![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Metamorfoza, powrót do przeszłości, a może po prostu "nowa ja"
Też miałam przeboje z właścicielka mieszkania raz, nawet dwa razy. Ehhh.... jutro Wam napisze.
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Mama Katka, gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mamy bal sportowca, na którym musimy być, choć ja nie lubię. Trzeba się wcisnąć w sukienkę, siedzieć z ludźmi, których nie znamy i ogólnie udawać, że tańczymy, choć nigdy tego nie robimy. Ale jesteśmy jednymi ze sponsorów i musimy to dla sklepu zrobić ![]() ![]() A mamy jeszcze chorą świnkę, z którą trzeba do weterynarza jeździć na zastrzyki i nasza młodsza kotka dwa dni temu jeszcze rujki dostała. Ciężki tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
No to faktycznie
![]() Ja dzisiaj do pracy, a jutro dzień błogiego lenistwa.
![]() |
#184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Śnieg topnieje.. Mam straszną ochotę na rower ![]() ![]() ![]() ilonkaczapela - miłej zabawy, mimo wszystko ![]()
Edytowane przez Miowr Czas edycji: 2011-02-25 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Miłej zabawy, Ilonko!
Ja już dziś biegałam, zaraz wezmę się do ćwiczeń. Trochę dziś przesadziłam ze słodyczami... Zjadłam 3 śliwki w czekoladzie, ale wiecie... rzadko mamy takie rarytasy z Polski. Poza tym usmażyłam dziś rybkę i ziemniaczki w mundurkach na głębokim oleju... A wczoraj wcięłam suflaka i frytki... Mam nadzieję, że moja waga nie podrosła... Dziś była właścicielka z mechanikiem. Naprawiali piec. Jeszcze nam nie dała odpowiedzi, co z czynszem. Czekamy do niedzieli, a potem...
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Mama Katka gratulację! Niestety ja sie zważyc nie mogę , bo mój TŻ zabił wagę
![]() Ilonkaczapela no to tylko sobie życzyc takich problemów jak twoje kochana ![]() Dziewczyny ja to dziś mam taki apetyt, że przysłowiowego konia z kopytami bym zjadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja również życzę udanej zabawy! Przeżyłąm aerobik- nawet fajnie było. Kobieta, która prowadziła jest naprawdę fantastyczna. Uznałam, że poprawiłą mi się figura. Boczków już nie ma, talia szczuplejsza. Jeszcze jakieś 3-5 kg i będzie super ![]() I wydałam dzisiaj 50 zł w Naturze ![]() Trzymajcie kciuki, żebym nie skończyła w zielonych włosach ![]()
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Że niby co robi?! U mnie sypie od rana ![]() Za chwilę w ramach siłowni będę musiała lecieć z łopatą na podwórko ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- hehe, ale zielony fajny kolor jest ![]() Żartuje. Trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Estra i jaki kolor włosów masz?
![]() Dzięki dziewczyny za życzenia miłej zabawy. Wieczór ogólnie nam się udał, choć ulotniliśmy się właściwie już przed 22. Ale mieliśmy bardzo fajne nastroje i poleżeliśmy w łóżeczku wtuleni z jednym kotem. Drugi łaził po domu i miauczał. ![]() Wiecie, tak sobie myślę, że ja jakoś wolę normalne "dorosłe" problemy. Pracowanie 6 dni w tygodniu, myślenie o pieniądzach,kredytach i opłatach, zastanawianie się, kiedy będzie czas na dziecko, martwienie o biznes, pracowanie wieczorami nad ulepszeniem sklepu i te inne rzeczy, przed którymi ludzie przestrzegają nastolatków. Wszystko to wolę niż chodzenie do szkoły ![]() ![]() ![]() Ale mnie wzięło na myślenie ![]() ![]() A i moje dokonanie- od momentu postanowienia laptop nie ruszył się z biurka! A dzisiaj się ważę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kocham sobotę.. Szczególnie moment jak wstaję o 6. rano chociaż mogę pospać do południa, i jak otwieram lodówkę która świeci pustkami. Generalnie dzisiaj odpoczywam ![]() ![]() Najgorsze jest to, że padła mi waga. I to chyba nie baterie, tylko ją po prostu zalałam przy sprzątaniu. Katuję się tutaj jarzynkami i nie jem słodyczy, a nawet efektów swojej pracy nie mogę zobaczyć. Chyba się w przyszłym tygodniu do kogoś wproszę kto ma wagę, bo mnie strasznie ciekawi czy cokolwiek schudłam;-). Myślę czy się na basen nie wybrać. Jest dosłownie 100 metrów od domu.. Ale nie byłam tam chyba od trzech lat bo się najzwyczajniej wstydzę. Mam masę kompleksów jednak. Apropo kotów - gulnęłam sobie kropki żołądkowych na noc bo coś mnie bolało, i chyba zapach na koty zadziałał.. Całą noc kot próbował mi wsadzać łapy w twarz. Generalnie strasznej głupawki obydwa dostały i całą noc miałczały koło łóżka. Więc jestem totalnie niewyspana ;-)
Edytowane przez Miowr Czas edycji: 2011-02-26 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też nie chciałabym chodzić dalej do szkoły. Studia mimo wszystko są zdecydowanie lepsze. Ja jakoś nigdy wagi nie miała, bo wolę się nie zniechęcać wynikami. Wiem, że na początku odchudzania nie jestem w stanie dużo schudnąć, ale widzę po sobie, że mam lepszą sylwetkę ![]() Ja na dzisiaj mam dużo planów. Mam zamiar dziko sprzątać oczywiście. Wystawię wszystkie niepotrzebne rzeczy na Allegro (to zawsze zajmuje najwięcej czasu), a reszta pójdzie do kosza. Muszę napisać esej (zdecydowanie dzisiaj- nie jutro) i nauczyć się na lektorat (no to w sumie jutro, bo dzisiaj nie dam już rady). Na koniec nałoże to coś na włosy i będę sie relkaksować z różańcową solą ![]() Dziewczyny chciałabym na wiosnę skórzaną kurteczkę. Nie chcę, żeby miała marszczenia, ściągacze, rzepy, cekinki i inne bzdety. Najlepiej, żeby była na zamek. Widziałyście kiedyś gdzieś taką? Ja nie jestem w stanie na taką trafić ;/ Chociaż nie, trafiłam, ale cena (499zł) zbiła mnie z tropu :P
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Miowr;25370684]No, wczoraj takie kałuże że buty mi przemokły. Ale w nocy spadło trochę:c
Kocham sobotę.. Szczególnie moment jak wstaję o 6. rano chociaż mogę pospać do południa, i jak otwieram lodówkę która świeci pustkami. Generalnie dzisiaj odpoczywam ![]() ![]() Najgorsze jest to, że padła mi waga. I to chyba nie baterie, tylko ją po prostu zalałam przy sprzątaniu. Katuję się tutaj jarzynkami i nie jem słodyczy, a nawet efektów swojej pracy nie mogę zobaczyć. Chyba się w przyszłym tygodniu do kogoś wproszę kto ma wagę, bo mnie strasznie ciekawi czy cokolwiek schudłam;-). Myślę czy się na basen nie wybrać. Jest dosłownie 100 metrów od domu.. Ale nie byłam tam chyba od trzech lat bo się najzwyczajniej wstydzę. Mam masę kompleksów jednak.[/QUOTE] Iśc koniecznie, kompleksy mamy wszystkie nawet te najszczuplejsze i najśliczniejsze z nas. Niezaleznie od tego jak poprawimy swój wygląd zawsze coś będzie nie tak, jestem tego pwena! i właśnie dlatego musimy skutecznie eliminowa ograniczenia, które gdzieś u zródła i tak są po prostu bzdurne! Jak bedziesmy patrzec całe życie na to że do tego jesteśmy za grube, do tamtego za wyskokie, a jeszcze do czegoś innego za niskie to ktoregoś pieknego dnia okaże się że w życiu omineło nas wiele małych i dużych przyjemności z tak bzdurnych powodów jak kompleksy. A po co ? Ale, ja dziś mądra jestem no aż mi głupio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napisz jak z wagą ![]() Estra i jakie masz włoski ![]() Cytat:
trzeba było im polać ![]() heh i skromna ![]() Idę po z kuchni taaakie zapach dochodzą że aż ślinka cienkie ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- oooo już doczytałam o włoskach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
To ja się nie odzywam
![]() Bezczelnie popijam pepsi i jem pizze... wstyd!
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Ja jem pestki dyni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ehh, prawie kilogram do przodu. A myślałam, że po takim tygodniu aktywnym to jednak coś schudłam, a tu jeszcze gorzej.
Za to świnka nie schudła ostatnio, a to dobrze, bo waży już mniej niż połowę swojej wagi sprzed choroby. Dowiedziałam się od weterynarza, że jestem właścicielką jedynego kota, na którego nie podziałały tabletki na przerwanie rujki. :/ Czuję się taka wyjątkowa ![]() Czyli ciąg dalszy męki. Z dobrych rzeczy- podmieniłam wodę w akwarium. Wstyd się przyznać, bo klientom głowę suszę o regularnych podmianach a sama już dwa tygodnie nie ruszałam zbiornika. ![]() A niedługo wpadną do nas znajomi, więc biorę się za przygotowania i gonię męża do odkurzania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Ilonka
![]() to świnka już teraz będzie nadrabiać straty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Ja dziś króciutko, bo zaraz idę spać. Zresztą padam na twarz...
Schudłam, ale chyba już przytyłam :P ![]() ![]() Z właścicielką już prawie zakończona sprawa. Co prawda nie całkiem po naszej myśli, ale mimo wszystko dobrze. No to tyle... Do następnego razu. Papa ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ale obniżkę dostaliście?
Chudnięcie to ciężka sprawa. A jak wiemy z naszego wątku, niektórzy miewają też problemy z tyciem ![]() Ze spraw bieżących: kotka się chyba uspokaja. Dzisiaj jęczała tyko około pół godziny. świnka śpi całymi dniami, czekamy i robimy zastrzyki. wczoraj wypiłam kilka piw, więc ból głowy mnie dzisiaj zbudził i mam pewnie kilogram do przodu. Za to kolejne postanowienia przyszły mi do głowy: Oszczędzać. Musimy się z mężem nauczyć, jedziemy po bandzie z rachunkami i fakturami do zapłacenia, więc wyjścia nie ma. Najwięcej tracimy na pierdoły do jedzenia, większość rzeczy z lodówki i tak wyrzucam, bo się przeterminowują, albo nie mamy ochoty. Koniec z tym. Zrobiłam listę rzeczy do kupienia na ten tydzień i zaczynam oszczędnie gotować. Koniec z zamawianiem ciągle jedzenia. Mama troszkę czasu teraz więcej i wezmę się za oszczędne gotowanie i gospodarowanie pieniędzmi. Kolejne postanowienie, to nauczyć się myśleć, zanim coś powiem. A to będzie ciężkie. Nie chodzi mi o to, że coś konkretnego zrobiłam źle, ale o takie głupie wymiany zdań, przez które wychodzę na albo głupią, albo zbyt pewną siebie, albo czasami zarozumiałą. Przesadzam z żartami i czasami można mnie odebrać w ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
O z tym oszczędzaniem to fakt :/
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, to to ![]() Ja już milion razy słyszałam że jestem bezczelna. A to dlatego że mówię prosto z mostu, czasem właśnie się zastanowię czy aby na pewno 'wypada' tak powiedzieć i jeszcze do osoby z którą rozmawiam. No ale niektórzy mi tego zazdroszczą i usłyszałam też kiedyś: 'ty to sobie poradzisz w życiu bo taka wyszczekana jesteś a tacy potrafią o swoje walczyć'. No niby tak, ale czasem lepiej jest się po prostu nie odzywać niż powiedzieć za dużo ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- To na czym stanęło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Chomiczek - ale z dużą du.pą wejdziesz wszędzie - z dużą gębą nigdzie.
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie wchodzę na wagę, bo się boję;/
Zaczynam hulahopować ![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
ja idę umyć głowę, poprasuję sobie trochę
![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o właścicielkę, to muszę powiedzieć, że zgodziła się, abyśmy mniej płacili. Dodatkowo zapłacimy mniej za olej opałowy, więc nie jest źle.
Z tą oszczędnością to dobry pomysł. Sama stosuję tę metodę - kupuję tyle, ile powinno mi wystarczyć na tydzień. Jeśli chcę zrobić na obiad coś więcej lub po prostu mam ochotę coś innego zjeść - idę do sklepu. Nienawidzę wyrzucać jedzenia! To marnotrawstwo, a ponadto tylu ludzi głoduje... Nie mogę na to patrzyć, dlatego staram się pomagać ile mogę.
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
![]() Uda Ci się ![]()
![]() |
#210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poniedziałek! Zapiernicz od nowa;-) Chyba się przeziębiłam trochę. Generalnie miałam sobie uciąć popołudniu piętnastominutową drzemkę.. Która się na dwie godziny przeciągnęła. Czyli innymi słowy zmarnowałam kupę czasu. Chyba nie zdążę dzisiaj żadnych ćwiczeń zrobić, bo stosy książek się przede mną piętrzą.. Więc idę sobie zrobić kawę z czekolada na zachęte ![]() Btw oszczędzanie - właśnie też myślałam ostatnio o tym, że jakbym nie wyrzucała na jedzenie które kupuję po drodze, to sporo by mi w kieszeni zostało. W końcu zrobienie kanapki czy twarożka na wynos zajmie mi chwilkę. I pewnie będzie smaczniejsze niż jogurty, w których nie widzę różnicy w chemicznych smakach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.