|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ja byłam i kupiłam dwa bawełniane pajacyki za 7,99. Całkiem niezłe w dotyku, choć cienkie. Były nawet takie maleństwa - rozmiar 50 - jak dla wcześniaczków... Rozczulający widok. Ogólnie wybrać coś można było...
|
|
|
|
#4142 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Hello
![]() Jestem w końcu połączona ze światem, ciężko było ale w końcu naprawili mi net ![]() Zaraz będę nadrabiać, wszystkiego nie dam rady, ale chociaż posty z dzisiaj i z wczoraj
|
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra....---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- dziewczyny weźcie mnie zdzielcie przez łeb dla oprzytomnienia.... wczoraj posoliłam kiwi,myśląc, że właśnie obrałam ogórka, a przed chwilą wsypałam prażona cebulkę do mleka będąc przekonaną, że to płatki...
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha
![]() niezła jestes ![]() to ja dzisiaj przesypałam cukier z torebki zamiast do cukierniczki do do szklanki w ktorej mialam kawe
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia
(nie ma z palnięciem w łeb, chyba ze gun-em, ale nie przesadzaaajmy)Płatki mówisz... zjem
|
#4146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
ja już pochłonełam
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
antropia no jak na glukozie;D chciałam osobiście powtórzyć badanie
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek - mnie tez na blizny pooperacyjne polecali contratubex, o tej cebulowej nie słyszałam, ale nie używałam, więc nie powiem jak działa
ale wiem, że ma dobre opinie.saniuś - tak tak, mój cwaniaczek kochany i szyjka krótka, ale bezpieczna.... to ulga kasiu - oczywiście, że tak myślę, ja bym chyba w psychiatryku dawno skończyła, jestem twarda babka, ludzie mnie za taką mają, nie dam sobie, ale tak naprawdę łatwo mnie zranić i zrazić.... nie wiem jakbym dała rade. anula - tez mam taką skórę :mdelej: pomagała mustella intensywnie nawilż, a teraz ładnie też działa xerial10. daisy - jedź ostrożnie! będziemy tęsknić. eweska witaj z powrotem .dziewczyny - jesteście niesamowite .ja dzisiaj na obiadek barszczyk czerwony z uszkami i na drugie ziemniaczki, kalafiorek jajeczkoooo sadzone...mmmmmm ![]() i niestety wracając do domu zakupiłam w lidlu croissanty z czekoladą i wszamałam 2 do kawy .mam pity w domu, mogę się spróbować rozliczyć musze przygotować ogłoszenie o sprzedaży mieszkania moich rodziców , będe ma podglądzie .
|
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja po ziemniakach mam zgagę
|
|
#4150 | ||||||
|
Zadomowienie
|
WITOJCIE !!
Danke Monia, danke ![]() Cytat:
Rozłożyłam sobie wszystkie na kanapie i tak sobie patrzyłam na nie.. w nocy przed zaśnięciem i rano po prezbudzeniu Jak taki przygłubek hehe Młodsza siostra (bo ja w rodzinnych stronach aktualnie przebywam) śmieje się ze mnie, że zwariowałam Cytat:
Moria dzięki Ja wzięłam 18.. ale małe mi się wydawały.. Podobno 20stka jest na 8-9 miesięczne dziecko wg rozmiarówki Smyka, więc mam nadzieję, że chociaż na trochę mój mały je założy.. a jak nie nie będę żałować - tylko 15 złotóweczek kosztowały ![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście te ogrodniczki mają cieplejszą podszewkę, więc ja wziełam "74", tak żeby na zimę było.. mam już ogrodniczki "68" normalne, bez ocieplacza, więc te większe sobie wzięłam! Wiem, że głupio tak wybiegać w przód z dużymi rozmiarami, ale nie mogłam się oprzeć..Zytus fajowe buciki! Ja uwielbiam wszystkie maluśne buciki.. są przesłodkie!! A jak sobie wyobrażę jeszcze w nich taką małą stópke to aaaa ![]() Cytat:
..ale wiesz.. nadal ubolewam nad zestawem z misiami! Chce go mieć i już.. Taka jestem i tak Ci zazdroszczę!! Dzisiaj albo jutro psiapsióła ma mi go szukać w innym mieście.. ale szajby dostałam Cytat:
Ale obiecuję sobie teraz, że na innych zakupach się skupię.. butelki, smoczki.. Cytat:
![]() Cieszył się jak nigdy Dziewczynki a ja dziś święto mam!! Studnióweczka ![]() ![]() ..jak ten czas leci!!
|
||||||
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie wkurzyłam! dostałam pita z pracy i mialam mieć zwrot przynajmniej 40 czy 50 zł bo mi raz źle naliczyli podatek od renty czy cos (bo mialam do wrzesnia rentę rodzinna) i sie okaząło ze chyba mi ogolnie źle podatek odprowadzali bo jeszcze bym musiała dopłącac. chyba ze moja mama źle pita obliczyła.
boże co za kraj... nie dość ze 1/3 wypłaty nam zabieraja każdy towar i usługa jest odpodatkowany i to wcale nie mało to jeszcze im trzeba wyrównania płacić co za skur.... juz innych słow nie mam. wyobraźcie sobie gdyby\śmy nasze pensje dostawały brutto na rękę i nie byłoby zadnego podatku zadnego vatu 23%... boże jakby sie fajnie żyło. a tu wiecznie powiekszająca sie dziura budżetowa ... na waloryzację rent i emerytur nie ma... ale zus to potrafi ciągnąć też pięknie. nivy kazdxy ubezpiecozny i też nie mało co miesiac jest ubezpieczenia zdrowotnego pobieranego z wynagrodzenia, ale weź sobie idź załatw cos na nfz... to chyba zeby pogorszyć swój stan tylko mozna sie do nfz wybrac... szkda słow
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zakupy ci się udały kochana
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Znaczy w zabawie ja rozumiem, ale ona potrafi tak przez pół dnia
ddaaiissyy Ja nie wiem, co ona ma, ale tego nie lubię antropia Niestety sąsiadów się nie wybiera... Siasiek A ja byłam w sklepie, ale pączki były nieświeże Ale kupiłam ciasteczka francuskie mrożone do zrobienia ![]() the_sania No syn, syn ![]() Siasiek Ja używałam contratubex i sprawdził się Grazin Ja nie wybaczę ![]() Lolka No to ![]()
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Wow! Dziewczynki ile propozycji na nowy tytuł!! Ale wy kreatywne i płodne (
![]() ![]() I na co tu się zdecydować?? hmmm!!! Ddaaiissyy ale będziesz zaglądąć do nas, co? Bo tak sobie myślę, że jak w pracy siedziałaś, komp pod ręką, to wizaż dostępny pełną gębą.. żeby teraz się przypadkiem nie zmieniło i nadal taka aktywna nasza Ddaaiissyy będzie ![]() Pauliza jesteś?? Bo ja nie wiem, czy już można puścić kciuki trzymane za bezstresowy lot
|
|
|
|
#4155 |
|
Moderatoreska
|
Jej ale dziwnie, tyle mnie ominęło nooo, mam nadzieję że już awarii nie będę miała, czekałam na gościa z UPC od soboty bo wtedy zgłosiłam awarię, tyle czasu trzeba czekać na serwis.
Uzależnienie od wizażu robi swoje, wynudziłam się strasznie, dobrze że chociaż mężul jest w domku to z nim spędzałam czas, no ale on więcej czasu spędzał na remontowaniu no ale najważniejsze że jest już ok i net hula, więc teraz będę z Wami na bieżąco
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiidę naleśniczki robić ![]() Cytat:
![]() wiesz co myslałam dzisiaj o Twoim brzuszku! ze jest taki pięny![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- zna się któraś na pitach? ![]() jak tak to mam pytanie i prośbe o pomoc ![]() mianowicie tak: ja w zesżłym roku miałam rentę rodzinną umowę zlecenie i umowę o pracę i jak moja mama oblicza pita i obliczyła samą rente jakby to tam mi wychodził zwrot 190zł jak obliczyła samą wypłate to mi wychodziło prawie 500zł a jak to połączyła to wyszło ze razem mam zwrotu 90zł! ja juz nic nie rozumie. tak samo jest w jej przypadku. miala umowe o pracę i rente rodzinna przez 4 miesiące i jak obliczyła sama umowe o pracę to wyszł jej zwrotu 340zł a jak dodała rentę (czy na odwrót) to ma dopłacić 140zł. czy ktoś to rozumie?
|
|
#4157 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Zjadam koktajl z truskaweczek
Jeszcze mi porcja na raz została Potem to chyba zacznę kupować...Kurna, Tż miał byc koło 15-tej a tu juz sie koło 16-tej robi...kto mi w piecu napali? matallewar no uroki bloków :/ Za to ja mam zimno jak nikt w piecu nie napali. A ty masz zawsze fajnie
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia przejawia bunt dwulatka w taki oto sposób drze się że chce na spacer "papa" i "papa" no to się ubieramy a że pizga niemiłosiernie to trzeba trochę rzeczy założyć dziś polała rękaw wodą to i bluzke musiałam zmienić no i od jakiś paru tygodni jest tak że jej ubrać nie idzie dziś biegała w pampersie i podkoszulce na ramiączkach 10 minut po domu bo się ubrać nie dała czasem w połowie jej się odwidzi i chodzi z jedną nogawką założoną ... mężul się mnie dziś pyta co tam w internecie piszą bo on nie wie jak reagować ![]() ja też nie wiem, nie chcę robić nic na siłę bo wtedy jest ryk narazie stosuje system olewania ... jak ucieka to odpuszczam i idę robić swoje .... po chwili przychodzi i sama chce się ubrać ale czasem się nam spieszy albo cierpliwości nie mam ??????????? muszę chyba naprawdę jakąś książkę dorwać, albo w necie poszukać ![]() to się poskarżyłam na tą moją słodziachną Zosieńkę
|
|
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a jaka szczęśliwa .Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#4161 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego w PIT wyszedł zwrot dla Urzędu...
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny Taverney jest w szpitalu z zagrożoną ciążą, mam nadzieję, że nie będzie miała mi za złe że to tu napisałam. Nic wiecej nie wiem tylko tyle wyczytałam.
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
czasami te nazwy sa gorze od rzeczywistych wygladow
![]() Cytat:
![]() kurcze, ale mi maa glowka jezdzi nad wzgorkiem, zaraz mi zjedzie
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
dasz radę daj każdej z nas po buziaku oddzielnie i będzie gites
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie byłąm w ciazy to sama paliłam w piecu ale teraz jestem leniwa i pali moj tż i wujek na zmiane:P ale i tak nie zawsze mam ciepłe kaloryfery. ile masz stopni bidulko w pokoju??? przytulam ciepło i polarkowo ![]() Cytat:
nie rozumiem ![]() nie wiem czy czytałas mojego późnoiejszego posta? jesli chodzi o podatki to jestem tempa jak nóż do masła
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko było dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ktory ona ma tydzień? nie wiesz ewesko co sie stało?> no własie tak długo jej u nas nie było![]() http://isr.atspace.com/r4/p2/p2.htm mnie to mimo wszystko przeraża nawet jakby sie to nazywało pluszowe słoneczko kupkające tęczą to by mnie przerażało
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja tak lubię jak jest zimno
|
|
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.ych... znam to uczucie .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

masakra....
(nie ma z palnięciem w łeb, chyba ze gun-em, ale nie przesadzaaajmy)

ale wiem, że ma dobre opinie.
.

Galeria Twoja 
Jak taki przygłubek hehe Młodsza siostra (bo ja w rodzinnych stronach aktualnie przebywam) śmieje się ze mnie, że zwariowałam
Jaki Ty wybrałaś?
. już doczytałam - znowu zrobie nalot na smyka
.

Ale kupiłam ciasteczka francuskie mrożone do zrobienia