|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
matall torba pierwsza klasa
ja tak mysle, ze spakuje i siebie i w Flawcia w jedna walizke z tych takich nie sztywnych...bzyczka no w wozku, bo lozeczka chyba nie damy rady narazie kupic, w sensie ze chcielibysmy to rozwojowe, chyba ze zmienimy zdanie, ale to juz nie o lozeczko chodzi i jego koszt tylko ze w pokoiku nie ma klimatyzacji i maly tam nie moze spac, bo by padl...
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż juz kombinuje na wlasna dzialalnosc przejsc, zeby troche wiecej zarobic...nie mam pojecia a tu za 2 miesiace bedzie dziecko w domu czasem to sie zamykam w sobie i rycze jak bobr w samotnosci no na pewno ctrl+shift ale widzie ze juz ladnie namieszlas wiec sie nie wtracam bo za duzo to ja nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- podstawa to lozeczko zeby mala miala gdzie spac, z calym wyposazeniem. Druga sprawa kupic wszystkie rzeczy potrzebne do porodu...a reszta z czasem. Ciuszkow mam sporo ale przydaly by mi sie pajacyki i spioszki malutkie bo nie mam.
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też w ogóle chciałabym zapytać o chemię, ale o to, co kupić, co na bank się przyda. bo jest tyle tego podane, że nie wiem, czy wszystko jest faktycznie przydatne?
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
materac (wcześniej kupiony) - 240 zł (ale lateksowy, więc najdroższy) pościel z wypełnieniem (wcześniej kupiona) - 100 zł Więc mam wszystko, ale też wszystko osobno kupowałam princi Ja zamierzam w tą torbę i dla mnie i dla Edzika rzeczy spakować
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
podstawa to lozeczko zeby mala miala gdzie spac, z calym wyposazeniem. Druga sprawa kupic wszystkie rzeczy potrzebne do porodu...a reszta z czasem. Ciuszkow mam sporo ale przydaly by mi sie pajacyki i spioszki malutkie bo nie mam.
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
wlasnie i mi to lozeczko po glowie chodzi ale to wiadomo koszt, w sklepach z wyposazeniem to sa one bardzo drogie, po patrze jeszcze na allegro, tylko kto za to by zaplacil jeszcze niewiem, wlasnie i duzo ******* do porodu trzeba, aj czemu to wszystko takie drogie?
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
ja chyba kupie do kapieli takie cos 2w1 do wloskow i ciala, oliwke, zasypke, krem na odparzenia, krem na kazda pogode na wyjscie na dwor, chusteczki nawilzajace i mi sie wydaje , ze to wszystko, czy cos pominelam?
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze mleczko do prania, ale to albo mleczko albo proszek |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
hejka Kochane,
ja tak na sekundeczke, bo mam urwanie d...py w pracy, spóźniłam sie 2 godziny przez tą glukoze ale musze Wam powiedziec ze była pyyyszna. Naprawde mogłabym to pić co dzień Piłam ze smakiem (cytryna nie była potrzebna)
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak mozna nienawidziec glukozyy |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rozpaczam, bo muszę powtórzyć
|
|
|
#3702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ciuszki, to popatrz w second-handach albo na allegro. Zawsze taniej albo nawet tak jak teraz promocje w realu, tanie rzeczy tego typu np. w pepco. ja mam już po trochu wszystkiego i właśnie w tym m-cu zamierzam kupić rzeczy do porodu, bo jak nagle zacznę rodzic, to bez koszul, podkładów itp się nie obejdzie. ![]() Cytat:
ja nie mam bladego pojęcia co kupywać Cytat:
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...462375248.html cos takiego by mi juz odpowiadalo
http://allegro.pl/arus-wyprawka-dla-...464129329.html kasia a to drugie znowu tansze ale wyposazenie slabe.
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
matall zmiescicie sie obydwoje do tej torby
![]() sam szlafork zajmuje duzo miejsca...24kasia86 no mi sie wydaje, ze przynajmniej przez pierwsze miesiace lepiej nie zmieniac dzdziusiowy kosmetykow, bo moga uczulic...ja do kapania i zaraz do mycia glowki kupilam produkt chicco w promocji, do naoliwiania cialka bede uzywac olejku ze slodkich migdalow, ponoc najlepszy i jeszcze kupilam taka zasypke/puder ale nie tylko do pupci ale takze mozna w tym kapac dzidziusia jak ma jakies czwerowne krostki czy wysypke, brakuje mi kremiku jakiegos czy masci do pupci, chyba zdecyduje sie na bepanthen, bo jest on tez dobry na popekane brodawki na rynku tak naprawde jest mase produktow i trudno zadecydowac, ja najdrozszych nie kupowalam...
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sania, co trzeba dokladnie do porodu , i ile czego? Bo ja pierwszy raz bede rodzila i kompletnie niewiem, ile tych pieluch poporodowych, czy np. moga byc podpaski, a te podklady czy wogole potrzebne i do czego? Czy cos do chigieny potrzebujemy innego po porodzie? Ile tych koszul? Kurcze nie mam pojecia zielonego, moze ktos nam z autopsji powie?
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie bede oliwkokwac dziecka, jesli nie bedzie potrzebykupuje oilatum, no ale swoje kosztuje
|
|
|
|
|
#3708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez uwazam ze da sie przelknac![]() Cytat:
![]() the sania czyli mozna kupic taniej, ja tez mysle ze kupie lozeczko do 150zl i reszta podobnie ![]() zapisalam sie w koncu na allegro tyle ze na kod aktywacyjny musze czekac 10dni, przyjdzie mi poczta.
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
mi sie znowu wydawalo, ze skoro to sa kosmetyki dla dzieci mimo,ze roznych firm to nie powinny uczulic, no bo przeciez sa delikatne i atestowane?
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, jejku chętnie bym za Ciebie wypiła bo było słodziutkie i dla mnie pyszniutkie.
agus87, a Ty lubisz ?? Ja znów smarkam, kicham i gardło mnie boli.. chyba nie bede sie pierniczyła tylko pojde po L-4 do internisty Czu Anulinka, nasz księgowa to jest tu moze dziś ? Albo moze Wy wiecie... bo dostałam PIT, czy moge sobie przychod za 2010 dokładnie podzielić na 12 i bede wiedziała ile dostanę brutto na L-4 ?? To sie tak liczy ?? Bo wiem, ze ma byc srednia za ostatnie 12 msc
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-23 o 13:40 |
|
|
|
#3711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie powiedzialam, ze jak mi sie skonczy 5 kg loveli to tez go kupie ale jak bedzie dziecku sluzyl to prz nim zostane ![]() Cytat:
same sie przekonamyCytat:
![]() ide wlosy myc i modelowac |
|||
|
|
|
#3712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze do podmywania tantum rosa miec a co do podkładów i podpasek to właśnie nie wiem. czy jak jest jedno, to drugiego już nie potrzeba? i co wtedy z majtkami jednorazowymi Cytat:
![]() Cytat:
nie wszystko trzeba zaraz na allegro. wiadomo-koszty przesyłki dochodzą.a co do płynów/proszków do prania to wydaje mi się, że można zmienic. po prostu okaże się, czy dziecko nie jest uczulone. znam przypadki, że mamy od razu prały w normalnych proszkach i dzidkowi nic nie było, no ale ja bym nie ryzykowała.... dlatego kupię Dreft Sensitive, który nadaje się dla dzieci, bo nie ma czegoś tam
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry pięknym Paniom
![]() Melduję się - już się bałam ze nowy wątek zaczniecie i będę Was szukać! AAAAAAA kto to się dopiął do mojego 3-go czerwca? Lolcia ty szalona kobieto i chyba ddaaiissyy o ile się nie mylę Cudnie ![]() Chcę nadmienić iż od 1 marca b.r. ląduję na L4!
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia super, oby więcej dziewczyn wzięło z Ciebie przykład i poszło na zwolnienie w końcu
![]()
|
|
#3715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zalaczam zdjecie probek jakie mam. Do najtanszych nie naleza, ale tez na dlugo mi nie stracza mam po kilka sztuk z kazdego rodzaju: krem nawilzajacy do twarzy dla dzidziusia mustela, balsam do brodawek mustela, oliwka pielegnacyjna HIPP od pierwszego dnia zycia, kojacy krem przeciw odparzeniom NIVEA, masc do pielegnacji brodawek MALTAN, dove go fresh...na ile mi to starczy? tydzien, dwa tygodnie....
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo pasowalo by juz takie drobiazgi miec kupione, przeciez praktycznie w kazdej chwili mozemy zaczac rodzic, a watpie by wtedy maz zrozumial co ma kupic, zglupialby biedaczyna od tych nazw dziwnych ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Amarcia no wkoncu jestes, mysle co Ty taka zapracowana, dawaj na zwolnienie bo nudy bez Ciebie moze nam sie w dyskusji udzielisz, bo chyba przejawil sie syndrom wicia gniazdka, zwlaszcza u mnie![]() Kasia skad tyle probek wytrzasnelas?Moze wiele to nie jest i mimo,ze lekko to w jakims stopniu odciaza domowy budzet.
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam cesarkę. Podkłady na łóżko były ze szpitala, te duże podpachy poporodowe (bella mama) trzeba bylo mieć swoje i powiem szczerze kilka paczek zużyłam. Później przeszłam na zwykłe duże podpaski. Majteczki przydaly się, gdy już wstawałam z łóżka, nie bałam się że ten zwój zgubię z pomiędzy nóżek
|
#3718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale patrz co, znalazłam na innym wątku- właśnie o torbie do szpitala. już mi rozjaśniło trochę sytuację, albo i na odwrót... masa rzeczy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3051
|
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie i brzusie!
Ja wróciłam, a właściwie zostałam odwieziona do domu przez teściów po 5dniowym pobycie u nich (tż na wyjeździe był, a przecież ktoś się musiał mną opiekować). Myślałam, że oszaleję bez dostępu do netu. Wczoraj wieczorem coś się próbowałam łączyć przez kom,ale kiepsko mi szło. No to teraz ciężka "nadrobieniowa" praca nade mną, ale będę się starać, choć tż wraca i trzeba się będzie przywitać Uciekam i postaram się wpaść wieczorkiem |
|
|
|
#3720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sorry za jakosc zdjecia, jakos dziwnie wyszlo. Co do podpasek mam 4 z bella i 4 sztuki pieluch happy bella newborn 2-5kg. Wszystko dostalam. Pytanie mam takie lepsze beda happy czy pampers? ogolnie wiem ze pieluszki to lepiej nie zmianiac, jak juz raz zalozysz jedna tego trzeba sie trzymac....a wiec?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-23 o 13:57 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

ja tak mysle, ze spakuje i siebie i w Flawcia w jedna walizke z tych takich nie sztywnych...

super

Ale to nie tak,ze bym spala, zrobilam mustwo pierogow z kapucha, oparzylam palucha przy okazji
Tż juz kombinuje na wlasna dzialalnosc przejsc, zeby troche wiecej zarobic...nie mam pojecia a tu za 2 miesiace bedzie dziecko w domu
czasem to sie zamykam w sobie i rycze jak bobr w samotnosci

same sie przekonamy