny poniewaş bliźniaki a po drugie jeden synal nadal leşy w poprzek a ma juş bardzo ma�o miejsca i ma�e szans� na obrocenie wi�c czeka mnie cc niestety. Ogólnie u mnie wszystko ok pozdrawiam .

Gratuluje wyników Może jeszcze sie obróci...czy już wolisz to cc?
Stary 2011-02-23, 11:30   #3651
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

90???
na moich napisali 40 stpni
pralam w 50
starczy
i pierz bez plynu do plukania to reczniki beda lepiej wchlaniac
tak mi polecila ekspedientka w recznikowym

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Trzeci raz pisze i ostatni może się wyśle. Po wizycie wszystko ok chłopcy rosną ale już nie tak bardzo jak ostatnio 2kg jeszcze nie ważą.Szyjka trochę się skrócla ma 2,5cm ale jest ok ,w 36tyg odstawiam duphaston.Morfologia mi ładnie podskoczyła lekarz nawet był w szoku że aż tak bo hemoglobine mam 14,6 a miałam ostatnio 10,4.Pytałam też o poród i są małe szansę na naturalny ponieważ bliźniaki a po drugie jeden synal nadal leży w poprzek a ma już bardzo mało miejsca i małe szansę na obrocenie więc czeka mnie cc niestety. Ogólnie u mnie wszystko ok pozdrawiam .
Stary 2011-02-23, 11:33   #3652
dorkabl
Zadomowienie

Ja tez piorę według metek...90 to dużo

Spadam kreci ten chlebek
Stary 2011-02-23, 11:36   #3653
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A dziewczęta.... Czy te wasze nosidełka Maxi Cosi mają taką budke nad głową i osłonke na nogi??
Mają taki materiał, który można założyć jak daszek ale to nic specjalnego , a śpiworek na nóżki trzeba dokupić oddzielnie niestety..
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:37   #3654
the_sania
Wtajemniczenie

heloł nie śpię już od 8 dziś. jak dla mnie super, bo w sumie co 2dni jakoś czas wstawania mi się przesuwa i budzę się 10minut szybciej. Przyda się przy dzidziusiu- fajnie nas natura zaprojektowała
Jakie proszki dla dzieci polecacie/używacie?
Zastanawiam się nad jakimś nie-dzieciowym, tylko zwykłym, ale takim, w którym można prac dziecięce. Tylko nie mam pojęcia jakie to są, a wiem, że są takie. Ewentualnie, które dla dzieci polecacie i ładnie pachną na przykład?

Moniqac kochana przez 12h od 9-21 masz niby poczuc 10 ruchów. może jakiś przeoczyłaś i było te 10 jednak? licz dziś dokładnie, tak jak Bzyczka opisywała. Trzymam kciuki

Anula ja bym wyprała pościel na 60stopni. Zwłaszcza, że później i tak prasujesz, więc zarazki na pewno zabijesz. Poza tym, sugerowałabym się tym, co jest na metce. Sny świetne

Migotko ależ pięknie się prezentujesz na gaciach

Matall ekstra bryka, chociaż Kot lepszy mi się podoba bardzo ten wózek, ale w wersji z niebieskim , chociaż zieleń świetna

Mary trzymam kciuki za to, żebyś otrzymała skądkolwiek te bodziaki w misie

Bzyczko, ok super- poczekam a co jeśli te 10ruchów już mam przed 9 rano?

Ewesko dobrze, że z chłopcami ok no, a na poród naturalny i tak chyba, aż tak bardzo nie liczyłaś, co ? i gratuluję takich ładnych wyników a sobie gratuluję, że dałam radę odczytać Twój post pomimo tych znaków

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-23 o 11:39
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:39   #3655
ania2631
Wtajemniczenie

Andziot,Mario,Migotka-Brzuszki macie cudne

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Matall-wózek bardzo mi się podoba ale kotek bardziej
Stary 2011-02-23, 11:40   #3656
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniquac, Matallewar, jesteście ANIOŁAMI

Serdeczne dzięki, ale naprawdę jeśli już to sprawdźcie przy okazji, no żeby nie specjalnie**

To body z misiami https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1298319570

Jeśli chodzi o rozmiar to od 62 wzwyż, już nawet dla 10latka

Matall, to wstępnie na przyszły tydzień, tylko trzeba dać znać pozozstałym dziewczynom Powiem szczerze, że najchętniej środa
Mi środa też pasuje, bo nie mam wtedy zajęć Także cała wolna

Wiecie co?
Właśnie sobie zdałam sprawę z tego, że dzidzia będzie ważyć SPORO mniej niż mój kot
Kot 6,5 kg, a dzidzia koło 4 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-23, 11:40   #3657
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Matall-wózek bardzo mi się podoba ale kotek bardziej
Ewesko-super że chłopaczki rozwijają się zdrowo
Stary 2011-02-23, 11:41   #3658
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Wiecie co mi sie sniło??
że o zaproszeniu do klubu LOLKA okazala sie oszustką:P haha
jezu ja sie powinnam leczyc;P
Stary 2011-02-23, 11:41   #3659
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Jak Mary przyjdzie na forum to ja zawsze tak się uśmieję jak nigdy Ufff.. dobrze, że jednak Hanutki nie zgubiłaś

A oddasz jakieś komsetyki z TBS za misie?? Jutro dam znać co do misiów..
Plan na jutro mam taki - wyjazd do rodziców, szybkie przywitanko i pędem z Mamuśką do Smyka
(pędem?! coś mi na mózg wali, przecież ja nieznosze fizyki i wielkości fizycznych jak pęd!! )
Piekna Mary zabki cztery to tak tu niby szpanuje tym TBS, a nic nie pokazala nigdy i ja jej nie wierze, ze cos tam ma Sie naczytala w googlu i teraz szpanuje
BTW - czy ktos sie orientuje od kiedy mozna stosowac te cuda dla dzieci Buriti Baby? Tak lazicie po tych sklepach to zapytajcie panie z TBS. Tylko niech poswieca jakims certyfikatem albo innym papierem, bo one to czesto pojecie o kosmetykach maja nikle (o skladach to juz w ogole nie wspomne...)

Przeziebilam sie Zamiast mozgu mam jeden wielki glut (nie budyn, a glut), gardlo mnie boli, nos zapchany. A czeka mnie calodniowa praca przy komputerze, nawet sobie nie poleze w spokoju buuuuu

Czy jestem jedyna osoba na watku, ktora nie ma dla dziecka ani wozka, ani komody, ani lozeczka, ani wanienki, ani butelek??? Wozek mielismy dostac od siostry TZ, ale po tym jak ostatnio wyjechala z tekstem ze "Nie podziekowalismy jej za torbe ubranek", TZ sie wruk*wil i powiedzial, ze skoro tak, to niech sobie ten wozek w du*pe wsadzi. Po pierwsze - nie wydaje mi sie, zebysmy byli takimi chamami, ze nie powiedzielismy "Dziekuje", bo wydaje mi sie, ze to sie robi odruchowo. Po drugie - w swieta nie bylo nawet gdzie kupic czegos w zamian, bo wszystko pozamykane, a od tego czasu sie z nimi nie widzielismy, a te torbe to dostalam na swieta. I mielismy w planie pojechac tam w ktorys z weekendow i kupic cos fajnego dla dzieciakow, na ich rozmiar teraz. Po trzecie - wozka nie widzialam na oczy i zupelnie nie uwazalam, ze juz jest nasz. A po czwarte - coz, worek ciuchow to moze to i byl, ale polowa byla w beznadziejnym stanie, znoszona, sprana, zmechacona, jak po tabunie dzieci, a druga polowa cala obrzy*gana, wiec i tak z calego worka to by sie do noszenia nadaly moze z dwa bodziaki. Ja sie tak w ogole zastanawialam, jak mozna dac komus worek brudnych ubranek? Rozumiem, ze dziecko ulewa non stop, ale ona mi dala na przyklad przescieradlo do lozeczka - wyprane, ale mimo to z wyraznymi plamami po kupie. Mi by bylo wstyd dawac komus takie rzeczy!
No ale jako ze "nie podziekowalismy", to niech sie teraz wypchaja. Tym bardziej, ze oni sa na utrzymaniu tesciow, wiec jeslibym miala komus dziekowac to tesciom, bo to oni wszystko kupili.
Jakos mi sie w pale nie miesci, zeby wyjechac do kogos z tekstem "Nie podziekowales mi". Dalam moim przyjaciolkom polowe mojej szafy, bo sie juz w nic nie mieszcze i cala moja radosc wynika z tego, ze one sa zadowolone. Coz, moze mam teraz do nich zadzwonic i wyjechac im z tekstem "Nic Wam nie dam, bo mi nie podziekowalyscie"?
A jak to jest u Was? Bo ja po tej akcji to juz sie boje przyjmowac jakies rzeczy i od razu mysle o formie podziekowania - kwiaty, bomboniera, laurka?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:45   #3660
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
heloł nie śpię już od 8 dziś. jak dla mnie super, bo w sumie co 2dni jakoś czas wstawania mi się przesuwa i budzę się 10minut szybciej. Przyda się przy dzidziusiu- fajnie nas natura zaprojektowała
Jakie proszki dla dzieci polecacie/używacie?
Zastanawiam się nad jakimś nie-dzieciowym, tylko zwykłym, ale takim, w którym można prac dziecięce. Tylko nie mam pojęcia jakie to są, a wiem, że są takie. Ewentualnie, które dla dzieci polecacie i ładnie pachną na przykład?

Moniqac kochana przez 12h od 9-21 masz niby poczuc 10 ruchów. może jakiś przeoczyłaś i było te 10 jednak? licz dziś dokładnie, tak jak Bzyczka opisywała. Trzymam kciuki

Anula ja bym wyprała pościel na 60stopni. Zwłaszcza, że później i tak prasujesz, więc zarazki na pewno zabijesz. Poza tym, sugerowałabym się tym, co jest na metce. Sny świetne

Migotko ależ pięknie się prezentujesz na gaciach

Matall ekstra bryka, chociaż Kot lepszy mi się podoba bardzo ten wózek, ale w wersji z niebieskim , chociaż zieleń świetna

Mary trzymam kciuki za to, żebyś otrzymała skądkolwiek te bodziaki w misie

Bzyczko, ok super- poczekam a co jeśli te 10ruchów już mam przed 9 rano?

Ewesko dobrze, że z chłopcami ok no, a na poród naturalny i tak chyba, aż tak bardzo nie liczyłaś, co ? i gratuluję takich ładnych wyników a sobie gratuluję, że dałam radę odczytać Twój post pomimo tych znaków
ja piore w loveli
bardzo przyjemnie pchniei delikatne rzeczy po niej sa
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Wiecie co mi sie sniło??
że o zaproszeniu do klubu LOLKA okazala sie oszustką:P haha
jezu ja sie powinnam leczyc;P

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Piekna Mary zabki cztery to tak tu niby szpanuje tym TBS, a nic nie pokazala nigdy i ja jej nie wierze, ze cos tam ma Sie naczytala w googlu i teraz szpanuje
BTW - czy ktos sie orientuje od kiedy mozna stosowac te cuda dla dzieci Buriti Baby? Tak lazicie po tych sklepach to zapytajcie panie z TBS. Tylko niech poswieca jakims certyfikatem albo innym papierem, bo one to czesto pojecie o kosmetykach maja nikle (o skladach to juz w ogole nie wspomne...)

Przeziebilam sie Zamiast mozgu mam jeden wielki glut (nie budyn, a glut), gardlo mnie boli, nos zapchany. A czeka mnie calodniowa praca przy komputerze, nawet sobie nie poleze w spokoju buuuuu

Czy jestem jedyna osoba na watku, ktora nie ma dla dziecka ani wozka, ani komody, ani lozeczka, ani wanienki, ani butelek??? Wozek mielismy dostac od siostry TZ, ale po tym jak ostatnio wyjechala z tekstem ze "Nie podziekowalismy jej za torbe ubranek", TZ sie wruk*wil i powiedzial, ze skoro tak, to niech sobie ten wozek w du*pe wsadzi. Po pierwsze - nie wydaje mi sie, zebysmy byli takimi chamami, ze nie powiedzielismy "Dziekuje", bo wydaje mi sie, ze to sie robi odruchowo. Po drugie - w swieta nie bylo nawet gdzie kupic czegos w zamian, bo wszystko pozamykane, a od tego czasu sie z nimi nie widzielismy, a te torbe to dostalam na swieta. I mielismy w planie pojechac tam w ktorys z weekendow i kupic cos fajnego dla dzieciakow, na ich rozmiar teraz. Po trzecie - wozka nie widzialam na oczy i zupelnie nie uwazalam, ze juz jest nasz. A po czwarte - coz, worek ciuchow to moze to i byl, ale polowa byla w beznadziejnym stanie, znoszona, sprana, zmechacona, jak po tabunie dzieci, a druga polowa cala obrzy*gana, wiec i tak z calego worka to by sie do noszenia nadaly moze z dwa bodziaki. Ja sie tak w ogole zastanawialam, jak mozna dac komus worek brudnych ubranek? Rozumiem, ze dziecko ulewa non stop, ale ona mi dala na przyklad przescieradlo do lozeczka - wyprane, ale mimo to z wyraznymi plamami po kupie. Mi by bylo wstyd dawac komus takie rzeczy!
No ale jako ze "nie podziekowalismy", to niech sie teraz wypchaja. Tym bardziej, ze oni sa na utrzymaniu tesciow, wiec jeslibym miala komus dziekowac to tesciom, bo to oni wszystko kupili.
Jakos mi sie w pale nie miesci, zeby wyjechac do kogos z tekstem "Nie podziekowales mi". Dalam moim przyjaciolkom polowe mojej szafy, bo sie juz w nic nie mieszcze i cala moja radosc wynika z tego, ze one sa zadowolone. Coz, moze mam teraz do nich zadzwonic i wyjechac im z tekstem "Nic Wam nie dam, bo mi nie podziekowalyscie"?
A jak to jest u Was? Bo ja po tej akcji to juz sie boje przyjmowac jakies rzeczy i od razu mysle o formie podziekowania - kwiaty, bomboniera, laurka?
kazdy kupuje wtedy kiedy uwaza to za stosowne
nic sie nie denerwuj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości