|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ALLEGRO= OSZUSTWO (???)
Dziewczyny, jaką mam pewność, że kupując na Allegro np. perfumy za pół ceny, okazyjnie kupie orginalny produkt a nie tanią podrube? Można to jakoś sprawdzić?
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: ALLEGRO= OSZUSTWO (???)
no dopóki nie dostaniesz tych perfumi i nie porównasz ich ze sklepowymi to niestety nie bedziesz miec 100% pewnosci. Mozna kierowac sie opiniami wystawianymi na allegoro, ten kto ma status super sprzedawcy nie powinien raczej sprzedawac bubli. Nie powinien ale nigdy nie wiadomo.. Tak wiec zawsze bedzie pewne ryzyko. Najlepiej chyba kupic u kogos poleconego, jesli chodzi o perfumy to wielokrotnie slyszlam opinie ze mateusz124 i grycek sa ok. Ja kupowalam mateusza, meskie perfumy, tester. Nie kosztowaly tka jak niektóre wystawiane na allegor 40 zl tylko 150 ale przynajmniej sa oryginalne. Zycze udanych zakupow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Re: ALLEGRO= OSZUSTWO (???)
1) dokładnie czytać opisy - jeżeli jest napisane, że towar jest "oryginalnie zapakowany", a nie że oryginalny, dać sobie spokój,
2) uważnie czytać komentarze sprzedającego, 3) kupować u sprzedawców polecanych przez innych użytkowników (choćby na Wizażu), 4)aukcje opatrzone zdjęciem przedmiotu wykonanym przez sprzedającego (real photo) są wiarygodniejsze od tych, które zawierają zdjęcie ze strony internetowej producenta, 5) cena naturalnie. Jeżeli jest o 40%-50% niższa od tej w sklepie, produkt jest zapewne ok (szczególnie przy spełnionych powyższych warunkach). Jeżeli jest bardzo niska - omijać z daleka (czyli 99% tzw. wyróżnionych aukcji), 6) sprawdzać, czy dany produkt jest produkowany w danej pojemności, szczególnie omijać wszelkie długopisy, "edycje specjalne" (chyba, że ma się pewność, że takowa istnieje), 7) omijać szerokim łukiem "likwidacje hurtowni", "super promocje" i informacje w rodzaju, że produkt ma trochę inne opakowanie, bo jest produkowany z przeznaczeniem na rynek np. chiński. Teraz na Allegro znacznie łatwiej rozpoznać podróbę niż powiedzmy 2 lata temu. Zalew podrób jest tak ogromny, że sprzedawane są one za ok. 50 zł, co jest kompletną bzdurą (np. za 100 ml Chanel). Szczególnie należy uważać na pewne marki perfum, bardzo popularne, tj. Chanel, Dior, Lancome, Dolce & Gabbana, Hugo Boss, Armani. Nie spotkałam się chyba nigdy z podróbą np. Guerlaina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dot.: ALLEGRO= OSZUSTWO (???)
Wygrzebałam stary wątek .Pasuje mi tytuł do tego co chcę napisać
Natknełam się ostatnio na oburzone głosy na proceder który staje się coraz popularniejszy na allegro.żerowanie na ..hm nieuwadze /naiwności/ no nie wiem jak to nazwać Może i paść określenie-frajerstwie. Proszę tu np aukcja którą akurat znalazłam na gazetowym forum http://allegro.pl/nokia-n8-i1425960326.html (w innej aukcji ceny dochodziły już do kilkaset zł!!) Gdzieś kiedyś wpadałam na przeżywki w necie że takie machlojki bywają równieź na ciuchach Po prostu czytać czytać i jeszcze raz czytać opisy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
08.06.2012, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014 Edytowane przez lady opium Czas edycji: 2011-01-22 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o kurcze no to nieźle cena właśnie dobiła ponad 500 zł
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
shit. gdyby na mnie trafilo to nawet bym nie zauwazyla
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
I zgłaszać takie kwiatki obsłudze allegro. Chociażby za błędną kategorię.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Polak potrafi ,co nie ?
Takich aukcji jest teraz normalnie wysyp (na jednej cena sięga juz 1800zł) Wystwiają na bardzo krótki czas licząc ze allegro nie zdąży zareagować Przez ukrycie nicków w sumie nawet nie można ostrzec. Się ktoś zdziwi co kupił za kilkaset zł... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
A może ktoś napisać o co chodziło? Bo aukcji już oczywiście nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
No to dla potomności, bo te aukcje pewnie znikną wcześniej czy później:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
widzę, że wszystkie oferty zniknęły
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.