|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ddaaiissyy już i kiedyś kochana pisałam ze tez jestem sama w mieście. Nie dość ze żyje tu dopiero od roku to jeszcze trzeba w domu siedzieć :/ Damy rade
Tak sie tylko zastanawiam kiedy my po narodzinach czas znajdziemy?? mimbi ja tez jeszcze nie mam nic, Naprawdę NIC Zacznę w przyszłym miesiącu bo jak by nie daj Boże trzeba było do szpitala to nawet koszuliny nie mam :/ |
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
, potwierdzam. Ja dostanę, jak się Pepe urodzi 720 zł z PZU, mój TŻ nic, bo nie mają grupowego ubezpieczenia.
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś w świetny humorze, bo po zakupach
![]() Zaszalałam dziś na mieście z mamusią A mama to chyba nawet większą radochę miała niż ja.. Może dlatego, że dla niej to pierwsze zakupy dzieciowe.. Tak, czy tak synuś znowu pozyskał nową garderobę i inne akcesoria Zaraz porobię foty i będe się chwalić Mary nie mam zestawu w misie W ogóle wracałam niepocieszona, jak jak ci to powiem, jak się przyznam do tej porażki.. a tu okazuje się, że dobrze się stało bo Moniqac ma dla Ciebie!! Moniqac ale fazę z misiami wrzuciłaś!! A powiedz ten zestaw o którym mówimy to czteroelementowy był, tak? Pajac, bodziak, półspioszki i czapusia, dobrze zrozumiałam?? ..i za cztery dyszki? Aaa.. wolę nie rozpamiętywać, bo wy macie a ja musze sie smakiem obejść!! Chociaż jeszcze kombinuję, że może tak psiapsiółę wynudze, może mi do Smyka w innym mieście zajrzała jak będzie do swego mena jutro jechać.. Wszystko przez Ciebie Monia - mogłaś zdjęć nie pokazywać Aaa i najważniejsze!! KTG!! Super, że w porządku ![]() Dziewczyny jak to możliwe, że takie różnice w tych ubezpieczeniach?? Szok.. jedni zero, drudzy happy, bo coś spłynie.. Musze zorientować się jak to u mnie wygląda.. bo ja niezorientowana jak zawsze
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie od 01.01.2010 A daleko masz do domku? ja 120 km Tez mysle, nad tym czasem - jak my sie wyrobimy Juz nie bedziemy miec tyle czasu na ploteczki ![]() Cytat:
zazdroszczem Byłam pewna ze cos dostaniemy.. nawet wszystkie prawie szczepionki na wakacje mielismy za friko ( a wiem, że za część nei mało sie płaci) i glukoze dziś za friko dostałam ![]() ![]() ![]() (mam druga w torebce, bo nie wiedziałam ze mi dadzą hihi chyba sobie jutro gulnę na smaka Sie wygadałam Loluś, bo moze my się tu tak nasłuchałysmy, ze to takie wstretne i myslałysmy że to faktycznie nie do przezycia - a tu miła niespodziewanka Oby tez z porodem tak było Że fik i już są nasze Maluszki
|
|
#3815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dostane z Krus-u 2800zł tak mi bybajmniej babka powiedziala
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A w innych świadczeniach jakie rozbieżności są - masakra. Np. ja za 19dni w szpitalu dostałam 2000zł czyli ponad 100zł za dobę, a on ma chyba 25zł
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Miałam trochę nadrabiania, więc nie wiem czy napiszę wszystko co miałam napisać.
Słyszałam kiedyś o tej aptece internetowej DOZ, że jest taniej i weszłam na ich stronę i parsknęłam śmiechem (bez urazy) bo wszystko jest tam droższe niż w aptece w której zawsze kupuje. Zdziwiłam się czytając wasze historie rodzinne, bo myślałam że tylko u mnie (a właściwie u męża) w rodzinie są tacy "zyczliwi" ludzie. Mąż ma 2 siostry i brata i wszyscy (a zwłaszcza bratowa) życzą nam źle i zazdroszczą każdej dupereli. A najbardziej to chyba teściowa. Dla mnie to szok żeby własna matka była taka zazdrosna. Była taka sytuacja, że kupiliśmy płytki do łazienki (a to nie była jakaś fanaberia tylko musieliśmy je w końcu kupić bo mieliśmy tylko gołą posadzkę), TZ pokazał swojej mamusi nasz zakup a ona odwróciłą głowę i nie chciała patrzeć na te płytki i wogle z nami rozmawiać. Ale za to mój kochany mąż ostatnie pieniądze im pożycza a potem sam nie ma i wszystko dla nich robi. Nie mogę tego znieść, a do niego niewiele dociera. Ale takie jest teraz życie.
|
|
#3818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu szok co za ludziska wredne. A dla twojego Tż za odwage ja ostatnio tez sie nie kryje ze slowami wobec moich rodzicow... co nas nie zabije to nas wzmocni- nie znam bardziej pasujacych slow do naszej sytuacjiCytat:
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:57 |
||
|
|
|
#3819 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i s
dziekuje dziewczyny kochane jestescie co do pomocy w sprzataniu to nie ma problemu zawsze mama moze mi pomoc smutno mi tylko ze ostatnie tyg ciazy nie bedzie mezula a z reszta dam sobie rade. a zapomialam sie pochwalic wczoraj wygralam konkurs makijazu zgarnelam kosmetyki mac jak bede miala net to podam link jutro ma byc gosciu z upc mam nadzieje ze net zacznie dzialac wiec jak cos to do jutra buzka.
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy mam dokładnie 280 km Z Bielska Białej jestem a teraz w Radomiu żyje. Gdybym miała 120 km to bym co weekend jeździła
|
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
SiLLee łóżeczko spoko, i takie jak i mi odpowiada czyli z szufladą
Komplet pościeli do tego...no spoko ![]() Mam pytanie do dziewczyn które kupowały łóżeczka w sklepie. Takie łóżeczko to pod pachę do kasy i do domu? Czy tez trzeba czekać na dostawę? |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja oplacam sobie polise na zycie w Commercial Union, ale to chyba nie to samo co ubezpieczenie, co? bo pytalam tego przedstawiciele czy jest cos za urodzenie dziecka to powiedzial, ze nic...
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
różne firmy różne warunki - my mamy polisę na życie i tysiak wpadnie.
|
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja tesciowa na szczescie jest wporzadku,nigdy sie nie wtracala w nasze sprawy, a jak dzwoni to sie pyta tylko jak sie czuje itp. no ale my jej duzo pomoglismy takze finansowo i jest nam wdzieczna
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa! Miałam już pytać o Ciebie
Matallewar, torba super, ale ja miałabym problem ze spakowaniem do niej Sama nie wiem, czy do mojej pumki się zmieszczę ![]() Kasiu, płaczusiu, ściskam Cię mocno i jednocześnie jestem zła, że wszystko przez cholerne pieniądze. Łap PW ![]() Jeśli chodzi o łóżeczko, to ja będę mieć chyba najtańsze na wątku - 89 zł ![]() Co do kosmetyków, to ja na początek tylko płyn do mycia ciała/włosów Hipp i krem do pupy Hipp i Linomag. Oliwek, mleczek, zasypek nie kupuję. Ewentualnie po jakimś czasie mleczko do ciała Aha, no i na spacery krem do buźki z filtrem [Chicco/Nivea].Siaśku, zamierzam stosować te same pieluchy/podkłady Bella ![]() Ewesko, dasz radę |
|
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Komorowski podpisał dziś ustawę żłobkową - ciekawe jak to w praniu wyjdzie
![]() mary poziomkowa łóżeczko z ikei?
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl a gdzie masz te polise? kurcze to nie fair
nic nie dostane ani tu ani w Pl chlip chlip
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolka, dowiedz się bo widzisz cyrki są dorkabl, oj to daleko Cię wywiało Monia też ma coś ok 300km do domku ![]() Ja dziś lecę do pani dr internisty i licze, ze dostane na to moje zasmarkanie L-4 i jesli tak to pakuję manatki i jade na tydzień do domku
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
my kupowaliśmy łóżeczko w sklepie, właściwie hurtowni. mają kilka wystawionych na wzór, wybierasz, które chcesz, a oni mają w kartonie na zapleczu złożone i zabierasz od razu ze sobą.
nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale myślę, że jo
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
A widziałyście to: http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...bd5a&_ticrsn=5
Cudne zdjęcie... i wzruszająca historia. |
|
|
|
#3833 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja dziś tak na raty wątek przeglądam i niechronologicznie odpisuje
wybaczcie!Cytat:
Najważniejsze, że u chłopców wszystko dobrze, o CC na razie nie myśl..A tak poza tym to jak myślę o tobie to się zastanawiam jak Ci twoi kawalerowie tam sobie razem żyją Fajnie mają, że są we dwójkę, przynajmniej nie jest im nudno Ciekawe czy sobie dokuczają ![]() takie własnie rozkminy ostatnio prowadzę Cytat:
Gdybym ja rzeczywiście miała taki sen o tobie, raczej nie pisałabym tego na forum, żeby Ci się przykro nie zrobiło.. Cytat:
Ale że ja, jak zawsze, cuduje i kombinuję, to muszę czekać.. bo wybrałam sobie model, które mi się najbardziej podoba, ale w chcę w innym kolorze niż oni oferują.. więc robią mi na zamówienie takie jak mają, ale w innym odcieniu! Bo ja właśnie taka grymaśna i upierdliwa jestem
|
|||
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że nie musisz przekręcać
![]() Smacznego, smacznego bo u nas zostały już same połówki, w dodatku polizane ![]() A łóżeczko mam takie jak z linka, no i pościel mi się podoba, uwielbiam paseczki ![]() Cytat:
jutro by się przydało to słońce bo mam dużo załatwiania. Zjedliśmy i chyba pęknę. Popijałam te frytki kawą z czekoladą...Mam ochotę na jeszcze jedną
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde nic ?? kurde to dziwne.. moze spytaj jeszcze u kogoś innego ? w sensie innego agenta
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś większość dnia znów szyłam te narzuty na fotele... mam już dość
![]() Może jak tż wróci, to zgodzi się złożyć łóżeczko na próbę...
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
DOCZYTAŁAM!
A tam na koniec taka wiadomość! MONICZKO! DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI! |
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zainteresowane xlanderem Xa i najlepiej z Wielkopolski (będzie można zobaczyc na żywo) znalazłam naprawdę fajny używany wózek http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...476970080.html
wg mnie bardzo dobry stan, no i wózek ma na pewno ok. roku, bo koła są już bez szprych.
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
tak ogladam te łózeczka i sie zastawnaiam czy nie lepiej dolozyc troche i kupic łóżeczko tapczanik cos a'la to http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...475724542.html te mi sie akurat za bardzo nie podoba ale widzialam inne/ kolory itp hm.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

, potwierdzam. Ja dostanę, jak się Pepe urodzi 720 zł z PZU, mój TŻ nic, bo nie mają grupowego ubezpieczenia.

A mama to chyba nawet większą radochę miała niż ja.. Może dlatego, że dla niej to pierwsze zakupy dzieciowe.. Tak, czy tak synuś znowu pozyskał nową garderobę i inne akcesoria
Zaraz porobię foty i będe się chwalić
W ogóle wracałam niepocieszona, jak jak ci to powiem, jak się przyznam do tej porażki.. a tu okazuje się, że dobrze się stało bo Moniqac ma dla Ciebie!!

Byłam pewna ze cos dostaniemy.. nawet wszystkie prawie szczepionki na wakacje mielismy za friko ( a wiem, że za część nei mało sie płaci) i glukoze dziś za friko dostałam
Czekamy na Ciebie fasolko

za odwage

wybaczcie!