![]() |
#2431 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Kraków - część 9. Pędzimy dalej!
mmmmmm - może jakiś megafan CK
![]()
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Malla ale żeby tylu tych megafanów było?
![]() ![]() Gdyby któraś była zainteresowana mam bon do Orsaya na 20% zniżki, do 23 marca chyba
![]()
#2433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba sobie zafunduję płaszczyk który mam upatrzony bo 140zł - 20% już lepiej wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się nie przymierzam teraz do zakupów. Miałam do wykorzystania bon na 20zł i jakoś nie mogłam nic wybrać...
#2435 |
Zakorzenienie
|
ostatnio miałam bon na 36zł i przez 3 miesiące nic tak dla siebie nie mogłam znaleźć i w dzień wygaśnięcia ważności bonu poszłam i na siłę zrobiłam zakupy żeby mi bon nie przepadł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki trenczyk za dupke ![]() jaki kolor:P? bo ja chce granatowy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
moderatorka też wizażanka
|
Wyżyłam się za wszystkie czasy
![]() Myszko, Dziękuję ![]() I przyszły moje rzeczy które kupiłam za bon prezentowy: tunika, strój kąpielowy i dwie haleczki. Mam mieszane uczucia co do tych "ubrań" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jasny kolorek, bo ten granatowy mierzyłam, ale nie do końca mi się podoba.
![]() |
#2440 | ||
Pani Buka
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że kiedyś uda mi się przemóc i zrobię sobie to prawko. na razie nie ma to większego sensu, bo nie mam kasy ani na kurs, ani na samochód tym bardziej, a jeżdżenie rodzinnym oplem raz na miesiąc nie ma większego sensu, zwłaszcza że mój tata pewnie by się bał ![]() tak a propos, zauważyłam jedną ciekawą rzecz. dużo z Was (nie tylko rodowite krakowianki) mówi "auto". ja zawsze mówiłam "samochód" i otaczający mnie ludzie też, może to jakaś specyfika Mazowsza? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2441 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wykazuję preferencji co do auta lub samochodu.
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
e milka, na śmierć zapomniałam, że mam książkę z biblioteki Twoją. Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zaczęłam pisać mgr. I mam dwa pytania:
a) możesz prolongować tą co mam b) sprawdzić i wypożyczyć pozostałe z listy, którą Ci kiedyś podesłałam? ![]()
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze mówiłam samochod a tutaj dużo osób mowi auto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Matka Smoka
|
myszko - ja kokos stosuję, ale się zastanawiam czy nie za mało go daję, bo 250ml męczę od dawna już (Malla chyba daaawno robiłaś helfowe zamowienie, nie?) i teraz się zastanawiam czy nie brać znów, bow Helfach chyba najtaniej wychodzi.
Robiłam psikadło keratynowe, ale bez pantenolu, z ato z jedwabiem i elastyną - mnie keratyna usztywnia włosy i są takie klejące przy czesaniu ![]() SdC - BU jest skąpe w rabaty i próbki. Juz lepiej dużo zamawiać w ZSK, bo zawsze coś dorzucają i w ogóle lepsza obsługa wg mnie. mmmonia (Ty to mas zimion tutaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
|
Ineso,
Ja olej kładę na łapki na noc ![]() Ale chętnie bym zamówiła cały słój i używała do włosów i wszystkiego, tylko piniądze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Tak, mam czas w weekend. Mogłabym nawet z Tobą podejść do biblioteki i od razu coś wybrać. Rzuć konkretnym terminem i godziną, dostosuję się jeśli nie będzie nieludzko wcześnie
![]()
![]() |
#2448 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso - chyba w sierpniu było zamówienie...
![]() |
#2449 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz mam po raz pierwszy kokos z BU na włosach ![]() Nigdy nie można się sugerować kalkulatorem na 100% ![]() ![]() Cytat:
![]() Czytałam już o tym parę razy, ale dalej nie wszystko jest jasne, mam nadzieję, że mogę Cię pomęczyć kilkoma pytaniami? ![]() Bo rozumiem, że to się robi tak: -używam odżywki ZAMIAST szamponu i ją spłukuję (myje włosy jak na razie codziennie, można tak często przy tej metodzie?) -potem używam jakiejś normalnej, bogatej składowo odżywki jako odżywki? -do tego maski i oleje jako dodatkowa pielegnacja Z ktpi wybrałam sobie 2 Kallosy i Stapiza, czyli trzy maski, ale Stapiz ponoć jest taką codzienną odżywką, więc miałabym na aplikację po myciu, a Kallosy jako maski. Do tego może faktycznie olej kokosy z helfa, tylko o którym Wy mówicie? Tym w butelce? Aha, jeszcze biorę hydrolat aloesowy z BU, który może służyć za mgiełkę nawilżającą, ale w sumie też nie wiem, jak często i przy jakiej okazji powinnam to stosować ![]() Którą odżywkę polecasz do mycia? Podaj mi proszę jakąś konkretną, bo też bym się chciała rozprawić z przetłuszczaniem, zwłaszcza, iż ten problem pojawił się stosunkowo niedawno, więc wydaje mi się, że jest 'nabyty' i do zwalczenia ![]() Kolejna sprawa - jak często i w jakich konfiguracjach stosować maski i oleje ![]() Będę megawdzięczna za takie skrótowe informacje, ponieważ miałam kilka podejść do podforum fryzjerskiego, ale ogrom informacji mnie przytłacza i nawet nie wiem, czego szukać ![]() ![]() Mnie też!! Cytat:
![]() Jeszcze "Make up" - Hiper&Trust ![]() Do BU proponuję zaprząc dodatkowo Szyrka ![]() Cytat:
![]() Mmmmmm masz jeszcze tego linka z ich wymiarami itd? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2011-02-25 o 21:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie wysuszyłam włosy i odgniotłam żel ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
|
ola_gie
Pokażę jutro ![]() ![]() Mam shea, ale używam pod oczy lekko schłodzony uprzednio ![]() Malla Przerażam? Dwa tygodnie nie byłam na siłowni i jadłam kiepsko, to się czuję jak wieloryb ![]() Olej kokosowy się zmywa z końcówek, czy daje tyle żeby nie obciążał? Mju, już Ci odpisuję. ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dbam o siebie coraz bardziej ![]() Edytowane przez ecrulo Czas edycji: 2011-02-25 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ecrulo, jak Ci się sprawdza Soraya?
![]() |
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
i teraz czuje się zobowiązania do zrobienia jakiś zabiegów pielęgnacyjnych :P
ale i tak miałam w planach peeling kawowy całego ciała bo znowu mi szorskie plamy na ramionach wyskoczyły;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, używa się odżywki zamiast szamponu. Używasz jej więcej niż szamponu, ale na szczęście pół litra odżywki, której ja używam kosztuje 6,30 w auchanie, zaraz Ci napisze jaka to. Moczysz normalnie włoski, ja daję ze 3 porcje odżywki wielkości 5zł na skalp, masujesz skalp 2-3 minuty, nawet robi się z odżywki delikatna piana. Ona sobie spływa po włoskach i je umyje. Tylko dokładnie trzeba spłukać, żeby nie było przetłuszczone, no i głowa musi się przyzwyczaić, nawet ponad miesiąc może jej to zająć, z początku może się buntować. Ale jak będziesz używać silikonów i pq w odżywkach czy maskach, to radzę tak raz na tydzień umyć włosy szamponem z SLS lub SLES. Po tym normalnie odżywka lub maska. ![]() Ja mgiełki z hydrolatu z jakimiś dodatkami używam na drugi dzień po myciu do odświeżenia fal, ale Ty jak nie masz zakrętasków czy fal to może np. służyć taka mgiełka do lepszego rozczesywania włosów, mojej siostrze taką robię, trochę hydrolatu i aloesu czy gliceryny. Myję teraz tylko i wyłącznie balsamami mrs. potters, tymi pół litrowymi, w auchanie są po 6,30 bodajże, są też w naturach. ![]() Ja używam na zmianę, raz po myciu odżywka, raz maska, choć czasem różnie, ogólnie nie rozdzielam kosmetyków na maskę i odżywkę ![]() A oleje nakładam przed każdym myciem, te lżejsze zmywam nawet odżywką (kokos, jojobę, ze słodkich migdałów, konopny, z orzechów laskowych), masło shea zmywam już babydreamem bo cięższe, a rycynę szamponem z SLS, ale ona okropna gęsta i się lepi, nie lubię jej używać, zwłaszcza że tyle leciutkich i świetnych olei ![]() Taki miks z kokosa i shea jest też dobry na stópki ![]() W ogóle maski czy odżywki można fajnie wzbogacać, ja tuż przed nałożeniem maski czy odżywki biorę jej porcję na dłoń i coś tam dodaję, np. trochę gliceryny (tania w aptece), żel aloesowy (ja mam flos-lek), mleczko pszczele, panthenol, keratynę i jedwab hydrolizowane, NMF, hydromanil itp. ![]() Z tym, że może u Ciebie metoda mycia włosów odżywką może się nie sprawdzić, ale warto spróbować ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-02-25 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Codziennie go paćkam, chyba, że z domu nie wychodzę, to wtedy zwykły krem nawilżający albo inne cuda na kiju. Żadne ekstra pryszcze nie wyskoczyły, ani reakcji alergicznej nie miałam, jest dobry, ale lirenka ![]() Mam jeszcze ten z Pollena Eva i chcę od jutra potestować, ale takie to malusie, że chyba zostawię na lato na ochronę mego pieprzyka ![]() Ja sobie zaraz maseczkę zrobię, tą z kolagenem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Myszka, dzięki wielkie!
![]() Czyli do listy zakupów dopisuję Mrs Potters i Babydream ![]() A powiedz mi jeszcze, czy te Kallosy i Stapiz mają sens, kupować je w ogóle? Mają bardzo dobre opinie, ale skoro już chcę zacząć tak kompleksowo dbać, to wolałabym, żeby się nie okazało, że np. jakieś ich składniki kłócą się z tą całą filozofią ![]()
#2459 |
|
Zamieszkaj ze mną, albo wprowadź się na tydzień. To zaraża.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z kolei Lirene słabo nawilżał, ale Sorayę podejrzewam o delikatne zapychanie. Na razie jeszcze potestuję. I o co chcialam zapytać. Czy Tobie nie migruje do oczu? Bo ja odkąd stosuję to co kilka dni mam mały kryzys, bo oczy mnie tak pieką, że to nie do wytrzymania jest ![]() Tak jak mówiłam, chyba będę polować na Lirene. Mnie koleżanka obiecała odsypkę maseczki z Ziaji Pro, więc mam nadzieję w najbliższym czasie potestować też. Na razie zachwycam się peelingiem z Bielendy. Przypominam się o St. Ives, ecrulo
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.