|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Do demesis
Ja biore teraz 3 opakowanie Yaz i raz mam okres na ostatniej placebo, raz na pierwszej rozowej takze spokojnie. U mnie jeszcze dzisiaj rano nie zanosilo sie na jakiekolwiek krwawienie a o godzinie 14 nastapilo. Moja kolezanka dostawala nawet na 3 rozowej takze spokojnie czekaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
ja zostawiłam receptę w lipnej aptece i teraz płacę 50.50 zł
![]() ![]()
![]() |
#3604 |
Przyczajenie
|
U mnie w mieście najdrożej usłyszałam 59,90 to myślałam, że oczy mi z orbit wyjdą.. Poszłam do apteki zdrowie i zapłaciłam bodajże 41,10. Jakoś za 2 tygodnie zaczynam przygodę z yazem, boją mnie jedynie te plamienia, czy każda z was je miała ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja plamienia mialam prawie cale pierwsze opakowanie i polowe w drugim. troche sie to uspokoilo ale teraz w 3 opakowaniu mialam krwawienie dwudniowe w srodku opakowania...moze jeszcze organizm sie przyzwyczaja..jesli teraz w czwartym opakowniu cos takiego wystapi na pewno pojde do ginekologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
trochę mnie uspokoiłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Przyczajenie
|
dziewczyny co jesli wczoraj wspolzylam i zapomnialam tabletki, przyjęłam jak teraz [niecałe 13 godzin po]?
juz miec orke na głowie czy dać sobie spokoj? bo jak narazie to nie jest dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Raczkowanie
|
magduh początek, koniec czy środek opakowania ?
Ja na Yazie jestem juz od 13 miesiecy i 2 miesiace temu strasznie mi wlosy zaczely wypadac... Mam też straszne wachania nastrojów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed miesiącem kupowałam w dr Max i zapłaciłam 50 z hakiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się w ogóle wydaje, że YAZ poszedł w górę (w sensie jego cena), mam tu taką małą aptekę i czasem z ciekawości pytam jaka jest cena, to zwykle było 48 zł, a wczoraj pan powiedział 54...
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zakorzenienie
|
Ja w Olsztynie mogę polecić aptekę "Sokrates",w której Yaz kosztuje niecałe 38zł.To najtaniej jak udało mi się znaleźć.
Kurczę ja w tamtym tygodniu miałam jakieś dziwne plamienie ni to okres ni to nie wiadomo co,a brałam jeszcze różowe tabletki.Teraz na placebo mam "normalnie" krwawienie.Nie wiem co się dzieje?Zobacze chyba co będzie w następnym cyklu i jak coś trzeba będzie zmieniać tabletki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
dziewczyny to ja z takim pytaniem: jeśli dostanę krwawienie na powiedzmy 2 placebo, to mam od razu zaczynać nowe opakowanie czy czekać aż miną 4 dni i od początku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każde opakowanie bierzesz do KOŃCA czyli 24 aktywne i 4 placebo niezależnie od okresu. Skąd w ogóle pomysł, że od krwawienia zacząć nowe opakowanie???
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Raczkowanie
|
takie ot pytanie pod wpływem impulsu, czysta ciekawość.
ale jednak wolałam zapytać, niż potem siać spustoszenie w swoim organizmie, a to jednak moje pierwsze tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
czytaj ulotkę!!!!!!!!
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, nie bijcie jeśli było, ale starałam się przeszukać wątek i ogólnie internet, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłam.
Ze względu na wyjazd przesunęłam sobie okres o 7 dni. W ulotce jest opisane przesunięcie okresu o miesiąc, czyli ominięcie 4 białych tabletek. Nie chciałam przesuwać o cały miesiąc, bo nie chcę ewentualnych plamień, a zmiana dnia okresu też jest mi niezbyt na rękę.Trochę czytałam o dobieraniu tabletek, więc dodałam 7 z nowego opakowania, teraz wezmę 4 białe tabletki ze starego i utrzymując co do dnia zostaje mi 14 tabletek z nowego (+3, których nie chcę brać ze względu na to, że zmieni mi się dzień krwawienia). No i po tych 14 znowu 4 placebo. Aby było łatwiej, bo nie wiem czy nie napisałam zbyt chaotycznie, 3 kolejne cykle: normalny: 24+4 z dodaniem 7 tabletek: 31+4 i ten który pozostanie: 14+4. Problem polega na tym - czy te 14 tabletek to nie będzie za mało do zachowania zabezpieczenia? Czytałam, że podobno 16 tabletek wystarczy, inni mówią, że 18. Myślę, że mogłabym po prostu używać w tym 'niepewnym' czasie dodatkowo prezerwatyw, ale również czy tylko 14 tabletek nie zrobi zbyt dużego zamieszania w organizmie? Czy może po prostu dodać jeszcze te 3 tabletki, które zostaną, dla pewności i poświęcić to zmianą dnia krwawienia, a przy następnym cyklu go zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- aa teraz widzę, że to dalej zmieniałoby dzień krwawienia. no ale możesz tak sobie dobrać, żeby było np. minimum 20, a dzień taki, jak Ci pasuje. tak dla bezpieczeństwa po prostu. choć nie sądzę, żeby się coś strasznego stało, jeśli zrobisz, tak jak piszesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa wchodząca w czas menopauzy (chyba) ją bierze
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2011-02-23 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Przecież ona ma niską zawartość hormonów, jak i Yaz, tyle, ze zupełnie inne niż w Yaz. Qlaira jako jedyna naśladuje ponoć najlepiej naturalny cykl kobiety. Nie słyszałam, zeby ona była dla kobiet w wieku menopauzy ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-02-23 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3625 | |
BAN stały
|
Cytat:
jesli chcesz przesunac krwawienie mozesz rowniez wczesniej skonczyc branie tabletek, lacznie do 14 wzietych i wtedy bedzie przerwa 4 dniowa i kolejne opakowanie bedziesz zabezpieczona na 14 tabletkach Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2011-02-24 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zadomowienie
|
ok, dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
czy mam sie czym stresowac jesli biore YAZ od 4miesiecy i zawsze okresu dostawalam przy trzeciej tabletce placebo, a teraz koncze wlasnie 4 opakowanie i dzisiaj przyjelam 3 tabletke i nic. nie zdarzylo mi sie pominac zadnej tabletki w tym miesiacu, ale wspolzylam z moim tż i kończył we mnie. ale bola mnie piersi jak zazwyczaj przed okresem i jakos plecy mnie z tylu pobolewaja jak przy okresie. mam sie czym martwic?
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- wiem, ze moze przesadzam, ale od pierwszego opakowania dostawalam przy 3 tabletce. i nie wiem teraz... wezme goraca kapiel, bo to ponoc przyspiesza okres. Edytowane przez Natalka_Pralka Czas edycji: 2011-02-24 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() No i jeszcze jedno - dzień się jeszcze nie skończył.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2011-02-24 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
wzielam kilka razy lek na zapalenie pecherza przepisany przez lekarza. czy to mogloby miec jakies znaczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.