![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nauka + TŻ = problem...
Wg mnie jak mówisz,że udało Ci się wywalczyć jeden dzień odpoczynku równa się to z tym,że gość robi efekt bluszcza czyli musisz już wywalczać wolne dni od niego,bo gość tego po prostu nie rozumie.Świetnie to rozumiem,bo też tak miałam.Polecam rozmowę jedną,bo ja prowadziłam setki takich rozmów nic nie pomogły.Efekt?Po zerwaniu skakałam do góry,że jestem wolna.
![]() |
#32 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Beznadziejny facet i beznadziejny związek - sorry, to pierwsze co mi się nasuwa po przeczytaniu tego. Związek, w którym nie masz czasu dla siebie, na swoje sprawy, w którym jedna osoba rzuca fochem, gdy coś nie jest po jej myśli, przez który możesz zawalić swoje życiowe plany, to beznadziejny związek. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie daj sobie wejść na głowę, to że on nie ma żadnych ambicji i jest totalnym lewusem nie oznacza, że masz sobie przez niego zmarnować przyszłość. To jakiś toksyczny i psychicznie pokręcony typ. Olej go i do książek. Tylko na dobre Ci to wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Mhm, Autorko, jak pójdziesz na maturę to też się na Ciebie obrazi, że nie spędzasz z nim czasu
![]() Dziewczyny mają rację, gość jest do wymiany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Та еще штучка ^^
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
.
|
olej faceta na te 3 miesiące... a lepiej i na zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
z takim facetem to nawet bym nie rozmawiala tylko od razu rzucila
![]() co to za zwiazek, kiedy nie masz czasu nawet sie pouczyc? nie mozesz spotkac sie z kolezanka? wiecznie jestes niewyspana bo spotykasz sie z misiem pysiem? on sie obraza jak nie chcesz sie z nim zobaczyc a jestes chora? jestes szczesliwa i zadowolona z takiego zwiazku? pomijam juz fakt, ze dla mnie facet ktory 3 razy zawalil rok na studiach, zyje mysla "jakos to bedzie" i generalnie nie ma ambicji, bylby juz dawno skreslony ![]()
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą kasą bym tak nie galopowała. Po prawie to najpierw będzie musiała zrobic aplikacje, a jak wiadomo aplikanci nie zawsze dobrze zarabiaja. Ale koniec końców - kasa powinna być całkiem niezła, zależy oczywiście od specjalizacji, zawodu i miejsca pracy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
To już nie chodzi o kasę,o to czy autorka dostanie się na prawo (co Jej oczywiście życzę) tylko o sam fakt,że facetowi musi się tłumaczyć,dlaczego nie ma ochoty się z nim spotkać.
Doskonale wiem,jak to jest,szukałam złotego środka,przez co zatracałam siebie.Byłam potem wrakiem człowieka,autorko nie życzę Ci tego,dlatego też jedna rozmowa,gość tego nie rozumie to na aut.
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cały czas jest na mnie obrażony, więc pomyślałam, że jeden dzień więcej nie zrobi mi różnicy i dziś również się z nim nie spotkałam. Rozmawiałam z mamą i namawia mnie na wynajęcie pokoju w mieszkaniu studenckim. Zaczynam popierać jej zdanie, bo mam wątpliwości co do mieszkania z Tżtem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wiesz potem to będzie tak,że wszystkiemu będziesz winna.Przynajmniej u mnie było tak,że jak mu mówiłam,żeby się spotkał z kumplami to mi mówił,że nie może,bo ja jestem jego światem,a nie koledzy i dla mnie zamknął się na kolegów... Planów co do mieszkania nie ma co robić,bo najpóźniej w wakacje się rozejdziecie,bo tego nie wytrzymasz.
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to, ze on ma takie puste zycie to nie znaczy, ze Ty tez musisz miec takie, i Twoim jedynym zyciem jest facet.
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Problemem jest i to, że jest zaborczy, na dodatek na razie masz trutnia za chłopaka, ani pracy, ani nauki, bo zawalił 3 lata studiów (a spokojnie licencjat mógł już zrobić!). Zamieszkanie z nim w takim wypadku, to proszenie się o kłopoty. I chcesz iść na dobre studia i utrzymać się na nich, musisz się uczyć, po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo uważała na takiego faceta bez zainteresowań, który nie potrafi sobie sam czasu czymś zająć, wziąć się porządnie za szukanie pracy czy powalczyć o studia. a już na pewno nie podejmowałabym teraz decyzji o zamieszkaniu z nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty z nim w dodatku chciałaś (chcesz?) zamieszkać?! Chyba lubisz mieć w życiu pod górkę. Masochizm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Niestety, jemu nie da się niczego wytłumaczyć, bo pada argument, że "ja go nie chcę" i już. Edytowane przez comfortably Czas edycji: 2011-02-24 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Pewnie byłby bardzo zazdrosny o dziecko, skoro teraz jest zazdrosny o naukę i chorobę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
A jaki jest sens w ogóle mieć plany związane z chłopakiem, który zawalił 3 lata studiów, nie pracuje, dnie spędza przed kompem,a na dodatek ciągnie się w dół, zamiast wspierać w planach???
Wiesz, W KTÓRYM momencie wiele dziewczyn popełnia błąd? W momencie wyboru faceta, są tacy, z którymi chociażbyś na rzęsach stanęła i tupała w powietrzu- NIC nie stworzysz sensownego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Nie no sorry, dorosła panna, ale rodzice to gdzie?
![]() Żeby obcy ludzie musieli dziecku oczy otwierać, to normalnie wstyd dla rodziców.
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
No to sobie nie wyobrażaj, ale jesteś z tym człowiekiem - sama zatrudniłaś go na stanowisko "mój oficjalny facet". A bycie z kimś jednak wiąże się z jakimiś tam czynnościami seksualnymi, no chyba że Wy celibat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie pochodzę z patologicznej rodziny, ani z takiej, gdzie dziecko nie ma kontaktu z rodzicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
To słuchaj rodziców, bo mądrze ci radzą
![]() jesteś teraz na ważnym etapie życia i musisz przede wszystkim myśleć o sobie i swojej przyszłości, ewentualnej karierze zawodowej. facet cie powinien dopingować, a nie być kula u nogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
To może dziecko jednak rodziców posłucha i uważniej przyjrzy się, z kim ma zamiar się związać. Sama miłość to za mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Zresztą co to za miłość, jak koleś sie zachowuje jak skrajny egoista. Gdy się kogoś kocha, to zależy człowiekowi na szczęściu drugiej osoby, jej rozwoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co rodzice mówią na to, że siedzisz z chłopakiem dniami i nocami, nie uczysz się, nie spotykasz sie ze znajomymi itd.? Bo obecnie to jest ważniejszy i bardziej palący problem, niż to, ze kiedyś możecie razem zamieszkać. Dziewczyno, wy nie zamieszkacie razem, bo jak tak dalej pójdzie to na żadne studia się nie dostaniesz, na miejscu twojej matki po nocach bym nie spała.
![]() |
![]() |
#60 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chciałam się doradzić osób, które patrzą na to subiektywie, może miały podobny problem, bo ileż można wałkować ten temat z rodzicami? Rodzicom się to nie podoba, nie mogą patrzeć,że marnuję czas i piję Tigery, bo inaczej zasypiam na siedząco. Mówią,że nie po to chcą wyłożyć kasę na moje studia,żebym przez kogoś to zaprzepaściła itd. Edytowane przez comfortably Czas edycji: 2011-02-24 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.