|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() wow danonka ?? myslalam, ze to po roczku dopiero, no i ten z Jana wygląda hardcorowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
chomiczek te z nestle jogurciki sa po 6mc mlody skonczyl 7 jakos tak z podpowiedzia siostry mu dalam smakuje mu bardzo bo dziuba otwiera dawalam stopniowo patrzalam na reakcje nie bylo zadnej negatywnej wiec dawalam ciut wiecej teraz jak je tego jogurcika z nestle to jednego tego z jany jednego ale nie zjada calego a danonki dwa kupilam mu tez w de takie jogurciki dla dzieci probuje co sie da byle by jadl bo sie nie jadek z niego zrobil a obiadki go szczegulnie kuja w zeby
#3183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tu jeszcze dom i żarełko jakieś...... Podziwiam. Ja Gabi odbieram o 12.30 codziennie tylko w czw 13.30 i na razie żadnych innych zajęć pozalekcyjnych i to się niekiedy nie mogę zorganizować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
olakola mi pediatra mowila ze jogurciki spokojnie po 10mc a te z jana wygladaja tandetnie ale podobno sa najzdrowsze nie maja konserwantow i innych sztucznych skaldnikow radzil nam pediatra
![]()
#3185 |
Raczkowanie
|
anoxa no te z nestle ja daje też pomału i smakują. Ale właśnie myślałam że danonki to później, no ale jak smakują i nic się nie dzieje to pewnie, niech wcina Hubert
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia - Seba tez siedzi w wanience.. źle się go myje bo poleżeć nie chce wcale
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Raczkowanie
|
witam
co do bananów to kaszki bananowe sa po 4 m-cu więc ja jakoś tak zaczęłam dawać Milenie i ona je uwielcbia no i od 4 miesiiąca daję winogron ![]() ![]() co do spania to Milena śpi od 2 do 3 razy dziennie po godzinie lub po dwie to zależy jak rano późno wstanie i jaka pogoda dzisiaj wstała np. o 9.55 więc jedna odpadła no i dzisiaj pada więc może dlatego tak długo rano spała co do kapieli to my już Milenę od ponad 2 miesięcy kapiemy w wannie dużej ![]() ![]() ![]() uszy będę przebijać ale jak mała będzie większa co do jogurcików dla dzieci to w uk nie ma danonków ale są inne patitki czy cos takiego ale ja na razię daję jej te z półek gdzie słoiczki typu mus bananowy z jogurtem |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupilam jakis z hippa morelowy jogurt czy to byl mus morelowy z jogurtem ochydne bylo strasznie kwasne
![]()
#3189 |
Zadomowienie
|
kupiłam dzisiaj danonki, 6pak ale chyba oddam chrześniakowi,
przed chwilą sprawdziłam na stronie danonki.pl od kiedy można podawac, tak jest napisane : "Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia." |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Wtajemniczenie
|
eee tam ja danonki daje juz od ok miesiaca misiowg,i zero reakcji. a mamy 9marca 8miesiecy. takze probujcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No nie rozchlapuje, bo siedzi przy brzegu, łapie się za te zagłębienia na mydełko, ugina nóżki, podnosi się, po czym nóżki robią ślizg do tyłu i o mało nie wybija sobie zębów, których jeszcze nie ma :P. Ale chlapać chlapie i tak ![]() Cytat:
![]() No co ty??? Niby tak, ale jednak hipp robi jogurty w słoikach, więc... (?), choć ja danonków nie dam :P
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
moze macie racje ale na moim wygnajewie nie mam mozliwosc kupowac nestolwych jogurcikow a takiego zapasu na raz tez nie jestem w stanie zrobic wiec daje danonki reakcji jak pisalam negatywnych nie ma a ja ciesze sie ze Hubcio odchaczony ma jakis posilek
ja mlodemu napewno do ukonczenia 3 lat monte nie dam ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- przeczytalam sklad jednego i drugiego sa bardzo przyblizone http://www.danone.pl/produkty/Danonki/danonkiserki http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/189.aspx
#3193 |
Raczkowanie
|
a może ![]() pewnie mi się cosik pokręciło jak czytałam i potem odpisywałam. Najmocniej przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- anoxa Gabrysia usiłowała dać Weronice monte jak ta miała z 3 tyg(chyba pisałam już) bo akurat jadła a ja wyszłam z pokoju.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
olakola Franek też sie trzyma za ptaszka, tak go maltretuje, że maskara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zadomowienie
|
Jaszczka, współczuję, że Patryka tak męczą ząbki. Oby jak najszybciej się przebiły
![]() Marta, fajnie, że Franek tak dobrze zareagował na nianię. Ja byłabym strasznie zazdrosna ![]() Chomiczek, ruskie z cukrem to dla mnie perwersja tak samo jak placki ziemniaczane z cukrem ![]() Co do przekłucia uszu, to uważam, że jeszcze przyjdzie na to czas. Zresztą bałabym się, że kolczyki będą uwierać, jak będzie leżeć na boczku, albo że sobie wyrwie i skaleczy, połknie, albo wsadzi do ucha czy nosa. Niezawsze, jak teraz mi napisałaś z tym urlopem, to na siebie zła jestem, że jednak najpierw całości nie wzięłam ![]() Dzidzia, nie bój się. U nas było spokojnie. Natalka była trochę płaczliwa, ale myślałam, że to ze zmęczenia, bo mniej spała w ciągu dnia, ale jak tylko ją wzięłam na siebie i przytuliłam, zaraz zasypiała. Anoxa, kupię Nurofen, bo swego czasu na mnie też najlepiej działał. Pokoik Hubcia suuuuper! ![]() Natalia śmieje się tylko, jak ją TŻ rozśmiesza. Wczoraj się tak chichrała, że aż mi łzy ze śmiechu leciały. Może ja nie w temacie, ale Hubercik sam śpi w tym pokoju? Siala, Natalia wstaje około 7:30-8:00, drzemki ma ok 11:00 na max 20 minut, i po poludniu i wieczorem tez max 20-30 minut. No, chyba, że położę się z nią, to będzie spała z zegarkiem w ręku 2 godziny ![]() Na noc kładę ją między 19:45 a 20:15 i nie da się ani o chwilę przeciągnąć, bo płacze ze zmęczenia. Olakola, banan w słoiczku jest od 4. miesiąca, więc dziwne ![]() ![]() Nie wiem, jak to jest z owocami, ale wydaje mi się, że njapierw chyba lepiej wprowdzać nasze krajowe, a później egzotyczne. Entertete, u nas objawy wyrzynania się ząbka były identyczne do tych, jakie opisałaś ![]() Dzidzia, gratulacje dla Aliski ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Dzidzia, przybij piątkę - ja też Danonków nie dam ![]() Chiałabym, żeby Natalka jak najpóxniej jadła to co słodzone, solone, konserwowane. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-23 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
martysek nie ja z mezem spie tez w tym pokoju na materacu na podlodze
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- hehe no moj Hubcio tylko tak paluszkami nim merda ![]()
#3198 |
Zakorzenienie
|
marysek a myslisz, że nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
Pousypiałam dzieci i tżta
![]() dobranoc ![]() Jutro przeczytam co nowego naskrobałyście bo już mi się nie chce teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
krajowe, no też bym wolała, ale jakie teraz masz krajowe - jabłka tylko, albo ze słoików, a ja nie mam swoich słoików, a kupnymi Kuba pluje ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- itakasia - ty z taką liczbą zajęc/obowiązków powinnaś miec kogoś na stałę do pomocy, chocby na 4h dziennie, bo się w pewnym momencie rozchorujesz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wyspane mamusie i dzidziusie
![]() Lekko się załamałam dzisiaj. Gabrysia już z dwa dni stękała że ją ząbek boli i proszę- dziś wstała zapuchnięta ![]() Oszaleć można Weronika marudzi bo jej zęby idą a Gabrysia marudzi bo ją bolą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Wtajemniczenie
|
o mater... wspolczuje z calego serca...u nas wczoraj byla masakra-tz wyszedl na squasha o 22, a ja poszlam sie kapac i slysze ze mala placze, wiec w te pedy szybko do niej i rezultat byl taki, ze mialam mocno rozmazany makijaz oczu i ona chyba sie tego tak wystraszyla ze godzine nie moglam jej uspokoic(zmykam to w miedzyczasie, ale niewiele pomoglo) ani piers, ani bujanie, nic...ryk byl wiec posmarowalam jej dziasla, ale nie pomoglo,juz chcialam dawac ibum, ale wrocil tz a ona usmiechnieta i uspal ja w chwile...nie wiem co to bylo...a moze reakcja na obiadek?podalam nowy...jakis z kaszka pszennna
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
Anoxa - super, że skaza słabnie.mam nadzieję, że u nas będzie podobnie.
Serki Jana są o wiele zdrowsze od Danone. Maja mniej cukru i przede wszystkim mniej chemii. W jakimś programie słyszałam, że Danone maja tygodniową ilość cukru w jednym opakowaniu i że trzeba je ograniczać. Nie pamiętam tylko o jaki rodzaj Danone chodziło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
agravka mozliwe ze to od obiadku wspolczuje bo tez mialam kilka takich akcji no i najwazniejsze dla mnie to wlansie jak maz jest w domu ze spokojnie moge isc sie wykapac jak maly juz spi bo tak to zawsze szybko w stresie ze sie obudzi
#3205 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zakorzenienie
|
hd sprawdzalam zawartosc cukru w serkach danonkach malinowych i w tym misiowym ogrodzie z nestle tez malinowym no to danonki maja mniej niz te z nestle a wlasnie musze te z jany sprawdzic w smaku sa bardzo dobre no i tak jak pisalam maja pozytyne opinie jesli chodzi o sklad
#3207 | |||
Zakorzenienie
|
witam
ale zimno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z danonkami sie wstrzymam bo nie widze potrzeby ich podawania. Zosia zjada codziennie caly sloik 180gr obiadku i taki sam duzy deserek, gesta kasze wieczorem. do tego 3-4 razy moje mleczko. i taka optymalna dieta sprawia ze przybiera minimum ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
zimno!!!!!!!!!!!! przez ta pogode siedzimy w domu
![]() ![]() MArta dzis sa szpilki ![]() oj serek danone sama bym zjadla jak tak o nich piszecie a nie moge ![]() Kasia kiedy Ty odpoczywasz? matko ja bym ak nie dala rady ![]() Hania u Ciebie tez tak zimno? ;P Wychodzisz z malym? |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Rozeznanie
|
hd (ktoś jeszcze, ale nie pamiętam) czy piorąc w orzechach dodajesz coś do białych rzeczy??? mi trochę szarzeją i chciałam podpytać........ Wiem, że albo soda albo proszek do pieczenia, ale ile, jak i czy można z nadrukami rzeczy prać bez szkody???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zakorzenienie
|
Juz miałam Ci napisac w tamtym tygodniu, że jest na necie i oglądałam już
![]() Wczoraj była na 2 godzin, dzisiaj tez przyjdzie. Wczoraj byłam na zakupach i gotowała obiad. Franek dostał histerii i nie wiedziałam czy iśc do pokoju czy nie, serce wygrało i poszłam. Ale z daleka sie zapytałam co sie stało. Okazało sie, że położyła go do łożeczka, żeby sprawdzic pieluche a on w ryk, bo wiadomo lepiej sie siedzi i skacze niż lezy ![]() U nas już tylko -4 wiec coraz cieplej.Franka ubieram grubo i ide na spacer, on p wyciągnieciu z wózka jest bardzo ciepły, wiec ok. Ale w Warszawie to chyba zimniej niz u nas. A zapomniałam Wam napisać, że oglądamy wieczorami z mężem super serial Cuguar town- Miasto kocic. Rewelacja!!!!Śmieszny jak nie wiem. A przed snem musze sobie wiadomości z Auschwitz powtarzac, bo pewnie sporo zapomniałam. Tyle jest tych dat, liczb, faktów, że masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.