|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
wszyscy się uśmiechali i cieszyli, taka sielanka trzeba wierzyć, że może umysł nam podpowiada, że nie będzie tak źle
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
izunia gratuluję 31 tygodnia ;* Moja na szczęście też dała znaki życia i nawet w nocy czułam jak się wierci
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia gratulacje
![]() ![]()
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale pewnie wzięłabym zielony chociaż ten biały też kusi |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie brzuch nagle rozbolal i to tak dosc mocno :/
|
|
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
hellołłł która urodziła?
![]() ja to jestem czubek, wybrałam sie wczoraj do Reala tak sie nałaziłam, ze nawet nie miałam siły dojść do auta juz myslalam ze urodze na parkingu tam ![]() no nie mogłam dać kroku. TZ musiał iść po auto i po mnie podjechac i mnie jeszcze do auta wsadzic no i cała noc bóle jak na @, ale znowu wziełam apap i zasnelam. wy mówicie ze nie macie takich bóli a mnie non stop juz brzuch boli, czy to w dzień czy w nocy cały czas...blackrose u nas na tapecie też Malwinka na początku mi nie podchodziło a teraz sie z nim oswajam![]() no ale jeszcze nie zdecydowalismy.TZ mówi ze jak ujrzy małą to odrazu bedzie wiedział jak bedzie miała na imie. wiec czekamy na królewne ![]() izunia gratuluje 31tc ![]() a wiecie jaki ja miałam okropny sen, sniło mi sie że u rodziłam martwego koguta!!! mam przed oczami jego grzebień i całe ciało coś okropnego brrr
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Malwinę bym się nigdy przenigdy nie zgodziła, ale to dlatego, ze znałam taka jedna Malwinę zołzowatą i tak mi się te imię zakodowało na nie. A mieliśmy taki układ, ze imię się nie może żadnemu z nas źle kojarzyć, najlepiej, jakbyśmy nie znali nigdy nikogo o takim.
|
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
ja takie bole jak na @ od poniedzialku mam co noc i czasm nawet w dzien. to te co maja teraz rodzic to nic a u nas bole sa hehe ciekawe
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/delti-emu-2010-x-l...478326235.html Izunia gratuluje ![]() Eirene tak to jest jak się chodzi na fundusz do lekarza nie mam zbyt dużego wyboru, moja gin robi dopiero specjalizację.Aga to prawda biały sie bardzo brudzi . \teraz sobie jeszcze pomyślałam,że dużo jezdzimy autem to tym bardziej zaraz by był czarny od bagażnika Castia, a może najadłaś się na noc i stąd te koszmary
Ćwiczę z Jillian Mel B Tiffany boczki 8 abs Edytowane przez nuna_77 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:26 |
|
|
|
|
#1870 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale głównie na zakwasie piekę w piekarniku ale maszynę polecam sama robi wszystko i piecze, wyjmujesz gotowy chlebuś, są przepisy różne, można także gotowe mieszanki kupowaćjakbyś kupowała to lepsza jest forma pozioma a nie pionowa i jedno a nie dwa mieszadła Cytat:
![]() Cytat:
ja tak sobie myślę, że może nie mam bóli takich bo już nie mam szyjki? tzn mam już skróconą totalnie ![]() nie znam się
|
||||
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo kobietki
Czarna może nasze małe wczoraj się telepatycznie zmówiły i postanowiły nastraszyć mamusie coby nudno nam nie było ![]() Kobitki co robicie na obiad, bo ja dzisiaj planuję tortille ale nie mam pojęcia co na jutro?
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest zielony, taki jasny pistacjowy
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przeforsowałaś się trochę ale i tak nic nie ruszyło królewna woli siedzieć w brzuszku ![]() Cytat:
a na obiadek robię dziś jajka sadzone z ziemniaczkami i mleko do tego najlepiej by było jakby było zsiadłe mleko mniam ale nie mam ![]() a jutro mam imprezkę organizuję więc obiadu nie będzie bo imprezka o 15-16 więc wytrzymamy
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-25 o 10:34 |
||
|
|
|
#1874 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry kobitki
a co to jeszcze nikt sie nie rozpakował Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
uuuuu... |
|||
|
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=285 to jest strona producenta ale ja kupowalam na all- nie dosc ze 100 zl taniej to jeszcze nadostawalam gratisow - mate edu, rozek, spiworek polarowy i to wszystko w wybtanych kolorkach - bardzo jestem zadowolona - latwy w obsludze i co dla nas najwazniejsze z fotelikiem sam bo my generalnie wloczykije jestesmy
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mi powracają chyba problemy żołądkowe z pierwszego trymestru. wraz z tymi zimnymi nocnymi potami. wy tez jak się budzicie, to jesteście cale mokre? (w sypialni mam zakręcone grzejniki i wietrze przed spaniem).
a obiad to dziś mąż robi, będą polędwiczki wieprzowe w cieście chińskim. fajny wózeczek, becherovka, poczytam o nim. Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-02-25 o 10:45 |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Eirene mmmm.. ja właśnie też dziś jajka sadzone z ziemniaczkami robie...
... ale do tego mam zsiadłe mleczko..no i z wczoraj mi zupki jeszcze zostało ... więc przy obiedzie się dziś nie narobie he he.. ... a jutro koniecznie pomidorowa z ryżem i śmietanką..![]() dzis troche chatke ogarnę ... ładnie słoneczko świeci to i w domku jaśniej i wszystkie kurze widać he he.. ...
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio w ogole bez przerwy gorąco - wszyscy w domu naubierani a ja w krotkim rekawku gonie.
A w sypialni w ogole mam skrecone - moj TZ ma koc na koldre narzucony bo mowi ze mu w nocy zimno a ja sie w nocy budze na siku i plywam we wlasnym pocie. Czy ja moge dostac przepis na te poledwiczki w ciescie - brzmi niezwykle intersujaca ![]() poza tym musze sie pochwalic - uwiodlam wczoram mojego TZ - tez byl chyba strasznie wyposzczony skoro sie dal bo on z tych co w ciazy wola nie ryzykowac... i od razu mam lepszy humorek
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też co noc sie bardzo pocę
... normalnie potok po moim ciele płynie... a tż ciągle narzeka ze mu zimno |
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez latam w krótkim rękawku, grzejniki skręcone, jeszcze okna pouchylam, nawet jak na dworze było -13, to w ogóle tego nie odczuwałam po wyjściu.
Ciasto jest takie specjalne, kupione w sklepie z art azjatyckimi. U mnie te pocenie było pierwsza oznaka ciąży, potem na wiele miesięcy miałam z tym spokój i teraz znowu. |
|
|
|
#1881 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie, dopiero na forum zobaczyłam jaki jest szał na nospę
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zresztą, jest tak zimno, ja nie mam nawet tak grubego kombinezoniku, masakra.... mam nadzieję,że zaraz się ociepli Cytat:
ja też nie wyobrażam sobie nie ogolić się, choćbym miała 2 h spędzić w łazience to będzie tak gładko Cytat:
![]() Nie słychać a my nie mamy czasem tej samej, rainforest? Cytat:
![]() bo na parowar tez bylam napalona i lezy.. Cytat:
ja mam lenia strasznego ale dlatego ,ze u mnie zimno i wieje
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci zazdroszcze... ja uwodze i uwodze i nic... tylko pogłaszcze i mówi "no już już spij.. bo ja do pracy musze wstac"..
|
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak spotkasz na swojej drodze jakąs malwinke to odrazu jej powiedz ze nie chcesz mieć z nią do czynienia żebyscie czasem nie zostały najlepszymi koleżankami![]() my też tak mamy bo to imię nie bo tak sie kojarzy, to nie bo znamy taką i jest głupia i coś tam. ale czy imię naprawdę kształtuje człowiekowi charakter juz u nas jest 2letnia Magdalenka, ale to imie bylo na czasie nascie lat temu i tez tak duzo osob a ta taka a ta owaka a jak teraz tak biega i przyjezdza do nas i mówi "Madzia psijechała" to juz nikt jej z nikim nie kojarzy.inną kwestią są gusta rodziców. każdemu podoba sie co innego i to jest zrozumiałe. sami nie możemy sie dogadać co do imienia bo i mi i TZ podobają się całkowicie inne ![]() a tak w ogóle to jak ktoś przyłącza się do watku to grzecznie jest się przywitać. a ty tak wpadłaś do nas niewiadomo skąd ani be ani me ani nic..... ![]() nie to że ja mam cos przeciwko tobie ale tak w pewnym momencie zaczelas sie udzielac i sie zastanawiałam kim jestes w ogóle, na kiedy masz tp czy cos chyba ze przeoczylam twoje "przywitanie" z nami to zwracam honor ![]() no wlasnie nie a jak sie czlowiek najje bardzo to koszmary sie snia?![]() Cytat:
![]() ja taki obiadek miałam tydz temu ![]() dziś tez pewnie cos postnego. u mnie w pt zawsze poscimy wiec cos sie wymysli. jakies nalesniki moze albo cuś takiego no ja powiedzialam mojej małej ze ma wyjsc we wtorek 1 marca!! wiec widzisz jak mnie grzecznie słuchaale by były jaja jakbym naprawde 1.03 urodziła |
||
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() dziękuję dziewczyny za kciuki ![]() hej ja już po wizycie lekarka powiedziała że wyniki nie są złe ale dała mi skierowanie do szpitala na konsultację ( jak powiedziała co dwóch lekarzy to nie jeden ) powiedziała że zbadają mnie tam i pewnie zrobią usg. jak spytałam czy torbę spakować to powiedziała że raczej mnie nie zostawią tylko zbadają i mają mi dać koniecznie opis badania . bo ciśnienie mam niskie, ale mam śladowe ilości białka i w jednym badaniu teraz i w tym co miałam w grudniu no i ta opuchlizna i ona wolała mi dać. tz teraz pojechał do szefa po pieniądze i jak tylko wróci pewnie za jakieś 2 h to jedziemy do szpitala . troszkę się denerwuję- mam nadzieję że mnie nie zostawią.
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, tez myślałam, ze się przeterminuje, ale po ostatnich rewelacjach, jak mi pani gin powiedziała, ze zaraz urodzę, to już się jakoś przestawiłam, ze nie doczekam terminu. choć nie ukrywam, ze chciałabym doczekać, bo jak teraz urodzę, to szybciej eis skończy macierzyński w stosunku do naborów do żłobków. No i pogoda tez nie zachęca do rodzenia.
|
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
witam kobietki
.gratulacje dla nowych rozpakowanych mamusiek ![]() klaski :![]() ja tylko tak na chwilkę wpadłam, takie juz\mnie skurcze łapia w nocy że i poprzedniej nocy i taj spałam tylko po 3 godziny
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś pisałam na tym wątku pod innym nickiem, ale teraz totalnie zgubiłam do niego hasło po przeprowadzce, dlatego postanowiłam pisać pod takim powiedzmy 'ogolnym', do którego hasło pamiętałam. Co jakis czas podczytywałam, co tam u was słychać, ale sama nie miałam czasu pisać, teraz jestem na L4, to postanowiłam się włączyć znowu do rozmowy, może to dlatego tak z biegu (zresztą szczerze mówiąc, nie lubię takich wstępów zapoznawczych, bo tez tak nie chce podawać dużo informacji o sobie, w końcu to forum publiczne, a nóż widelec ktoś znajomy z reala rozpozna i będzie miał niezły ubaw )tp i tak dalej jest na liście wpisane. |
|
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze właśnie co do imiena... ja już tyle miałam pomysłow i nie mogę się zdecydować...
... problem bo wogóle nie czuję imienia żadnego dla mojego chłopca... z pierwszym nie było tyle problemu bo przyśnił mi się z imieniem za nim zaszłam w ciaze... a teraz to gdyby była dziewczynka to Julia... a dla chłopca prostu nie wiem
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także aż tak do serca nie biorę sobie słów lekarza wiadomo może mieć sporo racji jak w przypadku Pati, faktycznie urodziła na drugi dzień
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Montii te krostki masz zapewne dlatego, że golisz się pod włos. Zawsze występuje taka reakcja a zwłaszcza w miejscach intymnych, gdzie skóra jest bardzo wrażliwa.
No właśnie traicionera, Castia ma rację. Ja też nie widziałam, żebyś coś napisała o sobie. Co prawda nie było mnie kilka dni ale nadrobiłam i mimo to nie widziałam. Wchodzę na wątek a tu nowa mamuśka. Może napisz coś o sobie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

wszyscy się uśmiechali i cieszyli, taka sielanka
trzeba wierzyć, że może umysł nam podpowiada, że nie będzie tak źle 

, za 4 tygodnie mam mieć usg sprawdzajace, czy się przekręcił,
... ale do tego mam zsiadłe mleczko..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klaski :