|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Laseczkaa bądź dobrej myśli, wszystko na pewno będzie dobrze
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
laseczkaa właśnie Ci miałam pisać o tym zatruciu ciążowym. Musisz to skontrolować, ale mam nadzieję, że będzie ok
![]() Odnośnie wtrącania się mam i teściowych to ja się właśnie wczoraj z moją mamą pokłóciłam, bo chciałam, żeby mi włosy pomalowała, to się na mnie wydarła, że dziecku krzywdę zrobię A teściowa ostatnio coś marudziła dlaczego nie kupimy wózka za 500 zł, tylko za 1000zł, bo wózek to wózek i jak dla niej to nie ma żadnej różnicy. Na szczęście oni nie płacą za wózek więc nie mają nic do powiedzenia.
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak rodzice i teściowie niezastapiona skarbnica wiedzy nie wazne czy chcesz czy nie chcesz sluchac oni i tak ci poradza
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie ubranka szykujecie dla dzieciaczków na wyjście ze szpitala? chodzi mi głównie o mamy z drugiej polowy marca (może się do tego czasu trochę ociepli).
|
|
|
|
#1355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dlatego staram się za często nie kontaktować telefonicznie
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
no z tymi radami to właśnie moja mama też taka jest - idę do niej na górę i mówię mamo jedziemy z tżtem do szpitala bo coś mnie brzuch boli.
jezus maria co to się działo!!! panika: boże, brzuch, matko kochana, jezu,... tak się przejęła że aż mnie to wkurzyło... teraz ostatnio mi lekko tłuszcz chlapnął na brzuch i mówię: auua tłuszcz mi prysnął, a ta już przy mnie: co? gdzie? na brzuch? matko kochana? moja mama taka po prostu jest, kochana ale panikara... zawsze pamiętam jak byłam dzieckiem straaasznie bałam się burzy. dlaczego? bo jak tylko się raz błysnęło to ona od razu: jezus maria, burza, matko kochana, zamykajcie okna, żeby tylko nie strzeliło w dom, i tak się modliła... no to my jako dzieci się baliśmy... ja już jej zapowiedziałam że jak się mój poród zacznie to nic jej nie powiem bo zawału dostanie dopiero jak będziemy jechać do szpitala to oznajmię bo tak to zamiast z mężem spędzać ten czas to ta by z pokoju nie wylazła dlatego teraz też jak mnie coś boli nic jej nie mówię bo potem się martwi i panikuje ![]() ale się rozpisałam ![]() Laseczka trzymaj się na pewno będzie dobrze. na wyjście ze szpitala ja szykuję taki zestaw: Body długi rękaw Pajacyk Skarpetki Kombinezon Kocyk do przykrycia Czapeczka Lub Body długi rękaw Śpioszki Sweterek biały Skarpetki białe Czapeczka biała Kombinezon Kocyk do przykrycia Lub Body krótki rękaw Kaftanik Śpioszki Sweterek biały Skarpetki białe Czapeczka biała Kombinezon Kocyk do przykrycia
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:06 |
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
ja mam spakowane body z dlugim rekawem na to pajac z weluru na to taki misiowy pajac gruby i ewentualnie jak sie nie ociepli mam jeszcze kombinezon zimowy
|
#1359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się boję że jak wyjdzie białko w moczu to ona nie zrobi mi kolejny raz tylko od razu da skierowanie bo tak mówiła coś. Cytat:
chciałam zmienić ale jak byłam prywatnie u innego ginekologa ktory tez na nfz przyjmuje mówi ze teraz to nie ma sensu bo juz koncowka ciazy i zebym po ciazy zmienila . tak wiec zostalam u niej. przypuszczam ze ona sie przestraszyla bo jestem naprawde mocno opuchnieta dzisiaj byłam ważona i przy tej opuchliźnie mam już 20 kg na plusie ![]() i się boi ze to może być jednak to zatrucie - jedyne pocieszajace jest to ze mam niskie cisnienie
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, to chyba mamy podobne mamy bardzo, moja zawsze kazała wszystko od prądu odłączać, bo trzaśnie i jeśli już było ciemno, to człowiek siedział w takim mroku w domu i się nudził piekielnie.
ewelqa, i tyle warstw się zmieści na dzidzie? Ja planowałam jeszcze w rożek wkładać, ale w tylu warstwach to bym kolanem chyba musiała dopychać
|
|
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa marudziła, że niektóre ubranka dla Oli pokupowaliśmy w ciucholandzie, bo małe dziecko to musi być tylko w "fabrycznie" nowych. Tylko nie przywiązuje wagi do tego, że jeśli miałabym mieć całą wyprawkę z nowiuteńkich rzeczy, to chyba byśmy zbankrutowali.
Nie ma to jak dobre rady... |
|
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam pytanie czy w waszych szpitalach przy wypisie tez każą jak się dzidzie wynosi w foteliku to zęby zakryć tak tetrowa pieluszka b y dziecko od razu takiego szoku nie dostało gdy poczuje świeże powietrze no wiadomo że nie tak by w ogóle te powietrze nie dochodziło
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też mam zamiar założyć małemu body albo krótki albo długi rękaw, na to pajacyk welurkowy i kombinezon misiowy do tego czapeczka i cienki kocyk do przykrycia, ostatnio położna na SR mówiła, żeby też wziąć pieluszkę tetrową, żeby dzidziusiowi osłonić buźkę.
Eirene moja mama też taka panikara, ostatnio pytałam się jej czy jak zacznę rodzić np w nocy to czy mamy do nich dzwonić czy nie. Absolutnie nie! bo ona się będzie stresować i denerwować, mam zadzwonić jak urodzę. A potem się jej pytam, a co jeśli się Ksawery nie obróci i będę miała zaplanowaną cesarkę, to co nie będziesz chciała wiedzieć na kiedy? Też nie chce wiedzieć, bo ona wtedy by już w ogóle nie mogła spać... Szara Myszka u mnie na szczęście nic nie mówią na temat kupowania w lumpeksie, mama nawet sama czasem coś wygrzebie. Nasz synek ma większość rzeczy albo z allegro albo z lumpeksów, nowych rzeczy ma dosłownie kilka, no i pewnie trochę dostanie jak będą nas goście odwiedzać. Ostatnio w tesco patrzyłam na taki fajny welurkowy pajacyk, cena mnie szokowała 55 zł :seek:
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2011-02-23 o 16:15 |
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czerpaczkę z materiału a ty?
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
laseczka ja w sumie 3 razy zmienialam gina w ciazy i dopieor ten ostatni okazal sie ok a do tego ostatniego trafila w 28tc i jesli bede w kolejnej ciazy to na pewno bede chodzic do niego dziwny ten drugi lekarz ze nie chcial cie przejac i kazal chodzi do tej lekarki
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie sama nie wiem, dlatego się tak dopytuje Xd
dopiero co poszłam na L4, wygoniona praktycznie przez szefowe i tak sobie przysiadłam do kompletowania wyprawki. |
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
dziwne , w sumie pewnie jak bym się uparła to by mnie przyjął ale wyraźnie sugerował by zostać jak to końcówka ciąży u tej do końca. więc zostałam. wiem jedno jak będę z drugim w ciąży to na pewno do innego gin bede chodzić
|
|
#1368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
traicionera tak mi polecila ubrac kuzynka ktora juz jest mama ja tam sie nie znam ale po co chcesz wsadzac w rozek ?? chyba nie uda sie wsadzic dziecka w rozku do fotelika ??
![]() szara myszka moja mama ma duzo do powiedzenia ze kupujemy uzywane ciuszki wiec ja zapytalam czy w takim razie ona kupi mi wszytskie ciuszki nowe bo ja nie mam na to tyle pieniedzy bo tak lustereczko pisalo jeden pajac to koszt ok.50 zl moja mama kupila jedna bluze rozmiar na moje oko na ok.1,5 roczne dziecko i buciki rozmiar 20 czyli chyba tez na takie roczne dziecko i od tej pory nic wiecej nie kupila no ale komentowac umie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:29 |
|
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja też czekam na zawrtosć torby ![]() laseczka współczuję Ci bardzo |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
No nie pomyślałam, jak wsadzę do fotelika
tak to jest, jak człowiek jeszcze jedna noga w pracy siedzi
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja pomyslalam ze ty nie zamierzasz dziecka wsadzac do fotelika tylko na rekach je trzymac w trakcie jazdy i sie troche przerazilam
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
kinga2710 mój TŻ też za bardzo na początku nie był przekonany do tego pomysłu, ale jak zobaczył jakie cudeńka w ogóle nie zniszczone udaje mi się upolować za śmieszne pieniądze to nawet się w to włączył, ostatnio sam ze mną polował w lumpeksie i gdybym go nie powstrzymała to był pól lumpeksu wykupił hehe
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
nie, no co ty, nie jestem jakąś Britney Spears
![]() tylko tak jakoś się zafiksowałam, ze myśląc o foteliku nie zastanawiałam się wcale, ze w rożku to jakoś nie bardzo idzie wpiąć. tak jakby dziecko w rożku i dziecko w foteliku, to były dwie sztuki dzieci moja córeczka będzie mieć bardzo poplątaną mamę, bidna
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sie zdrzemne troszke
|
|
#1376 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja od wczoraj oaza spokoju Gratulacje to teraz czekamy na konkrety ![]() Cytat:
ale plis napisz jaka to marka, na tej fotce nic nie widze napisy sa zbyt małe ![]() Cytat:
) , jesli to twój pierwszy poród, to pewnie nie będzie trwał godzine, tylko zdążysz spokojnie dojechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o zakrywanie, to chodzi raczej o mroźne powietrze, bo mamy zime, jak wychodziłam z córcia pod koniec listopada, to zakrylismy idę się chyba położyć zdrzemnąc, jest mi dziwnie bardzo spokojnie, mój organizm sie całkiem wyciszył, a jak byłam w toalecie to mam wrażenie, ze mi powolutku czop odchodzi, bo pojawił się gęsty ciągnący śluz, inny niz zwykle
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:50 |
|||||
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
matko dziewczyny,stęsknić się można za wami.Teraz już wracam na dobre.W końcu odzyskałam swojego laptopa
Nawet was nie nadrabiam,bo chyba bym 4 dni siedziała i czytała ![]() Zauważyła,że 2 dziewczyny są mamami Ja się super czuję.Pewnie niebawem pocisnę,bo brzuch mi opadł i do wc kolęduję co 2 godz.A tak parę skurczy na dzień,trochę kręgosłup zaskrzypi ![]() Torby nie mam jeszcze spakowanej,jakoś ciężko mi się pozbierać z myslą,że nie będę miałą brzuszka
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu wszystko TAM mamy bardziej ukrwione. Ja po ostatnim pobieraniu materiału do cytologii plamiłam żywą krwią 2 dni ale gin mnie ostrzegł żebym sie nie przejmowała, bo "poruszał" szyjkę i to przez to ![]() Zapisaliśmy się w końcu do szkoły rodzenia, za tydzień pierwsze zajęcia . |
|
|
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy do szpitala bierzecie tylko rożek czy tez kocyk dla maleństwa
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście nie pomyślałam, ze takie dzieciątko zębów nie ma żadnych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

A teściowa ostatnio coś marudziła dlaczego nie kupimy wózka za 500 zł, tylko za 1000zł, bo wózek to wózek i jak dla niej to nie ma żadnej różnicy. Na szczęście oni nie płacą za wózek więc nie mają nic do powiedzenia.

tak rodzice i teściowie niezastapiona skarbnica wiedzy
nie wazne czy chcesz czy nie chcesz sluchac oni i tak ci poradza

chciałam zmienić ale jak byłam prywatnie u innego ginekologa ktory tez na nfz przyjmuje mówi ze teraz to nie ma sensu bo juz koncowka ciazy i zebym po ciazy zmienila . tak wiec zostalam u niej. 

.
to teraz czekamy na konkrety