|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób
też właśnie o tym przeczytałam. pewnie właściciel psów jest nadzianym znajomym burmistrza
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejny...
http://www.otowroclaw.com/news.php?id=60954 W linku jest filmik, ale można go wyłączyć - ja nie obejrzałam, wystarczył mi sam opis tam zamieszczony . Poryczałam się
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj wydarzenie o tym bestialstwie: http://www.facebook.com/event.php?ei...9520432&ref=mf |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że napisałaś o tym filmiku, nie obejrzałam go - to co przeczytałam wystarczyło... ![]() Rozstrzelałabym tych wszystkich gówniarzy |
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno w filmiku nie jest nic pokazane, ale ja wolałam nie oglądać ...
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podpalony kuba!!!
Kuba
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Proszę więcej
|
|
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój TŻ, jak wrócił dziś z pracy, zapytał naszego psacza: I co ci dzisiaj mamusia kupiła? (byłam na zakupach żywnościowych![]() ![]() ).Jak piekę ciacha owsiane (takie bezcukrowe), muszę pamiętać o porcji dla psa. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- A wieści o Kubusiu sprawdzam regularnie. Porozsyłałam info do znajomych i wiem, że część z nich wpłaciła coś dla naszego wirtualnego pieska. A Kuba jedzący serce... |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczył bym się rozpłakała tych gówniarzy no nie wiem własnym rękami bym nimi potrzęsła a później waliła tym samym przedmiotem co oni i to po łbie przepraszam ale nie mogę już się powstrzymać żeby nie było wulgarnie to kończę |
|
|
|
|
#2500 | |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Widzę że nie tylko mnie porusza bestialstwo wobec zwierząt. Nie rozumiem niestety co się z ludźmi dzieje. Jak są mali to chcą mieć zwierzaka a potem jak dorosną to się pastwią nad biedactwem i katują. a najgorsze jest to że ich to bawi i sprawia przyjemność. W moim sąsiedztwie jest taki jeden który sprowadził sobie suczke i wyjechała za granice. nie wiem co zrobić czy to gdzieś zgłosić czy jak. pomóżcie proszę. czekam na rady.. zapraszam na bloga: http://zycie-wielkaksiega.blogspot.com/ ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Merys nie tylko izolować. sprezentować im to samo co oni robią. żeby poczuli się jak te bezbronne zwierzaki. ciekawe co wtedy by powiedzieli.
Edytowane przez nika2380 Czas edycji: 2011-02-26 o 11:37 Powód: chce coś dopisać |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze i coraz wiecej sie buntuje przeciwko znecaciu nie nad zwierzetami, ale tez coraz wiecej "bawi sie" zwierzetami... nie wiem czy to brutalne filmy, jakies bajki czy gry im zniszczyly psychike, ale to juz trzeba leczyc.... czasami sie tak zastanawiam, ze przeciez "swirow" nakreconych na rozglos nie brakuje- zobaczyli, ze wiekszosc filmikow o znecaniu sie nad zwierzetami trafia do neta, do tv itd moze chcieli rozglosu? moze tez celowo zgubili tel lub sami to wyslali ? Cytat:
szczerze to po pierwsze nie podoba mi sie ten pomysl a po drugie watpie, ze u nas- gdzie ludzie uznaja psa i kota za swoich przyjaciol beda chcieli jesc ich miesa.... zreszta przypuszczam, ze zaraz mu ktos zdemoluje ta knajpe....
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze buldogi do adopcji
AKTUALIZACJA BULDOŻKÓW DO ADOPCJI:
NASZE BULDOŻKI DO ADOPCJI: TOSIA Tosia ma około 3-4 lata i jest buldożką francuską, trafiła do nas z zapaleniem oskrzeli, miała spore duszności i dużo odpoczywała. Obecnie jest w trakcie leczenia, gdyż przewlekłe zapalenie oskrzeli spowodowało nagromadzenie się dużej ilości śluzu w drogach oddechowych i powoduje to u Tosi kaszel. Objawysą obecnie złagodzone, lecz budowa górnych dróg oddechowych suni utrudnia pozbywanie się wydzieliny śluzowej i powoduje duszności stąd bardzo trudno opanować zalanie oskrzeli. W przyszłości trzeba będzie skorygować podniebienie miękkie i poszerzyć skrzydełka nosowe, inaczej taki stan będzie się powtarzał. Tosia nie jest nauczona czystości w domu, ale pod czujnym okiem swojej dotychczasowej opiekunki, szybko się uczy i idzie ku dobremu. Tosia przez swoją chorobę, dużo śpi i wypoczywa mało się bawi, ale jest bardzo łagodną sunią, z kotkiem się dogaduje a dzieci uwielbia. Dobrze by było aby zamieszkała w domu z ogrodem ze względu na naukę siusiania, oraz ze względu na jej chorobę, gdyż ciężko jej jest wchodzić po schodach i sunia się męczy. Jeśli chcesz przygarnąć Tośkę, pokochać całym sercem i dać jej domek na zawsze skontaktuj się z nami ona czeka w domu tymczasowym we Wrocławiu. ![]() Uploaded with ImageShack.us EROS Eros ma 6 lat i jest buldogiem angielskim, został nam przekazany pod opiekę przez swojego dotychczasowego właściciela. Eros mieszkał na dworze więc musi się nauczyć domowych obyczajów, nie jest nauczony czystości. Po za tym jest wesołym przyjacielskim psiakiem. Lubi dzieci i jest łagodny w stosunku do innych zwierząt. Ma niewielkie zmiany skórne i przełysienia prawdopodobnie od odżywiania. Po za tym Eros jest świetnej kondycji i czeka na swojego jedynego właściciela w domu tymczasowym pod Radomiem. Jeśli chcesz dać Erosowi dom na zawsze skontaktuj się z nami. ![]() Uploaded with ImageShack.us BETA Beta jest 6 lenią buldożką angielską, jej dotychczasowy właściciel przekazał nam ją pod opiekę. Jest pogodna i wesoła, nie jest nauczona czystości w domu, gdyż mieszkała na dworzu w kojcu. Nie przepada za dziećmi. Natomiast do innych zwierząt i dorosłych zachowuje się wspaniale. Ma krzywe przednie łapy i prawdopodobnie zmianę na rogówce do zdiagnozowania przez weterynarza. Zmiany skórne prawdopodobnie od karmy. Po za tym Beta jest wspaniałą sunią, która bardzo by chciała znaleźć swój jedyny domek. Jeśli chcesz obdarować Betę prawdziwą miłością skontaktuj się z nami. Sunia przebywa w domu tymczasowym pod Radomiem. ![]() Uploaded with ImageShack.us BULDOŻKI DO ADOPCJI POD NASZYM PATRONATEM ORESTE Oreste to piękny zdrowy 7-letni buldog angielski, jego dotychczasowa właścicielka zwróciła się do nas z pomocą znalezienia dla niego dobrego domu. Brak czasu oraz przeprowadzka do mniejszego mieszkania na piętrze sprawiły że Oreste nie czuje się szczęśliwy i jego Pani postanowiła znaleźć mu nowy dom, w którym będzie mu dobrze do końca jego dni. Najlepiej by było aby to był dom z ogrodem gdzie Oreste w przeszłości czuł się wspaniale. To kochany pogodny łagodny psiak, jest uparciuchem i typem leniuszka długodystansowe spacery niestety nie są dla niego. Nigdy nie miał styczności z małymi dzieci, uwielbia na nie skakać, więc zalecony dom byłby bez dzieci. Jedynym problemem u niego są posypane solą ulice zimą, wtedy jego łapki robią się czerwone. Do innych zwierząt bardzo się cieszy i jest nastawiony przyjaźnie gdy jakiś pies chce go ustawić warczeniem, Oreste ustępuje. Jednak nigdy nie mieszkał z drugim psem czy kotem i nie wiadomo jak może zachowywać się w stosunku zwierząt na co dzień. Po za tym jest zdrowy i nic mu nie dolega. W tej chwili przebywa u swojej dotychczasowej właścicielki w Warszawie. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
Kubulek mój kochany
|
|
|
|
#2506 |
|
Przyczajenie
|
jestem z okolic Łęcznej w lubelskim. strasznie szkoda mi tej suni. a najgorsze że jakoś w wakacje się oszczeniła i miała 4 małych. nikt nie chce się wtrącić a mi jest jej strasznie szkoda.. pieski znikneły a ona błąka się po polach w poszukiwaniu jedzenia. czasem jej coś podrzucę ale nie chce przyzwyczajać bo samam mam 3 piesiaki w domu.
http://zycie-wielkaksiega.blogspot.com/ Edytowane przez nika2380 Czas edycji: 2011-02-27 o 11:58 |
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami "Lubelski Animals" http://www.animals.lublin.pl/ Dzwon do nich, nie zostawiaj tej suczki na pastwe losu. Kto ma jej pomoc jak nie czlowiek. |
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki czy wiecie o jakimś piesku który potrzebuje pomocy!!! Pies który naprawde w życiu wiele wycierpiał. Chciałabym przeprowadzić następną akcje.
|
|
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
Kuba czuje się znacznie lepiej i dopadła go nuda
Strasznie by chciał wyłazić na dwór Dobrze,że jest kicia,która umila mu czas polujac na niego Tu macie linka do wiadomości o jego aktualnym stanie zdrowia Zaczyna się od 3 minuty 30 sekundy http://www.tvp.pl/wroclaw/informacyj...022011/4058000
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby tylko znaleźć tych bandytów co wyrządzili mu taką krzywdę
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,jest bardzo ważna sprawa o której niestety nie mogę pisać na forum.Jeśli jest ktoś z okolic Nowej Rudy,kto mógłby wziąć pewnego psiaka na dt,to proszę o kontakt na priv.Tam wszystko wytłumaczę.Tu niestety nie mogę,bo zaszkodzę psu
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
Marta napisz później o co chodzi bo serce mi kołacze i nie mogę się uspokoić a może by napisać na jakimś lokalnym forum, żeby go ktoś zabrał!!! Ja spróbuje napisać.
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Kubulek codzienna dawka odżywczych serc |
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i ta kochana czarnulka kiciulka Kuba na pewno znajdzie cudowny dom, który mu wszystko wynagrodzi |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
zgłoś to koniecznie
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1bdbd
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze na allegro byla aukcja charytatywna dla Kubusia
takze wystarczy poszukac nie wiem czy to teraz dopiero media pokazuja to okrucienstwo jakie sie dzieje czy to ludzie tak oszaleli, ze coraz czesciej sie slyszy o takich rzeczach przeciez tego okrucienstwa nie da sie nawet opisac
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,jest bardzo ważna sprawa o której niestety nie mogę pisać na forum.Jeśli jest ktoś z okolic Nowej Rudy,kto mógłby wziąć pewnego psiaka na dt,to proszę o kontakt na priv.Tam wszystko wytłumaczę.Tu niestety nie mogę,bo zaszkodzę psu
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nie miałem co z nimi zrobić" I od razu trzeba podpalać?? A nie mógł ich zabrać pod schronisko żeby ktoś z pracowników je znalazł? Ja to bym chętnie sama go ogłuszyła i do pieca wrzuciła. Taka powinna być kara !A w komentarzach: ja z dziadkiem utopiłem starego psa w rzece bo był już brzydki, a siostra przyniosła nowego. Też mi coś. Gość był nawet 'humanitarny' bo najpierw je ogłuszył. To tylko zwierzeta. Pewnie mniej was ruszają zdjęcia zabitych w Libii. Macie coś z głową. Nie wiem czy to prowokacja czy prawda, ale wstyd mi za ludzi..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Dla optymisty to dobra wiadomość, dla pesymisty nie
). To pełnoprawny członek rodziny, nie ma, że pies więc traktuje się go gorzej... Siostra się śmieje, że to nasz młodszy brat a mama, że jej synuś
).
ciekawe co wtedy by powiedzieli.

I od razu trzeba podpalać?? A nie mógł ich zabrać pod schronisko żeby ktoś z pracowników je znalazł? Ja to bym chętnie sama go ogłuszyła i do pieca wrzuciła. Taka powinna być kara !