|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki żegam się z wami Dobrej nocki dla wszystkich A dla Dziewczonki przede wszystkim |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Agnieszko.M, to jest nas trzy
![]() Lolko, tak naprawdę to najładniejsze są po wyprostowaniu Ujmę to tak, że po prostu nie są problematyczne, nawet kolor mi odpowiada i nigdy nie farbowałam, nie licząc kilku jaśniejszych pasm jakoś przed latem Co do włosów, to chciałabym, żeby akurat to Hanka miała po mnie
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 Łóżeczko jest sosnowe, zakupione tu:
http://allegro.pl/4b-klups-lozeczko-...450665648.html Agnieszka.M My właśnie z powodu rosnących cen kupiliśmy wszystko teraz A już przepłaciliśmy prawie 100zł w porównaniu z cenami z grudnia ![]() Lolka1212 Pokoju nie mamy ![]() Ale ja mam manię porządku od kiedy zaszłam w ciążę Normalnie całe życie muszę mieć uporządkowane, tż szlag trafia Weredka Ja też się powinnam wybrać, ale też ![]() mary Też kiedyś miałam do pasa Stare czasy A potem jak ostatnia ... zafarbowałam na blond... Zgadnijcie! Też przez faceta I w rezultacie mam do ramion i dłuższych nie mogę zapuścić, bo zaraz mam masę rozdwojonych
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Matallewar, ja co jakiś czas podcinam. Ale w ostatnich latach najkrótsze, które miałam, to te, co widać na jednej z fotek w albumie [na tle ściany], teraz trochę odrosły i mam ciut dłuższe, niż te na fotce z Dębek
![]() Dobra, idę film oglądać, wziąć prysznic i spać. Nawalę tego olejku znowu
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sereeeekkkkk
|
||
|
|
|
#4026 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z dziewczyn prowadzi własną firmę, tylko nie pamiętam która (przepraszam).
Ale może cie to zainteresuje: http://www.strefabiznesu.dzienni kwsc...ego-34353.html http://www.eporady24.pl/jak_uzyskac_...osci,1350. html |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
ide spaac
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
A Edzik się nie ruszał cały dzień, a teraz miał czkawkę, więc wiem na pewno, ze wszystko OK
![]() Idziemy spać chyba... Małżu konfiguruje nowy komputer (cały podekscytowany, bo dostał służbowy ), a ja padam na twarz. A to miał być dzień odpoczynku
|
|
#4029 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a co z Twoją szyjka Aguś, miałaś krótką czy teraz się skróciła?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zakupy pierwsza klasa Matallewar łóżeczko super, tylko jeszcze "użytkownika" brakuje Dobranoc brzucholinki
|
|
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
Raz dwa trzy za siebie - PIERWSZA !!!
Dzieńdoberek, ja już od 4.30 na nogach, popracowałam troszku zdalnie na komputerku teraz zabieram się za nadrabianie zaległości - 19 stron - czy wyście powariowały ![]() Wczoraj odcięta od neta ![]() Odezwę się potem, jak dam radę to wszystko przeczytać - miłego dzionka.
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kilka razy opisywałam tu moje niezbyt normalne sny. jak sie rano obudziłam to sie sama do siebie śmiałam, że takie coś mogło mi sie przyśnić.bez urazy, jeszcze raz przepraszam. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- daisy ale ciesze sie ze jestes na l4 niestety tak to jest ze poświęcenia w pracy to się nie widzi tylko spóźnienie o godz z powodu usprawiedliwionych badań w ciąży. już Ci dawno mowiłam zebyś zmykała na l4 bardzo sie ciesze ze odpoczniesz normalnie jakbym sama szła na to zwolnienie ja mialam dzisiaj jakieś chore sny o pracy, ale nie o mojej. tylko ze gdzies pracowałam w urzędzi i był tam taki szef tyran ktorego sie kazdy bał, a ja byłam pierwszy dzień i sobie siadłam na jego kompie i weszłam na facebooka i pudelka;P a potem reprymende dostałam dobrze ze to tylko sen![]() ja na prawde mam jakieś probolemy z głową jeśli chodzi o sny. przed ciążą też śniły mi sie dziwne rzeczy ale teraz przechodzi to ludzkie pojęcie... wczoraj mi sie sniło też ze taka była tż pobiłam a potem zdradziłąm tż z moim kolega pod prysznicem ![]() jak ja mu rano mowie "wiesz co mi sie snilo?" to on juz przerażony jest
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Daisyyy, co za wredna baba ta Twoja szefowa Niestety takie pracoholiczki nie umieją docenić starań pracownika (tym bardziej tego w 6 miesiącu ciąży). Dobrze że poszłaś na zwolnienie i przynajmniej sobie odpoczniesz. Mattal, świetne łóżeczko Lolka, ciuszki cud malina ![]() Grazin, ja tam się zaśmiewam z tych Twoich snów (jeśli nie masz nic przeciwko) ![]() Mary, to ja Ci zazdroszczę włosów bo moje to kicha
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Doczytałam was i ide robić śniadanko.
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bym za biurkiem urodziła ![]() ![]() ![]() Lolka Twoje ciuszki tzn synusia miażdzą Jak nie kupowałas to nie kupowałas, a jak poszłas do sklepu to już pełna gębą Galeria Twoja ![]() ![]() Doczytałam, ze 30 zeta za śpiworek? Szok !! A reniferki i ta czapusia reniferkowa wymiata Spałas z nimi Renessme hahha nic mu nie odpadło Tekst roku Brawo za wyniki usg !! ![]() Shake jak najbardziej Ci sie nalezał !! Juz niedługo wizyta u Twojego ginka, wiec wytrzymasz jeszce ![]() Cytat:
Ciekawe czy to nadal obowiązuje, pamietam jak czytałam o tym zapisie rok temu i ciągle sie motam czy jak teraz założe firme (przeciez to nic nie kosztuje) to dostane macierzynski extra ?? Czy Anulinka albo Renessme , ktore sie znają na tych klockach mogą sie wypowiedziec ?? Bo to mogłoby wiele z nas dotyczyc... ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Smacznego migotko
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
ddaaissyy dziękuję. Już zjadłąm pysznego hot doga
![]() matallewar łóżeczko bardzo ładne, fajnie że masz już tyle rzeczy dla maluszka. Renessme gratuluję udanej wizyty
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki!
Ale miałam dziś noc... nie śpię od 3 tak mi było niewygodnie, biodra mnie bolały niezależnie od tego czy miałam poduszkę między nogami czy nie, no masakrator. Mam oczy jak krecik i w ogóle jakąś taką twarz jak 24kasia86 śliczny okrąglutki brzuszek ![]() Siasiek - Twój Czaruś jest przeuroczy agnieszka_pe25 - ja podobnie jak dziewczyny uważam, że nie powinnaś się tak martwić tym zwapnieniem bo to jeszcze nic nie przesądzone no i ja ciągle wierzę, że zniknie caffelate05 - ja próbowałam dodać kartę w ubiegłym tygodniu i tak mi pisali. No nic spróbuję jeszcze raz a jeśli się nie uda to dopytam w aptece bo niedługo odbiór Acha, od DOZ'u na pewno tańsze są Kwiaty Polskie - duuuużo tańsze ale ja tą aptekę mam spory kawałek od siebie i tam są zawsze straszne kolejki więc jeśli nie jestem przy okazji to zamawiam on-line przez DOZ. ddaaiissyy głupia ściera ta Twoja dyr i tylee ![]() Aliczka już widzę, że Ci dziewczonka odpowiedziała Zaraz wstawię jeszcze raz.Lolka - śliczne zakupki! Boskie normalnie! Też miałam kupić te buciki z korzuszkiem w Smyku ale nie wiedziałam jaki rozmiar aby w chłodne miesiące trafić Jaki Ty wybrałaś?
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Achaa, dziewczynki czy dziś Tłusty Czwartek?
![]() I zachęcam do uaktywnienia weny twórczej i propozycje tytułów nowego wątku, 24kasia, mary… działajcie ![]() Matall – śliczny zestaw łóżeczkowy
|
#4038 | |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Ja dziś znowu dłużej pospałam... Nawet mi ostatnio nogi w nocy nie drętwieją tfu tfu odpukać!!!! I znowu trzeba dumać co to na obiad gotować... może zrobie ogórkową i jakies naleśniki albo placki ziemnaczane...W ddtvn mówią, że mróz bedzie odpuszczał!!! Ja już nie chce zimy!! A sio sio sio!!! Moria, Dziewczonka ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Moria.... Tłusty za tydzień!! Jeszcze musimy poczekać
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki
dzień bez wizażu dniem straconym. Ja juz tak jak ddaaiissyy, życia sobie bez was nie wyobrażam. Widze że dziewczyn które sa w podobnej sytuacji, ze jak Polański prawie areszt domowy maja jest wiecej! ![]() Mam po wtorkowym aerobiku zakwasy! Dzis powtórka z rozrywki więc może je rozruszam. Jeszcze co do depilacji woskiem to tak jak juz pisałyście cena od 30-40 zł w góre, zależy od salonu. A znaleźć taki w którym by mi naprawdę wykonana robota pasowała nie było łatwo. Najgorzej jest jak pokazuje palcem pani, "ze jeszcze tutaj poproszę" a ona ze strachem w oczach że juz jest dobrze. hihi Boja sie kobitki a wystarczy dobrze się do tego zabrać. Nakładać patyczkiem wosk partia po parti. Juz mnie tak nie boli jak na poczatku bo włosy są słabsze i wychodzą łatwo. W Bielsku mam kobitke po 50-ce która jest po prostu mistrzynią i żadna inna kosmetyczka jej jak na razie nie dorównuje. Ja mam własna firmę, zaraz poczytam te artykuły i je z moją rzeczywistością zderzę ![]() moria44 do Tłustego Czwartku został tydzień! matallewar no łóżeczko pierwsza klasa...tylko gdzie KOT?? |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
ja oczywiscie kiepsko spalam bo wizyta u lekarza dzisiaj. Mam nadzieje, ze ten lekarz sie mna zajmie i juz do neigo bede chodzic, bo mam dosyc wizyt u ciagle roznych lekarzy. dodatkowo mam nerwa na TZ, normalnie nei wierze, oczywiscie oboje mamy konta oszczednosciowe i co miesiac przelewamy tam jakas kase, wiadomo, ze ja jestem teraz troche ostrozniejsza, bo jest mnostwo wydatkow na dzidzie, zreszta duzo rzeczy kupuje ze swojego konta a nei wspolnego bo sprawia mi to radosc. A TZ w tym miesiacu na poczatku pol pensji sobie przelal na oszczednosciowe- PATRZ auto... i teraz ja lekarza i zakupy na weekend musze kupic ze swoich, on mi odda w przyszlym miesiacu. jak mozna byc takim dzieciakiem noo. niby ejst odpowiedzalny itp, interesuje sie Zosia, ale boje sie jak to bedzie jak sie mala urodzi. Auto i tak bedzie najwazniejsze a ja nei chce sie z nim klocic na temat kto co malej kupil..... ja lubie to ze mamy osobne konta, ale chcialabym zeby zrozumial ze nie ejst sam i ma rodzine, i oszczednosci nie sa potrzebne na nowe auto tylko na wszystko inne tez. Wiem ze juz wam sie kiedys zalilam, ale dzis nei moglam przez to tez spac, bo rozmyslalam ![]() do lekarza na 14:30. wiec sie troche jeszcze pobycze w lozku ![]() co do tytulu, nie jestem jakos tworcza ostatnio w tej materii, ale jakos mi sie zrymowalo ![]() Caluje was wszystkie Kopniak tu, kopniak tam, nowe zycie w sobie mam. Zycie wyjatkowe - mamusie majowo-czerwcowe.. |
|
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Za Wami nadążyć to niesamowite wyzwanie Przeleciałam Was szybciutko zatrzymując się na zdjęciach Lolki. Lolka pisałam Ci już kiedyś, że masz świetny gust Mój synek ma na razie 3 (słownie: trzy) ubranka w tym body z Tygryskiem ze Smyka i ogrodniczki z Kubusiem z C&A, oba wkleiłaś wczoraj Całość zakupów świetna. Mam pytanie jakiego rozmiaru kupiłaś ogrodniczki, bo one mają troszkę cieplejsze nogawki i zastanawiam się czy je wykorzystamy, chociaż latem też są chłodniejsze dni, a zwłaszcza wieczory.Anula tytuł boski, ja już jestem ZA!! Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-02-24 o 09:53 |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zastanawiałam czy dziś tłusty czwartek
Siasiek, zapomniałam napisać że zdjęcie Twój synio cudowny Moria, idź i odeśpij tą nockę Ja też zamawiam w DOZie, bo mam tą aptekę parę kroków od domu. Co do cen na pewno trzeba sprawdzać, bo tak jak wszędzie niektóre rzeczy są tańsze a niektóre droższe. Zamówiłam sobie te karty ale jeszcze nie doszły i nie orientuję się jeszcze co i jak ![]() Anulka, też bym się wkurzyła na małża i myślę że w tym temacie nie możesz odpuścić Tytuł świetny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-24 o 10:00 |
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana
![]() Ja ostatnio znowu lubie sobie pospac, a juz mialam taki moment ze 7-8 sie zrywalam bo spac nie moglam. wczoraj sie w koncu zapisalam do darmowej szkoly rodzenia ktora chyba ruszy w marcu,bo jak narazie zbieraja grupe. A teraz pokaze buciki jakie moj tż zakupil wczoraj na all,buciki uzywane,tzn noszone,ale nie chodzone bo to od 0-6 miesiecy. Ja sie zakochalam w tych pierwszych a tz w tych drugich
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o dlugosci nic nie mowil teraz mial jakis lepsiejszy humor i powiedzial, ze jest krotka, ale pozamykana a to najwazniejsze ![]() a ja mialam zla noc nie pamietam, kiedy ostatnio tak zle spalam ![]() mala dawala popalic, skora i brzuch mnie boli poza tym spojenie tak boli, ze przy kazdej zmianie pozycji jeczalam biedny tz bo tez go budzilam a do tego tak mnie biodra bolaly, ze szok ehhhhh (("Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach" - mamusie majowo-czerwcowe 2011 Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-24 o 10:05 |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, tak sie zastanawiam czy dla nas marzec to nie za wcześnie na szkołe. Przypominam ze termin mam na 10 czerwca. Jak zapomnimy co było?... Fajne takie buciki, tylko ja sie tak zastanawiam czy w ogóle w buty niemowlaka inwestować. To taki urok bobasa ze można w śpiochach do ludzi wychodzić...tylko ze ja mam nawet schizo z noszeniem skarpetek do 6 miesiąca...ze uciskać będą :/ |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Anula tytuł świetny
![]() Zytus super buciki! Zaczęłam trochę ogarniać w domu i się zmęczyłam A na obiad planuję zrobić pulpeciki w sosie pomidorowym, TZ lubi, więc może zje ze smakiem. Bo na krokiety kręcił nosem.
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja praktycznie codziennie jem do kawy![]() Cytat:
![]() ja sie o 5 obudziałam i juz mialam pospane, o 8 znowu zasnełam i o 9 kolezanka z pracy mnie obudziłą z pytaniem "jak sie nazywają te tabletki na katar" ![]() chyba wreszcie wstane z łóżka. dzisiaj tż na jakimś szkoleniu a potem jedzie w odwiedziny do mamy wie mysle ze jakies naleśniczki sobie strzele na obiad
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
"Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia... Mamusie maj - czer 2011"
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka.M te artykuły to sa po prostu pokazane "prawne luki" z których można korzystać
Właśnie od zeszłego kwietnia sa ![]() Ja skorzystałam Tylko tam pisza że ta dobrowolna składkę trzeba płacić przez 30 dni za nim pójdzie sie na L4, z tego co ja wiem, trzeba przez 90.No i ostrzegam przed kontrolami. Dużo dziewczyn zakłada firmy, na gwałt bo dziecko w drodze. Zakłada je nie umiejętnie i przy ZUS-owskiej kontroli jest klapa ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Na krokiety kręcił nosem! Dziwny ![]() Ja prace domowe muszę wykonywać do godz 15-tej, 16-tej, później brzuszek twardnieje i jest mega nie wygodnie. |
|
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a szkola moze i wczesnie,bo slyszlama ze tak ok 30 tyg najczesciej sie kobietki zapisuja,no ale pozniej moze nie byc zadnej grupy wiec wolę skorzystac teraz.z reszta ja i tak mam skleroze wiec nawet jakbym przed samym porodem poszla to bym polowe zapomniala
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Co do włosów, to chciałabym, żeby akurat to Hanka miała po mnie
Ja też się powinnam wybrać, ale też 
Stare czasy

Mieszkam za granicą z mężem. Rodzina, rodzeństwo kochane tak daleko ode mnie 
uśliniłam się już w sklepie.

), a ja padam na twarz. A to miał być dzień odpoczynku
Czekamy na Ciebie fasolko

Niestety takie pracoholiczki nie umieją docenić starań pracownika (tym bardziej tego w 6 miesiącu ciąży). Dobrze że poszłaś na zwolnienie i przynajmniej sobie odpoczniesz.
bo to jeszcze nic nie przesądzone no i ja ciągle wierzę, że zniknie 
Zaraz wstawię jeszcze raz.