Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 12:39   #3181
olakola
Zadomowienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Alisa wczoraj w wanience siedziała sobie trzymając się rantów, zaparła się nóżkami i postanowiła wstawać
w czasie kapieli Kuba trzyma ptaka

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
olakola dalam mu z nestle malinowy i kupuje tez za rada pediatry te z polskiej firmy jana dalam tez danonka na wszystko reaguje pozytywnie
wow danonka ?? myslalam, ze to po roczku dopiero, no i ten z Jana wygląda hardcorowo
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:40   #3182
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

chomiczek te z nestle jogurciki sa po 6mc mlody skonczyl 7 jakos tak z podpowiedzia siostry mu dalam smakuje mu bardzo bo dziuba otwiera dawalam stopniowo patrzalam na reakcje nie bylo zadnej negatywnej wiec dawalam ciut wiecej teraz jak je tego jogurcika z nestle to jednego tego z jany jednego ale nie zjada calego a danonki dwa kupilam mu tez w de takie jogurciki dla dzieci probuje co sie da byle by jadl bo sie nie jadek z niego zrobil a obiadki go szczegulnie kuja w zeby
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:41   #3183
chomiczek00000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
mam pomarudzic? w pon ide po dziew 0 13.30 i na 16 zajecia Agaty, wt ide o 13.30 i zajecia na 17, sr ide o 13 i zajecia o 16.30, czw ide o 14, pt ide o 13. w zwiazku z tym ze kazdego dnia inaczej to ciezko o staly plan. a dodatkowo wszystko zalezy o ktorej Zos awstanie rano a to jest miedzy 6.30 a 8 wiec caly plan i tak sie przesuwa. ale spoko, za kilka mies bedzie latwiej
itakasia jak ty to wszystko ogarniasz
a tu jeszcze dom i żarełko jakieś......
Podziwiam.
Ja Gabi odbieram o 12.30 codziennie tylko w czw 13.30 i na razie żadnych innych zajęć pozalekcyjnych i to się niekiedy nie mogę zorganizować
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 12:41   #3184
anoxa
Zakorzenienie

olakola mi pediatra mowila ze jogurciki spokojnie po 10mc a te z jana wygladaja tandetnie ale podobno sa najzdrowsze nie maja konserwantow i innych sztucznych skaldnikow radzil nam pediatra
Stary 2011-02-23, 12:46   #3185
chomiczek00000
Raczkowanie

anoxa no te z nestle ja daje też pomału i smakują. Ale właśnie myślałam że danonki to później, no ale jak smakują i nic się nie dzieje to pewnie, niech wcina Hubert
Stary 2011-02-23, 15:17   #3186
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzidzia - Seba tez siedzi w wanience.. źle się go myje bo poleżeć nie chce wcale no i oczywiście od urodzenia jest istne wariactwo w wodzie, będzie pływakiem chyba bo mógłby w wannie dzień cały spędzić. albo szambonurkiem.. tez srodowisko wodne

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 15:40   #3187
glooria
Raczkowanie

witam
co do bananów to kaszki bananowe sa po 4 m-cu więc ja jakoś tak zaczęłam dawać Milenie i ona je uwielcbia no i od 4 miesiiąca daję winogron nie było problemu ale daję te bezpestkowe za to Milena ma uczulenie na jabłka więc musze jej dawać inne owocki
co do spania to Milena śpi od 2 do 3 razy dziennie po godzinie lub po dwie to zależy jak rano późno wstanie i jaka pogoda dzisiaj wstała np. o 9.55 więc jedna odpadła no i dzisiaj pada więc może dlatego tak długo rano spała
co do kapieli to my już Milenę od ponad 2 miesięcy kapiemy w wannie dużej więc tam może sie pluskać do woli czasami towarzyszy jej tatus i stado kaczek
uszy będę przebijać ale jak mała będzie większa
co do jogurcików dla dzieci to w uk nie ma danonków ale są inne patitki czy cos takiego ale ja na razię daję jej te z półek gdzie słoiczki typu mus bananowy z jogurtem
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 15:48   #3188
anoxa
Zakorzenienie

ja ostatnio kupilam jakis z hippa morelowy jogurt czy to byl mus morelowy z jogurtem ochydne bylo strasznie kwasne
Stary 2011-02-23, 15:57   #3189
olakola
Zadomowienie

kupiłam dzisiaj danonki, 6pak ale chyba oddam chrześniakowi,
przed chwilą sprawdziłam na stronie danonki.pl od kiedy można podawac, tak jest napisane :

"Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."
Stary 2011-02-23, 16:45   #3190
Linka24
Wtajemniczenie

eee tam ja danonki daje juz od ok miesiaca misiowg,i zero reakcji. a mamy 9marca 8miesiecy. takze probujcie!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 16:58   #3191
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
mam pomarudzic? w pon ide po dziew 0 13.30 i na 16 zajecia Agaty, wt ide o 13.30 i zajecia na 17, sr ide o 13 i zajecia o 16.30, czw ide o 14, pt ide o 13. w zwiazku z tym ze kazdego dnia inaczej to ciezko o staly plan. a dodatkowo wszystko zalezy o ktorej Zos awstanie rano a to jest miedzy 6.30 a 8 wiec caly plan i tak sie przesuwa. ale spoko, za kilka mies bedzie latwiej
Jezu, ale się użalasz nad sobą (). Przecież to takie proste. Rach ciach i już

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
dzidzia pytałaś o spanie, u nas mniej więcej tak:
...........
Właśnie doczytałam. Kurcze ale fajnie to musi wyglądać. A nie rozchlapuje wody nóżkami? Bo moja dzidzia ostatnio chyba wszystko wychlapała zanim zdążyłam ją umyć
Nie ja pytałam, tylko Siala hihi , ale dzięki za info

No nie rozchlapuje, bo siedzi przy brzegu, łapie się za te zagłębienia na mydełko, ugina nóżki, podnosi się, po czym nóżki robią ślizg do tyłu i o mało nie wybija sobie zębów, których jeszcze nie ma :P.

Ale chlapać chlapie i tak
Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Dzidzia - wojtek jak sie kapie to tez lapie sie rantow i siedzi. A jak lezy w waniece - to tak chlapie ze wszystko wkolo jest mokre.
O to to

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
w czasie kapieli Kuba trzyma ptaka
No co ty???

Cytat:
kupiłam dzisiaj danonki, 6pak ale chyba oddam chrześniakowi,
przed chwilą sprawdziłam na stronie danonki.pl od kiedy można podawac, tak jest napisane :

"Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia."
Niby tak, ale jednak hipp robi jogurty w słoikach, więc... (?), choć ja danonków nie dam :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 18:27   #3192
anoxa
Zakorzenienie

moze macie racje ale na moim wygnajewie nie mam mozliwosc kupowac nestolwych jogurcikow a takiego zapasu na raz tez nie jestem w stanie zrobic wiec daje danonki reakcji jak pisalam negatywnych nie ma a ja ciesze sie ze Hubcio odchaczony ma jakis posilek
ja mlodemu napewno do ukonczenia 3 lat monte nie dam

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

przeczytalam sklad jednego i drugiego sa bardzo przyblizone

http://www.danone.pl/produkty/Danonki/danonkiserki
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...uctid/189.aspx
Stary 2011-02-23, 19:02   #3193
chomiczek00000
Raczkowanie

Cytat:
Nie ja pytałam, tylko Siala hihi , ale dzięki za info

a może
pewnie mi się cosik pokręciło jak czytałam i potem odpisywałam.
Najmocniej przepraszam

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

anoxa Gabrysia usiłowała dać Weronice monte jak ta miała z 3 tyg(chyba pisałam już) bo akurat jadła a ja wyszłam z pokoju....
Stary 2011-02-23, 19:13   #3194
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

olakola Franek też sie trzyma za ptaszka, tak go maltretuje, że maskara Nie pozwalam mu, bo boje sie, że sobie zrobi krzywde.
Stary 2011-02-23, 20:13   #3195
martysek
Zadomowienie

Jaszczka, współczuję, że Patryka tak męczą ząbki. Oby jak najszybciej się przebiły

Marta, fajnie, że Franek tak dobrze zareagował na nianię. Ja byłabym strasznie zazdrosna

Chomiczek, ruskie z cukrem to dla mnie perwersja tak samo jak placki ziemniaczane z cukrem
Co do przekłucia uszu, to uważam, że jeszcze przyjdzie na to czas. Zresztą bałabym się, że kolczyki będą uwierać, jak będzie leżeć na boczku, albo że sobie wyrwie i skaleczy, połknie, albo wsadzi do ucha czy nosa.

Niezawsze, jak teraz mi napisałaś z tym urlopem, to na siebie zła jestem, że jednak najpierw całości nie wzięłam

Dzidzia, nie bój się. U nas było spokojnie. Natalka była trochę płaczliwa, ale myślałam, że to ze zmęczenia, bo mniej spała w ciągu dnia, ale jak tylko ją wzięłam na siebie i przytuliłam, zaraz zasypiała.

Anoxa, kupię Nurofen, bo swego czasu na mnie też najlepiej działał. Pokoik Hubcia suuuuper!
Natalia śmieje się tylko, jak ją TŻ rozśmiesza. Wczoraj się tak chichrała, że aż mi łzy ze śmiechu leciały.
Może ja nie w temacie, ale Hubercik sam śpi w tym pokoju?

Siala, Natalia wstaje około 7:30-8:00, drzemki ma ok 11:00 na max 20 minut, i po poludniu i wieczorem tez max 20-30 minut. No, chyba, że położę się z nią, to będzie spała z zegarkiem w ręku 2 godziny
Na noc kładę ją między 19:45 a 20:15 i nie da się ani o chwilę przeciągnąć, bo płacze ze zmęczenia.

Olakola, banan w słoiczku jest od 4. miesiąca, więc dziwne Ciekawe jak Kubuś zareaguje na kiwi Koniecznie to nakręć.
Nie wiem, jak to jest z owocami, ale wydaje mi się, że njapierw chyba lepiej wprowdzać nasze krajowe, a później egzotyczne.

Entertete, u nas objawy wyrzynania się ząbka były identyczne do tych, jakie opisałaś A łapki (kciuk) do buzi Natalka zawsze pcha.

Dzidzia, gratulacje dla Aliski U nas trzymania wanienki nie ma, ale za to jak sadzam Natalkę pod koniec i polewam ją z góry na główkę wodą, to bardzo jej się podoba i w ogóle nie płacze, jak jej woda po buzi, czy oczkach spływa.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Dzidzia, przybij piątkę - ja też Danonków nie dam
Chiałabym, żeby Natalka jak najpóxniej jadła to co słodzone, solone, konserwowane.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2011-02-23 o 20:08
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:18   #3196
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
olakola Franek też sie trzyma za ptaszka, tak go maltretuje, że maskara Nie pozwalam mu, bo boje sie, że sobie zrobi krzywde.
misiek tez czesto lapie przewaznie przed kapiela i w trakcie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:20   #3197
anoxa
Zakorzenienie

martysek nie ja z mezem spie tez w tym pokoju na materacu na podlodze

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
misiek tez czesto lapie przewaznie przed kapiela i w trakcie

hehe no moj Hubcio tylko tak paluszkami nim merda
Stary 2011-02-23, 20:23   #3198
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

marysek a myslisz, że nie jestem Dzis ich zostawiłam i poszłam do sklepu i płakac mi sie chciało, a nie bło mnie z 30 minut. Wiem, że bedzie mi ciężko, ale naszczęście nie jest to 8 czy 9 godzin.
Stary 2011-02-23, 20:47   #3199
chomiczek00000
Raczkowanie

Pousypiałam dzieci i tżta
dobranoc
Jutro przeczytam co nowego naskrobałyście bo już mi się nie chce teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 22:48   #3200
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
ja mojemu pozwalam, w końcu to jego ptak, krzywdy sobie nie zrobi

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Olakola, banan w słoiczku jest od 4. miesiąca, więc dziwne Ciekawe jak Kubuś zareaguje na kiwi Koniecznie to nakręć.
Nie wiem, jak to jest z owocami, ale wydaje mi się, że njapierw chyba lepiej wprowdzać nasze krajowe, a później egzotyczne.
kiwi już dałam, więc nie nakręcę. Krzywił się i otwierał dziobek po jeszcze, zjadł prawie pół kiwi;
krajowe, no też bym wolała, ale jakie teraz masz krajowe - jabłka tylko, albo ze słoików, a ja nie mam swoich słoików, a kupnymi Kuba pluje

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

itakasia - ty z taką liczbą zajęc/obowiązków powinnaś miec kogoś na stałę do pomocy, chocby na 4h dziennie, bo się w pewnym momencie rozchorujesz
Stary 2011-02-24, 08:25   #3201
chomiczek00000
Raczkowanie

Witam wszystkie wyspane mamusie i dzidziusie

Lekko się załamałam dzisiaj. Gabrysia już z dwa dni stękała że ją ząbek boli i proszę- dziś wstała zapuchnięta

Oszaleć można Weronika marudzi bo jej zęby idą a Gabrysia marudzi bo ją bolą
Stary 2011-02-24, 08:35   #3202
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Oszaleć można Weronika marudzi bo jej zęby idą a Gabrysia marudzi bo ją bolą
o mater... wspolczuje z calego serca...u nas wczoraj byla masakra-tz wyszedl na squasha o 22, a ja poszlam sie kapac i slysze ze mala placze, wiec w te pedy szybko do niej i rezultat byl taki, ze mialam mocno rozmazany makijaz oczu i ona chyba sie tego tak wystraszyla ze godzine nie moglam jej uspokoic(zmykam to w miedzyczasie, ale niewiele pomoglo) ani piers, ani bujanie, nic...ryk byl wiec posmarowalam jej dziasla, ale nie pomoglo,juz chcialam dawac ibum, ale wrocil tz a ona usmiechnieta i uspal ja w chwile...nie wiem co to bylo...a moze reakcja na obiadek?podalam nowy...jakis z kaszka pszennna
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:41   #3203
hd2005
Zakorzenienie

Anoxa - super, że skaza słabnie.mam nadzieję, że u nas będzie podobnie.
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
olakola mi pediatra mowila ze jogurciki spokojnie po 10mc a te z jana wygladaja tandetnie ale podobno sa najzdrowsze nie maja konserwantow i innych sztucznych skaldnikow radzil nam pediatra
Serki Jana są o wiele zdrowsze od Danone. Maja mniej cukru i przede wszystkim mniej chemii. W jakimś programie słyszałam, że Danone maja tygodniową ilość cukru w jednym opakowaniu i że trzeba je ograniczać. Nie pamiętam tylko o jaki rodzaj Danone chodziło.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:43   #3204
anoxa
Zakorzenienie

agravka mozliwe ze to od obiadku wspolczuje bo tez mialam kilka takich akcji no i najwazniejsze dla mnie to wlansie jak maz jest w domu ze spokojnie moge isc sie wykapac jak maly juz spi bo tak to zawsze szybko w stresie ze sie obudzi
Stary 2011-02-24, 08:45   #3205
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojemu pozwalam, w końcu to jego ptak, krzywdy sobie nie zrobi
ha ha ha

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 08:48   #3206
anoxa
Zakorzenienie

hd sprawdzalam zawartosc cukru w serkach danonkach malinowych i w tym misiowym ogrodzie z nestle tez malinowym no to danonki maja mniej niz te z nestle a wlasnie musze te z jany sprawdzic w smaku sa bardzo dobre no i tak jak pisalam maja pozytyne opinie jesli chodzi o sklad
Stary 2011-02-24, 09:16   #3207
itakasia
Zakorzenienie

witam
ale zimno zostawilam Zosie u sasiadki zeby zaprowadzic dziewczynki bo za zimno zeby od rana prosto z lozeczka wychozila na taki mroz

Cytat:

itakasia - ty z taką liczbą zajęc/obowiązków powinnaś miec kogoś na stałę do pomocy, chocby na 4h dziennie, bo się w pewnym momencie rozchorujesz
dziekimam nadzieje ze sie nie rozchoruje bardziej niz jestem
Cytat:
itakasia jak ty to wszystko ogarniasz
a tu jeszcze dom i żarełko jakieś......
Podziwiam.
a kto powiedzial ze ogarnaim
Cytat:
Jezu, ale się użalasz nad sobą (). Przecież to takie proste. Rach ciach i już
dokladnie

ja z danonkami sie wstrzymam bo nie widze potrzeby ich podawania. Zosia zjada codziennie caly sloik 180gr obiadku i taki sam duzy deserek, gesta kasze wieczorem. do tego 3-4 razy moje mleczko. i taka optymalna dieta sprawia ze przybiera minimum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 10:20   #3208
niezawsze
Zakorzenienie

zimno!!!!!!!!!!!! przez ta pogode siedzimy w domu okno Mai otwieram tylko a zaraz na fitness z Maja ciekawa jestem tych zajec, teraz MAja drzemke ucina przed cwiczeniami sil nabiera

MArta dzis sa szpilki jak kolejny dzien z niania?

oj serek danone sama bym zjadla jak tak o nich piszecie a nie moge

Kasia
kiedy Ty odpoczywasz? matko ja bym ak nie dala rady

Hania u Ciebie tez tak zimno? ;P Wychodzisz z malym?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:38   #3209
entertete
Rozeznanie

hd (ktoś jeszcze, ale nie pamiętam) czy piorąc w orzechach dodajesz coś do białych rzeczy??? mi trochę szarzeją i chciałam podpytać........ Wiem, że albo soda albo proszek do pieczenia, ale ile, jak i czy można z nadrukami rzeczy prać bez szkody???
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 11:47   #3210
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
z

MArta dzis sa szpilki jak kolejny dzien z niania?
Juz miałam Ci napisac w tamtym tygodniu, że jest na necie i oglądałam już No i zapomniałąm.

Wczoraj była na 2 godzin, dzisiaj tez przyjdzie. Wczoraj byłam na zakupach i gotowała obiad. Franek dostał histerii i nie wiedziałam czy iśc do pokoju czy nie, serce wygrało i poszłam. Ale z daleka sie zapytałam co sie stało. Okazało sie, że położyła go do łożeczka, żeby sprawdzic pieluche a on w ryk, bo wiadomo lepiej sie siedzi i skacze niż lezy Podniosła go i juz było dobrze. Mysle, że da sobie spokojnie radę.

U nas już tylko -4 wiec coraz cieplej.Franka ubieram grubo i ide na spacer, on p wyciągnieciu z wózka jest bardzo ciepły, wiec ok. Ale w Warszawie to chyba zimniej niz u nas.

A zapomniałam Wam napisać, że oglądamy wieczorami z mężem super serial Cuguar town- Miasto kocic. Rewelacja!!!!Śmieszny jak nie wiem. A przed snem musze sobie wiadomości z Auschwitz powtarzac, bo pewnie sporo zapomniałam. Tyle jest tych dat, liczb, faktów, że masakra.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości