Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 23:51   #1531
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Sytuacja wygląda tak, że w zasadzie mogę jeszcze pochodzić trochę. Brak rozwierania, na razie cisza Jak nie urodzę do terminu, czyli do 2.03, to mogę przyjechać 4 lub 6 na dyżur do mojego gin, no ostatecznie 11.03, ale tyle to już chyba nierozsądne byłoby chodzić... Mam liczyć ruchy, robić kontrolne ktg i czekać

niutka1 - co do Wołomina, to właśnie nie mój pierwszy poród, stąd moje obawy, że nie zdążę, gdyby samo się zaczęło
Jesli nic sie nie dzieje, ktg ok, usg tez- to mozna spokojnie chodzić do końca 42 TC W polsce panuje mania wywoływania porodów, a przeciez dziecko samo wie najlepiej kiedy wyjść i tylko trzeba bardziej kontrolować końcówke ciąży

a ile trwał Twój poprzedni poród ?

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Wołomin ma dobre opinie i podobno można rodzić w wodzie.
O Bielańskim nie słyszałam nic dobrego oprócz tego, że jest ładnie wyremontowany, może dlatego, że znam jednego lekarza co tam pracuje i mają w du.... swoje pacjentki, nawet jak się chodzi do takiego prywatnie, płaci się mu kasiorę, a on nie ma akurat dyżuru, to Cię nie przyjmą
Na Inflanckiej przyjmują wszystkich oczywiście w terminie, jak na razie słyszałam w miarę dobre opinie.
Muszę się coś dowiedzieć o Karowej, pracowała tam mój gin i położna z SR, ale oboje już nie pracują, ale mogę mieć namiary na położną z tego szpitala tylko nie za bardzo wiem jak tam jest, wiem tylko, że mają bardzo dobry oddział neonatologiczny i dużo łóżek oiom-owych dla wcześniaków.
Ja mieszkam w Piasecznie, otworzyli tu nowy oddział położniczy, ale większość lekarzy i położnych jest ze szpitala na Żelaznej, więc nie ciekawie jak dla mnie.
Chciałabym zdążyć do Otwocka, bo to szpital MSWIA, miałam tam operację w grudniu i byłam zadowolona, dużo moich koleżanek tam rodziło i też zadowolone, warunki może nie są takie extra jak w Bielańskim, ale dla mnie liczy się miła obsługa a nie kolor ścian.
co do bielanskiego to słyszałam, że zeby miec dobra opieke trzeba "zapłacić" oczywiście nieoficjalnie w łapę

Jeśli chodzi o karową, to moja znajoma tam pracuje i mówiła mi, że oni sie tam specjalizuja w ciężkich przypadkach i mają bardzo duże obłożenie, więc takie zwykłe rodzące bez komplikacji jak przyjedzie bez znajomości i 10 cm rozwarcia to raczej odsyłaja gdzie indziej...
Oni tam sa raczej nastawieni na ratowanie życia dziecka, niż na komfort rodzącej mamy, to trzeba brać pod uwagę, ponoć tam jest specyficzne podejście

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

Niutka to jest Max Factor masterpiece max
dzięki

Patrycja- gratulacje
czekamy na relacje i zdjęcia maluszka, ale na razie dochodź do siebie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 05:44   #1532
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o karową, to moja znajoma tam pracuje i mówiła mi, że oni sie tam specjalizuja w ciężkich przypadkach i mają bardzo duże obłożenie, więc takie zwykłe rodzące bez komplikacji jak przyjedzie bez znajomości i 10 cm rozwarcia to raczej odsyłaja gdzie indziej...
Oni tam sa raczej nastawieni na ratowanie życia dziecka, niż na komfort rodzącej mamy, to trzeba brać pod uwagę, ponoć tam jest specyficzne podejście
no właśnie poczytałam trochę na forum i podobno jak nie ma się swojej opłaconej położnej lub lekarza, to traktują przedmiotowo, jeżeli już człowieka przyjmą, co do ratowania dzidzi, to właśnie lekarz mój mi mówił, że mają najlepszy sprzęt oiom-owy dla wcześniaków i aż 10 takich łożeczek specjalistycznych i że w tym szpitalu przyjmują wcześniej niż przed 36tc, bo np w Otwocku jakby coś się zaczęło dziaćnp w 34tc, to by mnie odesłali, bo nie mają właśnie sprzętu do ratowania dzieci i że jest jakoś ustalone w szpitalach od którego tc przyjmują
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 07:56   #1533
iweczka
Zakorzenienie

dzień dobry
zajrzałam na chwilkę oblukac czy nie mamy kolejnych mamusiek
i zaraz lecę wstawić kolejne pranko z małymi ciuszkami-ostatnie (no już najwyższa pora)

ego_ego, na bezsenność cierpisz, czy męza do pracy wyprawiałaś ??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:11   #1534
laseczkaa
Zadomowienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
laseczka jak nie masz wysokiego ciśnienia, to raczej nie powinna być gestoza ale białko w moczu może oznaczać problem z nerkami, więc nie można tego lekceważyć. trzymam kciuki, żeby było ok
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Laseczka, mnie z gestozą też kojarzy się przede wszystkim wysokie ciśnienie, Twoje jest prawidłowe. Może to po prostu zwykła opuchlizna, ale wiadomo że lepiej sprawdzić
mam nadzieję dziewczyny.

ja już po badaniach po pobraniu krwi . wyniki po 14 . więc pozostaje mi czekać.
dziś się troszkę przeraziłam. rano wstaję (pierwszy raz spalam bez majtek i wkładki) i idę do łazienki się podmyć by nasiusiać w pojemnik. i czuje jak mi po nodze coś cieknie .... nie było tego dużo ale nie wiem co to było . spodnie miałam mokre taka plamke wielkosci brzoskwini. miałyście coś takiego. oczywiście plama (bezbarwna i w sumie bezzapachowa ) ale się przeraziłam czy to nie wody ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:21   #1535
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dzień dobry

mam nadzieję dziewczyny.

ja już po badaniach po pobraniu krwi . wyniki po 14 . więc pozostaje mi czekać.
dziś się troszkę przeraziłam. rano wstaję (pierwszy raz spalam bez majtek i wkładki) i idę do łazienki się podmyć by nasiusiać w pojemnik. i czuje jak mi po nodze coś cieknie .... nie było tego dużo ale nie wiem co to było . spodnie miałam mokre taka plamke wielkosci brzoskwini. miałyście coś takiego. oczywiście plama (bezbarwna i w sumie bezzapachowa ) ale się przeraziłam czy to nie wody ...
laseczka, może to upławy poprostu były ???
Stary 2011-02-24, 08:24   #1536
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

laseczkaa ja tak mam od kilku dni.Poza tym mam jeszcze mały kaszel,więc jak kaszlę to potop w wkładce.Nie wiem też co to za objaw

niutka masz rację co do wcześniejszych porodów.Mamy koleżanka jest położna i często opowiada jak po paru skurczach dziewczyny już chcą na porodówkęJa urodziłam córkę w 41 TC.Samo poszło.Teraz chciałabym trochę szybciej,bo rodzić 4 kg ,,klocka'' to już nie takie fajne

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

PATRYCJA GRATULACJE
ZDRÓWKA DLA SYNKA I SZYBKIEJ REGENERACJI DLA CIEBIE

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:30   #1537
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
laseczka, może to upławy poprostu były ???
Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
laseczkaa ja tak mam od kilku dni.Poza tym mam jeszcze mały kaszel,więc jak kaszlę to potop w wkładce.Nie wiem też co to za objaw
no może to upławy były ale dziwne zazwyczaj mam wkładkę i moze ona to zbierała. a dziś nie miałam i przeszłam mały kawałek i taka plamka ... ale sie troszke wystraszyłam.

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-24, 08:40   #1538
gosiawolna
Rozeznanie

gratulacje dla patrycji ja znow w nocy mialam bole podbrzusza i teraz tez mnie boli... a wizyta dopiero we wtorek i dowiem sie czy cos sie zmienilo od tego wtorku skoro od kilku dni mnie tak boli a szczegolnie ww nocy...
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:46   #1539
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurcze od rana staram sie cokolwiek przeczytac, ale kociol jaki powstal w zwiazku z naglym porodem i wszystkim co z nim zwiazane sprawil, ze nie ogarniam hehe. Chcialam zapytac czy orientujecie sie jaki laktator jest cichy, bo uzywam obecnie Medeli i jest strasznie glosny.
Co prawda nie mam porównania, ale mam Avent i wydaje mi się, że dość cicho chodzi.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:57   #1540
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Laseczka, może to po prostu rzadki śluz? Ja miałam taki okres że codziennie wstawałam rano i czułam jak mi wycieka praktycznie woda, a to był śluz po całej nocy. Jakbyś miała wkładkę to może byś się nawet nie zorientowała.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:09   #1541
87czarna
Zakorzenienie

patrycja SERDECZNE GRATULACJE I BUZIAKI !!! Czekamy na zdjęcia malutkiego

Montii Ja właśnie wczoraj na Allegro zamówiłam tusz z Max Factor,dokladnie ten http://znam.to/userfiles/R/025/R025-8e56a97.jpg

miałaś go już kiedyś albo któraś z dziewczyn? ;>

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

tak w ogóle... DZIEŃ DOBRY

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:13   #1542
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Laseczka, może to po prostu rzadki śluz? Ja miałam taki okres że codziennie wstawałam rano i czułam jak mi wycieka praktycznie woda, a to był śluz po całej nocy. Jakbyś miała wkładkę to może byś się nawet nie zorientowała.
pewnie tak bo to było jak woda , pocieszyłaś mnie

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-24, 09:13   #1543
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja używałam ten tuszDobry,fajnyJednak mi szybko wysechł.Nie wiem może akurat mi się taki kupił,że w rosmanie często był oglądanywyciaganie szczoteczki itp

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:36   #1544
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja używałam ten tuszDobry,fajnyJednak mi szybko wysechł.Nie wiem może akurat mi się taki kupił,że w rosmanie często był oglądanywyciaganie szczoteczki itp
ja zawsze biore taki z samego końca, mam zawsze nadzieję, że tego nikt nie ruszał
Stary 2011-02-24, 09:37   #1545
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Kochane uwaga: KOLEJNA DOBRA WIADOMOŚĆ PATRYCJA URODZIŁA OTO SMS:

"Hej kochane. O godz. 18.30 przyszedł na świat Alanek z wagą 3200g. Jest śliczny! Nie było łatwo ale było warto. Buziaki"
super wiadomości z samego rana
serdeczne gratulacje

przesyłam moc buziaków dla szczęśliwych rodziców i małego Alanka

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny ja już w domku
PATRYCJA GRATULACJE:cm ok:
jok3r dzieki za wspaniały pełen optymizmu opis porodu i czekamy na zdjęcia Mateuszka

agus
witaj z powrotem

agus87
super że wszystko w porządku

laseczka pewnie sluz po nodze ci pociekł, ja to już nie wyobrażam sobie spać bez wkładki a co dopiero bez majtek chyba bym musiała leżeć na podkładzie do przewijania żeby łózka nie zabrudzić

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:50   #1546
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Montii Ja właśnie wczoraj na Allegro zamówiłam tusz z Max Factor,dokladnie ten http://znam.to/userfiles/R/025/R025-8e56a97.jpg
miałaś go już kiedyś albo któraś z dziewczyn? ;>
Ja od dawna używam tuszu Bourjous Volume Glamour. Trochę trzeba się nim naszczotkować, ale efekt jest dla mnie zadowalający, tzn mocne czarne rzęsy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:51   #1547
woszczyk
Raczkowanie

Ja już też chciałąbym mieć wszystko za soba i miec Olusia na rękach Ale wizyta u lekarza dopiero 3 marca, pewnie wtedy dostane skierowanie na cesarke i mam nadzieję, że wtedy juz pójdzie szybko i z górki
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:55   #1548
aja1
Zakorzenienie

hej

Wstaję zaglądam i co?? żadnej na porodówce nie ma?? miało być lawinowo

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:02   #1549
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
hej

Wstaję zaglądam i co?? żadnej na porodówce nie ma?? miało być lawinowo
ja już bym chciała ale na razie coś cisza
Stary 2011-02-24, 10:06   #1550
aja1
Zakorzenienie

Okna myć i po schodach wędrować :P

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-24, 10:12   #1551
bosti
Zadomowienie

aja i chyba jeszcze seksić się

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:13   #1552
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

dziewczyny standardowo zacytowlam wiecej a mniej mi wyswietlio

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do szpitala bierzecie tylko rożek czy tez kocyk dla maleństwa
Kinga , Ada juz pisze co do szpitala w Pruszkowie trzeba wizac:

Dokumenty:
*dowod osobisty
*ubezpieczenie
*karta ciazy
*grupa krwi , inne badania

Rzeczy dla mamy:
*koszula do karmienia
*szlafrok
*kapcie + klapki pod prysznic
*woda niegazowana
*podklady poporodowe "Bella"
*kosmetyki (jak do slabego hotelu ;-))
*recznik duzy i maly
*biustonosz do karmienia
*papier toaletowy
*szare mydlo "Biały Jelen"

Rzeczy dla dziecka:
*3 kpl ubranek
*5 pieluch tetrowych (na stracenie -zostaja w szpitalu)
*pieluchy jednosrazowe
*Leko (do pępka- mozna w aptece kupic)
*chusteczki nawilzane do pupy
*rozek lub kocyk

Rzeczy dla taty / os.towarzyszacej:
*lekkie=wygodne ubranie
*cos do picia, jedzenia
*aparat foto/ kamera
*płyta z ulubiona muzyka do sluchania w trakcie porodu (jesli ktos sobie życzy)

Narazie mam tylko taka bo wczoraj w przerwie mi tak pobierznie polozna podyktowala ale jak nie urodze jesze 2 tyg to ma podawac wsyztkim dokladnie co i jak to uzupelnie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kogo oprócz rodzyneczki byście na allegro poleciły? Chcę kupić większą ilośc rzeczy- termometr, nakładki na piersi, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia itp...
ja kupowalam jescze u r_p77 oraz babyboom1

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
heh ja z ZUSu będę miec jutro kasiorkę. a teraz buszuje po allegro w poszukiwaniu prezentu dla siebie bo niedługo mam urodzinki no i muszę mężowi podpowiedzieć co chce
ja juz sobie upatrzylam legginsy na all

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Wstałam, a właściwie zczołgałam się z łóżka i nic
Ale to raczej takie kostne dźwięki.
kurcze ja mam co noc takie kostne dzwieki jak si eprzekrecam z boku na bok to mi kregoslup strzela

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kochana mój apetyt teraz to normalnie masakra.. jakbym dna nie miała..jem cały czas i tak dużo że strach .. o nawet teraz wcinam drugą z rzędu princepolo xxl a przed chwilą zjadłam trzeci obiad i to poleciałam do tesco po kurczaka całego z rozna i ogórki kiszone są dla mnie czymś tak wyjątkowym .. a jeszcze przede mną ze dwie kolacje... nie mówiąc już o tym że w nocy wstaje i buszuje w lodówce łapiąc wszystko co cieknące tłuściutkie czy kwaśne... albo słodkie .. i tak normalnie na okrągło buzia się nie zamyka a wcześniej to raczej się zmuszałam żeby zjeśc
o tak ja tez jak mlynek- miele i miele buzia

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a teraz i ja zapytam drogie panie.... dziś mam takie dziwne kłucia szczypiące wręcz na górnej części brzucha.. tez takie bóle miacie?? albo wkoło pępka .. normalnie jakby ktoś szpilki mi wbijał.. nie należy to do przyjemnych dolegliwości i mam to pierwsy raz.. obserwuję brzuch ale rostępy się nie robią... a może takie mocne rozciąganie się tak objawia?
tez mam czasami moze maly na cos naciska tak sobie tlumacze

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
"Hej kochane. O godz. 18.30 przyszedł na świat Alanek z wagą 3200g. Jest śliczny! Nie było łatwo ale było warto. Buziaki"
Patrycja gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdroweczka dla was obojga i czekamy na relacje i zdjeica

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Myślę, że w Piasecznie to się będą bardzo starać, aby mieć dobrą opinię i przyciągnąć ludzi
tez tak mysle jak wszedzie na poczatku beda mieli jeszce chec ;p

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
No właśnie się zastanawiam jak to będzie, bo to prywatny szpital, który ma podpisaną umowę z nfz.
Chciałabym tam rodzić, bo mam 5 minut samochodem do niego, a teściowe mieszkają w bloku obok, to zawsze mogą wpaść mnie odwiedzić, ale boję się, że nastawiają się tam na prywatne porody, typu opłacona położna, lekarz no i proponują opiekę na czas ciąży porodu i połogu za 7 000zł!!
sprawdz te oplaty bo z tego co mowili to ma byc wsyztko bezplatnie dla ubezpieczonych

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tzn w dalszym ciagu nic nie wyroslo (ale rozumie pani, czasem sie zdarza)
ale wyglada na plec zenska
dobry koment ale przynajmiej zdrowo rosniecie

a ja dizs mam wymiane licznikow od gazu, sprwadzanie kanalow wentylacyjnych, kolezanka z mezem i corcia pryzjezda i jeszce do fryzjera idziemy

eh zebym jeszcze pieniadze z zsuu dostala to jzu byloby wszytko zalatwione

mielgo dizonka mamuski

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-24 o 10:15
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:16   #1553
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego_ego, na bezsenność cierpisz, czy męza do pracy wyprawiałaś ??
męża do pracy wysłałam i spałabym do tej pory tylko mnie jakieś chłopy od wentylacji obudziły
ale w sumie dobrze, bo przespałabym cały dzień tylko dzisiaj muszę odpoczywać, bo wczoraj cały dzień kłuło mnie brzuchu i mały od południa sięnie ruszał, nawet w jego ulubionych pozycjach, myślałam, że pojadę na IP, ale mam na niego jeszcze jeden sposób, idę do wanny, leję dużo wody na siedząco, żeby w brzuch było ciepło, a potem kładę siętak, że cały brzuch wystaje i mały wtedy tak daje czadu, że zawsze jak idę się kąpać, to mąż przybiega, żeby sobie popatrzeć

teraz jem śniadanko

WŁĄCZCIE TVN - O PORODACH W DOMU!!!!
Stary 2011-02-24, 10:16   #1554
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ja tak długo z tego nie korzystam, że zapomniałam

Dobra uciekam zawieźć młodą do szkoły, do miasta i do mamy na kawusię.
Jak wrócę może będą jakieś rewelacje

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-24, 10:21   #1555
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Okna myć i po schodach wędrować :P
właśnie ja sie nalatałam, zrobiłam pranie, popowieszałam i zaraz ducha wyzione.....
Stary 2011-02-24, 10:22   #1556
deneb3
Zadomowienie

dzień dybry
nadal w dwupaku

nic mi się nie chce, czekam na rodziców z kawką, mają ciastka przywieźć i moje ulubione eklerki
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:22   #1557
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

sprawdz te oplaty bo z tego co mowili to ma byc wsyztko bezplatnie dla ubezpieczonych
ja wiem, że można na nfz za darmo, chodzi o to że jak nie wykupisz swojej położnej, to Cięgorzej traktują, tak jest podobno na karowej i ciekawa jestem jak w tym Piasecznie będzie, przyłączyłam się do tego wątku o szpitalach co Ty i może się coś dowiem, bo już dwie urodziły, ale coraz bardziej przekonuję się do Otwocka
Stary 2011-02-24, 10:24   #1558
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
bosti, ja już mówię tż ze zapomniałam co do czego w tych sprawach
Stary 2011-02-24, 10:26   #1559
bosti
Zadomowienie

Cytat:
bosti, ja już mówię tż ze zapomniałam co do czego w tych sprawach
ech kochana to trzeba by sobie zacząć przypominac - dla przyśpieszenia porodu ofc

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:28   #1560
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
dzień dybry
nadal w dwupaku

nic mi się nie chce, czekam na rodziców z kawką, mają ciastka przywieźć i moje ulubione eklerki
deneb, cóż za zniecierpliwienie ?? hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości