TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 08:00   #121
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U mnie masakra z pogodą -22 stopnie już drugi ranek, jak słońce wyjdzie to dogrzeje do -14
Rany ale zimnica u was.Ja to tylko zimę widzę i słyszę w tv,bo u nas pogoda nas oszczędza.Śniegu od grudnia u nas nie widziałam.Zimno jest to fakt,ale nie aż tak.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:00   #122
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

aneczkaaaa ja bym chciala zeby moja mala miala takie wloski
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:00   #123
P0P70
Zakorzenienie

Megi - a co z Twoimi poszukiwaniami niani?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:01   #124
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yoonka kurcze oby jej przeszlo szybko,
u nas tz rano sprawdzal o 7 to bylo -17.
A.Camus
Stary 2011-02-23, 08:20   #125
megi-megi
Zakorzenienie

Szukamy niani - przychodzą na rozmowy - jeszcze żadna mnie nie powaliła na kolana, ale jeszcze kilka jest umówionych i z kilkoma jeszcze planuję się umówić.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:25   #126
CAROLAJKA
Raczkowanie

my mamy taki wózek http://allegro.pl/drewniany-wozek-dl...473940394.html nie rysuje paneli i na zewnątrz też się nada
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:29   #127
P0P70
Zakorzenienie

Carolajka - śliczny ten Twój wózek.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 08:35   #128
lindsley
Zakorzenienie

U mnie teraz jest -15. Chyba dziś nie pójdziemy na spacer lub tylko do sklepu wyskoczymy bez wózka.

Andinek Filip przystojniak i jaki wesoły

Aneczkkaa super włoski buszmen ma

Machaj boska
Co tam Ci się śni o teściowej Ja nie mam teściowej i nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to jest
Też mi się podoba imię Kalinka. Jak będzie następna dziewczynka to będę tz przekonywać do Kalinki albo Oli

Michaś od rana marudny, w nocy chyba z 5 razy się budził... Teraz już na pierwszej drzemce a zwykle szedł spać po 10...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Yonka oby to nic poważnego nie było i temp szybko spadła... Zdrówka

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:41   #129
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nastepna corke bym chciala amelke
ale jak tz mnie bedzie nadal wkurzal to co najwyzej moze sobie z kim innym zrobic 2 dziecko , ja oszczedze porodu a Oliwka bedzie miala rodzenstwo przyrodnie, droga free.
A.Camus
Stary 2011-02-23, 08:41   #130
Andinek
Raczkowanie

Witajcie kobitki,

w imieniu Filipcia dziękujemy za wszystkie komplementy
Wpadłam znów tylko na moment bo za 20 minut musze juz byc w pracy, tak więc milego dzionka i duzo zdrówka dla choruszków.

Do wieczorka
Andinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:50   #131
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mój Adaś dzisiaj spadł ze schodów z samej góry niebezpieczne te nasze schody chyba trzeba będzie jakieś dywaniki pokupować jak mały zacznie się przemieszczać. Nic poważnego mu się nie stało potłukł sie tylko.
Ja ma wykładzine na całych schodach szymek się nie ślizga Ola jak włazi też nie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
conratubex ale nie wiem czy po roku smarowanie coś pomoże. Szkoda kasy. Jak to bliznowiec to po niczym nie zejdzie chyba. Koleżanka ma takich kilka.

Ja za swój płaciłam niecałe 30
30 kosztuje mały

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No i dobrze kupię go Nini też na roczek

Jeszcze co do ubrań z h&m to tak mi smutno,bo oni tylko te świetne rzeczy mają do 86a mała już na ten rozmiar obkupiona jest na maksa.Już rozmiarówka wzwyż jest taka mniej fajna

I właśnie razem z mrówką podsunęłyście mi kolejny pomysł na prezent-wózek!
Ten z mrówkowego linku bardzo mi się podoba i niech ktoś jej na roczek też to kupi

Super chłopczyk.

Tu kolejny przystojniaczek

Słodkości
No te powyżej już nie są tak ładne ale też coś można wygrzebać . dla starszych endo mi się podoba , koleżanka kupuje i całkeim fajne są rzeczy , zawsze z senstymentem opuszczam ten dział dla maluchów

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
my mamy taki wózek http://allegro.pl/drewniany-wozek-dl...473940394.html nie rysuje paneli i na zewnątrz też się nada
Piękny
Ja dla Oli chce taką parasolkę żebym w razie czego mogła to złozyć i wsadzić pod wózek jak się nie będzie chciała bawić . wiem że na dwór taki jest praktyczny . ale parasolkę to można i za 30 zeta kupić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 09:00   #132
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No te powyżej już nie są tak ładne ale też coś można wygrzebać . dla starszych endo mi się podoba , koleżanka kupuje i całkeim fajne są rzeczy , zawsze z senstymentem opuszczam ten dział dla maluchów

Nie znam tej firmy
Wiem,że coś można z większych wygrzebać fajnego,bo moja siostra nosi te ubrania.Jednak to już nie te rozkoszne rzeczy jak 86 w doł

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-23, 09:03   #133
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
contratubex szkoda kasy kosztuje 65 zeta za 15 masz cepan praktycznie z tym samym składem , i Cię zmartwie to nie zniknie choćbyś się rok smarowała miałam po pierwszej CC
hehe troche mi się nzwy pokiełbasiły,u mnie kosztuje 37zł zapytam o ten drugi ale skoro piszecie,że i tak juz nie pomoże

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dobra.... dziewczyny nie chce czytac ciagle .. " a ja tez byłam za mrowkowym"...
bo robi mi sie przykro... ;-(((((((((((
Jak zadaje pytanie ok 4000 tys postów jaki tytuł.. to rzadko wszystkie wyrażają zdanie a potem jest wielkie haloo....
Ja sie staram aby każdej sie podobało.. chodx każdemu nie dogodzi.. wybrałam tytuł który UWAŻAŁAM wiekszośi sie podobał A NIE MI!!!
BO TAK WYBIERAM ZAWSZE... zawsze pytam o wasze zdanie bo sie z nim licze..

PYTAM OSTATNI RAZ!!!!! Czy mam napisac do moderatora o zmanie tytułu watku.. bo dla mnie to nie jest problem.. wole to niz wasze a ja wolałam....

I nie będę tu po imieniu każdej wywoływac .. prosze o zdanie zostaje czy zmieniamy na mrowkowy?
Madziwnia no coś Ty,pewnie niech zostanie ten też jest fajny i niezłość się tak

Cytat:
Napisane przez Andinek Pokaż wiadomość
A i oczywiście pochwalę się moim łobuziakiem
Cudny jest,piękny uśmieszek ma i nie wygląda na łobuziaka hehe

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Roczniakowi Danielkowi Wszystkiego Najlepszego duzo zdrówkak laski:

Jest przeuroczy

Naszym miesięczniakom nalężą się ogromne całusy za 2 miesiące roczek

Wercia śliczniusia i taka mądra

Madzia niech zostanie ten tytuł...
Dziękuje Anusia
Maciuś też jest boski!po kim ma takie włoski bujne?Danielowi zaczynają się kręcić,wolałabym żeby miał proste.

Cytat:
conratubex ale nie wiem czy po roku smarowanie coś pomoże. Szkoda kasy. Jak to bliznowiec to po niczym nie zejdzie chyba. Koleżanka ma takich kilka.

Ja za swój płaciłam niecałe 30
ehh no właśnie chyba już nic nie pomoże.

Machaj ona jest taaaka śliczna
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:04   #134
martuko
Wtajemniczenie

hej, widze że co mój post to nowy watek. JA tam mam dla Was inny tytuł wątku - nie zaglądasz-mija czas, w starym wątku nie znajdziesz juz nas!
Próbowałam przez kilka dni czytac na bieżąco ale jedyne co się do
robiłąm to wścieklizna mojej mamy, ona ma alergię na komputer i jak tyko mnie przy nim widzi to strzela fochy ( wiem że nie powinnam tak o mamiae pisać, ale już mnie męczy ta sytuacja, chyba musze poszukać jakiejś niani na jakiś czas a potem sama sobie radzić z dziećmi. MAm taki ambitny plan,żeby mieszkanie wyprowadzić na prostą do roczku dzieci ( zaległości z porządkami w szafach itp jeszcze z mojej leżącej ciąży) a potem już jakoś się zorganizuję. Chyba tylko na spacery będe potrzebowala pomocy, bo jak mi zaczną lazić na chwiejnych nóżkach każde w innym kierunku a tu jeszcze wozek, to się pochlastam chyba. I żaden Dukan mi już nie będzie potrzebny....

Wy już chyba po wyborach spacerówek, mnie już mój cieżki wózek przeszkadza, chciałam zmienić na parasolkę, ale potem stwierdzilam, że będę sobie pluć w brodę mając tylko jeden taki lekki wozek dzieci trochę ważą i parasolka za słaba tk na codzien chyba. Zainteresowalam się jednym wózkiem, który poleca koleżanka, ale on dostępny jest w Polsce tylko sprowadzany ze Stanów i to trwa tygodniami i kosztuje pewnie więcej. Widze że pojawiły się dziewczyny ze Stanow - mialabym prośbę - jakbyście spotkały taki wózek , nazywa się Baby Jogger CIty Mini, dla bliźniakó, czy mogłybyście sprawdzić ile kosztuje u Was???? Moze znalazlabym kogoś kto by mi go przywiózl ze Stanów, ale musiałby chyba w delegację latać, bo to wazy z 12 kg a każdy ma przeciez jakiś bagaż.... Ech... u nas wózki są różne, ale jakoś mi nie pasują... ja mala, u nas teran pagorkowaty, ciężko pchać to słodkie 20 kg na wóżku... A tu już wiosna tużtuż ( mimo mrozow coraz bliżej) i wreszcie będe częściej chodzić na spacerki.

kończę, bo już mnie gonią ( poszlam się umyć ) odezwę sie później może. Dzieci mi dziś śpią na zmianę, więc wesoło będzie, ale za to jest siostra i mozemy chyba wreszcie pierwszy raz wyjść z TŻtem do knajpki wieczorem,jak ich uśpimy... Ale się cieszę

Ana, nie mam czaus na otwieranie pw, spróbuję sie zorganizować dziś z wysyłka... papa
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:11   #135
CAROLAJKA
Raczkowanie

Pop AniaP ten nasz to kupił Tż jak sie Dana urodziła wpada do szpitala z wielką paką i krzyczy że ma wózek dla małej ja w szoku po co mi wózek w szpitalu i co on taki mały a ten właściwy wózek mieliśmy już w domu Maclarena Xlr z gondolą < nadal w gondoli jeździmy > a jak odpakował to zapytalam go po co nam ten wózek a on że mała będzie pchała z lalkami a ona była tak mała że sama się w nim mieściła no i wózek stoi ale mam nadzieję że niezadługo postoi ma dwie regulacje wysokości rączki ale jest piekielnie ciężki więc na dłuższy spacer sobie go nie wyobrażam

AniaP ale te parasolki są dla większych dzieci co już pewnie chodzą na nóżkach bo one takie lekkie że łatwo się przewrócić a ten nasz to taki stabilny i może pełnic rolę pchacza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 10:17   #136
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
hej, widze że co mój post to nowy watek. JA tam mam dla Was inny tytuł wątku - nie zaglądasz-mija czas, w starym wątku nie znajdziesz juz nas!
Próbowałam przez kilka dni czytac na bieżąco ale jedyne co się do
robiłąm to wścieklizna mojej mamy, ona ma alergię na komputer i jak tyko mnie przy nim widzi to strzela fochy ( wiem że nie powinnam tak o mamiae pisać, ale już mnie męczy ta sytuacja, chyba musze poszukać jakiejś niani na jakiś czas a potem sama sobie radzić z dziećmi. MAm taki ambitny plan,żeby mieszkanie wyprowadzić na prostą do roczku dzieci ( zaległości z porządkami w szafach itp jeszcze z mojej leżącej ciąży) a potem już jakoś się zorganizuję. Chyba tylko na spacery będe potrzebowala pomocy, bo jak mi zaczną lazić na chwiejnych nóżkach każde w innym kierunku a tu jeszcze wozek, to się pochlastam chyba. I żaden Dukan mi już nie będzie potrzebny....

Wy już chyba po wyborach spacerówek, mnie już mój cieżki wózek przeszkadza, chciałam zmienić na parasolkę, ale potem stwierdzilam, że będę sobie pluć w brodę mając tylko jeden taki lekki wozek dzieci trochę ważą i parasolka za słaba tk na codzien chyba. Zainteresowalam się jednym wózkiem, który poleca koleżanka, ale on dostępny jest w Polsce tylko sprowadzany ze Stanów i to trwa tygodniami i kosztuje pewnie więcej. Widze że pojawiły się dziewczyny ze Stanow - mialabym prośbę - jakbyście spotkały taki wózek , nazywa się Baby Jogger CIty Mini, dla bliźniakó, czy mogłybyście sprawdzić ile kosztuje u Was???? Moze znalazlabym kogoś kto by mi go przywiózl ze Stanów, ale musiałby chyba w delegację latać, bo to wazy z 12 kg a każdy ma przeciez jakiś bagaż.... Ech... u nas wózki są różne, ale jakoś mi nie pasują... ja mala, u nas teran pagorkowaty, ciężko pchać to słodkie 20 kg na wóżku... A tu już wiosna tużtuż ( mimo mrozow coraz bliżej) i wreszcie będe częściej chodzić na spacerki.

kończę, bo już mnie gonią ( poszlam się umyć ) odezwę sie później może. Dzieci mi dziś śpią na zmianę, więc wesoło będzie, ale za to jest siostra i mozemy chyba wreszcie pierwszy raz wyjść z TŻtem do knajpki wieczorem,jak ich uśpimy... Ale się cieszę

Ana, nie mam czaus na otwieranie pw, spróbuję sie zorganizować dziś z wysyłka... papa
lekka spacerowka dla blizniakow peg pergo bardzo sobie mamy chwala ten wozeczek....nawet te co przez maclarena przeszly i jeszcze inne wozki zaliczyly... o ten http://www.swiatwozkow.pl/product_in...618116e1a9fca9
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:41   #137
agnieszka09
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NJALEPSZEGO DLA NASZEGO ROCZNIAKA DANIELKA,DUZO ZDROWKA,MILOSCI I RADOSCI ZYCZY CIOCIA WIZAZOWA I KARINKA

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

TYLKOOLIWIA ale Danielek juz duzy...a jeszcze tylko rok temu taki malutki byl duzy ,piekny chlopczyk

ANDINEK fajnego masz synka...maly przystojniak rosnie

ANECZKA ja jestem baaardzo mocno zauroczona Twoim synkiem...i do tego teraz te dlugie wlosy...

MACHAJ Kalinka boska...mala modeleczka...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

my dzis sobie z mala pospalysmy.ale musialysmy wstac niestety bo przyszli nowi wlasciciele budynku chcieli obejrzec mieszkanie....byli mile zaskoczeni wygladem i wystrojem mieszkania...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:11   #138
anakazar
Zakorzenienie

agnieszka a Ty jak się czujesz?

Stary 2011-02-23, 11:12   #139
cigi
Rozeznanie

Jestem i ja ;
Spoznione zyczenia dla Danielka; 1OO lat rosnij duzy i silny!!!

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

we śnie to nie do konca o to chodzilo, bo ja tam ja zostawilam w aucie i weszlam do jakiegos domu czego w zyciu bym nie zrobila, ale ten sen uswiadomil mi raz jeszcze, ze nawet drzwi nie wolno zamknac jak dziecko w srodku siedzi. Ja jak widze ze ktos psa w samochodzie na parkingu zamknal i polazl sobie to natychmiast dzwonie na policje/straz miejska. Kiedys sie jakis facet burzyl, ze mu mundurowych sprowadzilam to w koncu sie zapytalam czy faktycznie jest taki glupi czy tylko udaje. Jakos sie zamknal nie wiadomo czemu...
A dlaczego niby jest to takie straszne i taki glupi jest?
Mnostwo ludzi zostawia psy w samochodach, moi rodzicom tez sie czasem zdarzylo. bez przesady, jakos nie widze w tym nic takiego strasznego. Pies to nie dziecko, zapalniczki ani zapalki nie zapali, nie zmajstruje za wiele (no moze to zalezy od psa ), jak nie ma upalu to sie nie ugotuje, a jak nie ma mrozu to nie zamarznie, tymbardziej, jesli zostawiony jest na 5 min; A czasem nie ma wyjscia, jak wziac psa ze soba, a zabierac go wszedzie po prostu sie nie da. wspolczuje panu...
Nie przesadzajcie;
Ja jako dziecko (spore, szkolne) tez zostawalam pare minut w samochodzie i nic mi sie nie stalo i nie moglo stac. To zalezy tez od dziecka i od warunkow.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:17   #140
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANAKAZAR dzieki,wiesz co dobrze sie czuje...w przeciwienstwie do ciazy z Karinka lubie sobie pospac.w nocy jak dzieciatko spie...w dzien moze nie spie ale tez czuje,ze musze sie polozyc i choc polezec.
bo z Karina koszmar...w dzien nie spalam w nocy moze lacznie z 3 godz spalam...i tak dzien w dzien

jak na razie mnie nie mdli,moze ciutenke,zalezy co zjem...ale za to bebzun mi po poludniu wychodzi a juz iweczorem to masakra jak w 18 19 tyg jak z Karinka bylam...ale to moze to,ze miesnie juz tak nie podtrzymuja jak w pierwszej ciazy

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-23, 11:23   #141
cigi
Rozeznanie

madziwnia, te WYUZDANE to juz przesada
izazula szczypczyki, czyli spinacze do bielizny; Nie zgadzam sie, ze sa grozne, widze jak sie nimi Basia bawi i nie sadze, zeby cos jej sie stac moglo. Moje nie maja takich ostrych blaszek i duzych kolek, nic tam tak czesto nie odskakuje, to sie zdarza raz na wieki (to i 5 latkowi moze krzywde zrobic, to tez dotykac nie moze?); wiec nie bede panikowac;
I ja tu panikara jesteml kobity???
A kolek nie pozwalam dotykac i lizac ze wzgl na gowna, plwociny i inne swinstwa, chodzi tu o troche inny rodzaj bezpieczenstwa. No skonczylam temat.
asiulek, moja od urodzenia niemal sie kreci; krecila si eo 360 st; glowa ryje w desce, itp atrakcje
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:30   #142
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mloda tez sobie otworzylam tą strone z wózkami dla bliźniąt, to leciutkie. Tam z boku też są takie dla np trojaczków to waga 27,5 kg Kiedys w tv oglądaąłm program jak panie z jakiegoś urzędu gminy sie chwaliły, że miasto jednemu małżeństwu kupiło wózek dla trojaczków, tylko nie był to jeden wózek a dwa, jeden dla bliźniąt drugi pojedyńczy żeby zaoszczędzić,moim zdaniem troche im wyobraźni zabrakło jak niby matka ma wyjść sama z dziećmi na spacer

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 11:41   #143
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ANAKAZAR dzieki,wiesz co dobrze sie czuje...w przeciwienstwie do ciazy z Karinka lubie sobie pospac.w nocy jak dzieciatko spie...w dzien moze nie spie ale tez czuje,ze musze sie polozyc i choc polezec.
bo z Karina koszmar...w dzien nie spalam w nocy moze lacznie z 3 godz spalam...i tak dzien w dzien

jak na razie mnie nie mdli,moze ciutenke,zalezy co zjem...ale za to bebzun mi po poludniu wychodzi a juz iweczorem to masakra jak w 18 19 tyg jak z Karinka bylam...ale to moze to,ze miesnie juz tak nie podtrzymuja jak w pierwszej ciazy
No ja jeśli chodzi o wygląd(brzuch)ciąże przeszłam tak jakbym w ciąży nie byłam-sama byłam zaskoczona tym faktem.I z tego co pisałaś to Ty tak samo i ja się zawsze zasnanawiałam czy przy drugim dziecku już by pojawiły się np.rozstępy czy celulitis
I w ogóle ciekawe czy na drugą ciąże organizm reagowałby inaczej jakoś mocno?z autopsji innych mamusiek słychać,że owszem.Ale wiadomo co organizm to inaczej.
Fajnie Aga masz-w h&m od nowa rozmiarówka do 86 jest dla Ciebie i znowu wózek możesz wybrać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:46   #144
yoonka
Rozeznanie

dajemy ibum na zmiane z paracetamolem i spadlo do 38,4. nadal zadnych innych objawow - troche sie slini, troszke leci wody z noska. zęby??
Stary 2011-02-23, 11:48   #145
anakazar
Zakorzenienie

]

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mloda tez sobie otworzylam tą strone z wózkami dla bliźniąt, to leciutkie. Tam z boku też są takie dla np trojaczków to waga 27,5 kg Kiedys w tv oglądaąłm program jak panie z jakiegoś urzędu gminy sie chwaliły, że miasto jednemu małżeństwu kupiło wózek dla trojaczków, tylko nie był to jeden wózek a dwa, jeden dla bliźniąt drugi pojedyńczy żeby zaoszczędzić,moim zdaniem troche im wyobraźni zabrakło jak niby matka ma wyjść sama z dziećmi na spacer
Madzia a co tam...ważne,że gmina kupiła i że w tv może się pochwalić.A jak matka sobie poradzi to co to kogo?

Stary 2011-02-23, 11:56   #146
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANAKAZAR juz wozki ogladam i mam juz dwa modele wybrane...tylko ten jeden strasznie drogi wiec sobie go chyba daruje bo to jest z firmy ICANDY....a drugi z mamaspapas...

taki:
http://www.mamasandpapas.com/product...524400/type-i/

http://www.mamasandpapas.com/product...589500/type-i/

te dwa wzory mi sie podobaja
a co wy myslicie...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

YOONKA duzo zdrowka dla maluszka

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

a z icandy taki
http://www.icandyuk.com/products_det...d=peach_single

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-23, 12:11   #147
anakazar
Zakorzenienie

Agnieszka mi ten ciemniejszy się bardziej podoba.

Chociaż sama nie wiem-ten drugi ten ładny.

Stary 2011-02-23, 12:16   #148
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
izazula- od piątku zaczynają mi się zjazdy w Bytomiu... co tydzień do czerwca.. tak sobie myślę że jak się zrobi cieplej i będę w którąś niedziele kończyć prędzej zajęcia to się umówimy na spacer albo kawę!
Bardzo chętnie. Ty mi tylko powiedz gdzie masz te zjazdy.
Teraz mam oba weekendy pod rząd zajęte ale reszta jest do uzgodnienia

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
tosia w nocy znowu dostala ibum - bylo 39 stopni, a po 6 sie obudzila z temp. 40.4 wrzucilam ja do chlodnej kapieli, dalam ibum i ma teraz, po godzinie 39,3 :/ dzwonilam do lekarki to kazala obserwowac i czekac, ew zrobic badanie moczu, bo to albo wirus albo bakteria. i jeszcze dodala, ze "to jej prywatny numer".

no to obserwujemy
Dużo zdrówka. A co to znaczy "to jej prywatny numer" ? Pewnie jak Ci go dawała to chyba spodziewała się że będziesz dzwoniła o różnych porach

Cytat:
30 kosztuje mały
To chyba mam mały ale mi jeszcze duużżżooo zostało. Smarowałam jak mi się przypomniało a blizna i tak jest ładniutka

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
izazula szczypczyki, czyli spinacze do bielizny; Nie zgadzam sie, ze sa grozne, widze jak sie nimi Basia bawi i nie sadze, zeby cos jej sie stac moglo. Moje nie maja takich ostrych blaszek i duzych kolek, nic tam tak czesto nie odskakuje, to sie zdarza raz na wieki (to i 5 latkowi moze krzywde zrobic, to tez dotykac nie moze?); wiec nie bede panikowac;
I ja tu panikara jesteml kobity???
A kolek nie pozwalam dotykac i lizac ze wzgl na gowna, plwociny i inne swinstwa, chodzi tu o troche inny rodzaj bezpieczenstwa. No skonczylam temat.
A rób sobie co chcesz i dawaj zabawki jakie chcesz.
Widziałam już trochę wypadków i dlatego ja nie daję takich rzeczy do zabawy.
Bez złośliwości proszę
Stary 2011-02-23, 12:31   #149
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A rób sobie co chcesz i dawaj zabawki jakie chcesz.
Widziałam już trochę wypadków i dlatego ja nie daję takich rzeczy do zabawy.
Bez złośliwości proszę
Pewnie temu że masz starszego synka tz to wiesz do czego dzieci są zdolne Ja też takich zabawek nie daje, bo przy drugim dziecku wiem, że jedno co można powiedzieć, to to że dzieci pod względem wymyślania sposobów wykorzystania różnych rzeczy są całkowicie nieprzewidywalni. I gdyby nie dużo szczęścia i tego że Eryka zawsze ktoś dorosły pilnuje, to pewnie już by go ze mną nie było.
Np głupia reklamówka, może posłużyć jako kask, dla kosmonauty, i jak rodzic w porę zainterweniuje to skończy się to szczęśliwie.

Wiecie może co to takiego? czy to jest cos przeciwko komarom? http://www.x-lander.pl/x-mosquito

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:38   #150
CAROLAJKA
Raczkowanie

dziewczyny piszecie o spinaczach to ja wam opiszę historię mojej Ali miala może z 4 lata kiedyś były takie spinacze do firanek z kółeczkami i tych kółeczek nie mozna bylo odczepić no ale Ala jakoś to zrobiła i takie kółeczko wsadziła sobie do nosa przychodzi i coś tam gmyra w nosku pojechałysmy do szpitala i 8 godz tam spędziłyśmy a co się strachu najadłam to moje potem była glowa wsadzona w poręcz od schodów i straż pożarna wzywana i noga utknięta między płotem od tej pory pilnowałam jej jak ognia ale dziecka sie nie da upilnować dlatego teraz przy Danutce mamy max ostrożności wszystko co male tłukące mogące zrobić krzywdę pochowane wysoko zabawki tylko z atestem po co ma się dziecko narażać a ja mam się stresować uważam że lepiej dmuchać na zimne ale to tylko moje zdanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości