|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() Na plaży zawsze dzieci mam w majteczkach bo większość ludzi normalna, ale nie chcę żeby jakiś czub na moje dzieci patrzał w jakiś nieodpowiedni sposób, nawet jakby nic nie robił a tylko miałaby ta nagość takie myśli u niego sprowokować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Laski co Wy na to ?
http://lifestyle.wp.tv/i,Dziecieca-j...x.html#m744059
#513 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obudziłam się dziś rano i...się poryczałam. Mam nadzieję (już minimalną tylko), że to TYLKO przemęczenie tłumaczeniem, nowo rozpoczętą pracą w szkole i słabo przesypianymi przez Gabrysie nocami... Przyjrzałam się dziś rano bardzo doładnie temu, jak traktujemy się nawzajem z TZ-tak jakbym nas oglądała przez jakąś szybę z ukrycia. I nie wiem. Nie wiem co się z nami stało. Nie wiem już jak POWINNO być. Nie wiem czy mam siłę na naprawianie, staranie się. Nie wiem od czego miałabym zaczynać. Nie wiem... mam tylko tę nikłą nadzieję. a muszę roczek małej wyprawić i udawać przed wszystkimi, że jest fantastycznie... (nie nadążam za Wami-tu parę stron do nadrobienia, a o klubie to już nawet nie wspomnę-weszłam tam wczoraj-od połowy tego wątku nie wiem co się dzieje i nie nadrobię już. Nie mam kiedy)
![]() |
#514 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a jedzeniem jest to samo, czasem staram się jak my jemy naszykować jej jedzenie w miseczce i jak podchodzi to wtedy jej myk łyżeczką jej jedzonko. Ale nawet jak najedzona to stoi i woła, najczęściej kończy się to skórką od chleba ![]() moja jest grzeczna i bawi się sama jak mnie nie ma, a jak tylko sie pojawię to rączki i rączki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja z moją też byłam u 2 lekarzy z tymi zaginanymi stópkami, mówią, że to normalne, więc sie nie martwię. Na kontrolę pojedziemy jak mała chodzić zacznie i wtedy zobaczymy co dalej Cytat:
![]()
![]() |
#515 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja staram się nie reagować na jej histerię i na pewno nie robię tego czego ona chce. Przynajmniej tak mi się wydaje. Co do klapsów to ja będę sie starała nie bić dziecka ale czy mi się to uda to nie wiem. No bo TZ jak mnie wyprowadzi tak bardzo z równowagi to potrafię go uderzyć. I zgadzam sie że jest to oznaka bezradności. A dziecko i tak można ukarać w inny sposób niż bijąc. Niemniej ja będąc dzieckiem oberwałam parę razy od ojca i nie mam z tego powodu traumatycznych wspomnień. Czasami to mi się nawet należało bo łatwym dzieckiem nie byłam. Ale podkreślam że nie uważam tego za metodę wychowawczą i będę się starała aby nie stosować tej formy przemocy.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-02-25 o 13:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- P0P biją zazwyczaj ci co byli bici bo właśnie uważaja tak jak Ty "ja tez dostałam i nic mi nie było" To Twój tz może wziąć udział w programie pt."Żony które biją" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Lindsey tu są fajne przepisy http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,0.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,31..._wedlinke.html Osobiście jeszcze nie próbowałam ale komentarze są obiecujące Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-02-25 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
ej co jest!?
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do TZ to tego to jeszcze tak strasznie nie leję ale swojego byłego to biłam strasznie. Tylko że jak ja go biłam to tamten się śmiał i się zasłaniał i w rezultacie to ja strasznie potłuczona wychodziłam bo np. natknęłam sie ręką na jego łokieć czy kolano. Więc to ja chodziłam w siniakach. ![]() A jeżeli chodzi o bicie to ja byłam bita a moja siostra nie. Bo kiedyś jak miała z 9 lat to tata chciał ją uderzyć a ona się zamachnęła też na tatę i tak stali naprzeciwko siebie z podniesionymi rękami . W końcu to tata pierwszy opuścił rękę. No ale moja siostra to jeszcze gorsza hetera niż ja ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- AniaP - kupiłam ten domek. Dzisiaj mi przyszedł i Oliwka jakoś mało nim zainteresowana. Podoba jej sie to zwierze które wychodzi z komina i zmiana dnia w noc. No i dziewczynka i chłopieć ze wskazaniem na chłopca bo pięknie się mieści w buzi a dziewczyna ma kitki i trochę jej to przeszkadza ![]()
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Gnom przysze z kwiatami i czekoladkami twierdzac ze jutro ze mna jednak pojedzie, na co powiedzialam ze sie zastanowie bo partnera juz sobie znalazlam, zdziwil sie, niech sie poglowi i postara ladnie to moze go wezme.
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Oj niedobra jesteś Darusia. Powiedz mu że zamiast kwitów to sadzonki mógł Ci kupić
![]() ![]()
#521 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja to tak czasem szybko cos i niedokladnie napisze i nie zastanawiajac sie za bardzo;
Ja mojej corci nie mam zamiaru bic; chodzilo mi o to, ze jak ktos dziecku da KLAPSA (czyli klepnie) w pupe, to nie nazywajmy tego maltretowaniem dziecka; to przesada; ja za tym nie jestem zeby dawac klapse, ale czasem sie rodzicowi cos takiego zdarzy, to mam go na policje zglaszac za maltretowanie? o to mi chodzilo; a jak widze czasem zachowanie niektorych dzieci, to pierwsze co mi na mysl przychodzi, ze mu powinien rodzic wlac, bo takie cyrki dziecko odstawia; ale to jest pierwsza mysl; i moze akurat te cyrki wynikaja z zaniedbania w wychowaniu; I tez uwazam, ze sa inne metody wychowywania, skuteczne i pozytywne. Nie dopuszczam bicia ![]() yoonka przesadzilas, ja BITA nie bylam, wyjatkowo lagodnie bylam wychowywana i w domu pelnym milosci; Co za kolo przemocy znowu... ![]() ![]() Rany ja to tu cos ostatnio w konflikty popadam; |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
a mi na Twoim oknie by pasowały takie firanki to ciemne to takie lejące a ta z kropkami to jakaś jasna też z dodatkiem fioletu do tego ramki na ścianie i dywan z poduchami taki z włosami fiolet by pasował do tej podłogi
![]() jeśli chodzi o kuchnię to ja bym wybrała jasne fronty a czerwone dodatki nawet tą przestrzeń między meblami zrobić na czerwono Libra one mają dziurki i odkryte paluszki ale mi też wydały się ortopedyczne ale czytałam że ponoć przez lekarzy polecane na pierwsze kroczki ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Młoda bardzo fajny ten tryptyk na ścianę tylko nie za bardzo by do was tam pasował co do klapsów to jestem przeciwna kiedyś obraziłam się na matke Tżta bo ta powiedziała że czasem fajnie dziecku [przyrżnąć tak nawet bez powodu miałam ochote jej też wtedy przyrżnąć i powiedzieć oberwałaś bez powodu bo mi się tak podobało |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
carodajka ale nie kumam w koncu jaka firanka;/
a taka: http://allegro.pl/firanka-zakardowa-...468050595.html i jakies zaslony bym dala ale na sciany... a propo bucikow... to mowia ze nawet profilaktyczne kupowac dopiero wtedy jak lekarz zaleci,,,, bo one ponoc dosc niewygodne sa i dziecko moze miec je na nogach tylko 8h... Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-02-25 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Rozeznanie
|
cigi ale klapsy to też bicie
![]() ![]()
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Yoonka - tak czytam i wydaje mi się nie rozumiesz co Cigi pisze. Przecież ona wyraźnie napisała że jest przeciwna biciu dzieci.
A jeżeli chodzi o klapsy to są różne. Moja Oliwka uwielbia jak ją klepie po pupci i się wtedy cieszy. Mój kot też lubi i pies też ![]() Ja nie cierpię jak mnie jakiś facet klepie po tyłku - czuję sie wtedy jak krowa. Ale też to biciem nie jest. No i jak na razie to moje dziecko znęca sie nad kotem, który o dziwo nie ucieka od niej.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-02-25 o 16:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
tez mam wrazenie ze yonkaa pisze zupelnie o czyms innym niz cigi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest bicie.
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie każdy czyta to co chce.
Bo ja w tym tekście wyczytałam to: Cytat:
No i też jak czasem patrzę na dzieci wychowywane bezstresowo i takie rozwydrzone to mam ochotę przyrżnąć ich rodzicom ![]() Albo jak widzę dzieci znęcające się nad innymi dziećmi czy zwierzętami to też mam ochotę na to aby poczuły trochę bólu.
#529 |
Raczkowanie
|
Witam znowu!
Zaraz wybieramy sie na USG i sie troche obawiam. Najpierw mamy godzinne spotkanie z genetykiem, dlatego ze jak urodze w lipcu bede miala 35 lat i 2 miesiace, i przez te dwa miesiace to cale zamieszanie. Potem mamy USG na Loyoli, tez dlatego ze bede miala powyzej 35 lat, normalnie byloby u mojego lekarza w szpitalu. No i mam pietra, co taki genetyk moze nam mowic przez godzine, boje sie zeby nas nie nastraszyl za bardzo. Ale z drugiej strony juz nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc malenstwo, ciekawe czy pokaze nam czy jest chlopczykiem czy dziewczynka? Wstawiam Wam zdjecia mojego brzucha, to juz 20 tydzien, przytylam juz 11,5 kg a to dopiero polowa, ale z Michalkiem mialam tak samo w calej ciazy przytylam 25 kg, teraz pewnie bedzie podobnie. Mam tylko nadzieje, ze rownie szybko uda mi sie to zrzucic, tak jak to bylo po Michalku. ![]() ![]() Dobra nie zanudzam Was juz ciaza, bo to nie ten watek. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moją bidulę kaszel męczy, widać że wszystko ja boli, bo jak kaszle to zaczyna płakać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() nic się na martw na pewno wszystko będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
moze i bez zaslon bo nic konkretnego znalesc nie moge i jaki wymiar firany?? okno z drzwiami ma 180 razem ze scianami jest 330 ile najlepiej metrow kupic?? karnisz chyba na 2.8m... a ile zabek wtedy??
justys brzuszek sliczny,,, ![]() moja kuznka jest w ciazy tez rodzi w kwietniu... i dzisiaj do szpitala trafila.... skurczy dostala i okazalo sie ze dziecko ma jedna nerke wieksza od drugiej...;/ Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-02-25 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
jak karnisz masz 300 to musisz brać firane 600 jak tak normalnie marszczona, jak tylko lekko to 5 m starczy
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
jejku, ja chyba powinnam sobie dodatkowy jakis kurs jezyka polskiego zrobic,bo sie wyslowic dobrze nie potrafie, trudno mnie zrozumiec; to sie juz moze nie czepiajcie kazdego zdania; prosze o wyrozumialosc, ja dlugo w kraju juz nie mieszkam, moze jezyka w gebie zapomnialam
![]() yoonka, taka tepa jestem, nic nie rozumiem, no ![]() chodzilo mi w moim pierwszym niefortunnym zdaniu jedynie o to, ze przesada jest traktowanie klapsa jako maltretowanie dziecka; I TYLE; Ja to sie chyba nie powinnam juz tu odzywac, bo ze mnie cala potworowatosc wychodzi; zamyka dzieci i psy w samochodzie w upale bez wody z garsciami niedopalkow; dziecikom sciaga majteczki na posmiewisko innym, i jeszcze szydzi, ze sie zlalo w majtki, i wytyka palcami, maltretuje wlasna corke, no i nie wspomne, ze jej niebezpieczne rzeczy daje do zabawy, coby sobie paluszki poobcinala; TAKA JESTEM NADOPIEKUNCZA, no; ![]() I BEZ OBRAZY DLA NIKOGO (bo kto wie, moze znowu cos mi sie udalo palnac) Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-02-25 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
a zapomniałam o żabkach napisać, ja mam 40 i są wystarczajace, nawet czasami zostaja nie używane jakieś 5 szt.
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- mi sie bardzo podobaja ostatnio ekrany na oknach i w tym samym kolorze co firany makarony po bokach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Justyś - pięknie wyglądasz. A rozmów się nie bój bo 35 lat to wiek umowny. Oczywiście powiedzą Ci o wzroście zagrożeń ale tak naprawdę to nie ma reguły. Ponadto to Twoje kolejne dziecko a nie pierwsze. wszystko będzie dobrze. I w 20 tygodniu to na pewno już wiadomo co to będzie. Trzymam kciuki za dziewczynkę.
#540 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też kotek rządzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do bicia to ja nigdy nawet pstryka w ucho od nikogo z rodziny nie dostałam ![]() Potrafili nam wytłumaczyć,a jak byłyśmy naprawdę nieznośne to były kary typu wstrzymanie kasy czy zakaz wyjścia na dwór bądz sprzątanie domu czy ogrodu ![]() A ja dzisiaj ściągnęłam Ninie przy jezdziku te barierki boczne(nie wiem dlaczego dopiero teraz) ![]() ![]() Dziewczyny teorie zdałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.