Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 16:07   #4501
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Uciekam z pracy! Do później

Mąż zadzwonił, że czeka z obiadem... ja nie wiem co to się z nim dzieje Ale pasuję mi to
nie wazne co sie dzieje grunt ze dobrze sie dzieje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Czy to jest to http://www.eduksiegarnia.pl/renata-b...uki-p-689.html ?

W takim razie czekam

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Katunia doszedł e-mail o nazwie prenatal- 3 utwory

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Kasiu ten e-mail jest o nazwie "prenatal 2" a czy ten pierwszy nie powinien nazywać się "prenatal 1"?
bo nazywa się" lovely 1" z tego co widzę to Kliwia mi wysyłała "lovely baby 1"
Tak aniu to to!

wiesz co mogly mi sie popierniczyc tytuly mailow...generatlnie plyta nazywa sie Lovely Baby Prenatal
sprawdz czy masz dobre utwory, one sa ponumerowane, powinnas miec juz od 1 do 6, teraz wysylam utwory 7 i 8
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:07   #4502
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Katunia w takim razie czekam

Gucia on coś chce od Ciebie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:20   #4503
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Tak aniu to to!

wiesz co mogly mi sie popierniczyc tytuly mailow...generatlnie plyta nazywa sie Lovely Baby Prenatal
sprawdz czy masz dobre utwory, one sa ponumerowane, powinnas miec juz od 1 do 6, teraz wysylam utwory 7 i 8
Mam od 1-6 tylko zastanawia mnie to, bo te od Kliwi nazywają się:
lovely baby... a Ty mówisz ze te od Ciebie lovely baby prenetal...
rozumiem, że to są dwie inne?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:25   #4504
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Moja kreatywność na dziś skończyła. CHyba idę spać

Stary 2011-02-25, 16:29   #4505
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Moja kreatywność na dziś skończyła. CHyba idę spać
Nie ziewaj, bo ja też zaczynam!
Stary 2011-02-25, 16:32   #4506
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ziewaj, bo ja też zaczynam!
ja już nie wyrabiam normalnie....

Stary 2011-02-25, 16:34   #4507
Zakorzenienie

Cytat:
Mam od 1-6 tylko zastanawia mnie to, bo te od Kliwi nazywają się:
lovely baby... a Ty mówisz ze te od Ciebie lovely baby prenetal...
rozumiem, że to są dwie inne?
tak
od kliwi masz - lovely baby - to jest dla niemowlakow
ode mnie - lovely baby prenatal - dla kobiet w ciazy
takie jest załozenie a my z tomciem od ciazy sluchamy wszystkich na zmiany
powinny juz dojsc utwory 7,8

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-02-25 o 16:36
Stary 2011-02-25, 16:40   #4508
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
tak
od kliwi masz - lovely baby - to jest dla niemowlakow
ode mnie - lovely baby prenatal - dla kobiet w ciazy
takie jest załozenie a my z tomciem od ciazy sluchamy wszystkich na zmiany
powinny juz dojsc utwory 7,8
Ooo dziękuję za wytłumaczenie
7 i 8 tez już są
Jesteś Kochana
Stary 2011-02-25, 16:41   #4509
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no i w koncu mam sprawne auteczko (mężul przywiózł paliwko) i jade na zakupy i na helenke po odbiór
Ja widziałam, że ta aukcja jest z zabrza, ale że z helenki toż to na moim osiedlu gdybym wiedziała wcześniej, że jedziesz to bym cię na kawkę zaprosiła
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:45   #4510
Ana***
Zakorzenienie

Napisane mam 4 działy z 6 w pracy lic. ale się cieszę
Stary 2011-02-25, 16:49   #4511
Zakorzenienie

Cytat:

i nie ma za co
teraz sie 9 i 10 wyslaja i to wszystko
Stary 2011-02-25, 16:51   #4512
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana

A ja sobie kawusię zrobiłam... może to mnie uratuje

Stary 2011-02-25, 17:17   #4513
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej
cisza z rana hhmmm .... aż dziwne

żabcia czekam czekam , widziałam minusiki na wadze po zumbie , super
neska22 dobrze że kaskę oddali , teraz tylko znaleźć nową trzeba , trzymam kciuki
anika ładna ta sukienka , no i rzeczywiście może będzie dobra do karmienia , a kiedy te chrzciny ? zaraz jak się Natalia urodzi ?
madziu jak tam się dzisiaj czujesz?
marta co ci tam powiedzieli na rehabilitacji ?
SRR jak tam czekamy dalej ?
ana jak idzie pisanie pracy?
[B]india jakieś postępy w wykańczaniu już sa od ostatnich zdjęć ?[/B]atomufka to już dzisiaj wracasz czy za tydzień?
agus dobrze że wszystko ok z córeczką
katunia czy ja już pisałam czy nie , ale super filmik , jaki już duży Tomeczek

a ja dzisiaj do tego sądu lecę z mężem, wczoraj wysprzątałam całe mieszkanie , aż normalnie padłam wczoraj tak zmęczona że migiem śmigiem zasnęłam , ale niestety Dominik nie dał pospać więc dzisiaj jestem lekko padnięta
Od ostatnich żadnych postepów nie ma, bo my tam tylko na weekend jeździmy
poza tym jak na razie nie wiele się zmieni - dokończy,y tylko korytarz i moze polozymy panele jeszcze w jednym pokoju i to wszystko.
Cekamy tez na szafe do sypilani, moze w przyszłym tygodniu, no i na meble do salonu - tez juz zamowione.
i niestety na razie to koniec bo nie mamy kasy. Konto świeci pustkami

Cytat:
noooo bo szwagier pisze prace mgr na polibudzie i w ramach tej pracy robią taka formułke jak bolid F1 ...czy jakos tak... i własnie ciazko nad nia pracują zespołowo i juz cos maja porobione i 1 maja naja jechac na silverstone testowac

super

Katunia maluch boski, a jakie ma woelkie ślepka

Cytat:

a my dziś w pracy dostlismy informacje, że podwyżek w kwietniu jednak nie bedzie, może w lipcu. super
Stary 2011-02-25, 17:24   #4514
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
a my dziś w pracy dostlismy informacje, że podwyżek w kwietniu jednak nie bedzie, może w lipcu. super
a już chciałam gratulować. Tak czytam " o podwyżkach w kwietniu.... " a potem " jednak nie bedzie, może w lipcu. super " ech....

Stary 2011-02-25, 17:46   #4515
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja widziałam, że ta aukcja jest z zabrza, ale że z helenki toż to na moim osiedlu gdybym wiedziała wcześniej, że jedziesz to bym cię na kawkę zaprosiła

własnie wróciłam

nałaziłam sie po oszołomie, padł mi telefon ehhh.... teraz musze odpoczac troche

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 17:47   #4516
Ana***
Zakorzenienie

india83 a na kiedy planujecie przeprowadzkę?

Dziękuję dziewczyny
Stary 2011-02-25, 17:51   #4517
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Od ostatnich żadnych postepów nie ma, bo my tam tylko na weekend jeździmy
poza tym jak na razie nie wiele się zmieni - dokończy,y tylko korytarz i moze polozymy panele jeszcze w jednym pokoju i to wszystko.
Cekamy tez na szafe do sypilani, moze w przyszłym tygodniu, no i na meble do salonu - tez juz zamowione.
i niestety na razie to koniec bo nie mamy kasy. Konto świeci pustkami

super

Katunia maluch boski, a jakie ma woelkie ślepka

dzieki za mile slowa
to przeprowadzka wielkimi krokami sie zbliza

Cytat:
własnie wróciłam

nałaziłam sie po oszołomie, padł mi telefon ehhh.... teraz musze odpoczac troche
i jak te ciuszki ? fajne tak samo na zywo ?
to sa nówki ?
Stary 2011-02-25, 17:55   #4518
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie wróciłam

Ja bym się też wybrała na zakupy, ale wypłata dopiero ostatniego więc kiedyś w tyg. pojedziemy. Może już będę miała prawojazdy to sama pojade, bo ja wole jeździć bez męża, bo z niego maruda jest hehe
Stary 2011-02-25, 17:58   #4519
Zakorzenienie

jejuu musze isc w piecy rozpalic, bo mezul bedzie dzis pozno (konczy prace o 19 a po autko jedzie jeszcze) a nie moge Tomcia samego za bardzo zostawic jak nie spi... jak mi sie nie uda to male sopelki z nas beędą haha tak mysle czy by malego do sasiadki na 10 min nie podrzucic...
Stary 2011-02-25, 18:09   #4520
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Ja bym się też wybrała na zakupy, ale wypłata dopiero ostatniego więc kiedyś w tyg. pojedziemy. Może już będę miała prawojazdy to sama pojade, bo ja wole jeździć bez męża, bo z niego maruda jest hehe
no maz jakos nie znalazł czasu zeby ze mna pojechac a ja znow pelny wózek.... teraz bedzie krzyczal ze tyle nosiłam... eh i tak zle i tak niedobrze
mnie to w sumie bez roznicy czy jade z mezem czy bez.. mój to spokojny człowiek jest nawet jak na poczatku cos było nei tak z moim prowadzeniem to spokojnie mi tłumaczyl i tak mimochodem zeby nie było ze mi cos kaze...

Cytat:
dzieki za mile slowa
to przeprowadzka wielkimi krokami sie zbliza

i jak te ciuszki ? fajne tak samo na zywo ?
to sa nówki ?
jescze nie rozpakowałam na razie usiłuje zajac sie zakupami

Stary 2011-02-25, 18:19   #4521
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Anika mi chodziło o to, że mąż marudzi na zakupach hehe no, alw do mojej jazdy też ma zastrzeżenia, bo ja za bardzo nie umiem naszym autem jeździć, bo one dość duże jest jak dla mnie i musze się nauczyć.
Stary 2011-02-25, 18:24   #4522
iwka28
Wtajemniczenie

Weekendzik!!!!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc lalunie!! nie zaglądałam kilka dni to nawet chyba nie próbuje nadrabiac

mielismy akcję z naszą wanną (pamiętacie?) Najpierw afera ze sklepem bo długo nie przychodziła odp do reklamacji. w końcu napisali, że wysłali nowąwannę. no to czekamy, czekamy i cisza. dzwonimy do nich a tam co? ze odmówilismy przyjęcia i wanna do nich wróciła ( tez uszkodzona) no to afere zrobilismy ze nic nie dostalismy, zadnego protokołu nie podpisalismy do tej drugiej i w ogóle jej na oczy nie widzielismy. nie moglismy przeoczyc bo w domu ZAWSZE ktos jest, poza tym kurier sie nie odezwał. no i po dłuzszym dochodzeniu wyszło na to ze kurier wcale nam jej nie przywiózł tylko jak zobaczyli ze uszkodzona to odesłali od razu...... no i stanęło na tym, ze oni juz nie maja tej wanny (wszystkie im wrócily uszkodzone) i zwócili nam kasę no i szukają nowej firmy kurierskiej bo tamta w kulki leciała i w ogóle nie dbali o towar- nie wiem czy chcieli wyłudzac pieniądze od ubezpieczyciela czy co? No i wyszła d... bo łazienka praktycznie gotowa a wanny nie ma. chcielismy znalezc podobna chociaz ale na razie nam nic w oczy nie wpadło. no moze jszvze znajdziemy bo strasznie nam się podobała
Ale macie przygody z tą wanną!

Cytat:
Ja mam obronę czerwiec/lipiec ale nie znamy jeszcze dokładnego terminu podobno pierwszy termin może się odbyć minimum 2 tygodnie, od ostatniego wpisu, ostatniej osoby ze specjalizacji

A jakie badania robiłaś?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

No i to najważniejsze
Mój się zadeklarował, że dzisiaj posprząta zobaczymy

Eee nie wierzę, przecie ludzie nieraz mają fantazję ułańską w terminach obrony ( u mnie niektórzy zdawali ostatnie przedmioty 2 lata po studiach) - przecież cała grupa na nich nie będzie czekała.

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć

Rosette no ja też nie wiem co robią z tym cukrem Rozumiem czas letni przetwory.kompoty itp. My to w ogóle cukru nie używamy i śmiejemy się, że mamy dla gości tylko. No chyba, że do wypieków.
A i mnie rozlicza teściowa więc z pitem nie pomogę.

Katunia i jak na zakupach? tesco jeszcze stoi? czy ludziska rozebrali?

neska no to nie fajnie z tą wanną. Mam nadzieję, że znajdziecie podobną, albo popytajcie w rożnych sklepach czy Wam akurat tego modelu nie sprowadzą. Ja tak kabinę sprowadzałam bo to też byla jedna jedyna.

anika kieca ciekawa no i ja też się nastawiłam tylko na pierś i mam nadzieję, że tak zostanie

kasiaher tak czekamy dalej. Kolejny cel to dotrwać do wizyty u gina 3marca Powodzenia na rozprawie

A ja właśnie poprałam już wszystkei ciuszki od kuzynki i mam nadzieję, że to już ostatnie bo mi się w szafie nie mieszczą
No i wczoraj dowiedzieliśmy się, że jednak kuzyn z żonką (też w ciaży) zjeżdżają na stałe do Polski i chcą się u nas zatrzymać w drodze na Podkarpacie. Ja się bardzo cieszę, że oni przyjeżdżają, bo my się tak odwiedzamy i utrzymujemy dobry kontakt ze sobą......tylko mam takie obawy, że co jak przyjadą a ja na porodówce wyląduje?? Nie lubię tak, ja muszę mieć wszystko zorganizowane i pod kontrolą buuuuuu
Jak to co - badają zawartość cukru w cukrze A pamiętacie jaki był szał na cukier jak wchodziliśmy do Unii ? Sklepy limity powprowadzały bo się ludzie tak rzucili. Poczekajcie jak Euro będą wprowadzali

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
robiłam Dominikowi badania , tzn posiew kału na pasożyty, lab coś tam i ogólny i alergia pokarmowa na gluten i białko mleka krowiego , potem muszę iść po skierowanie do ogólnego do tej poradni a tam chce żeby mu zrobili na wszystkie alergie , mogła bym to sama zrobić i zapłacić za to ale tego jest około 15-20 a jeden alergen 25 zł także majątek a tak będę mogła zrobić to na fundusz bo ten pulmonolog go z pewnością skieruje
no i zobaczymy co dalej , teraz mało mleka mi je ale za to nadrabia obiadkami , to dobrze że chociaż tyle mu się poprawiło jak odstawiłam całkowicie ten gluten muszę bardzo dokładnie wiedzieć co może jeść, jakie słoiczki jeśli mu chcę podawać czasami i dokładnie czytać co jest w składzie i uważać sama jak mu gotuje , nic nie może być zabielane śmietaną np. albo żadnych klusków i czy makaronu, nawet ostatnio jak przyszła moja psiapsióła przyniosła mu ciasteczka i biszkopty i tego też nie może bo w składzie jest mąka pszenna a to własnie gluten więc odpada , zauważyłam jeszcze że jak mu daje jajko albo słoiczek krem dyniowy z żółtkiem to go czyści , dlatego muszę porobić te badania wszystkie , bo np jest taki alergen jak kurcze jako, np jeszcze białko ryby, mięsa co tam jeszcze było.... pomidory , jest tego sporo ciężko to zapamiętać , a jeszcze można osobno zrobić na każdy rodzaj mąki bo może być tak że np na pszenną będzie uczulony a na inna nie , także musze porobić badania bo szkoda mi go tak jak się męczy boli go brzuszek, marudzi , i jest taki wygaszony
Kasia - mój brat jest na diecie bezglutenowej. Nie może jeść praktycznie żadnej mąki tylko kukurydzianą i gryczaną, ostrych przypraw, chemicznych utrwalaczy, większości wędlin (bo dodawane są dodatki zawierające gluten), słodyczy też w większości nie, tylko takie z przekreślonym kłosem (które są naprawdę pycha bo je podjadałam), jogurty zależy od składu bo zagęszczają różnymi cudami. A i jeszcze może ryżowe wyroby.
Jego choroba została zdiagnozowana bardzo późno, kiedy kosmyki jelitowe zostały częściowo zniszczone. Teraz jest znacznie lepiej niż kiedyś, są sklepy dla takich dzieci, a i w marketach jest żywność bezglutenowa (przynajmniej u mnie). A jak on był mały wszystko trzeba było przygotowywać w domu, nie mówiąc o tym że był 1 sklep specjalistyczny na całe miasto i do tego stan wojenny. Podziwiam moją mamę.
Brat jest dorosły ale dietę musi nadal stosować.

Cytat:
Ana

A ja sobie kawusię zrobiłam... może to mnie uratuje
Ja też kawusię właśnie piję.

Cytat:
jejuu musze isc w piecy rozpalic, bo mezul bedzie dzis pozno (konczy prace o 19 a po autko jedzie jeszcze) a nie moge Tomcia samego za bardzo zostawic jak nie spi... jak mi sie nie uda to male sopelki z nas beędą haha tak mysle czy by malego do sasiadki na 10 min nie podrzucic...
A nie masz elektronicznej niani albo dwóch telefonów? Wtedy dzwonisz z jednego na drugi, jeden kładziesz przy łóżeczku drugi bierzesz ze sobą

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-02-25 o 18:27
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 18:39   #4523
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Anika mi chodziło o to, że mąż marudzi na zakupach hehe no, alw do mojej jazdy też ma zastrzeżenia, bo ja za bardzo nie umiem naszym autem jeździć, bo one dość duże jest jak dla mnie i musze się nauczyć.

moj marudzi jak ide ogladac ubranka dzieciece bo juz tyle mamy!!! ale to sie nei da oprzec

a tak to nie marudzi

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

a kasia to sie nic nie odzywala co na rozprawie?.... czy mi umkneło...

Stary 2011-02-25, 18:48   #4524
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 18:54   #4525
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

i nie ma za co
teraz sie 9 i 10 wyslaja i to wszystko
Dziękuje i ja mam wszytsko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 18:55   #4526
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
A nie masz elektronicznej niani albo dwóch telefonów? Wtedy dzwonisz z jednego na drugi, jeden kładziesz przy łóżeczku drugi bierzesz ze sobą
no wlasnie nie mam ani tego ani tego
ale mam dobra sasiadke
zanioslam jej na pare minut malucha i polecialam do piwnicy rozpalic

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękuje i ja mam wszytsko
no to dobrze ze dotarlo do was
Stary 2011-02-25, 19:23   #4527
india83
Zakorzenienie

Cytat:
a już chciałam gratulować. Tak czytam " o podwyżkach w kwietniu.... " a potem " jednak nie bedzie, może w lipcu. super " ech....
ech niestety nie ma czego

Cytat:
india83 a na kiedy planujecie przeprowadzkę?

Dziękuję dziewczyny
tak ciągle jakoś odwlekamy hihi, ale mysle, ze marzec to już ostatecznie
Stary 2011-02-25, 19:24   #4528
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ana - wyslalam muzyczke - doszlo ?

baja, Madzia, Scio, Rosi, Gucia - wyslalam do was pierwszego maila, wysylam kolejne. Ale dajcie znac czy ten pierwszy doszedl bo jakis dziwny mail zwrotny mi przyszedl.
Dostałam 4 maile, w sumie 10 utworów-tak miało być? Dziękuje ślicznie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:25   #4529
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Eee nie wierzę, przecie ludzie nieraz mają fantazję ułańską w terminach obrony ( u mnie niektórzy zdawali ostatnie przedmioty 2 lata po studiach) - przecież cała grupa na nich nie będzie czekała.
i mam taką nadzieję... że to jakieś nieporozumienie
Ale znając możliwości tej szkoły to jest to do zrobienia

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No i wszystko jasne

A ja jutro do szkoły i w niedzielę też, a tak mi się nie chceee... buuu
Stary 2011-02-25, 19:37   #4530
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dostałam 4 maile, w sumie 10 utworów-tak miało być? Dziękuje ślicznie
taj Baju tak mialo byc

Ale sie wkurzylam
nie bede miec dzis autka!!
Michal mial pozny wyjazd karetka i musial jechac z dzieckiem do szpitala do chorzowa, dzownil do tej babki ze sie spozni, ale ona niestety z mezem o 20 wychodzi z domu i juz dzis nie zdazy maz auta odebrac
a co gorsze nie ma na razie jak wrocic do domu, bo jechal specjalnie do pracy z kolega, a kolega o 19 skonczyl prace i tyle na niego nie poczeka... gryyyy nie dosc ze nie bedzie dzis autka to i nie wiem kiedy meza bede miec w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości