|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
chyba muszę wziąć się za porządki
![]() Cytat:
|
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Dzień dobry wszystkim
A ja sobie czekam na położną, która odwiedza mnie dwa razy w tygodniu - sprawdza tętno dziecka, moje ciśnienie i odpowiada na moje czasami głupawe pytania.A tak poza tym to dzisiaj mam wizytę u gin. i trochę się boję . Mam nadzieję, że moje maleństwo urosło na tyle, że spokojnie mogę wsiadać w tego naszego busa i rodzić |
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laseczkaa może to po prostu właśnie upławy były takie obfitsze ja czasem też tak mam ![]() Cytat:
i powiem tak - jest fajny i teraz patrzę że jednak nie kosztuje ok 60zł tak jak było w konkursie podane hehe ale za 30 to może być Cytat:
![]() jej ja dziś muszę wymysleć "meni" na imprezkę w sobotę dla rodziców i babci z okazji obrony tżta.. mama zaoferowała się zrobić sałatkę jarzynową ja muszę jeszcze jakąś inną zrobić... do tego na ciepło udka pieczone no i nie wiem co jeszcze...
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od wczoraj jestem podenerwowana . siedzę jak na szpilkach i czekam na te wyniki... a do 14 jeszcze tyle czasu ...
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się kobitko idę sie ogarnąć i lece na miasto, wyszło słoneczko to podreptam troszkę ............... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-24 o 10:41 |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() *słoiczek selera konserwowego *puszka fasoli czerwonej *plaster sera żółtego (tak 1-1,5 cm) *taki sam plater szynki konserwowej *po pół papryki czerwonej, zielonej, żółtej wg uznania *sól, pieprz *majonez kroję wszystko w kostkę, fasolę przpłukuję wodą, selera odsączam, przyprawiam i dodaję łyżkę dwie majonezu - smacznego! |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
laseczko postaraj się nie myśleć ciągle o tych wynikach, bo się niepotrzebnie nakręcasz i stresujesz. mam nadzieję, że będzie dobrze i przesyłam Ci bardzo pozytywne fluidy
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
ja też robię sałątki na imprezki.zawsze gyrosa.Ostatnio taką zrobiłam.Nawet nie spróbowałam,bo wsio zjedli.
SAŁATKA Z PIECZAREK 1/2 kg pieczarek 1 cebula 4 jajka 2 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy szczypiorek majonez Pieczarki pokroić,udusić z cebulką.Jajka ugotować na twardo.Resztę pokroić w kostkę
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
dobrze mi się spało, na dzisiaj nie mam żadnych planów, będę się nudzi jak mops ![]() Cytat:
lawina ma prawo ruszyć od 1 marca ![]() jak sobie pomyśle ile mnie wizażowych porodów czeka zanim dojdzie do mojego to ... ![]() zejdę na zawał czytają wszystkie relacje
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
a co do porządków.Ja już sama chodze i wymyslam.. mój mówi,że mi się coś poprzestawiało,żeby codziennie sprzątać
Okien jeszcze nie umyłam,bo teraz na termometrze -20 Ale jak się ociepli to się nimi zajmę.Dziś chyba w końcu spakuję torbę do szpitala,bo mi 38TC się zaczął.
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha żeby jeszcze mój tż chciał on się boi że małemu coś zrobi i nie ma zmiłuj już zapowiedział że na pewno mi nie pomoże ![]() Cytat:
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie będę miała gości w niedzielę i też myślałam co zrobić, ja często w takich sytuacjach robię taka przekąskę która nie ma nazwy, teraz nawet zrobili z tego Pomysły na ... kroję na drobne kawałki piersi z kurczaka, panieruję (jajko, bulka tarat) i samże na ojeju, odkładam wszystko do dużej miski do tego robię sos tyle samo łyżek majonez i keczupu + przyprawa carry ![]() można jeść na ciepło i zimno, można jeść rekami, no i można zrobić więcej rodzajów sosów, żeby goście mieli wybór
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Ego_ego, Kampasiula, Iizabelaa
dzięki dziewczyny wszystko zapisałam o tym iza też myślałam i chyba zrobię sałatki też wyglądają pysznie tylko muszę się na jedną zdecydować a może 2 zrobię? w sumie by były 3 dzięki wielkie
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
hehe mój TŻ też taki wrażliwy się coś zrobił,ograniczył spożywanie żony
ale jak się ja do niego przytulę to jak on może odmówić![]() poza tym kobiecie w ciązy się nie odmawia,bo myszy będą w domu !!
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
hejka,
ja jak zwykle od 6 nie spie, ale od 8 do 10 udalo mi sie zasnac. ktos nade mna ma remont i codziennie od rana chodza 2 wiertary jakies udarowe, bo hałasu co niemiara mały od rana tak wariował ze mnie juz brzuch od srodka zaczal bolec, jak nigdy. mam pytanko odnosnie tej koszuli http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...462401559.html , albo czegos co dziala podobnie, czy warto kupować? bo mam 1 rozpinana z boku, jedna po srodku i chcialabym wlasnie taka. laseczka nie denerwuj się, dobrze że lekarz zwrócił uwage, bo ja znajac mojego mooglabym nie miec tyle szczescia. zereszta tak jak dziewczyny pisaly obeznasz się ze szpitalem. a co do tych rannych upławów to ja mam tak od tygodnia i to normalne, bo pytałam poloznej. z nocy to co pochwa naprodukuje schodzi, a jak wstajemy i zmieniamy pozycje to wylatuje, u mnie tez takie rzadkie.bleee aha no i miałam piękny sen i bylismy cos zjesc i poszlam do łazienki i robię siusiu, skonczylam a tu dalej leci!!! jakby kran mi ktos tam odkrecil, i leci to ja mowie -poczekam, ale paztrze minelo pare minut a to dalej leci no i okazalo sie ze wody mi odeszly. to jest znak ze zaczynam myslec o porodzie. bo jak do tej pory to ani o tym nie myslalam ani nigdy mi sie nie snilo. ale jak nam sie wizażowe porody zaczeły to i mój we snie się zaczłał
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
kasiapruszków bardzo dziękuję za spis do szpitala ... Cytat:
.. mój to ma jakieś obawy do sekszenia się... boi się o małego laseczka strasznie Ci współczuję tego czekania na wyniki.. tych emocji.. |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lawinowo pewnie będzie po 1 marca, trzeba do tego czasu busa naprawić ![]() zapowiedziałam mężowi że jak tylko dostaniemy pozwolenie od lekarza to działamy ale bym chłop szczęśliwy dopóki mała nie zaczęła rozrabiać i jeździć nogami pod żebrami lub wypinać dupki, mąż wtedy do mnie że on jednak jeszcze wytrzyma bo nie będzie młodej po główce tyrpał myślałam że padnę na podłogę ![]() spadam się szykować do dzisiejszej wizyty, golenie to pewnie mi z godzinę zajmie i chociaż będę ostrożna to i tak się pozacinam we wszystkich możliwych miejscach
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
najczęsciej nadawanie imiona w Polsce w 2010
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2010_roku.html
|
#1581 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze nie miałam pare dni kompa a tu tyle stron. JOK3R trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. I wyśpij się kobietko droga bo nie będziesz miała siły nam tu pisać o swoim skarbie. Patrycja Gratuluję serdecznie ![]() Ja byłam we wtorek na wizycie. Lekarz powiedział, że jestem pozamykana na 4 spusty. Powiedział też, że mała bardzo szybko rośnie i jak tak dalej pójdzie to będzie CC a ja się panicznie boję i wolałabym SN. Na następnej wizycie będzie mi robił usg, żeby dokładnie ją zmierzyć i zważyć. Ale wiecie co brak kompa wyszedł mi na dobre. Tak to siedzę cały dzień przy nim i nic mi się nie chce zrobić a wczoraj normalnie dostałam jakiegoś poweru i ogarnełam całą chałupkę.
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula i jest moja Majka
|
|
#1584 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zreszta moze na poczatek beda wysztkihc bez oplat dobrze traktowac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale naskrobalyscie wczoraj, jestem do tyłu ![]() ale przede wszystkim gratuluję Patrycji!!!!!!!!!!!! i witamy drugiego przystojniaka na naszym wątku Witaj ALANKU trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() i gratuluję nowych rozpoczętych tygodni. wszystkie powoli zmierzamy już do bazy ![]() ![]() a mam takie pytanko. no bo mnie tak ten brzuchol bardzo boli. ale nie biorę nic na niego bo i tak nie działa. z resztą mam już rodzić to po co. ale wczoraj w nocy to mnie tak bolał ze szok. ale te bóle nie stawały sie silniejsze ani nic po prostu tak jakbym przechodziła cięzki @. no i w końcu z wyczerpania zeby zasnąć wzielam APAP ![]() nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie ale naprawdę nie miałam siły a bóle nie prowadziły na pewno do porodu bo bym przeciez urodziła ![]() ale pomogło. i zasnełam ![]() lekarz mi mówił ze jeżeli miałabym rodzic to chocbym zazyła garśc lekow i tak nic nie dadzą i bóli porodowych nie zahamują wiec mam nadzieję ze ten apap nie zaszkodził ,co bo tak mysle teraz nad tym![]() no i dzis czwartek, czyli chodzę sobie z moim rozwarciem juz tydzień a tak miałam szybko urodzić haha ![]() a wczoraj była u mnie koleżanka z mężem (też w ciązy 24tc) no i gadamy sobie gadamy najpierw wszyscy razem, smiejemy sie i tak kilka godzin bo dawno sie nie widziałysmy no i gdzies koło północy zaczelam jej pokazywac torbe do szpitala, mowic co ma sobie kupic i takie tam no i tak sie obie zagadalysmy ze nie zauwazylysmy a nasi TZ posneli na siedząco normalnie padłam jak ich zobaczyłam jak spią. a to była gdzieś północ ![]() obaj po pracy zmeczeni i biedaki nie wytrzymali kurde mogłam im zdjecie zrobic buhahaaha Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-24 o 11:17 |
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() och.. ja to tez kręce się po chałupie i to muszę jeszcze zrobic i to ... teraz jak jestem sama w domu bo syn na feriach a kogucik w pracy od rana do wieczora to już nie wiem za co się brac...tyle mam roboty że głowa mała.. a najgorsze jest to ze robię i robię i efektów nie widze .... czasami przypływ energi przyjdzie i się zrobi |
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Castia Ty to już jesteś na mecie,Bejbe
![]() Nie sądzę,żeby APAP mógł zaszkodzic...
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dla dziecka to tylko rozek lub kocyk, ubranka 3 kpl, pieluszki tetrowe i jednorazowe i husteczki do pupy, reszta w ich gestii ja nie biore od razu ubran na wyjscie Tz mi dowiezie i dla mnie i dla malego co do oplat to za nic nie placisz, Tz jest z toba od pryzjazdu do szpitala do kad chcesz chyba ze jest noc to wyganiaja z sali 4 osobowej, albo masz cesarke to musi czekac za drzwiami natomiast jak masz zyczenie mozesz sie kazac polozyc w sali 2 osobowej z wieksza lazienka , tam stoja fotele takei wygodniejsze dla tatusiow i pozwalaja im w0wczas nocowac ale juz taka przyjemnosc kosztuje 400zl _niby nazywa sie to dobrowolna darwowizna na rzecz szpitala ale wiadomo jak to jest... Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-02-24 o 11:17 |
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to się sprawdza w moim otoczeniu/rodzinie ![]() mamy w rodzinie Kacpra, Filipa, Jakuba Majke (która miała być Mają), Julię, Aleksandrę, Zuzannę chyba rodzina mojego męża tworzy trendy i nie dziwię się, że te imiona są popularne, bo mi się na prawdę bardzo podobają jestem zdziwiona że Anna i Magdalena się nadal tak wysoko utrzymują, nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko myślałam, że już ida w zapomnienie
|
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz mnie szlak trafi
dodzwonilam sie do ZUsu a oni mi mowia ze z firmy nie dostali zadnych papierow ????!!!! normalnie jestem na zwolnienu a wiecej sie przez nich denerwuje niz jak chodzilam do pracy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdroweczka dla was obojga i czekamy na relacje i zdjeica 

. Mam nadzieję, że moje maleństwo urosło na tyle, że spokojnie mogę wsiadać w tego naszego busa i rodzić

i bylismy cos zjesc i poszlam do łazienki i robię siusiu, skonczylam a tu dalej leci!!! jakby kran mi ktos tam odkrecil, i leci to ja mowie -poczekam, ale paztrze minelo pare minut a to dalej leci no i okazalo sie ze wody mi odeszly. to jest znak ze zaczynam myslec o porodzie. bo jak do tej pory to ani o tym nie myslalam ani nigdy mi sie nie snilo. ale jak nam sie wizażowe porody zaczeły to i mój we snie się zaczłał
...