Nasze książkowe grzechy - cz. II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 07:58   #151
mysia82
Zakorzenienie

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II

ze 2-3 tyg temu czytalam "historie pana..."sunskida
ksiazka zupelnie inna niz "pachnidlo". cudownie zilustrowana przez autora rysunkow do serii o mikolajku. historia krociotka, momentami zabawna (i to bardzo). tytul jest dosc przewrotny, bo o panu sommerze dowiemy sie tylko tyle ile nasz mlodziusienki narrator nam opowie, czyli niemal nic
ksiazka bardzo mi sie podobala. oderwalam sie przy niej od dnia codziennego i powspinalam po drzewach razem z narratorem (z tym ze ja umiem sie wspinac ale nie umiem juz zejsc)
tak czy siak-swietna ksiazka na poprawe humoru, choc i przeslanie jest (ale nie bede zdradzac bo ...lepiej poznajcie historie pana sommera same)
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 16:04   #152
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budyniek90 Pokaż wiadomość
Jak tylko je przeczytam, choć nie wiem kiedy uda mi się to zrobić, skrobnę kilka zdań
z empiku zamówiłam sobie 3 Lackberg - Ksieżniczkę z lodu, ofiarę losu i nie pamiętam czy Kamieniarza czy Kaznodzieję...

Jak przeczytasz "Przestrzeń za szkłem" to daj znac jak sie podobało, zainteresowała mnie
To będę czekać i sama dam znać jak przeczytam, choć nie wiem kiedy to nastąpi, bo pracę zaczynam pisać

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
ze 2-3 tyg temu czytalam "historie pana..."sunskida
ksiazka zupelnie inna niz "pachnidlo". cudownie zilustrowana przez autora rysunkow do serii o mikolajku. historia krociotka, momentami zabawna (i to bardzo). tytul jest dosc przewrotny, bo o panu sommerze dowiemy sie tylko tyle ile nasz mlodziusienki narrator nam opowie, czyli niemal nic
ksiazka bardzo mi sie podobala. oderwalam sie przy niej od dnia codziennego i powspinalam po drzewach razem z narratorem (z tym ze ja umiem sie wspinac ale nie umiem juz zejsc)
tak czy siak-swietna ksiazka na poprawe humoru, choc i przeslanie jest (ale nie bede zdradzac bo ...lepiej poznajcie historie pana sommera same)
Dziękuję za napisania kilku słów mam ochotę przeczytać

Ja sobie Empik daruję, bo i tak musiałabym zamawiać z wysyłką. Za to wkurzył mnie Merlin ale to już inna bajka.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 17:41   #153
jusssi
Rozeznanie

Na jaki temat piszesz pracę ? A w ogóle co studiujesz ?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Widziałam katalog śk jak dla mnie bez szału, ale obejrzę dokładniej w wersji papierowej.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 18:15   #154
ewusia81
Raczkowanie

Witam,
uwielbiam czytac ksiazki i z checia do Was sie przylacze jesli pozwolicie Osobiscie kupuje ksiazki uzywane na allegro glownie, staram sie wylapywac okazje wiec z reguly za ksiazke place ok 5 zl bo szukam tez z odbiorem w moim miescie. Mam juz nawet paru stalych sprzedajacych i wlaczona subskrypcje na nich wiec jak tylko cos wstawia to juz o tym wiem Moze sa to starsze tytuly ale zawsze..
Ostatnio skonczylam Agathe Christie "Tajemnica Sittaford" a teraz siedze w "Zacmieniu" i juz planuje siegnac po kolejna..
Na razie na LC nie mam jeszcze wpisu wiec swoimi statystykami jeszcze nie operuje
Ciagle natomiast ubolewam ze czasu mam za malo na ciagle czytanie, a tyle by sie chcialo jeszcze ogarnac..
ewusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 18:22   #155
jusssi
Rozeznanie

Witaj Ewusiu
Wszystkie cierpimy na bark czasu ale jak to się mówi wystarczy chcieć. Moim problemem jest np włączony komputer to straszny złodziej czasu.
Jak tylko będziesz miała jakieś zdobycze to wklejaj
a co lubisz czytać najbardziej ?
Stary 2011-02-24, 18:26   #156
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
T

Ja sobie Empik daruję, bo i tak musiałabym zamawiać z wysyłką.
aprops empiku tak sobie pomyslam ze oplaca sie kupic millenium larssona dwa kryminaly a trzeci za groszy dwa
choc po fakcie juz wiem ze nie ma sie czym zachwycac i nie warto bylo kupowac i wydac 100zl na to

Ewusia,
ze starsze tytuly to nie wada, ja nie mam bzika na punkcie nowosci - wole starsze a sprawdzone
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 18:41   #157
ewusia81
Raczkowanie

Na co dzien lubie lekkie ksiazki, kryminaly, romansidla, obyczajowe. Ale czasem mam ochote tez siegnac za cos "mocnego". Uwielbiam tez ksiazki o wojnie swiatowej, z martyrologii zadawalam mature pare lat temu i przeczytalam przy okazji mnostwo ksiazek dodatkowych na ten temat Przymierzam sie tez do ksiazek fantasy bo od czasow filmow w stylu "Wladcy.." polubilam fantasyke ale dopiero zaczynam tym "Zacmieniem" jesli to mozna fantasy nazwac ale anioly, wampiry, demony i zle moce mnie kreca
Natomiast jedna z moich ulubionych ksiazek jest "Ksiazka poniekad kucharska" Chmielewskiej, jak dla mnie bomba.
Stary 2011-02-24, 19:30   #158
HisHoney
Zakorzenienie

Witamy, Ewusiu

Jeśli chodzi o ŚK, to w marcu chyba rewelacji nie będzie, ale może jeszcze coś dorzucą

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 19:35   #159
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Na jaki temat piszesz pracę ? A w ogóle co studiujesz ?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Widziałam katalog śk jak dla mnie bez szału, ale obejrzę dokładniej w wersji papierowej.
Ja też muszę dopiero obejrzeć ten nowy katalog.
Studiuję kosmetologię, a temat pracy brzmi "Współczesne metody walki z teleangiektazjami i wenektazjami" - czyli o naczynkach i żylakach muszę podzwonić jeszcze po kilku firmach z prośbą o materiały dodatkowe

Cytat:
Napisane przez ewusia81 Pokaż wiadomość
Witam,
uwielbiam czytac ksiazki i z checia do Was sie przylacze jesli pozwolicie Osobiscie kupuje ksiazki uzywane na allegro glownie, staram sie wylapywac okazje wiec z reguly za ksiazke place ok 5 zl bo szukam tez z odbiorem w moim miescie. Mam juz nawet paru stalych sprzedajacych i wlaczona subskrypcje na nich wiec jak tylko cos wstawia to juz o tym wiem Moze sa to starsze tytuly ale zawsze..
Ostatnio skonczylam Agathe Christie "Tajemnica Sittaford" a teraz siedze w "Zacmieniu" i juz planuje siegnac po kolejna..
Na razie na LC nie mam jeszcze wpisu wiec swoimi statystykami jeszcze nie operuje
Ciagle natomiast ubolewam ze czasu mam za malo na ciagle czytanie, a tyle by sie chcialo jeszcze ogarnac..
Witamy i czekamy na zdjęcia nowych nabytków

Stary 2011-02-24, 20:17   #160
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Ja też muszę dopiero obejrzeć ten nowy katalog.
Studiuję kosmetologię, a temat pracy brzmi "Współczesne metody walki z teleangiektazjami i wenektazjami" - czyli o naczynkach i żylakach muszę podzwonić jeszcze po kilku firmach z prośbą o materiały dodatkowe
Kosmetologia moja wymarzona nawet zapłaciłam pierwszą ratę a niestety nie udało mi się pogodzić jej z drugim kierunkiem
a końcówka Twojego tematu brzmi jak jakaś ciężka choroba lub bakteria dobrze że po polskiemu powiedziałaś :P
Stary 2011-02-25, 08:13   #161
ewusia81
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za powitanie jak bede miala troche czasu to zrobie fote mojej kolekcji i wstawie, tylko nie iwem jak tu sie foty wstawia.. Musze tez zabrac sie za LC..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 08:42   #162
mysia82
Zakorzenienie

witamy serdecznie "swieżą krew"

na stronie merlina jest promocje na wybrane tytuly -50% moze cos wypatrzycie- mi w oko nic nie wpadlo
Stary 2011-02-25, 08:58   #163
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za powitanie jak bede miala troche czasu to zrobie fote mojej kolekcji i wstawie, tylko nie iwem jak tu sie foty wstawia.. Musze tez zabrac sie za LC..
Koniecznie

Mysiu ja też nic nie znalazłam całe szczęście :P
Stary 2011-02-25, 09:28   #164
Rosalyn
Zakorzenienie

Cześć! Muszę Wam pokazać moje nabytki, choć na razie czasu brak. Tym bardziej, że to Wy mnie skusiłyście!
A na razie słabo z czytaniem bo:
Cytat:
To będę czekać i sama dam znać jak przeczytam, choć nie wiem kiedy to nastąpi, bo pracę zaczynam pisać
Muszę na prawdę się powstrzymywać by nie usiąść w fotelu z herbatką i książką, tylko to kompa i pisania...

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:01   #165
HisHoney
Zakorzenienie

^ To powodzenia! I silnej woli życzę

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'

Stary 2011-02-25, 10:14   #166
budyniek90
Rozeznanie

Powodzenia w pisaniu prac

kupiłyście coś książkowego z nowej biedronkowej promocji? u mnie były 2 szt poradnika Austen, 2 szt Klubu miłośniczek czekolady i jeden Wielki Gatsby, którego kupiłam

W Merlinie spodobały mi się biografie z promocji, ale chyba jednak je sobie daruję - może uda mi sie dorwać w bibliotece, która ostatnio jest jakos dobrze zaopatrzona

a empik mnie pozytywnie zaskoczył, bo dzisiaj doszła paczucha z kryminałem i jutro sobie odbiorę

w rossmannie można zamówic książkę Manna z autografem - http://esklep.rossmann.com.pl/produc...m-saksofonistą

kosmetyki
książki

Edytowane przez budyniek90
Czas edycji: 2011-02-25 o 10:16
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:21   #167
mysia82
Zakorzenienie

Cytat:
w rossmannie można zamówic książkę Manna z autografem - http://esklep.rossmann.com.pl/produc...m-saksofonistą

ale ta cena......
wlasnie jade do biedronki-licze na "wielki gatsby", "ukryty kwiat"
w sumie rozwazam tez "tlumaczke" i ksiazke gavaldy, ktora czytalam i mi sie podobala wiec chcialabym miec-ino czy powinnam wydawac kase...
Stary 2011-02-25, 13:21   #168
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

znowu wymiękłam i zamówiłam 4 książki z wyprzedaży w Matrasie
kusi mnie jeszcze kilka książek z oferty dedalusa i w związku z tym mam pytanie... czy któraś czytała "Kadysz za nienarodzone dziecko"? Warto toto brać?

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 14:31   #169
mysia82
Zakorzenienie

w "mojej" biedronie tez nie bylo pelnego wyboru-ksiaki sa w ofercie od wczoraj wiec watpie zeby juz wykupili, raczej nie dostali wszystkiego
kupilam obydwie ksiazki na ktorych mi zalezalo. z pozstalych 2 o ktorych myslalam byla tylko gavalda ale ostatecznie dalam sobie spokoj
byly jeszcze filmy po 9,90 ale zapamietalam tylko 2 "ondine" z bachleda ktorej nie trawie i "na zawsze twoj"-czy ktoras z Was ogladala to?warto kupic?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 001.jpg (197,4 KB, 34 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-25, 15:54   #170
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Kosmetologia moja wymarzona nawet zapłaciłam pierwszą ratę a niestety nie udało mi się pogodzić jej z drugim kierunkiem
a końcówka Twojego tematu brzmi jak jakaś ciężka choroba lub bakteria dobrze że po polskiemu powiedziałaś :P
Szkoda, że nie dałaś rady tego pogodzić, a ten drugi kierunek to co to było?

Cytat:
witamy serdecznie "swieżą krew"

na stronie merlina jest promocje na wybrane tytuly -50% moze cos wypatrzycie- mi w oko nic nie wpadlo
Mi wpadły do oka 3, 4 książki i myślę ciężko nad nimi

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Cześć! Muszę Wam pokazać moje nabytki, choć na razie czasu brak. Tym bardziej, że to Wy mnie skusiłyście!
A na razie słabo z czytaniem bo:

Muszę na prawdę się powstrzymywać by nie usiąść w fotelu z herbatką i książką, tylko to kompa i pisania...
Wiem jak cierpisz

Cytat:
Powodzenia w pisaniu prac

kupiłyście coś książkowego z nowej biedronkowej promocji? u mnie były 2 szt poradnika Austen, 2 szt Klubu miłośniczek czekolady i jeden Wielki Gatsby, którego kupiłam

W Merlinie spodobały mi się biografie z promocji, ale chyba jednak je sobie daruję - może uda mi sie dorwać w bibliotece, która ostatnio jest jakos dobrze zaopatrzona

a empik mnie pozytywnie zaskoczył, bo dzisiaj doszła paczucha z kryminałem i jutro sobie odbiorę

w rossmannie można zamówic książkę Manna z autografem - http://esklep.rossmann.com.pl/product/166/Wojciech-Mann-Rockmann-czyli-jak-nie-zostałem-saksofonistą
Przyda się to życzenie powodzenia Byłam w Biedronce i chciałam "Tłumaczkę" i myślałam nad "Wielkim Gatsby" bo moje wydanie jest już stare i rozlatujące się, ale nie było ani jednego, ani drugiego, a do innej nie chciało mi się lecieć, bo aż tak mi nie zależało

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
znowu wymiękłam i zamówiłam 4 książki z wyprzedaży w Matrasie
kusi mnie jeszcze kilka książek z oferty dedalusa i w związku z tym mam pytanie... czy któraś czytała "Kadysz za nienarodzone dziecko"? Warto toto brać?
Wydaje mi się, że "Kadysz..." ma dobre opinie, ale nie czytałam. Wydaje mi się, że to druga część, ale nie jestem pewna.

Cytat:
w "mojej" biedronie tez nie bylo pelnego wyboru-ksiaki sa w ofercie od wczoraj wiec watpie zeby juz wykupili, raczej nie dostali wszystkiego
kupilam obydwie ksiazki na ktorych mi zalezalo. z pozstalych 2 o ktorych myslalam byla tylko gavalda ale ostatecznie dalam sobie spokoj
byly jeszcze filmy po 9,90 ale zapamietalam tylko 2 "ondine" z bachleda ktorej nie trawie i "na zawsze twoj"-czy ktoras z Was ogladala to?warto kupic?
Wydaje mi się, że "Na zawsze twój" to ten film z Pattinsonem, tak? Jeśli tak to słyszałam, że nawet dobry ale nie widziałam

Stary 2011-02-25, 16:41   #171
jusssi
Rozeznanie

Cytat:

Ja oglądałam na zawsze twój ba nawet do kina poszłam i w sumie złe nie było ale drugi raz nie obejrzę więc jak dla mnie na dvd nie warto kupować

Dario ja utknełam już 4 rok na administracji blee, ale mam myśl żeby otworzyć kawiarnio- winiarnio - czytelnie . Z tym, że wszystko to na razie marzenia. Z tego co wiem niestety w polsce nie ma "mody" żeby gdzieś wychodzić, a jeżeli już to na pizze. Więc chyba muszę bogatego męża szukać hihi
Stary 2011-02-25, 17:25   #172
ewusia81
Raczkowanie

ja dostalam dzis maila od KDC o fajerwerkowej przecenie wiec zerknelam. Ksiazki mozna od 5 szl kupic wiec duze przeceny prawie juz zamowilam 3 ksiazki ale jeszcze sie zastanawiam bo to 28 zl wyszlo, niby nie duzo ale mam inne powazne wydatki w tej chwili
Zaciekawily mnie jeszcze "Hiszpańskie oczy" Nurowskiej, zna ktoś?? Bo mam na nia chętkę, w KDC jest za 17,90...

Edytowane przez ewusia81
Czas edycji: 2011-02-25 o 17:32
Stary 2011-02-25, 17:42   #173
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oglądałam na zawsze twój ba nawet do kina poszłam i w sumie złe nie było ale drugi raz nie obejrzę więc jak dla mnie na dvd nie warto kupować

Dario ja utknełam już 4 rok na administracji blee, ale mam myśl żeby otworzyć kawiarnio- winiarnio - czytelnie . Z tym, że wszystko to na razie marzenia. Z tego co wiem niestety w polsce nie ma "mody" żeby gdzieś wychodzić, a jeżeli już to na pizze. Więc chyba muszę bogatego męża szukać hihi
Marzenie przepiękne sama z chęcią bym coś takiego otworzyła. U mnie w mieście jest taka właśnie kawiarnio-winiarnio-czytelnia jedna jedyna, którą kocham i ubóstwiam, ale ode mnie daleko, więc rzadko bywam. Teraz podobno otworzyli drugą - też daleko muszę ją jeszcze zbadać

Cytat:
ja dostalam dzis maila od KDC o fajerwerkowej przecenie wiec zerknelam. Ksiazki mozna od 5 szl kupic wiec duze przeceny prawie juz zamowilam 3 ksiazki ale jeszcze sie zastanawiam bo to 28 zl wyszlo, niby nie duzo ale mam inne powazne wydatki w tej chwili
Zaciekawily mnie jeszcze "Hiszpańskie oczy" Nurowskiej, zna ktoś?? Bo mam na nia chętkę, w KDC jest za 17,90...
Zaraz lecę zobaczyć na KDC

Stary 2011-02-25, 19:40   #174
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie jak tak. ja po dwóch tygodniach nic nie kupienia wziełam "Tłumaczkę".Wielkiego ..ani Ukrytego kwiatu nie było ale to nic mozę sobie odbije keidy indziej.

kurcze w stacjonarnym matrasie nie ma trzech ksiazek które chciałam kupić, a nei bardzo mi po drodze zamawiać przez neta-ech szkoda..może w poniedziałek zajde i dłuzej postoje,popatrze coś inengo w zamian wezme.

zainteresowałyście mnie tym KDC lece szukac
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 20:08   #175
Ćwirka
ćwir ćwir

Udało mi się wylicytować "Łaskawa ziemia" Buck i tym sposobem mam trylogię
Stary 2011-02-25, 20:25   #176
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość

gratuluję zdobyczy
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 20:38   #177
HisHoney
Zakorzenienie

Cytat:
Cenna rzecz, fajnie że się udało

'

Stary 2011-02-25, 21:27   #178
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwirka, gratuluję szczęściaro!

Ja KDC sobie daruję, bo zainteresowała mnie tylko jedna pozycja, a jak doliczyć przesyłkę to wyjdzie na cenę z okładki, więc mi się nie opłaca

Stary 2011-02-26, 12:43   #179
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:

też przeglądnęłam na stronie klubowej zainteresowała mnie oferta 2 książek w specjalnej cenie z wyszczególnionych stron, może się skuszę
złożyłam zamówienie w dedalusie jak dotrze to wstawię fotki

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 13:09   #180
bleedingsun
Zakorzenienie

Dawno mnie tutaj nie było, jakoś nie miałam czasu na czytanie...
Ale oto moje nowe (wczorajsze) nabytki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ksss.jpg (85,1 KB, 61 załadowań)

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości