Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 16:41   #1711
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Ja mam nadzieje,z e jeszcze się nie będę rozpakowywać, bo już mi wszyscy tego życzą, a ja bym chciała być jednak marcówką, nie lutówką

tak się właśnie pocieszyłam, bo przeczytałam, ze można jeść czosnek podczas karmienia, o ile dziecko się nie buntuje, bo ja nie lubię jedzenia niedoprawionego. Moja córcia tyle się pikantnego najadła podczas ciąży, ze jej będę musiała dawać mleko z chili
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:47   #1712
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Ja już w domu, morfologia poleciała mi na łeb na szyję i muszę brać żelazo w zastrzykach podobno za***.........e bolesne no ale stwierdziłam że jak już mnie tak strasznie tyłek będzie bolał to może tak skurczy nie odczuje w niedziele odstawiam leki i wg lekarza do 21 nie dotrwamy, powiedział że ma nawet wątpliwość czy spotkamy się 10 marca na kolejnej wizycie, pożyjemy zobaczymy, ja tam bym go jeszcze raz mogła zobaczyć Nadia waży już 2600 a ja mam już 12 na plusie nic tylko rodzić

ego ego,castia,agaaga, kasiapruszkow, ada
kochane dziękuje

ponieważ stosunek pracy ustał 31lipca (nie przedłużyły mi umowy- pewnie dlatego że się dowiedziały że w ciąży jestem) i jestem na tzw zasiłku w zusie po którym nie ma macierzyńskiego, tak mi powiedziała "miła" pani w zusie

to od razu będą narodziny waszego synka świętować

laseczka
ciekawa jestem co ci powie lekarz, ja trzymam kciuki żebyś nie musiała do szpitala jechać

ło jaaaaa gratulacje dla kolejnej mamusi

która następna ??

aja
czyżbyś naprawiła autobus
izunia moja mała też miała ostatnio taki leniwy dzień i dopiero w nocy zaczęła szaleć
kochana, ale chyba nie rozwiązali z Toba umowy o prace z powodu ciązy?? w takim przypadku umowa zostaje przedłuzona do dnia porodu.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:48   #1713
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."
Gratulacje!!!! Czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słuchajcie, moja mała o 7 trochę się poruszała i dopiero teraz czuję takie delikatne ruchy, ale bardzo słabo. Nie wiem czy dzwonić do gin czy jeszcze czekać?
Może zjedz coś słodkiego i ją trochę pomaltretuj

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A zauważyłyście, że jest tyle samo dziewczynek i chłopców. Można łączyć w pary
Małżeństwa będziemy aranżować

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:49   #1714
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
kochana, ale chyba nie rozwiązali z Toba umowy o prace z powodu ciązy?? w takim przypadku umowa zostaje przedłuzona do dnia porodu.
tylko wtedy jest przedłużona, gdy w dniu rozwiązania się umowy pracownica jest w 3 m-cu ciąży
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:49   #1715
traicionera
Zakorzenienie

z tym przedłużaniem to zależy, czy umowa na czas określony kończyłaby się po ukończeniu 3 miesiąca ciąży, jeśli tak, to się przedłuża do porodu i jest zasiłek, jeśli nie, to niestety, mogą nie przedłużyć i nie maja żadnych konsekwencji z tego powodu.
Stary 2011-02-24, 16:53   #1716
87czarna
Zakorzenienie

Apropo tego,co pisała Izunia... Wasze maleństwa też zrobiły się takie spokojne,bo ja mojej nie poznaję!!! ?! Mam nadzieję,że jest wszystko w porządku. Wydaje mi się,że mogłabym zacząc się martwic,gdyby w ogóle się nie ruszała...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:54   #1717
traicionera
Zakorzenienie

Moja jak na razie fika ile wlezie, niby miejsca za duzo już nie ma, ale jest bardzo rozrywkową dziewunią
Stary 2011-02-24, 16:57   #1718
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Apropo tego,co pisała Izunia... Wasze maleństwa też zrobiły się takie spokojne,bo ja mojej nie poznaję!!! ?! Mam nadzieję,że jest wszystko w porządku. Wydaje mi się,że mogłabym zacząc się martwic,gdyby w ogóle się nie ruszała...

moja też jest bardzo spokojna,
dopiero jak dłużej leżę w się rusza
Stary 2011-02-24, 16:58   #1719
Tity
Zakorzenienie

Mój mały wcale się nie uspokoił. Wieczorami mam tornado w brzuchu. Coś czuję, że niezły gagatek będzie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:01   #1720
87czarna
Zakorzenienie

Mnie to bardzo dziwi,bo moja była zawsze żywa... pewnie ma już mnie miejsca i zbiera siły do porodu,a ja znowu panikuje

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:03   #1721
traicionera
Zakorzenienie

Moja się rusza czy idę, czy stoję, czy siedzę, czy leżę, a niech tylko jakąś muzykę wesołą zapuszczę, to tańcuje wesoło.
Stary 2011-02-24, 17:06   #1722
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

dziewczyny cisza przed burząmaluszki sił nabierają

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:11   #1723
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
tylko wtedy jest przedłużona, gdy w dniu rozwiązania się umowy pracownica jest w 3 m-cu ciąży
no fakt, w lipcu nie mogła byc w 3 m-cu ciązy......
Stary 2011-02-24, 17:12   #1724
ada32
Wtajemniczenie

o kurcze poszłam tylko coś na obiad powstawiac ...( dziś grzybowa mmm)... a tu takie nowinki

szymelka serdecznie gratuluje:roz a:..... jejku aż łezka się zakręciła... kto by pomyślał...ale niespodzianka

a mój chłopaczek też się wierci jak szalony... cały czas dokazuje i fika... rozpycha się i uciska.....nawet przy klawiaturze zadługo nie usiedzę bo muszę pozycję zmieniać.. to na kolanach to poduszke pod plecy to na stojąco was czytam.. he he ale i tak uwielbiam jak tak bryka na całego.. to co ze czasem boli jak cholera... owszem były czasem momenty że cisza była ale wtedy właśnie szturchańca dostał i po sprawie

87czarna może po prostu ma gorszy dzień malutka i sobie cicho siedzi ... albo tak jak mówisz nabiera sił do podróży na nasz świat... mimo wszystko bądź czujna kochana

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2011-02-24 o 17:14
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:14   #1725
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
moja harcuje, ale mniej niż wczęsniej, bo południa to może z raz się przeciagnie, potem kilka razy zastuka i dopiero popołudniu daje czadu

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Moja się rusza czy idę, czy stoję, czy siedzę, czy leżę, a niech tylko jakąś muzykę wesołą zapuszczę, to tańcuje wesoło.
może jakaś imprezowiczka Ci wyrosnie
Stary 2011-02-24, 17:18   #1726
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
laseczka ciekawa jestem co ci powie lekarz, ja trzymam kciuki żebyś nie musiała do szpitala jechać
dzięki mam nadzieję

a ja czekam na tż aż wróci ... zje obiad i wybieramy się do tego tesco
byla któraś z was na tych promocjach zabawek dziś ? duży wybór ?-

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 17:25   #1727
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
moja harcuje, ale mniej niż wczęsniej, bo południa to może z raz się przeciagnie, potem kilka razy zastuka i dopiero popołudniu daje czadu

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

może jakaś imprezowiczka Ci wyrosnie
ja bardzo lubię tańczyć, mojego męża na imprezie poznałam, to nie ma innego wyjścia. Będziemy razem latać na tance Ja jeszcze na gwiazdkowej imprezie firmowej tak tańcowałam na obcasach, ze mnie potem królową parkietu nazywali A brzuszek już wtedy miałam pokaźny.
Stary 2011-02-24, 17:28   #1728
ada32
Wtajemniczenie

laseczkaa byłam w tesco ale po jedzonko.. bo mam najbliżej ze wszystkich sklepów to tesco i nie patrzyłam na zabawki... tylko standardowo weszłam w dział pieluch i ciuszków żeby troszkę pomacać

a za godzinę jak tż wróci to pisał mi że do biedronki podskoczymy.. ( pewnie piwka mu sie chce bo jakiś mecz ma dzis lecieć ) to sobie kupię pomarańcze bo mam parcie na kwasne owoce.. no i poszperam trochę w koszach.. może cosik znajdę ciekawego
Stary 2011-02-24, 17:33   #1729
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
laseczkaa byłam w tesco ale po jedzonko.. bo mam najbliżej ze wszystkich sklepów to tesco i nie patrzyłam na zabawki... tylko standardowo weszłam w dział pieluch i ciuszków żeby troszkę pomacać

a za godzinę jak tż wróci to pisał mi że do biedronki podskoczymy.. ( pewnie piwka mu sie chce bo jakiś mecz ma dzis lecieć ) to sobie kupię pomarańcze bo mam parcie na kwasne owoce.. no i poszperam trochę w koszach.. może cosik znajdę ciekawego
mój zanim dziś wróci to się zejdzie....cały tydzień wraca strasznie późno, niedlugo zapomne jak mój maż wygląda
Stary 2011-02-24, 17:43   #1730
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny a wy bierzecie tą no-spe tak jak lekarz kazał czy doraźnie jak brzuch sie napina?...
bo mi lekarz już miesiąc temu mówił że mam brać trzy razy dziennie i to do końca ciąży... ale ja tak nie biorę... bo wydaje mi się ze normalne jest to napianie i wziełam może z piec tych tabletek czasem jak już bolało to napinanie... i teraz nie wiem czy czasem źle nie robię że go olałam... ale ja tylko raz powiedziałam mu że zaczął mi sie brzuch stawiac a on od razu taką dawke mi przepisał... jakoś nic mi nie jest a nawet powiem że rzadziej mi się teraz napina i mięciutki brzuszek jest.. a przecież głupio mi będzie powiedziec mu ze nie biorę tej no-spy jak zalecił.. a może powiem!? ale jak już urodze he he....

o kurcze coś mi kipi w kuchni
Stary 2011-02-24, 17:47   #1731
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a wy bierzecie tą no-spe tak jak lekarz kazał czy doraźnie jak brzuch sie napina?...
bo mi lekarz już miesiąc temu mówił że mam brać trzy razy dziennie i to do końca ciąży... ale ja tak nie biorę... bo wydaje mi się ze normalne jest to napianie i wziełam może z piec tych tabletek czasem jak już bolało to napinanie... i teraz nie wiem czy czasem źle nie robię że go olałam... ale ja tylko raz powiedziałam mu że zaczął mi sie brzuch stawiac a on od razu taką dawke mi przepisał... jakoś nic mi nie jest a nawet powiem że rzadziej mi się teraz napina i mięciutki brzuszek jest.. a przecież głupio mi będzie powiedziec mu ze nie biorę tej no-spy jak zalecił.. a może powiem!? ale jak już urodze he he....

o kurcze coś mi kipi w kuchni
mi kazał brac w razie bóli 3 razy dziennie. a teraz biore jak mnie boli jak na @.
Koleżanka bierze 3x2 tabl codziennie. dostała takie zalecenie i tak bierze.
Stary 2011-02-24, 18:02   #1732
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Sytuacja wygląda tak, że w zasadzie mogę jeszcze pochodzić trochę. Brak rozwierania, na razie cisza Jak nie urodzę do terminu, czyli do 2.03, to mogę przyjechać 4 lub 6 na dyżur do mojego gin, no ostatecznie 11.03, ale tyle to już chyba nierozsądne byłoby chodzić... Mam liczyć ruchy, robić kontrolne ktg i czekać

niutka1 - co do Wołomina, to właśnie nie mój pierwszy poród, stąd moje obawy, że nie zdążę, gdyby samo się zaczęło
zobaczcie co wczoraj szymelka napisała he he a tu ciach i po sprawie... urodziła

iweczka kurcze to nie wiem.. no niby nie powinno się podważac tego co lekarz zalecał... ale ja czuję inaczej.. mimo wszystko nie jest źle...i chyba jednak będę brać doraźnie..

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

czyli na kogo wypadnie na tego bęc he he... trzymajcie się dziewczyny i wsłuchujcie w swoje ciałka bo nie wiemy kiedy nastąpi ten czas... a teraz to już napewno jedna na dzień urodzi... .. taka wyliczanka ale jaka ekscytująca

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

eee... sama do siebie pisze... gdzie jeseście he he.. rodzicie

lecę się szykować do biedronki
Stary 2011-02-24, 18:05   #1733
bosti
Zadomowienie

jejku ale nowiny szymelka GRATULACJE!!
ciekawe, czy teraz codziennie będzie przybywać po dzieciaczku

ada masz rację niezłe dochodzenie przeprowadziłaś

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:05   #1734
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
UWIELBIAM PRZEKAZYWAĆ WAM TAKIE DOBRE WIADOMOŚCI SMS OD SZYMELKI :

"Witam. Dziś o 11.30 przyszła na świat nasza córeczka Lenka 52cm, waga 2800, poród sn przebiegł naprawdę szybko. Pozdrawiam wszystkie mamy."
oooo choineczka
kto prowadzi ten autobus?
GRATULACJE!!! jeny ale sie posypało

kto next kto next?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:07   #1735
iweczka
Zakorzenienie

ada, mam nadzieję, że ja dopiero się rozpakuje po niedzieli
Stary 2011-02-24, 18:07   #1736
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
zobaczcie co wczoraj szymelka napisała he he a tu ciach i po sprawie... urodziła
no to pewnie nie spodziewała się że tak szybko

a ja podobno RACZEJ NA PEWNO nie dotrwam do terminu i tu masz pewnie dotrwam.. nastawiłam się przez tego lekarza ..i czekam i czekam niecierpliwe

hah na pewno te co bardziej niecierpliwe (w tym ja) będą czekać najdłużej
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:07   #1737
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli na kogo wypadnie na tego bęc he he... trzymajcie się dziewczyny i wsłuchujcie w swoje ciałka bo nie wiemy kiedy nastąpi ten czas... a teraz to już napewno jedna na dzień urodzi... .. taka wyliczanka ale jaka ekscytująca

eee... sama do siebie pisze... gdzie jeseście he he.. rodzicie

lecę się szykować do biedronki

szymelka!!!!!! gratuluje
a to nas wziełaś z zaskoczenia!!!

wlasnie czytalam co wczoraj napisała

no i prawdę mówią na wsi - nie znacie dnia ani godziny
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:10   #1738
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
oooo choineczka
kto prowadzi ten autobus?
GRATULACJE!!! jeny ale sie posypało

kto next kto next?
deneb, autobus chyba sam się prowadzi i zabiera kogo popadnie
więc trzeba uważać bo niewiadomo, gdzie jutro się zjawi.....

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

szymelka!!!!!! gratuluje
a to nas wziełaś z zaskoczenia!!!

wlasnie czytalam co wczoraj napisała

no i prawdę mówią na wsi - nie znacie dnia ani godziny
castia, trzeba nakierować autopka na Twoje tereny
bo ty chodzisz z tym rozwarciem i nic...... może jak zobaczysz nadjeżdżający autobusik to się sprężysz
Stary 2011-02-24, 18:24   #1739
izunia233
Zadomowienie

Chcę zamówić pościel i nie wiem czy rozmiar 90/120 będzie dobra bo łóżeczko mam 60/120? Ale wydaje mi się że tak. Co wy o tym sądzicie?

Taka pościel - kolor piaskowy jasny.
http://allegro.pl/7-el-posciel-120x9...469415307.html

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 18:41   #1740
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dzięki mam nadzieję

a ja czekam na tż aż wróci ... zje obiad i wybieramy się do tego tesco
byla któraś z was na tych promocjach zabawek dziś ? duży wybór ?-
Wybór u Nas średni, ale zakupiłam chodzącego żółwia, zabawki do kąpieli FP i zestaw do kąpieli na przyssawki.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości