|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
To ja, to ja chciałam Tż z Twoim na fife spiknąć! ![]()
|
|
|
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak sie gina na fotelu rozsiadlam to zanim zaczac robic badanie to zaczal mnie maca na udach i mowi tak "tu pani poszlo i tu poani poszlo co" i tak maca te moje galaretowate uda no myslalam, ze go gwizdne tam ![]() a wczesniej mowi "trzyma sie pani rto jedzenie, co" a ja Panie doktorze, naprawde nie jem slodyczy ( bo nie jadlam, tyle co wtedy tego bananowca upieklam i doslownie 2 kawalki z niego zjadlam) i owocow tez nie jem poza grejfrutami i swiezymi czy mroznoymi truskawkami a i tak tyje a on dobraa to juz nic nie mowie a ja do niego "panie doktorze naprawde nie jest w polowie tego, co bym chciala i strasznie wielu rzeczy sobie odmawiam, maz potwierdzi" a tz siedzi na krzeselku i kiwa glowa a on dobrza, to juz nic nie bede moiwil, niech sie pani nie denerwuje i cisza |
||
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, Matall, Ddaaiissyy ale fajowymi zdjęciami nad uaczyłyście
![]() ![]() ![]() Tylko Ddaaiissyy za dużo narzeka ), buzia żaden księżyć! celulitu nie widzę Kochana dobrze doczytałam u Ciebie dziś studnióweczka?? A to liczysz w stosunku do 3 czewca, czyli ostataniego terminu z USG, tak?
|
|
|
|
#4444 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i gratuluję kolejnych skończonych tygodni, jeszcze troszkę zostało ![]() My wróciliśmy, przeżyłam to gorzej niż młody. Najpierw dr pojeździł z młodym fotelem do góry i na dół co bardzo się spodobało. Później wszystko pokazał jak się wierci, żeby "robaczki" od słodyczy uciekły z zębów No a jak zaczął mu tam te robaczki wyganiać to młody tak się roześmiał, że wszyscy byli w szoku. Ja prawie mdlałam z wrażenia, że mam takie dzielne dziecko a on się cieszył. \ Po tym wszystkim nie mogłam zajść do domu tak mnie brzuch bolał z tego stresu. Jak ja bym tam miała usiąść to bym chyba urodziła zaraz po zejściu. Kupiliśmy puzzle za odwagę ![]() No i chyba jak mi z brzuchem przejdzie to pójdziemy do tego Reala. A no i teraz jestem pewna tego, żeby jak najwcześniej zacząć chodzić z dzieckiem do dentysty. Przyzwyczai się i jak będzie większy nie będzie się tak bał. Młody zapowiedział, że znów za niedługo pójdzie bo było fajnie
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-02-25 o 14:27 |
|||||
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
ddaaiisyy jakoś wcześniej nie miałam ani zachcianek, ani napadów na jedzonko.. jakoś tak ze 3 tygodnie dopiero, ale tez nei mam jakoś tak żeby szczególnie na cos konkretnego... ogólnie- na wszystko :P
co do kobiet nie dbających o ciążę- to miałam na myśli nawiązanie do tych panienek co to ćpają, palą, piją i wszystko w dupie mają.... od objadania się słodyczami nikt jeszcze nie umarł :P
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Alez rabiecie te posty
![]() Tez mam cyce jak donice w dodatku w nocy mleczko oddaja![]() pochwale sie zakupkami robilabym zdj ale na aukcjach dobrze wygladaja a tel za wiele widac nie bedzie, no i jestem super zadowolona 87 zl wydalam w tym juz jest koszt przesylki http://allegro.pl/rozek-becik-miekki...472993941.html mam wielokolorowy z dinozaurami mowie wam bomba! http://allegro.pl/wanna-wanienka-pri...463274527.html wzielam niebieska, ladniejsza niz na zdjeciu i sliczne skarpetki w gratisie http://allegro.pl/termoopakowanie-ba...462122474.html wzielam niebieskie ![]() http://allegro.pl/gruszka-do-nosa-tw...465361207.html http://allegro.pl/termometr-kapielow...465361158.html http://allegro.pl/szczotka-grzebien-...463871043.html http://allegro.pl/canpol-zestaw-kosm...453344336.html ladnie zapakowane, babka tez bardzo kontaktowa, towar i ceny wydaje mi sie,ze jak najbardziej oki Moria prosze dodac e-fifiannapl do sprawdzonych sprzedajacych.
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatecek to spore zakupy
becik super no i ceny ma faktycznie babeczka całkiem całkiem...
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
No my juz po obiadku i zraz ide sie zdrzemnac, bo znowu o 6tej wstalam
nie piszcie za duzo![]() violisia widze, ze u Ciebie mozg tez pracuje na pelnych obrotach Kwietecek, ale zescie sie obkupili, wszystko sliczne! ja becika nie kupuje, mysle, ze mi sie nie przyda.... Eve o jak ja w lato jade do Pl to mi zimno, w dlugim rekawku chodze, a ludzie patrza na mnie jak na dziwologa zreszta tutaj tez w morzu kapie sie tylko w sierpniu, taki zmarzluch jestem heheddaaiissyy ja nie widze Twoich brzuszkowych fotek gdzie sa?
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia!!!!! Rzeczywiście na pierwszym zdjęciu Wiki wygląda jak mój avatar, a to przecież dwie różne osóbki
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką to tylko Idę rozpakowywać paczkę, która przyszła z zakupami
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa to Ty Lalunia inicjatorka
Ja nie mam nic przeciwko temu mysle ze moj mariusz tez nie bedzie miał nic na przeciw niech sobie dwa nałogi pociupią a my spokojnie oddamy się upajaniu na wizazu tylko jak wróce do domku.Cytat:
tzn JA NIC nie licze ... tak mi wyliczyła stronka http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000 Moze powinnam jeszcze gdzieś to sprawdzić ?? zlosnica ciesze się, ze jestem rozgrzeszona Ufff Osobiscie zachcianek tez nie miałam, poza jabłkami... ale apetyt to miałam przeogromny i stad te 20kg na plusie Jedz na zdrówko, widocznie Ty i dzidzius potrzebujecie !! Mysle, ze smakowanie wszystkiego w granicach zdrowego rozsądku, tez nikomu nie zaszkodzi
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co zakladacie swoim malenstwom odrazu po porodzie, w sensie w pierwszy dzien? Ja myslalam o czyms takim
http://allegro.pl/ms-mis-praktyczny-...479582341.html matall a Ty nic tylko zakupy i zakupy ![]() pochwal siem
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania twoja mama ma niezłego nosa do ciuszków
![]() eweska kochana już cie widze ze szmatą na podłodze z tym brzuszkiem wielkim uważaj na siebie kochana !!!Siasiek jak tam mały po sadyscie ??? czytam - bravo dla Czaro !!!!!!! ![]() mary poziomkowa ![]() matallewar też masz szpiczasty brzusio ![]() beata1246 witamy zlosnica22m piękne mieszkanko !!! atiz dawaj zdjecie od fryzjera ![]() kasia1361 kolejny piękny bębenek violisia ciekawe pytania ale czytam na szybko i odp nie zdąże, bo mężu już obiad wykłada na talerze ![]() Kwiatecek wow, zakupy na medal ![]() idę na obiad po obiedzie napiszę jak po wizycie
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy miałas ostatnią? |
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku ale poszalałas z zakupami !! BRAWO
Princi, nie widzisz, bo my siebie w kontaktach nie miałysmy Juz nadrabiam zaległosci i poleciało do Ciebie zaproszonko ![]() na marginesie, swietny ten starter dla noworodka !! Ciekawe jak Monia i Andziotka po wizytach... kiedy one wróca pewnie jeszcze na zakupki polazły
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niech mi ktos odpowie a propo tych zakładanych kołnierzyków, Plis |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy dziekowac zaraz ide ogladac
a moze lepszy taki starter: http://allegro.pl/tu-myszka-superpra...469299689.html dorkabl co za klonierzyki??? o co chodzi?
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-02-25 o 14:44 |
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Kasia86 ta historia wrrr... doskonale pamiętam!! Biedny Tomuś chory
![]() co za dziewucha Kwiatecek konkretne zakupki! ![]() ![]() Dziewczynki wszystkie kupowałyście stylizatory i podgrzewacze?? Wiemy, że już było o tym wiele razy.. ale tak sobie myślę i myślę co mi potrzebne i w końcu nic nie wiem!! Jednego dnia wydaje mi się, że i stylizator i podgrzewacz jest mi niezbędny.. a drugiego, że nic nie potrzebuję!! Pomożcie mi się zdecyodwać ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie lepszy pierwszy zestaw, ten nie ma całych dolnych bodziaków tylko ma spodenki. No słyszałam od paru mam ze lepiej jak ma dziecko na szyji zapinana bluzeczke a nie taka z zakładkami. Bo sie te zakładki rozchodza jak sie malec porusza troszke i ma dziecko gołe ramionka. |
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tym, takie małe dziecko szybko wyrasta z ubranek także zanim aż tak zdziadzieją może będą małe
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg tej strony haczewskiego termin porodu wychodzi mi na 1czerwca ooooooo
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja liczę z tej: http://wciazy.familie.pl/tool/pregnantcalc#result |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podgrzewacz, sterylizator i laktator laktatori i podgrzewacz aventu a sterylizator brown'sa ponoc sobie chwalila
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl a widzialas takie zapinane na allegro
tak zebym mogla zobaczyc jak to wyglada...ja mam dwa zapinane ale z tylu przy szyjce z benettonaLolka nie kupuje tych rzeczy, bo mam zamiar karmic piersia, wiec narazie nie potrzebne, w praniu wszystko wyjdzie i jesli bedzie potrzebne to kupie, kupilam tylko laktator, jakbym miala miec zapalenie czy cus, a pozniej bede odciagac zebym mogla malego z mezem zostawic
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
Coś Wam pokaże
![]() Chciałam nakręcić jak mi młodszy jeździ piętą po brzuchu bo się ostatnio nauczył i chyba sprawia mu frajdę jak ja krzyczę.... Prostuje nogi i piętą z jednej strony brzucha jeździ na drugą. Skubany nie dał mi tej satysfakcji ujęcia tego ale może jeszcze mi się uda ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EkFXtUOBj8Q
|
#4466 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, 3mam kciuki za wizyte
|
||||
|
|
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo jakoś aktywnie jakoś przeraża mnie leżenie na łóżku z zarzuconymi nogami d o góry..., wydaje mi się to takie niewygodne do porodu....![]() chociaż moja koleżanka bardzo popękała rodząc w wodzie, woda była już mętna od krwi i położna nie zdążyła zabezpieczyć jak glówka szybko wyskoczyła...bólu nie czuła, do momentu szycia, lekarze nawet nie bardzo wiedzieli jak się zabrać za te szycie...
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wyjście przygotuję coś ładnego i tż nam przywiezie ![]() A te zakupy to akurat stare, tylko długo pocztą szły A poza tym wydałam cały fundusz dzidziolowy i mam prawie wszystko Wrzucam zdjęcia ![]() 1-2. leżaczek do wanienki (superaśny jest, cieszę się, że się zdecydowałam na niego, a nie na gąbkę )3. becik/rożek w żyrafki 4. pielucha flanelowa - w żyrafki 5. drugi komplet pościeli - tak, macie rację - w żyrafki 6. 30 pieluch tetrowych (nie zamierzam używać do przewijania - do tego kupiliśmy pampersy, ale uważam, że one się przydają do sporej ilości rzeczy 7. aspirator/frida Właśnie zjadłam opakowanie Milka tkank you ![]() Edzik się cieszy, czuję jak mi brzuch faluje
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty juz jestes w ciazy drugi raz, to wiedzialas, czego sie spodziewc a ja jak zobaczylam to po raz pierwszy u siebie to myslalam, ze zaczne krzyczec hehe ![]() Cytat:
ile sobie pozwalam ale kiedy jak nie teraz zreszta ja nie wiem, co go to obchodzi czy przytyje 20 czy 35
|
||
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek
![]() ![]() super filmik!! kochane te nasze wiercipięty ![]() ![]() Aguś dzięki Ja laktator już mam, ale właśnie ten podgrzewacz i stylizator mnie nurtuje.. Posłucham może jeszcze inne dziewczynki sie wypowiedzą! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Bardzo chetnie
Czekamy na Ciebie 

my prawie wszystkie tu jak jeden mąż, czekamy na ten dzień, dlatego tez z uwagi na ten stan, rozpoczęłysmy świętowanie z odpowiednim wyprzedzeniem 

.
.Jak byłam w ciąży z chłopcami to było wręcz odwrotnie.