|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Żona Idealna :)
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Cytat:
![]() jak dobrze, że już jesteś ![]() ![]() jak tylko przepiszesz te zeszyty to wpadnij tutaj, bo pusto jakoś się zrobiło ![]() ja dziś ćwiczyłam ponad 40 minut: wszelkie brzuszki skosne, zwykłe i odwrotne, pajacyki, skłony, skrętoskłony, skłony do jednej i do drygiej nogi, scyzoryki, pajacyki,przysiady,podsko ki, pompki damskie, unoszenie jednej a potem drugiej nogi,krzesełko itp itd ![]() niestety mniej powtórzeń niż kiedyś, bo nie dałam rady więcej.. myślę, że z czasem forma przyjdzie ![]() ![]() aaaa potrzebuję pomocy!!! muszę na dydaktykę zrobić scenariusz zajęć.. wszystko byłoby dobrze, ale nikt nam nie raczył powiedzieć jak takie cuś wygląda więc jęsli któraś z Was wie to proszę mi napisać" z czym to się je". no i temat muszę jakiś położniczo-gin. wymyślić..ale nie wiem jaki ![]() ![]() buziaki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Hej Asieńko!
![]() Miałam nic nie pisać, póki w większej mierze nie uporam się z zaległościami, ale jeszcze się za nie nie zabrałam, bo a to jadłam, a to prysznic brałam, sprzątałam, zaraz znowu trzeba iść jeść, bo czas na obiad i dopiero po tym, jak się uda, to zacznę, ale zobaczyłam, że piszesz o scenariuszu zajęć, a więc to wygląda jak scenariusz wszystkich innych zajęć, czyli: 1. Strona tytułowa 2. Wszelkie inne podstrony, podtytuły, itp. itd. w zależności od tego, jak mają Twoje zajęcia wyglądać, itp. ale ten punkt rzadko się znajduje. 3. SPIS TREŚCI (niektórzy robią na końcu, ale wiadomo, że trzeba go nam na początku) 4. Potrzebne materiały 5. Zajęcia (czyli to, co będzie się robić) 6. Podsumowanie (?) 7. Reszta, czyli np. autor, załączniki, osoby, które pomogły, itd. (to można rozbić na kilka) 5. Zajęcia: 1) Wprowadzenie 2) Pierwszy temat a) b) c) 3) Drugie zagadnienie (jeżeli masz lub wprowadzasz pewien odział w całości): a) b) 4) Podsumowanie 5) Załączniki (?) Temat czy to jeden, czy to dwa musisz krótko opisać. Najpierw robisz wprowadzenie, potem - tak jak zrobiłam podpunkty - piszesz, co robisz, czyli np. (piszę tak ogólnie i językiem potocznym): zagajenie/zainteresowanie, rozwiniecie tematu, pokaz czegoś tam, prezentacja czegoś tam, omówienie, wskazanie czynników/skutków/przyczyn/profilaktyka i wsio inne ![]() To tak z grubsza i neutralnie, ale jest tak, że na każdej uczelni (i wszędzie indziej) mogą być, inne wymagania. Jedni chcą, aby coś dopisać innym jest to znowu niepotrzebne ![]() OK, idę coś przegryźć i do roboty ![]()
#2703 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moje menu dziś: I) dwie kromki chlebka wiejskiego (jedna z serem, a druga z dżemem) II) serek wiejski + grahamka + banan po pracy zjadłam kilka nachosów z dipem ![]() III zupka pomidorowa ( zaraz) Paula ![]() ![]()
#2704 |
Zakorzenienie
|
P.S.
Niektórzy też uwzględniają w planie np.: miejsce, datę, osoba odpowiedzialna, czas przeznaczony na dany temat, itp. ![]()
#2705 | |||
|
Cytat:
![]() temat wymyśliłam: "przebieg porodu fizjologicznego" z tego co wiem to mamy zrobic też jakąś tabelkę itd. uwzglednic ile czasu potzrebujemy na konkretne podpunkty, cele szczegółowe, ogólne itd itp :/ czarna magia to dla mnie ale spróbuję coś wymyslić.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moje menu: I śn: owsianka II śn: brak po pierwsze było dosyć późnawo, a obiad był znowuż wcześnie więc nie było warto jeść drugiego :P obiad: zupka ogórkowa podw: jogurt z żurawinką ![]() kolacja za godzinkę chyba: serek wiejski z pomodorkiem ![]() iii .. 0 słodyczy , oby tak dalej ![]() ![]()
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019 ![]() Edytowane przez aassiiaa1988 Czas edycji: 2011-02-23 o 16:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
ach dziewczątka...
no, już wyzdrowiałam chyba całkowicie, wysprzątałam wszystko, napadła mnie ochota na gotowanie, mam ciasto do zrobienia ale mi się nie chce - zarówno piec jak i jeść słodkiego???? dziwaczne to. stwierdziłam, że ostatecznie zrobię sobie galaretkę pomarańczową na jutro jak by mnie głód słodyczowy napadł, albo po prostu żeby zjeść i żeby mnie później przez cały dzień nic nie kusiło. dziś się zważyłam - 66kg, ale myślę że to głównie przez to że jestem chorobowym niejadkiem, dziś już jadłam normalnie: owsianka, sałatka z kurczaka i kuskusa, 3 suchary z szynką i pomidorem, wieczorem będzie wieśniak... ale mimo wszystko cieszę się tym jednym dniem z 66kg, bo to znaczy że jest możliwe i że za parę dni będę tyle ważyć normalnie. już się jutra nie mogę doczekać, kiedy wsiądę na rowerek i wymęczę swoje mięśnie które są bardzo smutne już. buziolki
#2707 |
|
zakochałam się
![]() http://dardj05.wrzuta.pl/audio/92TPN...go_kocham#none boska boska boska ![]()
![]() |
#2708 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przez najblizsze kilka dni moge nie wpadac do was, bo mam półmetek w pt i duzo rzeczy na głowie ![]() pozdrawiam was i ściskam ![]()
![]() |
#2709 | |
|
Cytat:
![]() ![]() z kim w końcu idziesz na półmetek?? czy może jednak sama?? ![]() Udanej zabawy !! ![]() a tak w ogóle to witam w ten mroźny dzionek ![]() miałam jechać dziś do dziekanatu, ale jednak wybiorę się tam w sobotę, bo dziś za zimno :P a w sobotę i tak jadę do Poznania więc wsio za jednym zamachem załatwię :P dzisiejsze menu: I śn: 2 paróweczki cielęce + kromka chlebka + kawa of kors ![]() IIśn: pewnie jogurt obiad: nie wiem.. może zupka ogórkowa ![]() kolacyja: ni wim :P po wczorajszych ćwiczonkach wsio mnie boli, ale dziś też poćwiczę.. za parę minutek :P hehe.. mam motywację: za miesiac do Zakopanego jedziemy i do aquaparku pójdziemy więc chcę się ładnie prezentować w stroju ![]() hehe.. Laski wracać mi tu!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Wita Was w nowym dniu
![]() Mord, dziękuję ![]() ![]() ale jadłospis to kiepski ![]() ![]() ![]() ![]() Asia, no właśnie, to zależy od tych, co nam to zlecają ![]() ![]() ![]() a piosenka fajna, ale ja się nie zakochałam ![]() Oko, cieszę się, że jest już lepiej ![]() ![]() znam tę tęsknotę za ćwiczeniami... ja już mam 1,5miesiąca przerwy ![]() Yess!!!!!! Chcesz mi powiedzieć, że widziałaś się z W. z W. poznanego przez Internet?! cudownie, skoro było tak pięknie! ![]() ![]() Ja wczoraj nie przepisałam wszystkiego, zeskanowałam większość i w miarę możliwości będę pisać dalej. Dzisiejszy dzień przeznaczam na wielkie sprzątanie i też nie będę zbytnio zaglądać. Póki co zjadłam już jabłko i kiwi, a teraz piję kawusię ![]() ![]()
#2711 |
Wtajemniczenie
|
yess, super!! kiedy się znowu widzicie?
![]() ogólnie dzień dobry ![]() ja dopiero wstałam :/ muszę się zorganizować do wcześniejszego wstawania ewidentnie. jadłospis mój na dziś: owsianka + galaretka pomarańczowa 3 suchary z serkiem light drobiowy gulasz curry wieśniaki - skończyły się więc nie wiem wracam do ćwiczeń dzisiaj!!!!
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wróciłam z pracy, wstawiłam pranie i jestem ![]() ![]() Menu dzisiejsze: I dwie paróweczki + bułka ciemna ze słonecznikiem + kawa II grahamka + pasta jajeczna i banan III zupka pomidorowa ( jak zgłodnieję) a później jeszcze nie wiem co... Chyba zaraz się zdrzemnę, bo powieki mi się kleją ![]()
#2713 |
Wtajemniczenie
|
tak, to ten W. z Internetu
![]() ![]() a na półmetek ide jednak z bratem przyjaciólki ![]() ![]() miłego wieczorku ![]()
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Helołłłłłłłłłłłłł!!!!
![]() ![]() Laski pamiętacie mnie jeszcze?? ![]() ![]() Było bosko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bo jestem jeszcze u TŻ-ta ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Wtajemniczenie
|
Witam i o zdrowie pytam!
Jak to tak, mnie tydzień nie ma a tu takie puuuustki! Mało, mało się rozgadujecie :P W domku było super ![]() Co prawda diety mocno nie trzymałam... (poproszę baty) Ale przynajmniej ćwiczyłam i biegałam ![]()
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
heroine, pewnie że tęsknimy
![]() Praan ![]() faktycznie pusto strasznie tu ![]() wczoraj jednak z ćwiczeń nici - mam jeszcze katar i bym się zmęczyła w 10 minut, dziś też raczej nie poćwiczę ale miejmy nadzieję że w weekend wszystko przejdzie i od poniedziałku najdalej będę mogła znowu zacząć... poza tym cudowna wieść - kolejny kg spadł na zawsze czyli jednak mam to 66!!! co oznacza 10kg w niecałe 3miesiące (a byłoby więcej gdyby nie ten tydzień kiedy przyjechała do mnie siostra). jestem przeszczęśliwa no i wydaje mi się, że do 60 pod koniec kwietnia dobiję na pewno. jak tylko mi przejdzie katar to sobie urządzę obiecany sobie dzień piękności, poprzymierzam ciuszki ![]() chcę ćwiczyć!!! jadłospis mój na dziś: owsianka, galaretka sałatka: groszek kukurydza, cebulka, tuńczyk, feta, oliwki + kiwi caprese, 2 suchary z serkiem light i ogórkiem świeżym activia naturalna
#2717 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dalej nadrabiam zaległości i końca nie widać ![]() na ten weekend miałam kilka propozycji imprez, ale muszę sobie odpuścić ![]() Heroine, wpadaj prędko i mów nam o swoim szczęściu! ![]() Praan, ![]() ![]() ![]() ale dobrze, że trenowałaś ![]() Oko, może rzeczywiście warto sobie odpocząć, a potem wrócić do ćwiczeń, jak już dobrze wyzdrowiejesz ![]() Yess, super! ![]() ![]() Mord, nie ma co się dziwić... a o której kładziesz się spać? ![]() Nie powinnam, ale idę podgrzać sobie pierogi ruskie ![]() ![]()
#2718 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochaane!
![]() ![]() Pauluuś ![]() ![]() ![]() Yess, Ty wieeesz ![]() ![]() Praan, brawo za ćwiczenie w domku ![]() Oko, to Ty już szczypioreczek jesteś ![]() ![]() ![]() Heronia! Dalej u TŻa? ![]() ![]() ![]() ![]() tęsknimy, kochaamy! ![]() Mord ![]() ![]() Dzieewczynkii! jestem szczęśliwaaaaa! ![]() ![]() chybaa o tym nie pisałam jeszcze, ale na 18 jak byłam te kilka tyg temu, poznałam chłopaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś mi radziłyście, żeby zapomnieć o szukaniu chłopaka, zrobić sobie okres bez chłopaków, a na pewno ktoś sam z siebie się pojawi. Któraś nawet pisała że jak sobie taki okres zarządziła, to się przypałętał TŻ ![]() ![]() ![]() noo a oprócz tego mam jeszcze tyyyyyle nauki na ten weekend, że na pewno by mi się odechciało wszystkiego, ale mam też tak dobry humor, że nawet nauka nie jest w stanie mi go popsuć ![]() Kooochaaam Was! ![]()
![]() |
#2720 |
Wtajemniczenie
|
Paula, raz na jakiś czas pierogi nie zaszkodzą, chociaż w sumie ostatnio stwierdziłam, że jeśli kiedyś mnie będą kusiły to postaram się znaleźć jakiś dukanowski przepis na nie.
co do dukanowskich przepisów jakoś w przyszłym alb następnym tygodniu postaram się zrobić pizze dukana (o ile znajdę skrobię kukurydzianą :/) Mord, tym, że waga nie spada się nie przejmuj - czasami tak jest, że staje a nawet rośnie przez chwilę a później spada. a napisz od kiedy nie spada? ja pamiętam że chyba jakoś na moim początku w tym wątku też mi stała przez 2 czy 3 tygodnie, wtedy przestałam solić i zaczęła spadać na łeb na szyję. a może zrób sobie dzień detoksykacji - przez dzień jedz tylko surowe owoce i surowe/podgotowane warzywa w nieograniczonych ilościach - może musisz po prostu odciążyć układ trawienny? Mysteriness, jesuu ale fajnie z tym facetem ![]() ![]() ![]() a do szczypioreczka mi brakuje jeszcze z 10kg przynajmniej, do lata dam radę ![]()
#2721 |
Zakorzenienie
|
Oko,
u mnie dziś były pierogi ruskie po raz ostatni, póki nie będę ważyć tyle ile chcę ważyć, bo ja jak mam przed sobą pierogi, to nie skończy się na 5 ![]() Mord, no to właśnie staraj się kłaść wcześniej, bo inaczej cały czas będziesz zmęczona, na nic siły nie będziesz miała, a do tego łatwo załapać jakieś choróbsko ![]() Mys, mówiłaś nam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś niezbyt grzecznie, oczywiście bez słodyczy, ale poza tą kwestią to nie bardzo ![]() ![]() ![]()
#2722 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Przepraszam, że się nie udzielam, ale nie mam kiedy ![]() Mam nadzieję, że się nie gniewacie ![]() Pauluś - cieszę się, że wypad się udał ![]() ![]() Mord - nie przejmuj się, u mnie waga stała prawie miesiąc ![]() ![]() ![]() Myss - życzę szczęścia ![]() ![]() Yess - Ty to jesteś szalona ![]() ![]() ![]() Oko - podziwiam Cię i zazdroszczę determinacji ![]() ![]() Praan - ![]() ![]() Przykrzy mi się za Wami ![]() ![]() Wasze zdrówko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Cześć Igunio
![]() ![]() ![]() Igunio, nie gniewamy się i czekamy, kiedy tylko będziesz miała czas odpocząć i do nas zajrzysz ![]() Ja jestem po śniadanku, będę ogarniać swoje paznokcie, bo proszą o pomstę do nieba ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
#2724 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam sobie ponarzekać, bo wczoraj miałam dzień załamania. Ja nie wiem jak to możliwe, ale ja chyba nic nie chudnę. A nawet tyję... I to nie kwestia pobytu w domu bo się pilnowałam w miarę i ważyłam się zaraz jak przyjechałam i w dniu wyjazdu i waga się nie zmieniła. Ale jakimś cudem nie mieszę się w połowę ciuchów i to takich co niedawno jeszcze je nosiłam ![]() ![]() ble ble ble niech ten tłuszcz wreszcie zniknie! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
Praan
![]() no to witaj w klubie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja od dziś wszystko grzecznie i zdrowo, bo wczoraj oglądałam zdj i ja = kulka ![]() ![]()
#2726 |
Wtajemniczenie
|
nie załamywać się laseczki
![]() może brakuje wam właśnie pozytywnego nastawienia? spróbujcie się cieszyć dietą, chwalić się tu co chwila, że miałyście wielką ochotę na coś ale się powstrzymałyście i to was pozytywnie nastawi (i wątek ożyje przy okazji ![]() ![]() ja dziś źle zaczęłam dzień, bo nie zdążyłam zjeść owsianki i zjadłam tylko ciastko, na dodatek Tżtowi zepsuł się samochód więc nie pojedziemy ani na zakupy, ani do decathlona gdzie chciałam pooglądać namioty i buty do biegania, ani do Obi gdzie mieliśmy kupić regał na moje książki, ani do zabawkowego gdzie mieliśmy mi kupić skarbonkę (nie tyle w celach oszczędzania co estetycznych, bo wypatrzyłam taką świetną w kształcie uroczego królika z wielkim brzuchem, moja królicza kopia ![]() jadłospis na dziś: ciastko jajecznica na teflonie z cebulą i szynką, bez soli sałatka z tuńczykiem brak zakupów, brak wieśniaka - więc pewnie kiwi albo jogurt byłam na moment na spacerku ale dosłownie na moment bo Tż nażekał że mu zimno (i tak szczyt możliwości swoich osiągnął idąc ze mną na ten spacer :P ). zastanawiam się nad ćwiczeniami, właściwie jestem w bardzo sportowym nastroju ![]() ![]()
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Oko,
Ja generalnie super się czuję na diecie, lubię jeść zdrowo, smacznie i lekko. Uwielbiam też ćwiczyć, humor mam od dłuższego czasu super - więc to nie w tym rzecz. Nie wiem o co chodzi, nie wiem czemu nie chudnę. A przecież nie chcę zrzucić dużo - 5kg to laski w miesiąc zrzucają. A ja od 4 nie mogę ![]() To nie tak, że się załamują i zacznę objadać, itd. Bardziej szukam kolejnej drogi, sprawdzenia co robiłam źle i co można poprawić. Bo ja muszę wreszcie wrócić do wagi sprzed wakacji!!!!!!!!!!! <motywacja mode ON> ![]()
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
jeśli chcesz zrzucić tylko 5 kilo to może właśnie w tym rzecz - najtrudniej zrzucić właśnie te ostatnie parę kilogramów do doskonałości. ja zrzucam szybko bo do doskonałości brakuje mi prawie 15 :P
jeśli już jesz zdrowo, to chyba najlepiej skupić się na ćwiczeniach teraz. ja stwierdziłam, że kiedy zjadę jeszcze to 8-10kg to na pewno sobie urządzę miesiąc dwa twardego treningu. na siłownię nie mam co liczyć bo mam godzinę autobusem i jest niebotycznie droga, ale z 2h dziennie ćwiczyć będę na pewno. poćwicz z pół godzinki więcej niż zwykle, poszukaj ciężkich zestawów ćwiczeń, ćwicz codziennie bez wymówek albo zapisz się na siłownię, fitness czy basen, może 2 miesiące wystarczą?
#2730 |
Wtajemniczenie
|
A jakie są inne objawy? Nigdy nie badałam
Oko, właśnie chcę robić jak mówisz - więcej ćwiczyć. Zwłaszcza aeroby muszę trochę przeciągnąć i chyba zmienię sobie trening siłowy. Teraz robię raz ręce, raz nogi, a będę robić fbw - wszystko na raz.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.