|
|
#361 | |
|
Moderatozaur
|
Dot.: Wątek dopingujący
Cytat:
No tak z pruciem i przerabianiem wzoru (bo oryginału to w ogóle nie przypomina) to jakieś 5 godzin chyba. Ale duuuużo było prucia Mnie najbardziej relaksują chyba krzyżyki.
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Aninek- ale w sensie, że co, że przed tv? No włalsnie już się przyzwyvzaiłam, że jak nie mam szydełka albo drutów, to mi łyso. I wtedy podjadam
![]() Justin - o! to niedługo!!! Mi to z bucikami tyle schodzi... ![]() a teraz wracam do sukienki ;p
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
O nowa koleżanka!! witam
:hahaha :![]() ![]() . Justynko dla twojej sumienności to słów brak ![]() ![]() klask i:!!!Malinko , .
|
|
|
|
#365 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Ale lubię coś robić pożytecznego, więc czasem coś dziergam. A najczęściej to prasuję
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ewikki narażasz się
![]() ![]() Cocci po prostu nauczysz się robić,przerywać by poczytać wątek i znów robić
|
|
|
|
#367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do krochmalenia - mam na koncie 10 nie wykrochmalonych dzwonków na choinkę. Powedrowały do teściowej i z tego co kojarze, nadal są w stanie niewykrochmalonym. Cytat:
Cytat:
to 1 w komp, jedna w tv, a jedna w szydełko ![]() dobra. Iść miałam!
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu to nie jesteś zadowolona z koralików ???? co za mało i naszyłaś???? No i czemu musisz pruć sukienkę?mała urosła? ![]() Ewik oj bo uszka dostaniesz jak słonik jak ci je wytargamy,ja ci dam wątek obijaczy ,kto się obija to obija ,gdzie to cały dzień byłaś skoro nadal się moczą robótki co???? i ani razu nas nie dopingowałaś dzisiaj co? no oprócz mnie na frywolitki hahahahaha |
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, dobra, ten spacer na pocztę tak mnie wyczerpał
![]() |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Misiu nie kuś
![]() |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana!!! Dziewczyny zlitujcie się, nie było mnie jeden dzień, a tu dwie strony do przeczytania
Justynko pelerynka jest pierwsza klasa ![]() ![]() Ja miałam dzisiaj taki zwariowany dzień, że dopiero teraz znalazłam czas aby odpalić kompa a szydełko to nawet na oczy nie widziałam, nie wspominając o wzięciu go w rączki ![]() ![]() Nie dość że miałam wyjazd, po powrocie dodatkowe roboty (nagłe) a do tego moja najstarsza już drugi dzień ma gorączkę (może nie najwyższą bo do 38) a oprócz tego żadnych innych objawów, jak jutro będzie taki sam scenariusz będzie trzeba odwiedzić panią doktor ![]() Nie da sie teraz nadrobić cały dzień więc w telegraficznym skrócie: - witam nowe dopingujące ![]() - dopinguję wszystkie zajęte robótkami - a wszystkie lenie co nie mogą zabrać się za robótki to zaganiam do roboty
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę i sie śmieję ... misiu mam juz dwie szare, a własciwie jedna... a druga mogę pożyczac od córki ![]() ta będzie czarna... sprułam !!! żałuję, że nie wczesniej, widziałam, że ta końcówka wymaga naciągnięcia jak na serwetce... albo mniejszej ilosci motywów... bo u innych tyż się marszczy ![]() cocci ja te pełne robie szybciej ) a ażurków musze MOCNO pilnować )
|
|
|
|
|
#375 |
|
Moderatozaur
|
Też się zawsze muszę pilnować. Dzisiaj przy tej pelerynce zrobiłam w 1 miejscu 7 zamiast 9 słupków i zauważyłam oczywiście dopiero w kolejnym okrążeniu i pół godziny do tyłu
![]() Aguś, dzięki
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
A ja złapałam szydełko
![]() Dobrej nocy życzę wszystkim, a sówkom miłej i owocnej pracy |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
No prosze jakie my dzielne ,każda coś ileś porobiła dzielnie.
Ewik a ty co ,gdzie jesteś cąły czas mewy-kotki karmisz.Dziewczyny a może te mewy porwały nam Ewilka ,za rybkę ją wziely albo sie wkurzyły że kocie jedzenie im zostawia. Eeewwwwwwiiiiikkkkkkk wracaj bo my chcemy zobaczyć rano twoje cudka zrobione. ![]() Malinka ja też czarną chustę będę robiła ,nawet zaczęłam ale za ciemna mi i czekam na długie dni .
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Już jestem
, ja to tak więcej wieloryb
|
|
|
|
#379 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Ło, z formą to akurat nie mam problemu, gorzej z gotowaniem tego krochmalu całego. Ble... Potem nigdy nie wiem jak się zabrać za to mokre coś. A ten mój koszyczek to się taaak rozciągnął teraz, że jest GIGANTYCZNY. Rzadko używam samych wielkich liter, ale teraz nic innego lepiej nie odda wielkości. I to przy suszeniu mu się tak zrobiło, jakoś za ciężki chyba był z tą wodą całą i tak jak puszka mi się wydawała za duża dla niego, tak mi brzeg opadł na ręcznik zupełnie
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
|
#383 |
|
Moderatozaur
|
Otóż to
Śpij dobrze i rano wracaj zmotywowana do pracy![]()
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak stożkowate to kapelusik z tekturki urodzinowy brać albo zrobić ,folię aluminiowa na to i jest model do krochmalenia Ewikk |
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
Swko , do łóżka
![]() |
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś zrobiłam tylko 1 ( słownie :jedno) okrążenie .
Ale, że jest on piąte od końca, więc już idzie z górki. Przy okazji zorientowałam się, że w poprzedniej takiej samej serwecie pominęłam pikotki , a sama rozrysowywałam sobie niektóre motywy...Czy jestem osłem z przysłowia? On pisał ...
|
#387 |
|
Moderatozaur
|
Uuu, coś czuję, że dziś nie okażę się naczelną sową
Zmykam do spania, jakoś tak mnie siekło teraz, a hafcik skończonyBuziaki i słodkich snów
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam wszystkie i jednocześnie żegnam,do popołudnia mnie nie będzie. |
|
|
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Cytat:
A sukienkę chyba będę pruć, bo chyba dodałam za dużo słupków i mi sięza bardzo kloszuje. I podejrzewam, że mi zostanie jak dla baletnicy... Na razie robiędalej z nadzieją, że jak będzie dłuższa, to opadnie ładnie w falbankach pod własnym ciężarem ![]() Cytat:
no w sumie tak.. Cytat:
resztę pozdrawiam i do pracy zaganiam
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
witam spiochy i do pracy dopinguję. ja mam na ukończeniu moje zamówienie dzisiaj jeszcze sześć jajek zrobić i dopieszczanie kosmetyczne i jutro w świat wielki idą huuuuuuura będzie kasa
z koszyczkami mam zawsze problem z krochmaleniem i znalezieniem odpowiedniej formy
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

klask i:!!!Malinko ,
to 1 w komp, jedna w tv, a jedna w szydełko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)