Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 22:33   #4021
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Lolko, robię im to już tyle lat i jakoś się trzymają, na włosy nie mogę narzekać, a kiedyś nawet dostałam propozycję odkupienia, bo podobno z prawdziwych włosów robi się najlepsze treski, czy coś

(..)
O jak Ci dobrze? Już zazdroszczę.. nie tylko długości! ..i skoro mogłabyś nimi handlować () to rzeczywiście muszą być super genialne

Dziewczynki żegam się z wami oczy mi się same zamykają, za dużo wrażeń zakupowych chyba na dziś heh

Dobrej nocki dla wszystkich
A dla Dziewczonki przede wszystkim
Stary 2011-02-23, 22:42   #4022
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Agnieszko.M, to jest nas trzy

Lolko, tak naprawdę to najładniejsze są po wyprostowaniu Ujmę to tak, że po prostu nie są problematyczne, nawet kolor mi odpowiada i nigdy nie farbowałam, nie licząc kilku jaśniejszych pasm jakoś przed latem Co do włosów, to chciałabym, żeby akurat to Hanka miała po mnie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:43   #4023
matallewar
Zakorzenienie

anula_81 Łóżeczko jest sosnowe, zakupione tu:
http://allegro.pl/4b-klups-lozeczko-...450665648.html

Agnieszka.M My właśnie z powodu rosnących cen kupiliśmy wszystko teraz
A już przepłaciliśmy prawie 100zł w porównaniu z cenami z grudnia

Lolka1212 Pokoju nie mamy A poza tym faktycznie większość jest, reszta przyjdzie w tym tygodniu, poza kosmetykami, które zamierzam w kwietniu kupić
Ale ja mam manię porządku od kiedy zaszłam w ciążę Chodzę, sprzątam, wszystko spisuję dwa razy, wyprawkę mam całą w Excelu z wypisaniem co, ile sztuk, kiedy kupić, za ile i gdzie
Normalnie całe życie muszę mieć uporządkowane, tż szlag trafia

Weredka Ja też się powinnam wybrać, ale też

mary Też kiedyś miałam do pasa Stare czasy A najgłupsze jest to, że obcięłam przez faceta
A potem jak ostatnia ... zafarbowałam na blond... Zgadnijcie! Też przez faceta
I w rezultacie mam do ramion i dłuższych nie mogę zapuścić, bo zaraz mam masę rozdwojonych

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:50   #4024
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matallewar, ja co jakiś czas podcinam. Ale w ostatnich latach najkrótsze, które miałam, to te, co widać na jednej z fotek w albumie [na tle ściany], teraz trochę odrosły i mam ciut dłuższe, niż te na fotce z Dębek

Dobra, idę film oglądać, wziąć prysznic i spać. Nawalę tego olejku znowu

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 22:56   #4025
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
My juz po filmie i kazdy teraz siedzi wpatrzony w swojego laptopa, mam nadzieje, ze sie jeden w koncu popsuje bo nasze zycie prywatne bardzio na tych dwoch komputerkach w domu cierpi
A filmu TURYSTA nie polecam jakos specjalnie, fajny, ale bez rewelacji, przynudnawy rzeklabym chwilami...

ale ladne to lozeczko! z takiego naturalnego drewna nieimpregnowanego? sliczne, naprawfe

Mary nie jestes jedyna! ja teraz mam bardzo krociutkie wlosieta, ale mialam i do pasa tez i ZAWSZE mylam codziennie rano, takie zboczenie czzzaaaasem jak juz bylo bardzo zimno to mylam wieczorem a rano spryskiwalam woda i na szybko ukladalam, ale to sporadycznie bo czuje sie z tym zle
rozumiem wiec twoje zboczenie, dla mnie prysznic poranny rowna sie mycie wlosow, czasami jak sie kapie wieczorem (bo wiadomo wieczorkiem tez)) to tez umyje wlosy przez zapomnienie, moj TZ wtedy mowi, ze jestem nienormalna i mi wszystkie wyleca

trzymamy kciuki oczywiscie

Lolaaaa genialne te ciuszki!!! spiworek, mokasynki i te bodziaki wszystkie! zestaw z reniferkiem moj ulubiony! jako meiszkaniec Norwegii mam tu mnostwo reniferkow i tez taki chceeee nooooooo!!

gratulujemy udanej wizyty!

Kasiu jestes wspaniala osoba
nic dodac nic ujac sle buziale i mooocno przytulam

dokladnei moniczko! ja tez jak bylam w szpitalu to mowilam, tlumaczylam sie ze przepraszam, ze zawracalam im glowe, a one na to, ze nie, ze dobrze ze przyjechalam i zawsze mam dzwonic jakby co.
wiec nie ma sie co przejmowac.
ja jutro wizyta.
mam nadzieje, ze znajda przyczyne moich plamien i okaze sie ze to nic groznego
jeszcze zapuszcze sobie jakas muzyczke na dobranoc i powoli chyba szykuje sie do spanka...

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ale naprodukowałyście, ale się udało doczytać

Ja też czuję się podobnie Mieszkam za granicą z mężem. Rodzina, rodzeństwo kochane tak daleko ode mnie Tutaj mieszka teściowa tylko a bliskich znajomych brak. Często spotykamy Polaków, ale Ci tylko cieszą się jak rodakom gorzej wiedzie się niż im

Kasiu piękny

moniqac a to dzidzia mamie dzisiaj narozrabiała

Boskie zdjęcie

agus87 za wizytę

Rewelacyjne zakupy:lov e:

Patrzcie jaki serek dzisiaj kupiłam uśliniłam się już w sklepie.

sereeeekkkkk
Stary 2011-02-23, 22:57   #4026
Agnieszka.M
Rozeznanie

Któraś z dziewczyn prowadzi własną firmę, tylko nie pamiętam która (przepraszam).
Ale może cie to zainteresuje:
http://www.strefabiznesu.dzienni kwsc...ego-34353.html
http://www.eporady24.pl/jak_uzyskac_...osci,1350. html

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:13   #4027
agus87
Zakorzenienie

ide spaac
Stary 2011-02-23, 23:31   #4028
matallewar
Zakorzenienie

A Edzik się nie ruszał cały dzień, a teraz miał czkawkę, więc wiem na pewno, ze wszystko OK
Idziemy spać chyba... Małżu konfiguruje nowy komputer (cały podekscytowany, bo dostał służbowy ), a ja padam na twarz. A to miał być dzień odpoczynku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 23:43   #4029
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej kochane
ja juz powizycie i szkole rodzenia
wiec

ze mna wszystko dobrze, szyjka krotka, ale pozamykana, wiec jest dobrze
Ale córcia nadrobiła super , a co z Twoją szyjka Aguś, miałaś krótką czy teraz się skróciła?

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/maxi-cosi-citi-enz...454299669.html Czy tak jak na zdjęciu tutaj można doczepić taki daszek i osłonke na nóżki??
Budka jest taka naciągana na pałąk, można ją schowac w obudowie fotelika , a śpiworek na nózki niestety trzeba dokupic, chociaż w naszym przypadku w miesiącach letnich będzie zbędny

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
mowie wam laski pewnie zalezy od regionu, u nas cenowa masakra. i doz dla mnie to tansza-duzo, alternatywa.
U mnie też , jak porównałam ceny leków, które standardowo kupujemy to co miesiąc oszczędziłabym z 50zł, a moi rodzice to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja jutro wizyta.
mam nadzieje, ze znajda przyczyne moich plamien i okaze sie ze to nic groznego
jeszcze zapuszcze sobie jakas muzyczke na dobranoc i powoli chyba szykuje sie do spanka...
Anula trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
noooo doczytałam, to teraz mogę Wam napisać, że dzisiaj byliśmy na tym ostatni genetycznym w 30 tc z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie pomiary w normie, wychodzi na troszkę większego niż z OM, nic mu nie odpadło i nadal jest malutkim kawalerem

co do szyjki to nie za bardzo mi chciał sprawdzać, stwierdził że za tydzień mam wizyte u swojego gina prowadzącego, to on sprawdzi i mam leżeć jeszcze ten tydzień ... próbował coś tam zobaczyć przez powłoki brzuszne ale stwierdził, że w taki sposób to ciężko ocenić, a że na samolocie to on mnie badał nie będzie, bo po co tak często... no więc leżę dalej

... a jak wracaliśmy, to kazałam TŻ zajechać do MC i kupiłam sobie shakea czekoladowego

... jak cudownie było wyjść na zewnątrz
Najważniejsze, że dzidziuś zdrowo rośnie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
O jak Ci dobrze? Już zazdroszczę.. nie tylko długości! ..i skoro mogłabyś nimi handlować () to rzeczywiście muszą być super genialne

Dziewczynki żegam się z wami oczy mi się same zamykają, za dużo wrażeń zakupowych chyba na dziś heh

Dobrej nocki dla wszystkich
A dla Dziewczonki przede wszystkim
Kochana jesteś
A zakupy pierwsza klasa

Matallewar łóżeczko super, tylko jeszcze "użytkownika" brakuje

Dobranoc brzucholinki , śpijcie spokojnie i słodko
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 06:10   #4030
atiz
Rozeznanie

Raz dwa trzy za siebie - PIERWSZA !!!

Dzieńdoberek, ja już od 4.30 na nogach, popracowałam troszku zdalnie na komputerku teraz zabieram się za nadrabianie zaległości - 19 stron - czy wyście powariowały
Wczoraj odcięta od neta

Odezwę się potem, jak dam radę to wszystko przeczytać - miłego dzionka.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 07:02   #4031
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Nie wiem zupełnie po co to napisałaś??? i czemu miało to służyć!!
Gdybym ja rzeczywiście miała taki sen o tobie, raczej nie pisałabym tego na forum, żeby Ci się przykro nie zrobiło..

Lolka przepraszam jeśli coś Cię uraziło lub zrobiło Ci się przykro. chciałam tylko napisać jaki mialam poryty sen, przecież nie uważam ze jesstes oszustką tak jak w moim śnie już kilka razy opisywałam tu moje niezbyt normalne sny. jak sie rano obudziłam to sie sama do siebie śmiałam, że takie coś mogło mi sie przyśnić.
bez urazy, jeszcze raz przepraszam.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

daisy b głupi babsztyl z tej kierowniczki Twojej! kierowniczka a kodeksu pracy nie zna?
ale ciesze sie ze jestes na l4 niestety tak to jest ze poświęcenia w pracy to się nie widzi tylko spóźnienie o godz z powodu usprawiedliwionych badań w ciąży. już Ci dawno mowiłam zebyś zmykała na l4
bardzo sie ciesze ze odpoczniesz normalnie jakbym sama szła na to zwolnienie
ja mialam dzisiaj jakieś chore sny o pracy, ale nie o mojej. tylko ze gdzies pracowałam w urzędzi i był tam taki szef tyran ktorego sie kazdy bał, a ja byłam pierwszy dzień i sobie siadłam na jego kompie i weszłam na facebooka i pudelka;P a potem reprymende dostałam dobrze ze to tylko sen
ja na prawde mam jakieś probolemy z głową jeśli chodzi o sny. przed ciążą też śniły mi sie dziwne rzeczy ale teraz przechodzi to ludzkie pojęcie... wczoraj mi sie sniło też ze taka była tż pobiłam a potem zdradziłąm tż z moim kolega pod prysznicem
jak ja mu rano mowie "wiesz co mi sie snilo?" to on juz przerażony jest
Stary 2011-02-24, 08:15   #4032
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

Daisyyy, co za wredna baba ta Twoja szefowa Niestety takie pracoholiczki nie umieją docenić starań pracownika (tym bardziej tego w 6 miesiącu ciąży). Dobrze że poszłaś na zwolnienie i przynajmniej sobie odpoczniesz.

Mattal, świetne łóżeczko

Lolka, ciuszki cud malina

Grazin, ja tam się zaśmiewam z tych Twoich snów (jeśli nie masz nic przeciwko) Nie chcę się wtrącać, ale przecież nie napisałaś Lolce nic aby ją urazić a aby się wspólnie pośmiać. Ja to odebrałam w bardzo serdeczny sposób

Mary, to ja Ci zazdroszczę włosów bo moje to kicha
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:54   #4033
migotka03
Zadomowienie

Dzień dobry!
Doczytałam was i ide robić śniadanko.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:10   #4034
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

Daisy
zapomniała, że Ty przecież już w styczniu byłaś na L4... w takim razie podstawę masz już wyliczoną za styczeń 2010-grudzień 2010 Niestety, aby mogli policzyć Ci nową podstawę, to musiałabyś przepracować pełne 3 m-ce, czyli cały luty, cały marzec i cały kwiecień i dopiero od maja mogłabyś iść na zwolnienie... wtedy policzyliby nową podstawę za (m-ce maj 2010-kwiecień 2011). W takim wypadku u Ciebie to już teraz bez znaczenia czy pójdzie na L4 od jutra, czy od 1 marca, bo podstawa i tak będzie ta sama, którą policzyli Ci przy zwolnieniu w styczniu... niestety tak to sobie ZUS wymyślił
o kurde ! takie sa przepisy ? Łeeee pojecia nie mialam. No nie ma mowy abym jeszcze 3 pełne miechy tam pracowała No way jeszcze bym za biurkiem urodziła Bardzo cenna to dla mnie wiedza Dziekuje Ci stokrotnie za pomoc

Lolka
Twoje ciuszki tzn synusia miażdzą Jak nie kupowałas to nie kupowałas, a jak poszłas do sklepu to już pełna gębą Galeria Twoja
Doczytałam, ze 30 zeta za śpiworek? Szok !!
A reniferki i ta czapusia reniferkowa wymiata Buciki z kubusiem takze! W ogóle przepiękne zakupy Spałas z nimi

Renessme hahha nic mu nie odpadło Tekst roku
Brawo za wyniki usg !! Shake jak najbardziej Ci sie nalezał !! Juz niedługo wizyta u Twojego ginka, wiec wytrzymasz jeszce

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn prowadzi własną firmę, tylko nie pamiętam która (przepraszam).
Ale może cie to zainteresuje:
http://www.strefabiznesu.dzienni kwsc...ego-34353.html
http://www.eporady24.pl/jak_uzyskac_...osci,1350. html
Własnie Agnieszka, cenne linki !!!!!!!!!!!!
Ciekawe czy to nadal obowiązuje, pamietam jak czytałam o tym zapisie rok temu i ciągle sie motam czy jak teraz założe firme (przeciez to nic nie kosztuje) to dostane macierzynski extra ??
Czy Anulinka albo Renessme , ktore sie znają na tych klockach mogą sie wypowiedziec ?? Bo to mogłoby wiele z nas dotyczyc...

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Doczytałam was i ide robić śniadanko.
Smacznego migotko

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:24   #4035
migotka03
Zadomowienie

ddaaissyy dziękuję. Już zjadłąm pysznego hot doga

matallewar łóżeczko bardzo ładne, fajnie że masz już tyle rzeczy dla maluszka.

Renessme gratuluję udanej wizyty dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-02-24, 09:26   #4036
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki!

Ale miałam dziś noc... nie śpię od 3 tak mi było niewygodnie, biodra mnie bolały niezależnie od tego czy miałam poduszkę między nogami czy nie, no masakrator. Mam oczy jak krecik i w ogóle jakąś taką twarz jak

24kasia86
śliczny okrąglutki brzuszek
Siasiek - Twój Czaruś jest przeuroczy
agnieszka_pe25 - ja podobnie jak dziewczyny uważam, że nie powinnaś się tak martwić tym zwapnieniem bo to jeszcze nic nie przesądzone no i ja ciągle wierzę, że zniknie
caffelate05 - ja próbowałam dodać kartę w ubiegłym tygodniu i tak mi pisali. No nic spróbuję jeszcze raz a jeśli się nie uda to dopytam w aptece bo niedługo odbiór

Acha, od DOZ'u na pewno tańsze są Kwiaty Polskie - duuuużo tańsze ale ja tą aptekę mam spory kawałek od siebie i tam są zawsze straszne kolejki więc jeśli nie jestem przy okazji to zamawiam on-line przez DOZ.

ddaaiissyy głupia ściera ta Twoja dyr i tylee
Aliczka już widzę, że Ci dziewczonka odpowiedziała Daszek jest bardzo fajny, z resztą wstawiałam zdjęcie Zaraz wstawię jeszcze raz.
Lolka - śliczne zakupki! Boskie normalnie! Też miałam kupić te buciki z korzuszkiem w Smyku ale nie wiedziałam jaki rozmiar aby w chłodne miesiące trafić Jaki Ty wybrałaś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik 3.jpg (125,4 KB, 30 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:33   #4037
moria44
Wtajemniczenie

Achaa, dziewczynki czy dziś Tłusty Czwartek?

I zachęcam do uaktywnienia weny twórczej i propozycje tytułów nowego wątku, 24kasia, mary… działajcie

Matall – śliczny zestaw łóżeczkowy

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:43   #4038
Aliczka88
Zadomowienie

Bry
Ja dziś znowu dłużej pospałam... Nawet mi ostatnio nogi w nocy nie drętwieją tfu tfu odpukać!!!!

I znowu trzeba dumać co to na obiad gotować... może zrobie ogórkową i jakies naleśniki albo placki ziemnaczane...

W ddtvn mówią, że mróz bedzie odpuszczał!!! Ja już nie chce zimy!! A sio sio sio!!!

Moria, Dziewczonka dzięki za info i zdjęcie

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

I zachęcam do uaktywnienia weny twórczej i propozycje tytułów nowego wątku, 24kasia, mary… działajcie

Moria.... Tłusty za tydzień!! Jeszcze musimy poczekać

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:46   #4039
dorkabl
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki
dzień bez wizażu dniem straconym. Ja juz tak jak ddaaiissyy, życia sobie bez was nie wyobrażam. Widze że dziewczyn które sa w podobnej sytuacji, ze jak Polański prawie areszt domowy maja jest wiecej! Trzymajmy się

Mam po wtorkowym aerobiku zakwasy! Dzis powtórka z rozrywki więc może je rozruszam.

Jeszcze co do depilacji woskiem to tak jak juz pisałyście cena od 30-40 zł w góre, zależy od salonu. A znaleźć taki w którym by mi naprawdę wykonana robota pasowała nie było łatwo. Najgorzej jest jak pokazuje palcem pani, "ze jeszcze tutaj poproszę" a ona ze strachem w oczach że juz jest dobrze. hihi Boja sie kobitki a wystarczy dobrze się do tego zabrać. Nakładać patyczkiem wosk partia po parti.
Juz mnie tak nie boli jak na poczatku bo włosy są słabsze i wychodzą łatwo. W Bielsku mam kobitke po 50-ce która jest po prostu mistrzynią i żadna inna kosmetyczka jej jak na razie nie dorównuje.

Ja mam własna firmę, zaraz poczytam te artykuły i je z moją rzeczywistością zderzę

moria44 do Tłustego Czwartku został tydzień!

matallewar no łóżeczko pierwsza klasa...tylko gdzie KOT??
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:50   #4040
anula_81
Zakorzenienie

Dzien dobry!
ja oczywiscie kiepsko spalam bo wizyta u lekarza dzisiaj. Mam nadzieje, ze ten lekarz sie mna zajmie i juz do neigo bede chodzic, bo mam dosyc wizyt u ciagle roznych lekarzy.
dodatkowo mam nerwa na TZ, normalnie nei wierze, oczywiscie oboje mamy konta oszczednosciowe i co miesiac przelewamy tam jakas kase, wiadomo, ze ja jestem teraz troche ostrozniejsza, bo jest mnostwo wydatkow na dzidzie, zreszta duzo rzeczy kupuje ze swojego konta a nei wspolnego bo sprawia mi to radosc. A TZ w tym miesiacu na poczatku pol pensji sobie przelal na oszczednosciowe- PATRZ auto... i teraz ja lekarza i zakupy na weekend musze kupic ze swoich, on mi odda w przyszlym miesiacu. jak mozna byc takim dzieciakiem noo. niby ejst odpowiedzalny itp, interesuje sie Zosia, ale boje sie jak to bedzie jak sie mala urodzi. Auto i tak bedzie najwazniejsze a ja nei chce sie z nim klocic na temat kto co malej kupil.....
ja lubie to ze mamy osobne konta, ale chcialabym zeby zrozumial ze nie ejst sam i ma rodzine, i oszczednosci nie sa potrzebne na nowe auto tylko na wszystko inne tez. Wiem ze juz wam sie kiedys zalilam, ale dzis nei moglam przez to tez spac, bo rozmyslalam

do lekarza na 14:30. wiec sie troche jeszcze pobycze w lozku

co do tytulu, nie jestem jakos tworcza ostatnio w tej materii, ale jakos mi sie zrymowalo
Caluje was wszystkie

Kopniak tu, kopniak tam, nowe zycie w sobie mam. Zycie wyjatkowe - mamusie majowo-czerwcowe..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:52   #4041
Mango08
Rozeznanie

Cześć,

Za Wami nadążyć to niesamowite wyzwanie
Przeleciałam Was szybciutko zatrzymując się na zdjęciach Lolki.
Lolka pisałam Ci już kiedyś, że masz świetny gust Mój synek ma na razie 3 (słownie: trzy) ubranka w tym body z Tygryskiem ze Smyka i ogrodniczki z Kubusiem z C&A, oba wkleiłaś wczoraj Całość zakupów świetna. Mam pytanie jakiego rozmiaru kupiłaś ogrodniczki, bo one mają troszkę cieplejsze nogawki i zastanawiam się czy je wykorzystamy, chociaż latem też są chłodniejsze dni, a zwłaszcza wieczory.

Anula tytuł boski, ja już jestem ZA!!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-02-24 o 09:53
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:55   #4042
MoniaK
Zakorzenienie

Ja też się zastanawiałam czy dziś tłusty czwartek

Siasiek, zapomniałam napisać że zdjęcie Twój synio cudowny

Moria, idź i odeśpij tą nockę

Ja też zamawiam w DOZie, bo mam tą aptekę parę kroków od domu. Co do cen na pewno trzeba sprawdzać, bo tak jak wszędzie niektóre rzeczy są tańsze a niektóre droższe. Zamówiłam sobie te karty ale jeszcze nie doszły i nie orientuję się jeszcze co i jak

Anulka, też bym się wkurzyła na małża i myślę że w tym temacie nie możesz odpuścić Ze swojej strony powiem, że my mamy jedno wspólne konto i jedno oszczędnościowe więc u nas nie ma moje/twoje. Po prostu wszystkie pieniądze są wspólne.
Tytuł świetny

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-24 o 10:00
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:56   #4043
Zytus
Rozeznanie

Witajcie z rana
Ja ostatnio znowu lubie sobie pospac, a juz mialam taki moment ze 7-8 sie zrywalam bo spac nie moglam.
wczoraj sie w koncu zapisalam do darmowej szkoly rodzenia ktora chyba ruszy w marcu,bo jak narazie zbieraja grupe.
A teraz pokaze buciki jakie moj tż zakupil wczoraj na all,buciki uzywane,tzn noszone,ale nie chodzone bo to od 0-6 miesiecy.
Ja sie zakochalam w tych pierwszych a tz w tych drugich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460501920.jpg (34,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1465485856.jpg (35,0 KB, 17 załadowań)
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:03   #4044
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ale córcia nadrobiła super , a co z Twoją szyjka Aguś, miałaś krótką czy teraz się skróciła?

Budka jest taka naciągana na pałąk, można ją schowac w obudowie fotelika , a śpiworek na nózki niestety trzeba dokupic, chociaż w naszym przypadku w miesiącach letnich będzie zbędny

U mnie też , jak porównałam ceny leków, które standardowo kupujemy to co miesiąc oszczędziłabym z 50zł, a moi rodzice to już w ogóle

Anula trzymam kciuki

Najważniejsze, że dzidziuś zdrowo rośnie

Kochana jesteś
A zakupy pierwsza klasa

Matallewar łóżeczko super, tylko jeszcze "użytkownika" brakuje

Dobranoc brzucholinki , śpijcie spokojnie i słodko
kochana ostatnio mowil, ze jest wszystko jak najbardziej wporzadku
a o dlugosci nic nie mowil
teraz mial jakis lepsiejszy humor i powiedzial, ze jest krotka, ale pozamykana a to najwazniejsze

a ja mialam zla noc
nie pamietam, kiedy ostatnio tak zle spalam
mala dawala popalic, skora i brzuch mnie boli
poza tym spojenie tak boli, ze przy kazdej zmianie pozycji jeczalam
biedny tz bo tez go budzilam
a do tego tak mnie biodra bolaly, ze szok
ehhhhh ((

"Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach" - mamusie majowo-czerwcowe 2011

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-02-24 o 10:05
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:05   #4045
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Ja ostatnio znowu lubie sobie pospac, a juz mialam taki moment ze 7-8 sie zrywalam bo spac nie moglam.
wczoraj sie w koncu zapisalam do darmowej szkoly rodzenia ktora chyba ruszy w marcu,bo jak narazie zbieraja grupe.
A teraz pokaze buciki jakie moj tż zakupil wczoraj na all,buciki uzywane,tzn noszone,ale nie chodzone bo to od 0-6 miesiecy.
Ja sie zakochalam w tych pierwszych a tz w tych drugich
Masz darmowa szkołe rodzenia? Fajnie

Kurcze, tak sie zastanawiam czy dla nas marzec to nie za wcześnie na szkołe. Przypominam ze termin mam na 10 czerwca. Jak zapomnimy co było?...

Fajne takie buciki, tylko ja sie tak zastanawiam czy w ogóle w buty niemowlaka inwestować. To taki urok bobasa ze można w śpiochach do ludzi wychodzić...tylko ze ja mam nawet schizo z noszeniem skarpetek do 6 miesiąca...ze uciskać będą :/
Stary 2011-02-24, 10:06   #4046
migotka03
Zadomowienie

Anula tytuł świetny

Zytus super buciki!

Zaczęłam trochę ogarniać w domu i się zmęczyłam
A na obiad planuję zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym, TZ lubi, więc może zje ze smakiem. Bo na krokiety kręcił nosem.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

Stary 2011-02-24, 10:07   #4047
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

już się uśliniłam na myśl o tłustym czwartku ale niestety jeszcze tydzień czekania faktycznie;p ale cóż MOria przez Ciebie musze iść po pączusia ja praktycznie codziennie jem do kawy
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Grazin, ja tam się zaśmiewam z tych Twoich snów (jeśli nie masz nic przeciwko) Nie chcę się wtrącać, ale przecież nie napisałaś Lolce nic aby ją urazić a aby się wspólnie pośmiać. Ja to odebrałam w bardzo serdeczny sposób
no napisałam w serdeczny, bynajmniej taki mialam zamysł. ale cóż

ja sie o 5 obudziałam i juz mialam pospane, o 8 znowu zasnełam i o 9 kolezanka z pracy mnie obudziłą z pytaniem "jak sie nazywają te tabletki na katar"

chyba wreszcie wstane z łóżka.
dzisiaj tż na jakimś szkoleniu a potem jedzie w odwiedziny do mamy wie mysle ze jakies naleśniczki sobie strzele na obiad
Stary 2011-02-24, 10:09   #4048
Aliczka88
Zadomowienie

"Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia... Mamusie maj - czer 2011"

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:12   #4049
dorkabl
Zadomowienie

Agnieszka.M te artykuły to sa po prostu pokazane "prawne luki" z których można korzystać Właśnie od zeszłego kwietnia sa
Ja skorzystałam Tylko tam pisza że ta dobrowolna składkę trzeba płacić przez 30 dni za nim pójdzie sie na L4, z tego co ja wiem, trzeba przez 90.
No i ostrzegam przed kontrolami. Dużo dziewczyn zakłada firmy, na gwałt bo dziecko w drodze. Zakłada je nie umiejętnie i przy ZUS-owskiej kontroli jest klapa

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Anula tytuł świetny

Zytus super buciki!

Zaczęłam trochę ogarniać w domu i się zmęczyłam
A na obiad planuję zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym, TZ lubi, więc może zje ze smakiem. Bo na krokiety kręcił nosem.

Na krokiety kręcił nosem! Dziwny

Ja prace domowe muszę wykonywać do godz 15-tej, 16-tej, później brzuszek twardnieje i jest mega nie wygodnie.
Stary 2011-02-24, 10:14   #4050
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Masz darmowa szkołe rodzenia? Fajnie

Kurcze, tak sie zastanawiam czy dla nas marzec to nie za wcześnie na szkołe. Przypominam ze termin mam na 10 czerwca. Jak zapomnimy co było?...

Fajne takie buciki, tylko ja sie tak zastanawiam czy w ogóle w buty niemowlaka inwestować. To taki urok bobasa ze można w śpiochach do ludzi wychodzić...tylko ze ja mam nawet schizo z noszeniem skarpetek do 6 miesiąca...ze uciskać będą :/
No pewnie ze 2 razy te buciki zalozy,bo to akurat lato bedzie, no ale takie slodkie...
No a szkola moze i wczesnie,bo slyszlama ze tak ok 30 tyg najczesciej sie kobietki zapisuja,no ale pozniej moze nie byc zadnej grupy wiec wolę skorzystac teraz.z reszta ja i tak mam skleroze wiec nawet jakbym przed samym porodem poszla to bym polowe zapomniala
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości