Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 10:28   #1561
miamore999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Okna myć i po schodach wędrować :P
chyba muszę wziąć się za porządki

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

Patrycja gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zdroweczka dla was obojga i czekamy na relacje i zdjeica

eh zebym jeszcze pieniadze z zsuu dostala to jzu byloby wszytko zalatwione

mielgo dizonka mamuski
z tym zusem to niezłe jaja są ja jeszcze ani razu nie dostałam całości, tylko mi takie cząstki jakieś wypłacają... może sobie robią wyrównania wyrównań
Stary 2011-02-24, 10:29   #1562
Natka3008
Rozeznanie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Dzień dobry wszystkim A ja sobie czekam na położną, która odwiedza mnie dwa razy w tygodniu - sprawdza tętno dziecka, moje ciśnienie i odpowiada na moje czasami głupawe pytania.

A tak poza tym to dzisiaj mam wizytę u gin. i trochę się boję. Mam nadzieję, że moje maleństwo urosło na tyle, że spokojnie mogę wsiadać w tego naszego busa i rodzić.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:29   #1563
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ech kochana to trzeba by sobie zacząć przypominac - dla przyśpieszenia porodu ofc
chyba tak zrobie
juz zapowiedziałam małz, że jak do 5 marca nie urodzę to biorę Go w obroty
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:29   #1564
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja juz powizycie i szkole rodzenia

ze mna wszystko dobrze, szyjka krotka, ale pozamykana, wiec jest dobrze

dziecko wporzadku, ulozona glowkowo czyli glowka w dol, pupe ma do gory nad pepkiem lezy idealnie prosto
dziekuje za kciukasy
super że wszystko ok

Laseczkaa może to po prostu właśnie upławy były takie obfitsze ja czasem też tak mam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Montii Ja właśnie wczoraj na Allegro zamówiłam tusz z Max Factor,dokladnie ten http://znam.to/userfiles/R/025/R025-8e56a97.jpg

miałaś go już kiedyś albo któraś z dziewczyn? ;>
no ja mam właśnie z tego konkursu aniołkowego i powiem tak - jest fajny i teraz patrzę że jednak nie kosztuje ok 60zł tak jak było w konkursie podane hehe no to jak za taką cenę bo widzę tam ok. 30zł jakoś. to jest ok, bo 60 bym za niego nie dała ale za 30 to może być

Cytat:
hej

Wstaję zaglądam i co?? żadnej na porodówce nie ma?? miało być lawinowo
miało być miało... ale ci się autobus zepsuł

jej ja dziś muszę wymysleć "meni" na imprezkę w sobotę dla rodziców i babci z okazji obrony tżta.. mama zaoferowała się zrobić sałatkę jarzynową ja muszę jeszcze jakąś inną zrobić... do tego na ciepło udka pieczone no i nie wiem co jeszcze...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:38   #1565
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
laseczka pewnie sluz po nodze ci pociekł, ja to już nie wyobrażam sobie spać bez wkładki a co dopiero bez majtek chyba bym musiała leżeć na podkładzie do przewijania żeby łózka nie zabrudzić
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Laseczkaa może to po prostu właśnie upławy były takie obfitsze ja czasem też tak mam
mam nadzieję

od wczoraj jestem podenerwowana . siedzę jak na szpilkach i czekam na te wyniki... a do 14 jeszcze tyle czasu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:39   #1566
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
mam nadzieję

od wczoraj jestem podenerwowana . siedzę jak na szpilkach i czekam na te wyniki... a do 14 jeszcze tyle czasu ...
laseczka, wszystko będzie dobrze ,
nie denerwuj się kobitko

idę sie ogarnąć i lece na miasto, wyszło słoneczko to podreptam troszkę ...............

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-02-24 o 10:41
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:40   #1567
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
jej ja dziś muszę wymysleć "meni" na imprezkę w sobotę dla rodziców i babci z okazji obrony tżta.. mama zaoferowała się zrobić sałatkę jarzynową ja muszę jeszcze jakąś inną zrobić... do tego na ciepło udka pieczone no i nie wiem co jeszcze...
ja proponuję taką sałatkę, u mnie zawsze znika

*słoiczek selera konserwowego
*puszka fasoli czerwonej
*plaster sera żółtego (tak 1-1,5 cm)
*taki sam plater szynki konserwowej
*po pół papryki czerwonej, zielonej, żółtej wg uznania
*sól, pieprz
*majonez

kroję wszystko w kostkę, fasolę przpłukuję wodą, selera odsączam, przyprawiam i dodaję łyżkę dwie majonezu - smacznego!
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:42   #1568
bosti
Zadomowienie

laseczko postaraj się nie myśleć ciągle o tych wynikach, bo się niepotrzebnie nakręcasz i stresujesz. mam nadzieję, że będzie dobrze i przesyłam Ci bardzo pozytywne fluidy

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:45   #1569
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja też robię sałątki na imprezki.zawsze gyrosa.Ostatnio taką zrobiłam.Nawet nie spróbowałam,bo wsio zjedli.

SAŁATKA Z PIECZAREK
1/2 kg pieczarek
1 cebula
4 jajka 2 ogórki kiszone
1 papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
szczypiorek
majonez

Pieczarki pokroić,udusić z cebulką.Jajka ugotować na twardo.Resztę pokroić w kostkę

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:45   #1570
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

dobrze mi się spało,
na dzisiaj nie mam żadnych planów, będę się nudzi jak mops

Cytat:
hej
spokojnie
lawina ma prawo ruszyć od 1 marca

jak sobie pomyśle ile mnie wizażowych porodów czeka zanim dojdzie do mojego to ...
zejdę na zawał czytają wszystkie relacje
Stary 2011-02-24, 10:48   #1571
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

a co do porządków.Ja już sama chodze i wymyslam.. mój mówi,że mi się coś poprzestawiało,żeby codziennie sprzątaćOkien jeszcze nie umyłam,bo teraz na termometrze -20Ale jak się ociepli to się nimi zajmę.Dziś chyba w końcu spakuję torbę do szpitala,bo mi 38TC się zaczął.

Stary 2011-02-24, 10:49   #1572
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
bosti, ja już mówię tż ze zapomniałam co do czego w tych sprawach
Cytat:
chyba tak zrobie

ha żeby jeszcze mój tż chciał on się boi że małemu coś zrobi i nie ma zmiłuj już zapowiedział że na pewno mi nie pomoże

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
mam nadzieję

jeszcze troszkę będzie dobrze zobaczysz

Stary 2011-02-24, 10:50   #1573
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
deneb, cóż za zniecierpliwienie ?? hehe
eee bo jak lekarz mi co tydzień powtarza, że lada chwila to już jak na szpilkach siedzę

co dzwonię do mamy czy siostry to pierwsze pytanie czy już się coś dzieje

przyszła do mnie już chusta zamówiona do noszenia małego
faaaajna
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 10:51   #1574
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja właśnie będę miała gości w niedzielę i też myślałam co zrobić,

ja często w takich sytuacjach robię taka przekąskę która nie ma nazwy, teraz nawet zrobili z tego Pomysły na ...

kroję na drobne kawałki piersi z kurczaka, panieruję (jajko, bulka tarat) i samże na ojeju, odkładam wszystko do dużej miski
do tego robię sos
tyle samo łyżek majonez i keczupu + przyprawa carry

można jeść na ciepło i zimno, można jeść rekami,
no i można zrobić więcej rodzajów sosów, żeby goście mieli wybór
Stary 2011-02-24, 10:54   #1575
Eirene1987
Zakorzenienie

Ego_ego, Kampasiula, Iizabelaa

dzięki dziewczyny wszystko zapisałam o tym iza też myślałam i chyba zrobię sałatki też wyglądają pysznie tylko muszę się na jedną zdecydować a może 2 zrobię? w sumie by były 3 dzięki wielkie

Stary 2011-02-24, 10:57   #1576
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

hehe mój TŻ też taki wrażliwy się coś zrobił,ograniczył spożywanie żonyale jak się ja do niego przytulę to jak on może odmówić
poza tym kobiecie w ciązy się nie odmawia,bo myszy będą w domu !!

Stary 2011-02-24, 10:59   #1577
diatoma
Zadomowienie

hejka,
ja jak zwykle od 6 nie spie, ale od 8 do 10 udalo mi sie zasnac. ktos nade mna ma remont i codziennie od rana chodza 2 wiertary jakies udarowe, bo hałasu co niemiaraale dziś na szczescie zaczeli o 10 stad mi sie udalo dospac.
mały od rana tak wariował ze mnie juz brzuch od srodka zaczal bolec, jak nigdy.
mam pytanko odnosnie tej koszuli http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...462401559.html , albo czegos co dziala podobnie, czy warto kupować? bo mam 1 rozpinana z boku, jedna po srodku i chcialabym wlasnie taka.

laseczka
nie denerwuj się, dobrze że lekarz zwrócił uwage, bo ja znajac mojego mooglabym nie miec tyle szczescia. zereszta tak jak dziewczyny pisaly obeznasz się ze szpitalem. a co do tych rannych upławów to ja mam tak od tygodnia i to normalne, bo pytałam poloznej. z nocy to co pochwa naprodukuje schodzi, a jak wstajemy i zmieniamy pozycje to wylatuje, u mnie tez takie rzadkie.bleee

aha no i miałam piękny sen byłam z tż w manufakturze, bo wczoraj rozmawialismy ze w marcu skoczymy, no i tak sie podjarałam, ze mi sie to snilo, jaka ja glupia bo tż teraz sam jezdzi, beze mnie i bylismy cos zjesc i poszlam do łazienki i robię siusiu, skonczylam a tu dalej leci!!! jakby kran mi ktos tam odkrecil, i leci to ja mowie -poczekam, ale paztrze minelo pare minut a to dalej leci no i okazalo sie ze wody mi odeszly. to jest znak ze zaczynam myslec o porodzie. bo jak do tej pory to ani o tym nie myslalam ani nigdy mi sie nie snilo. ale jak nam sie wizażowe porody zaczeły to i mój we snie się zaczłał

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:00   #1578
ada32
Wtajemniczenie

dzień dobry

kasiapruszków bardzo dziękuję za spis do szpitala... zawsze to jakiś plan pakowania .... czyli wszystko i dla siebie i dziecka trzeba mieć.. nic nie dają..ok.. a czy to znaczy że tatusiowie przy porodzie mogą być bez problemu czy trzeba wcześniej opłacić taką chęć?? chociaż mój i tak ma opory jakieś...

Cytat:
chyba tak zrobie
.. mój to ma jakieś obawy do sekszenia się... boi się o małego ... ile razy się już wykłócałam o byleby chwile przyjemności bo mój temperament niestety do szalonych należy.. w całej ciąży to na palcach można policzyc ilośc takowych zblizeń... wkońcu odpuściłam... poczekam aż go przypili he he..

laseczka strasznie Ci współczuję tego czekania na wyniki.. tych emocji....wiem ze to tak jest mimo wszystko ( ja przeżywałam każde badanie bety na początku czy przybiera bo o dziecko starałam sie 10 lat miałam pięć strat) ale troszke sprobuj myślec że jednak bedzie dobrze.. bo pozytywne myślenie czasami zdziała cuda i trzeba wierzyć ze będzie dobrze ..
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:01   #1579
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
hej

lawinowo pewnie będzie po 1 marca,
trzeba do tego czasu busa naprawić

Cytat:
bosti, ja już mówię tż ze zapomniałam co do czego w tych sprawach

ja też

zapowiedziałam mężowi że jak tylko dostaniemy pozwolenie od lekarza to działamy ale bym chłop szczęśliwy dopóki mała nie zaczęła rozrabiać i jeździć nogami pod żebrami lub wypinać dupki, mąż wtedy do mnie że on jednak jeszcze wytrzyma bo nie będzie młodej po główce tyrpał myślałam że padnę na podłogę

spadam się szykować do dzisiejszej wizyty, golenie to pewnie mi z godzinę zajmie i chociaż będę ostrożna to i tak się pozacinam we wszystkich możliwych miejscach

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:03   #1580
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

najczęsciej nadawanie imiona w Polsce w 2010

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2010_roku.html

Stary 2011-02-24, 11:06   #1581
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
laseczka, wszystko będzie dobrze ,
nie denerwuj się kobitko
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
laseczko postaraj się nie myśleć ciągle o tych wynikach, bo się niepotrzebnie nakręcasz i stresujesz. mam nadzieję, że będzie dobrze i przesyłam Ci bardzo pozytywne fluidy
Cytat:
jeszcze troszkę będzie dobrze zobaczysz
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
hejka,
laseczka nie denerwuj się, dobrze że lekarz zwrócił uwage, bo ja znajac mojego mooglabym nie miec tyle szczescia. zereszta tak jak dziewczyny pisaly obeznasz się ze szpitalem. a co do tych rannych upławów to ja mam tak od tygodnia i to normalne, bo pytałam poloznej. z nocy to co pochwa naprodukuje schodzi, a jak wstajemy i zmieniamy pozycje to wylatuje, u mnie tez takie rzadkie.bleee
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
laseczka strasznie Ci współczuję tego czekania na wyniki.. tych emocji....wiem ze to tak jest mimo wszystko ( ja przeżywałam każde badanie bety na początku czy przybiera bo o dziecko starałam sie 10 lat miałam pięć strat) ale troszke sprobuj myślec że jednak bedzie dobrze.. bo pozytywne myślenie czasami zdziała cuda i trzeba wierzyć ze będzie dobrze ..
dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:06   #1582
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry

Kurcze nie miałam pare dni kompa a tu tyle stron.

JOK3R trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. I wyśpij się kobietko droga bo nie będziesz miała siły nam tu pisać o swoim skarbie.

Patrycja Gratuluję serdecznie

Ja byłam we wtorek na wizycie. Lekarz powiedział, że jestem pozamykana na 4 spusty. Powiedział też, że mała bardzo szybko rośnie i jak tak dalej pójdzie to będzie CC a ja się panicznie boję i wolałabym SN. Na następnej wizycie będzie mi robił usg, żeby dokładnie ją zmierzyć i zważyć.

Ale wiecie co brak kompa wyszedł mi na dobre. Tak to siedzę cały dzień przy nim i nic mi się nie chce zrobić a wczoraj normalnie dostałam jakiegoś poweru i ogarnełam całą chałupkę.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:07   #1583
87czarna
Zakorzenienie

kampasiula i jest moja Majka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:08   #1584
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja wiem, że można na nfz za darmo, chodzi o to że jak nie wykupisz swojej położnej, to Cięgorzej traktują, tak jest podobno na karowej i ciekawa jestem jak w tym Piasecznie będzie, przyłączyłam się do tego wątku o szpitalach co Ty i może się coś dowiem, bo już dwie urodziły, ale coraz bardziej przekonuję się do Otwocka
no to musisz sprawidzc najlepiej jedz na oddzial jak cie wpuszcz ai zapytaj tych lasek
zreszta moze na poczatek beda wysztkihc bez oplat dobrze traktowac

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
z tym zusem to niezłe jaja są ja jeszcze ani razu nie dostałam całości, tylko mi takie cząstki jakieś wypłacają... może sobie robią wyrównania wyrównań
walsnie do nich dzwonie i dzwonie i ciagele zajete

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim A ja sobie czekam na położną, która odwiedza mnie dwa razy w tygodniu - sprawdza tętno dziecka, moje ciśnienie i odpowiada na moje czasami głupawe pytania.
ja tez tak chce

Cytat:
no ja mam właśnie z tego konkursu aniołkowego i powiem tak - jest fajny i teraz patrzę że jednak nie kosztuje ok 60zł tak jak było w konkursie podane hehe no to jak za taką cenę bo widzę tam ok. 30zł jakoś. to jest ok, bo 60 bym za niego nie dała ale za 30 to może być
ja mam bardoz zadkei i kroteki zesy i potrzzebuje tuszu takeigo konkreciora co zorbi z nich cos widocznego jakeigo sprzedawce na All propoujecie kto sjet sprawdzony bo ja keidys zamowilam kilka tuszy to byly po kilku dniach suche
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:10   #1585
Castia
Wtajemniczenie

hej

ale naskrobalyscie wczoraj, jestem do tyłu

ale przede wszystkim gratuluję Patrycji!!!!!!!!!!!!
i witamy drugiego przystojniaka na naszym wątku
Witaj ALANKU

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
i gratuluję nowych rozpoczętych tygodni. wszystkie powoli zmierzamy już do bazy

a mam takie pytanko. no bo mnie tak ten brzuchol bardzo boli. ale nie biorę nic na niego bo i tak nie działa. z resztą mam już rodzić to po co.
ale wczoraj w nocy to mnie tak bolał ze szok. ale te bóle nie stawały sie silniejsze ani nic po prostu tak jakbym przechodziła cięzki @.
no i w końcu z wyczerpania zeby zasnąć wzielam APAP
nie wiem czy dobrze zrobiłam czy nie ale naprawdę nie miałam siły a bóle nie prowadziły na pewno do porodu bo bym przeciez urodziła
ale pomogło. i zasnełam
lekarz mi mówił ze jeżeli miałabym rodzic to chocbym zazyła garśc lekow i tak nic nie dadzą i bóli porodowych nie zahamują wiec mam nadzieję ze ten apap nie zaszkodził ,co bo tak mysle teraz nad tym

no i dzis czwartek, czyli chodzę sobie z moim rozwarciem juz tydzień a tak miałam szybko urodzić haha

a wczoraj była u mnie koleżanka z mężem (też w ciązy 24tc) no i gadamy sobie gadamy najpierw wszyscy razem, smiejemy sie i tak kilka godzin bo dawno sie nie widziałysmy no i gdzies koło północy zaczelam jej pokazywac torbe do szpitala, mowic co ma sobie kupic i takie tam no i tak sie obie zagadalysmy ze nie zauwazylysmy a nasi TZ posneli na siedząco
normalnie padłam jak ich zobaczyłam jak spią. a to była gdzieś północ
obaj po pracy zmeczeni i biedaki nie wytrzymali
kurde mogłam im zdjecie zrobic buhahaaha

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-24 o 11:17
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:14   #1586
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
a co do porządków.Ja już sama chodze i wymyslam.. mój mówi,że mi się coś poprzestawiało,żeby codziennie sprzątaćOkien jeszcze nie umyłam,bo teraz na termometrze -20Ale jak się ociepli to się nimi zajmę.Dziś chyba w końcu spakuję torbę do szpitala,bo mi 38TC się zaczął.
to taki instynkt wicia gniazda!

och.. ja to tez kręce się po chałupie i to muszę jeszcze zrobic i to... teraz jak jestem sama w domu bo syn na feriach a kogucik w pracy od rana do wieczora to już nie wiem za co się brac...tyle mam roboty że głowa mała.. a najgorsze jest to ze robię i robię i efektów nie widze jak wysprzątam na dole i przejde na góre to na dole znów syf.. aszz.. z oknami to już nie wiem czy zdaże bo teraz to mróz ... a i ilośc tych okien mnie przeraza .. 15 sztuk..... po prostu coś mi się nie chce za to brać... no ale co sie od wlecze to nie uciecze...... czasami przypływ energi przyjdzie i się zrobi
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:15   #1587
87czarna
Zakorzenienie

Castia Ty to już jesteś na mecie,Bejbe

Nie sądzę,żeby APAP mógł zaszkodzic...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:15   #1588
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kasiapruszków bardzo dziękuję za spis do szpitala... zawsze to jakiś plan pakowania .... czyli wszystko i dla siebie i dziecka trzeba mieć.. nic nie dają..ok.. a czy to znaczy że tatusiowie przy porodzie mogą być bez problemu czy trzeba wcześniej opłacić taką chęć?? chociaż mój i tak ma opory jakieś
dla siebei wez wszytko jak to polozna powiedizla jak do slabego hotelu wlasne przybory toaletowe, reczniki, ubranie, nawet papier toaletowy, z takich dodatków to te podklady poporodowe, papier toaletowy, mydlo biały jeleń (w rossmannie jest-ponoc na gojenie najlepsze)

a dla dziecka to tylko rozek lub kocyk, ubranka 3 kpl, pieluszki tetrowe i jednorazowe i husteczki do pupy, reszta w ich gestii

ja nie biore od razu ubran na wyjscie Tz mi dowiezie i dla mnie i dla malego

co do oplat to za nic nie placisz, Tz jest z toba od pryzjazdu do szpitala do kad chcesz chyba ze jest noc to wyganiaja z sali 4 osobowej, albo masz cesarke to musi czekac za drzwiami
natomiast jak masz zyczenie mozesz sie kazac polozyc w sali 2 osobowej z wieksza lazienka , tam stoja fotele takei wygodniejsze dla tatusiow i pozwalaja im w0wczas nocowac
ale juz taka przyjemnosc kosztuje 400zl _niby nazywa sie to dobrowolna darwowizna na rzecz szpitala ale wiadomo jak to jest...

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-24 o 11:17
Stary 2011-02-24, 11:17   #1589
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
najczęsciej nadawanie imiona w Polsce w 2010

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2010_roku.html

ooo
to się sprawdza w moim otoczeniu/rodzinie
mamy w rodzinie Kacpra, Filipa, Jakuba
Majke (która miała być Mają), Julię, Aleksandrę, Zuzannę

chyba rodzina mojego męża tworzy trendy

i nie dziwię się, że te imiona są popularne, bo mi się na prawdę bardzo podobają

jestem zdziwiona że Anna i Magdalena się nadal tak wysoko utrzymują,
nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko myślałam, że już ida w zapomnienie
Stary 2011-02-24, 11:24   #1590
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

zaraz mnie szlak trafi

dodzwonilam sie do ZUsu a oni mi mowia ze z firmy nie dostali zadnych papierow ????!!!! normalnie jestem na zwolnienu a wiecej sie przez nich denerwuje niz jak chodzilam do pracy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości