|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31
Cytat:
![]() Cytat:
no to masz Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jenny ale zapodalas liste chyba o niczym nie zapomnialas
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-02-23 o 23:25 |
|||
|
|
|
#3272 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobre ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my potrzebujemy jak na razie ok 25 paczek a kołocz dostaną sąsiedzi i w pracy, gdzie nie prosimy na wesele + goście od strony P., których prosimy na wesele
|
|||||||
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 5 rok pracuje ale nie w zawodzie ![]() jestem i znikam pod kołdre bo mi stopy zamroziło
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sukienka mi się podoba, ale nie na poprawiny Cytat:
na życzenie ![]() A ja sobie siedzę w pracy... |
|||||
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Peeling - biorę kawę i mieszam go z żelem do mycia albo z jakimś kremem do kąpieli ![]() Dobranoc.
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-02-23 o 23:57 |
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załatwione: - sala - kamerzysta - auto - dekoracja auta - nauki - godzina ślubu - zespół - suknia -> szyje się - welon - wybrany, do odbioru z suknią - bolerko - wybrane - szyje się z suknią - fotograf - dzień skupienia dla narzeczonych - moja bielizna - noclegi dla gości - spinki do koszuli - moje buty - makijaż - fryzjer - lista gości - wybrani świadkowie - zaproszenia - rozdają się - obrączki - cały strój Pana Młodego (szyje się), buty są - poradnia - welon - dokumenty w USC - dokumenty w kościele - tablice rejestracyjne - piosenka na pierwszy taniec - bukiet, butonierka, bukiet/kwiat dla świadkowej - podziękowania dla rodziców - przewóz gości - biżuteria do załatwienia: - tort - w cenie sali, tylko wybrać - alkohol - w cenie sali, tylko wybrać - ciasta - w cenie sali, tylko wybrać - winietki i plan usadzenia gości (zastanawiamy się jeszcze) - poćwiczyć pierwszy taniec - pazurki - umówić się na próbną fryzurę - umówić się na próbny makijaż - miesiąc przed dogadać szczegóły z: salą, dj-em, foto, kamerzystą - podróż poślubna Cytat:
![]() ______________ Pisałam Wam ostatnio, że teraz będę na pół etatu tylko pracować. Mam już nowy grafik. Myślałam, że będzie dużo gorzej, ale jest całkiem nieźle, no i kosztowało mnie to wszystko ciut mniej nerwów niż myślałam, ale i tak trochę stresu było ![]() Jeszcze pokłóciliśmy się z TŻ przed chwilą o....brak Wkurza mnie to.
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Spijcie słodko
![]() Ja ciezko pracuję
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba tak to wyglada
![]() załatwione: - sala - kamerzysta - nauki - godzina ślubu - zespol - suknia - fotograf - spinki do koszuli - moje buty - makijaż - fryzjer - lista gości - cały strój Pana Młodego - pończochy - podwiązka - alkohol: wódka - tablice rejestracyjne - dekoracje domu - dekoracje auta - piosenka na pierwszy taniec - biżuteria - zaproszenia( papier, wstazki) - podziękowania dla gości (opakowanie) - napoje (pepsi) do załatwienia: - zaproszenia (koperty, druk, rozdanie) - obrączki + grawer - poradnia - protokol - zapowiedzi - welon - bielizna - wybor swiadkow - winietki i plan usadzenia gości - menu wydrukowac - etykiety na alkohol - alkohol: wino, piwo, - dokumenty w USC - dokumenty w kościele - dekoracja kościoła - poćwiczyć pierwszy taniec - bukiet, butonierka, - pazurki - zabiegi Panny Młodej - podziękowania dla rodziców - podziękowania dla gości (prezent) - przewóz gości - skrzypaczka do kościoła - umówić się na próbną fryzurę - umówić się na próbny makijaż - miesiąc przed dogadać szczegóły z: salą, zespolem, foto, kamerzystą, cukiernia - napoje (sprite, fanta, woda, soki) - tort + figurka Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-02-24 o 00:45 |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
hej dzieci moje
![]() też się mało udzielam, bo Wy w kółko o ślubach piszecie, więc... nie mam z Wami o czym gadać niech już będzie ten listopad, wszystko wróci do normy zrobiłam sobie grzańca i po pół litra mam fazę, idę spać |
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
hej spiochy zmykam na uczelnie i znów na plowanie odpowiednij satyny
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
gratulacje , a teraz juz 149
![]() a teraz wszystkei panikuja i wzieły sie za szykowanie weselicha ![]() [QUOTE=Amcizia;25310292] a co do UP musialam sie zpaisac, ale zaluje, i do tego jutro mam obrone, a wpiatek mam termin zeby sie u nich stawic, al enie zamierzam wracac z tego durnego powodu pociagiem i bulic za bilet skoro w piatek wieczorem razem zTZ moge wrocic do domku, a poza tym w czwartek mam maraton po znajomych w krk z zaporszeniami i mam nadzieje ze bedziemy przy tym oblewac moja mgr , i wracajc do UP, jak poszlam zmienic termin, to oczywiscie wielkie problemy itd i musialam wyjazd zgloscic,a wolno mi byc niedostepnym tylko 10 dni w roku, chore to a i tak dla mojego wykształcenia oni pracy nie maja, UP to porazkai strasznie sie jutra boje, czy obrona jest na prawde taka straszna czy tylko ja tak paniokuje?![/QUOTE] 3mamy mocno kciuki ![]() pochwal sie jak poszło ![]() a mnie sie nie podoba, te renkawy nie w moim stylu, ale wazne bys ty sie dobrze czuła i pieknie =) acha i wygodnie ![]() Cytat:
.... ale tez moge nosic
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
inaczej niektórzy mówią że ciasto weselne ale kołacz to nie żadne ciasto weselne ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%8...5%9Bl%C4%85ski
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2011-02-24 o 08:42 |
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
zapytała to grzecznie odpisałam
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
akt chrztu bierzesz z kościoła w którym byłaś chrzczona, ja dałam na ofiarę za to 30zł jeśli bierzmowanie w tym kościele co ślub to luz, jeśli nie to chyba też trzeba donieść taką informację (chociaż niekiedy zaznaczają to już na odpisie aktu chrztu) USC 84,00zł za dwie osoby (to opłata za sporządzenie aktu małżeństwa który odbierzesz po ślubie) ale USC tylko 3 miesiące ważne
|
||
|
|
|
#3290 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=87_meg;25316813]no trudno żebym pracowała w zawodzie jak tydzień temu zdałam dyplom
![]() ![]() 5 rok pracuje ale nie w zawodzie ![]() jestem i znikam pod kołdre bo mi stopy zamroziło Nigdy nie wiadomo. Myślałam, że przed dyplomem miałaś jakieś praktyki związane z położnictwem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do s... to ja ze swoim też się często o to kłócę
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na chwilkę
![]() Gratuluję dni do ślubu, trzymam kciuki za obronę i za wszystkie inne rzeczy ![]() I uciekam do Naszego mieszkania, dzisiaj Nasza sofa przyjeżdza, potem jeszcze dokupić zlew i jeszcze jakieś pierdołki a wieczorem jak TZ będzie malował kuchnię to może się wyrwę na plotki z koleżanką ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjemnego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Uciekam, do później!
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
u mnie to wygląda tak: chrzest w parafii X, komunia i bierzmowanie w parafii Y, a ślub w parafii Z ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- dlaczego ? ![]() z tego co wiem to w mojej rodzinie nie ma zwyczaju, aby dawać kołocz osobom, które prosi się na wesele... |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale np moja parafia nie przesłała info do tej od chrztu że byłam bierzmowana więc proboszcz nic nie wpisał ale my oboje bierzmowani tam gdzie ślub więc nas mają w komputerze |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Matko, ale u mnie śniegu ![]() Od soboty idziemy z TŻ na kurs przedmałżeński udało mi się go namówić
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie da się was nadrobić dlatego raczej się nie odzywam i zerkam z boku.Twoja lista mnie przeraziła a szczególnie jedna pozycja, o której nie wiedziałam co to jest dzień skupienia narzeczonych? To obowiązkowe? Czemu ja nic o tym nie wiem? ![]() dla mnie..
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo my np czegoś takiego nie mamy u siebie tylko 5 spotkań nauk i jedno w poradni miałam |
|
|
|
|
#3298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O to, to u nas podobnie z tymi niewiadomymi ![]() Ja: Chrzest w parafii A, bierzmowanie w B, obecnie w B On: Chrzest w A, bierzmowanie w C, obecnie w C Ślub: W parafii D, nauki z parafii E, ksiądz z parafii F Nie ogarniam ![]() :brzyda l: to się dla mnie źle skończy..
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest to obowiązkowe, a była to godzinna msza, na której na kazaniu ksiądz mówił o narzeczeństwie, pokusach, małżeństwie. Po mszy dostaliśmy kartkę, że uczestniczyliśmy. |
|
|
|
|
#3300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle pierwszy raz o tym słyszę, może ten mój region taki pogański
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

wogóle nie czuje, że to już zaraz
byliśmy dzisiaj u proboszcza omówić wszystko, ale nie czuje, że to mój ślub ma być 

chyba o niczym nie zapomnialas

czy tylko tym, które nie są proszone ? 

Perfect Housewife 

Wkurza mnie to.