|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
dziecko mi sie pochorowało;( poszliśmy wczoraj spać o 21... o 22 pierwsza pobudka o 23 kolejna.. tak ryczała że teściowa z góry przyleciała... później już spała lepiej coś się pokręciła przytuliłam ją i spała... ma katar oczywiście w nocy mocniejszy... i nie miała przez nosek oddychać i przez to się budziła... frida nie da sobie odciągnąć i tak chodzi z pełnym nosem... a ja nie wiem co z tym zrobić;/ gorączki nie ma wczoraj miała takie zapalone policzki ale jej przeszło... dziś już nic nie ma.. widocznie za ciepło jej było bo ubrałam jej body z długim rękawem i na to koszulkę z długim... a ona szalała i się zgrzała...
agnieszka- piękny pokoik... te klamerki są świetne!! skąd je masz?? też takie chce ja chciałam z filcu zrobić napis nad łóżeczko Kalinie... ale u nas ten filc strasznie drogi!! czy po prostu ja nie umiem znaleźć... na taką sowę musiałabym mieć 2 arkusze a u nas w pasmanterii 1 kosztuje ok 5 zl... niby mało.. ale na imię małej musiałabym wydać 60zl;/ a i tak kolorów fajnych nie było... a co do basenu z piłkami to ja też planuję kupić... może powiem żeby ktoś na roczek kupił... tylko ja nie wiem gdzie to postawie... mała swojego pokoju nie ma... a nasz już jest zawalony... a wózek podoba mi się ten ciemniejszy... i ten co teraz macie z różowym! pop- mi się oliwka najbardziej podoba na zdj.. nie jej gacie a filmik.. masakra... ona chyba na depresje poporodową... ja to z moja jak z jajkiem... jak widzę jak teściowa przez próg wózkiem przejeżdża to się gotuje... a to pare cm tylko... a ta baba aż rzuca tym dzieckiem... na końcu jak go wyciąga to widać że płacze... a co do dzieci i zwierząt w samochodzie i w domu... wy piszecie że w pierwsze klasie same wychodziłyście do szkoły.. ja jak miałam niecałe 9 lat to mnie zostawiali w domu z młodszym bratem który nawet roczku nie miał:P a pampersy jak wtedy były to tylko na wyjścia a po domu w tetrze 'latał'.... i trzeba było przewinąć i zająć się dzieckiem... a raz jak już na studia papiery składałam.. to nas (tzn mnie brata psa i małego kotka) zostawili w samochodzie i poszli kupić 2 rzeczy do sklepu... było lato samochód granatowy... a dziadek zamknął nam drzwi... co chwile nam się alarm włączał ludzie na nas patrzyli... i wysłałam brata do sklepu po klucze... ale dziadek przycisnął tylko guzik na kluczu i powiedział że już nie będzie się nic włączać... a ja dalej jak kołek w tym samochodzie z psem i kotem i alarmem... ja już śliniłam palec i dawałam kotu bo on z wywalonym jęzorem siedział... jak przyszli (po ponad poł godz) to im zrobiłam scene na parkingu... w samochodzie było na pewno ok 40st... na dworze było ponad 30... babcia jak nas zobaczyła to sie na dziadka wydarła... więc ja też nie jestem za zostawianiem psów kotów i dzieci w samochodzie... szczególnie w ciepłe dni... nie musze dodawać że później byłam chora bo najpierw się wygrzałam a później włączyli klime w aucie.. maruda się obudziła... dziś też na spacer z nią nie wyjde... psika ciągle i leci jej z tego nosa... echh;/ |
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Aga to wrzucam nasz pokoj... szafka pod tv i lawa beda zmienione ale tezet cos zaraz sie nie moze za to... lawa z szyby i 2 nogi...a pod tv bedzie taka dluga niska z bielonego debu... bo takie mamy parapety i blat na ladzie....
http://img26.imageshack.us/i/dsc5186a.jpg/ |
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
MLODA na pierwszy rzut oka to brak czegos zywego i kolorowego....pokoj w brazach, bardzo ladny...
ja na poczatku wrzucilabym kwiata reszte dopisze jak wroce bo idziemy na spacerek zastanow sie nad dywanem....zawsze ozywi pokoj...malutki taki przed naroznik....podobaja mi sie takie z dlugimi fredzlami...jeszcze dluzszymi od tego co ma karinka i tak fajnie lekko blyszczace...wstawie Ci fote jak wroce MACHAJ klamerki w nexcie kupilam
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - o jakie zdolne dziecko masz
i jaki ładny charakter pisma. Zdjęcie super Bardzo dziękuję za komplementy pod adresem zawartości różowych spodni czyli mojej córki
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Mielismy wczesniej bluszcze ale my nie zdolni do utrzymania ich i zeschly sie...zostal tylko kaktus na parapecie..... dywan tez kiedys kupilimy ale na drugi dzien zwrocilismy....wybralam sobie ciemny fiolet z fredzlami ale moze za duzy wzielimy i wogoe nie pasowal nam po pokoju;/ chcemy te zaluje na roletki wymienic ale wtedy na bank firany przyjda tylko tez prolem jakie zeby jeszcze bardziej pokoju nie zaciemnic bo okienka malutkie;/
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
dużo zdrowia dla Tosi i Kaliny.
|
#367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Oszałałyście chyba - 6 str ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przytyłam 20 kg i bardzo dobrze było mi w ciąży mimo wieku . Oprócz koszmarnej zgagi nie miałam problemów. Takiej ciąży mogę każdemu życzyć z całego serca.Cytat:
Cytat:
My będziemy robić pokoik dopiero za jakiś rok. Cytat:
Cytat:
A babcia Tż powinna pamiętać czasy kiedy dzieci boso biegały Cytat:
Zgadzam się Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- No i zjadło mi część odpowiedzi Te nasze forumowe dzieci są coraz ładniejsze i MĄDRZEJSZE
|
|
#368 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
może nie jest tak ładny jak Agnieszki, ale Elmo mi sie podoba
![]() http://allegro.pl/fotel-sofa-elmo-na...463041864.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja do żłobka to małej chyba nie puszczę, ale do przedszkola to koniecznie kurde jak można tak dzieci traktować Amelka taż chora na szczęście tylko kaszelek, nie ma gorączki, ale jak zasypia to tak ją męczy ![]() byłyśmy dziś u lekarza, dostałą tantum werde i syropek, po weekendzie na kontrolę
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
mloda jak dla mnie pokoj jest ZA SMUTNY
wszystko w takich samych odcieniach prawie, nie ma w nim zycia, nie lubie kwiatow(bleeeee) ale rowniez bym jakiegos kupila, cos z fioletem oprucz kawalka sciany bo ona chyba fioletowa nie? wzielabym zasloneczki ozdobne z jakims fioletem delikatnym i zwiazala to np jakims zielonym sznurkiem ozdobnym lub zoltym, tylko wtedy znow bym postawila gdzies chociaz jakis wazonik w kolorze tego sznurka nie wiem kurcze cos takiego co na prawde by ozywilo pomieszczenie. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- MINKA w Sieradzu jest tylko jeden żłobek. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- tematem zlobka nie jestem zainteresowana bo absolutnie mam zamiaru tam malej puszczac no chyba ze sie okaze ze jestem w ciazy to bede to rozwazac jakos ale mysle ze mimo to sie nie zdecyduje.
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też
Mloda Aga dobrze napisała.Wszystko się zlewa w jedno.Jakiś kwiat by wam tam fajnie ożywił wnętrze albo może jakiś "żywy"obraz na ściane? Minka jak ja nie cierpię Elmo i tej całej brygady bardziej niż księżniczek
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
minka ja nie wiem kiedy u nas sie dzieci zapisuje jesli o to chodzi to ja mam przedszkole teraz pod nosem, a tezeta sasiadka jest tam dyrektorką wiec na pewno jakos nam sie pomoze dostac gdybysmy papiery za pozno zlozyli.
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy teraz oblesne zaslonki i jeszcze gorsze firanki w swoim pokoju! masakra to jest!
jak dostaniemy kase od razu ida na smieci!
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka ile masz sztuk tych piłek?bo nie wiem co mam kupić:samych kulek nie chcę,bo gdzieś je trzymać muszę
http://allegro.pl/basen-z-daszkiem-p...457449972.html a znowu czy taki basen się przyda? Chociaż znowu mam dla Niny to http://allegro.pl/zestaw-piaskownica...452065270.html i może jednak w tym te kulki będę trzymała i wziąć je same?nie wiem sama... ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak macie jakis pomysl to pisac...!!! no wlasnie on taki smutny jest wczesneij wypoczynek byl jeszcze w kolorze jasnego fioletu ale jak zmienilismy to zostala tylko sciana....
to teraz takie konkretne pytanie... jaki kolor roletek wybrac??? gdzie ja mam tu wazony ustawiac ?? bo babel wszystko mi sicaga z szafek.... glosniki sa zbyt chwiejne i ostatnio nawet kule musialam z nich zabrac bo strach ze poleci na babla... moze jakby te kwiatki dokupic to doniczki z szarych na fioletowe wymienic??
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka tez myślę o tym foteliku ale jest taki fajny tygrysek,a Ty masz już go?
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
mloda ja tez mam wazon wysoko jak mloda szaleje i lawe odsunieta;/ ale jak idzie spac od razu przestawiamy jak ktos do nas przychodzi tak samo , hmmmm
ja to lubie dorzucic cos jaskrawego u mlodej chcialam fioletowa zaslonke wlasnie z jakims fajnym sznurekiem ale tez jeszcze nie kupilam nic, mnie znow wkurza to ze ten pokoj nasz duzy to w tapecie w paski i kur!!! tak do dupy, my bysmy to zrobili ale z drugiej strony po co komus robic?;/ ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- i te babcine meble ;/wrrrrrr
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tak to daj rolety w tym kolorze Tam w sumie masz tylko parapet,żeby coś postawic czego Dawidek by nie ściągnął...może tam jakiegoś kwiata?albo właśnie dla złamania ewentualnych fioletowych rolet jakiś fajny wazon zielony??żółty też by fajnie wyglądał ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- MlodA i jeszcze możesz na narożnik kupić ze 2 czy 3 poduchy ozdobne w jakims fajnym intensywnym kolorkuJeszcze widzę,że masz na parapecie ramki białe-można je zamienić na takie co mają żywy kolor i też weselej będzie
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-02-24 o 13:31 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
mloda ja Ci pokażę na co choruję a co by Ci super pasowało http://allegro.pl/planeta-design-hok...464252988.html może służyć nawet jako podnóżek jak się na sofie siedzi
ja bym jakimś fajnym parawanem przysłoniła biurko i odgrodziła od sofy ale to może mieć efekt w lekkim zaciemnieniu pokoju.... albo wciąż taki przezroczysty parawan - światło przejdzie a biurko zasłonięte będzie I tak jak laski piszą - kwiat w żywej doniczce, zasłon bym nie kupowała - dla mnie optycznie zmniejszają pomieszczenie, ale ja to akurat nie lubię bo to wg mnie siedlisko kurzu więc jestem nieobiektywna
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wam pokaze fotke duzego pokoju , tylko jest ciemna troche, fotki robione fonem;/
taki pasek tapety kupilam do kuchni bo byla pomalowana na dwa kolory ale pasek nie rowny wiec kupilam taki wzor. no i zabawa z tatusiem i kiki w szlafroku
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka fajne cudo
ale za te cene bym nie kupila no i kolejny grat do kolekcji.Mloda a Dawidek ma swoj pokoj czy macie ten jeden? nie pamietam czy pisalas....sorki.
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten parawan fajny ale jasny więc nie dla młodej http://allegro.pl/planeta-design-par...436021156.html
Ale moja synowa jest urodziwa ![]() Oliwka w szlafroku świetna! I cała Daria!! Zdrówka dla Tosi i Kaliny!! Mi się specyficzne rzeczy podobają, zdecydowanie bardziej nowoczesne, a nie do każdego domu pasują. Choć pufa do młodej myśle że super o ile trafia w gust właścicieli.Ja w salonie mam tylko kanapę, brak foteli i puf więc czaje się na te! Tylko muszę najpierw zmienić poszewki na poduszki salonowe bo mam pomarańczowe ja ich nie chce! gdzie ja rozum miałam
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-24 o 13:52 |
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
cześć lachoonki
ja po wczorajszej choince w szkole wróciłam padnięta, wytańczyłam się z dziećmi, moja klasa jako jedyna się cały czas bawiła, bo ze mnie brali przykład i wszyscy razem się bawiliśmy - dzieciaki były zachwycone nauczyciele gorzej bo patrzyli z zawiścią wszystko się fajnie udało Wróciłam do domu po 20 ej a tu mój tż małego wykąpał, nakarmił, uśpił, zrobił dla nas kolację (schabowego pewnie miał nadzieję na więcej a ja tylko po kolacji kąpiel i do wyrka![]() Moje dziecko dostało pomerdania smaków dzisiaj i wczoraj zjadł mi szpinak z kluskami i serem z gerbera - wcześniej na widok zielonego jedzenia to się krzywił, chyba chwilowo przestanę mu gotować, skoro gardzi![]() aha i dziś rano - spadł z łóżka
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiem,że to już było tu 100 razy, ale dajcie linka do tego domku co aniap dawała, nie mogę tego odnaleźć
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka nie ma sie co lamac
za to ile radosci bedziesz miala jak zmiany wprowadzisz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Minka proszę bardzo:http://allegro.pl/kiddieland-promocj...461001588.html
I nie 100 ale ze dwa a najwyżej 3 razy dopiero
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotakowe poduchy to nawet dobry pomysl.. tylko rolet nie chccialm w takim kolorze bo ich raczej zmieniac nie bedziemy a dodtaki i sciane mozna zawsze przemalowac...a jak dam w bezu to znowu nudno bedzie;/ grr... ate ramki to ostatecznie maja wisiec na scianie w przedpokoju tylko zdecydowac sie nie moge;/Cytat:
Cytat:
a tu mieszkanie: drugi pokoj: http://img511.imageshack.us/i/50310851.jpg/ przedpokoj: http://img199.imageshack.us/i/dsc5192a.jpg/ i tu widac kuchnie: http://img638.imageshack.us/i/dsc5193a.jpg/ |
|||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
mloda no narożniki to mamy bardzo podobne
Ja bym na twoim miejscu jednak dodała firanki, wcześniej miałam takie jednej długości od sufitu po podłogę, białe, i super pokój powiększały. Z racji posiadania małego dziecka, zmieniłam na takie firanko-roletki. a na parapet storczyk fioletowy, w zielonej doniczce by u ciebie fajnie wygladał
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

też takie chce
ja chciałam z filcu zrobić napis nad łóżeczko Kalinie... ale u nas ten filc strasznie drogi!! czy po prostu ja nie umiem znaleźć... na taką sowę musiałabym mieć 2 arkusze a u nas w pasmanterii 1 kosztuje ok 5 zl... niby mało.. ale na imię małej musiałabym wydać 60zl;/ a i tak kolorów fajnych nie było...

co za gowno jakies. poza tym wysypka wokolo lokci i rano 3 rzadkie kupy. pije tylko mleko, nic innego nei chce - dobrze, ze chociaz to. duzo spi. jak mi jej zal 

na szczęście tylko kaszelek, nie ma gorączki, ale jak zasypia to tak ją męczy
wszystko się fajnie udało