|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Witajcie dziewczyny!
Ja też dzisiaj miałam problemy ze spaniem. O godzinie 4 zadzwonił telefon, jakiś nieznajomy mi numer, dzwonił 4 razy upierdliwy jakiś, aż w końcu wyłączyłam telefon. I przez to potem nie mogłam zasnąć chyba przez 2 godziny Eve trzymam kciuki za wizytę
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ale makijaz Eweska !!
Miazga ![]() Wszystko na MACu ? agnieszka_pe25 no za mną tez lodowy chodzi ! Z bita smietanka najlepiej mmmmmm miodzio Grazin, Ty 12 ?? Chyba pod językiem migotka, ale suma sumarum wyspana ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-26 o 10:17 |
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ja tez juz sie obudzilam, ale jeszcze z pieleszy sie nie wygrzebalam... niestety juz musze, bo mam wizytacje dzisiaj w domku i musze doprowadzic dom do stanu ''na blysk'' potem sniadanko. pizza jajeczna ![]() ania26 mi juz wybili z glowy ten wozek na szczescie. w zasadzie jest jeszcze buzz4 z czterema kolkami, ale wracam do swojego wczesniejszego wyboru
|
#4744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://pl.strawberrynet.com/main.asp...FcomfAodpSMFAw Ja Wam powiem tak - rzeczywiscie ceny sa kuszace, ale ja lubie sobie wszystko podotykach i pomacac, a jak juz ide do sklepu i pomacam, to potem wydaje mi sie bez sensu nie kupic tego w sklepie. Tym bardziej, ze czytalam gdzies na Wizazu, ze baby z poczty bardzo lubia sobie przygarniac kosmetyki z truskawkowych paczek, a o popsutych opakowaniach to juz w ogole nie wspominam, wiadomo jak poczta traktuje paczki. Inna sprawa, ze ja kolorowke uzupelniam na biezaco - dla kogos kto chcialby zrobic duuuze zakupy, to na pewno zaoszczedzi sporo kasy no i sa tam marki u nas niedostepne. A poza tym witam z krainy anginy, od wczoraj nic sie nie zmienilo. Ani gorzej ani lepiej, a 3 tabletki juz za mna
|
||
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam w sobotni poranek
Eweska!! Ale zdolności ![]() nic dziwnego, że konkurs wygrany ![]() ![]() Eve ale my tu ciekawe wszystkie!! Dawaj szybko znać po wizycie ![]()
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; a kogo masz na wizytacji ???
mimbi; mam juz za soba 32 zamówienie i powiem Ci, ze nigdy przenigdy nikt mi nic nie ukradł ani nie zniszczył.. na poczatku gdy łapał urząd celny to faktycznie widac było, ze pudełko w ktore zapakowane były zakupy, było otwierane ale same kosmetyki zawsze w stanie nienaruszonym. No a w chwili obecnej juz w ogole nie ma problemu, bo UC nie dotyka paczuszek z fioletową wstążeczką no i dla tych dziewczyn co nie wiedza- przesyłka jest gratis Lolka dobry dobry ![]() Dziewczynki wpadła mi w łapki "majowa: gazetka z reala... duuuzo fajnych rzeczy m.in spod znaku Disneya (mam do nich słabość ) i chciałabym sie dowiedziec, czy nasze dzidziusie będą potrzebowały kubków niekapków ?? Juz od początku czy dopiero później? Tzn chodzi mi o to czy kupować czy nie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-26 o 10:41 |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy naprawdę nie łapią już paczek z truskawki ????????? swego czasu bardzo się napaliłam bo ceny są tam cool tylko jak czytałam o tych problemach z przesyłami to mi się odechciewało, to muszę popatrzeć co tam maja ciekawego teraz
![]() Martulka000 będzie dobrze zobaczysz, każda z nas da radę urodzić zdrowego dzidziusia bo dzidzia nam nie pozwoli pamiętać ![]() eweska jakiego ty masz kochanego tego mężula, taaaki obowiązkowy i rozsądny, pozazdrościć ![]() MoniaK na zajady witamina B2 tylko nie wiem czy w ciąży się nie przasadzi jak będziesz dodatkowo brać ktoś mi pokaże która to eweska, bo przejrzałam i nie mogłam odnaleźć witam się z rana ja już od 7 na nogach, sprzątamy, bo goście ![]() mężul pojechał z Zosią na końcowe zakupy spałam nawet dobrze też kupuje orzechy !!!! a co ![]() Eve wielkie kciuki za zdrowego maluszka i ZIARENKO KAWY
|
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana.
Juz po sniadanku,dzisiaj jajecznice z rzodkiewka sobie zjadlam, w ogole ostatnio mam faze na jaja,wczoraj kanapeczki z jajkiem jadlam. A tweraz jak nadrobilam wczorajszy wieczor to polecialam szukac mojej ksiazeczki zdrowia starej i powiem Wam ze nieszly kloc bylam jak sie urodzilam.Mialam tylko 52cm, ale wazylam az 4250kg,a po dwóch dobach jak mnie wypisywali 4650!! Mam nadzieje ze Igor nie pojdzie moje slady i sie mniejszy urodzi.
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja nawet nie wiedziałam co to truskawka W ogóle to ja mam zdecyodwanie większego bzika na punkcie ciuchów niz kosmetyków.. Jasne, że lubię mieć różnorodne i firmowe, ale z tego co widzę, przy was to straaaszny laik ze mnie.. Za to na pewnie z ilością szmatek i fatałaszków wygrywam .. chociaż tak szczerze, nie wiem co gorsze |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam 56 cm i ważyłam 3650 ale jak wychodziłam to 3450
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
andziotko naprawde
Jak bum cyk cyk dobre pół roku temu się to zmieniło, jak nie wiecej - na bank.Ale nawet jak złapali czasem (tzn przed zmianą przepisów truskawkowych) i była to niewielka suma to nigdy nie płaciłam, jedynie wysyłałam im faxem czy scan albo mailem potwierdzenia przelewu i tyle. wiem, tez od dziewczyn z wizazowego forum strawberry, ze kiedy im złapano paczke i dowalono VAT, to truskawa zwracała. Jednakże w tej chwili andziot, z pełną odpowiedzialnością mówie - nie łapią. Cena zawiera należny podatek VAT Śmiało mozesz kupowac
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, ja jak zwykle o 6tej na nogach, normalnie cierpie na bezsennosc
pozatym sie zmeczylam i zasapalam od sprzatania, juz energia nie ta sama....jak agnieszka_pec25 i eweska sprzataja po tym remoncie :rolley es: no i umylam wloski pod prysznicem, jeszcze musze wysuszyc i zabieram sie za obiad, a jak wroci mezyk to poprosze zeby ciesnienie mi zmierzyl, bo cos nie moge pelnego oddechu wziac...Paulizia a jaki Twoj wczesniejszy wybor wozeczka, bo nie pamietam... My dzisiaj chyba pojedziemy do ikei po jakies *******ki i do kina, maz chcial jechac zamowic wozek, ale nie chce mi sie tak dalego jechac, zadzwonie do tego outletu i zapytam czy jutro sa otwarci ![]() Zytus Ty to bylas wielkim bobasem modl sie zeby to dziedziczne nie bylo
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Spałam do 10:00, ale noc ciężka, bo niewygodnie, bo siusiu, bo Hanka chyba próbowała się przekopać przez powłoki brzuszne na drugą stronę. ![]() Jestem obolała, chora i marudna! Jedyna radość tego poranka to śniadanie: jajecznica+ świeży chleb + świeży sok pomarańczowy ![]() Anula, pokoik super! Kolorystyka mi bardzo odpowiada czekamy na akcesoria dzidziusiowe Moniquac, super wiadomość z Syneczkiem! Bardzo się cieszę, że jesteś uspokojona, a Szymek silny i zdrowy Mimbi, chorowitku! Lepiej, że bierzesz antybiotyk, niż miałabyś to przechodzić ja mam cichą nadzieję, że mi się nie przerodzi w nic poważniejszego. Grypa to nie jest, wygląda na zaziębienie, ale jak zacznie złazić na oskrzela, to kaplica i przejdę się do lekarza Misiaczki! Dzięki za poprawę humoru i przemiłe komentarz A pamiętacie, kiedyś miałam w albumie zdjęcie z koleżanką-ciężarówką. Termin miała na za miesiąc, a przedwczoraj urodziła syneczka, mają się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A wiecie co? Śniły mi się dziś koleżanki z podstawówki i ze studiów, w sumie z 7 ich było i każda w ciąży. Śmiałyśmy się, że i my i nasze dzieci ten sam rocznik
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry ciezaroweczki
Cytat:
Cytat:
w sumie dopoki maz sie nie polozyl ( bo wczoraj z kuzynem sobie walczyli ) to do 4.30 nie spalam w ogole a pozniej to co 15 minut tez sie budzilam i do tego ten bollll kroczaaa aha i jezeli liczyc tak jak niektore z was koncze dzisiaj 31 i zaczynam 32 tydzien Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-26 o 11:01 |
||
|
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mary ja ne lubię taki opowieści o przedwczesnych porodach słychać Na samą myśl, że ja miałabym urodzić w 35 tygodniu to Ale bobas koleżanki zdrowy, co? |
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, masakra!
A ja jeszcze bardzo lubię spać na brzuchu i taką miałam dziś ochotę pospać na brzuchu
|
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj też nie mam głowy do pisania.
Pewnie dziś zaczniemy nowy wątek, ale ja raczej nie doczekam, jak mąż wróci z pracy to opuszczam was ![]() A teraz lecę trochę posprzątać i zrobię pieguski.
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Lolko, Ona też się nie spodziewała, pojechała na kontrolę do szpitala, bo czuła dziwny ból/napieranie i brzuch Jej jakoś opadł. No-spa nie pomogła, a kiedy pojechała do szpitala, to już Jej nie wypuścili
OBOJE MAJĄ SIĘ DOBRZE![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Aaaa! A przed chwilą dostałam smsa od koleżanki z fitnessu dla ciężarówek! Urodziła syneczka, miał się urodzić w najbliższy wtorek, ale już jest! Widać, Jej akcja z myciem schodów zadziałała
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
zytus no ja juz mam obawy, bo tez wazylam cos ok4,5 kg i moj maz tez
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mężulowi to się chyba nie spodoba ![]() (czytałam właśnie wtedy że trzeba jakieś skany, cuda wianki wysyłać im i jeszcze płacić, później czekać na zwrot więc mi się odechciewało) przesyłka za darmo ??? ale jak się kupi za jakąś kwotę odpowiednią ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co się działo że szybciej urodziła ?? mężul wrócił kupił mi kwiatka słoneczenika za łososia dał 54 zl myślałam że ciut mniej będzie
|
|||
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, co to się dzieje...
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Andziotku, no właśnie nic nadzwyczajnego ![]() |
|
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny pamiętacie mnie jeszcze???
nie pisałam bo nie miałam dostępu do komputera. wybaczcie ale nie będę nadrabiać wątku bo w ciągu tygodnia skoczyło 50 stron ![]() we wtorek idę na usg i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. ale piszę tu bo mam pytanie: a mianowicie zaczęło mi wyciekać mleko i to dość spore ilości tak że przecieka przez stanik nawet push up i leje się aż do pępka. Co mam o tym myśleć??
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niekapek to chyba od pol roku dopiero??? Cytat:
|
||
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia spadła z krzesełka swojego i rozcięła sobie wargę dolną ociupinkę
no i jej spuchła i mężul : "Angelinka" do niej teraz mówi
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja też nie wyspana, ale przez tż. Nie dość, że mi nie przeszło po przedwczoraj, to wczoraj jak wrócił, wsunął obiad i usiadł do kompa i tyle go widziałam Tak się stara być dobrym mężem ![]() A rano pozwolił mi łóżko pościelić. No jasne, ciężarnej się łatwiej schylić... I śniadanie też zjadłam sama. Niech sobie sam robi, służącą dla niego nie jestem. I jeszcze muszę rybę zrobić a ja nie cierpię ryb Może mama mi pomoże...
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi duomox w ciąży jak najbardziej mozna stosowac, kiedy bylam w szpitalu to sporo dziewczyn mialo podawany.
andziot biedna ta twoja Zosia matal och ci faceci potrafią doprowadzić nas do białej goraczki
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-26 o 11:28 |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy niekapki to później .... choć one w ogóle nie są za zdrowe bo jakoś tam na zgryz wpływają
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, biedna Zosia
![]() Mimbi, spoko, antybiotyki to mniejsze zło w przypadku infekcji, nie martw się, naprawdę wiele kobit musi brać i nic złego się nie dzieje ![]() Vanes, no witaj! Pamiętamy! Nawet ostatnio myślałam o Tobie, bo zastanawiałam się, czy Ty mówiłaś o problemach z łożyskiem, czy z szyjką macicy? Wybacz, ale nie chciało mi się szukać. No i jak mąż?![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Matall, nie daj się tam! Pokaż TŻ, kto jest głową rodziny
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku, nawet za przysłowiowe 10zeta przesyłka tez jest za friko
i zawsze są tak cuuudnie opakowane aha a jak sie kupi 2 sztuki to też jest jeszcze dodatkowy upust 5% Biedna Zochna Bardzo płakała ??To małż pewnie kupił filet z "łosia" ? chyba ze wiele kawałków dzwonków... no niestety... ze wzgl na rybkę to danie kosztuje ale mam szczerą nadzieje, ze wyglad, smak i zachwyt gości zrekompensują uszczerbek w budżecie mary poziomkowa, zmówiły sie te Twoje koleżanki cycuś ? Ja sama tez sie w 8msc ciazy urodziłam i żyje.. tyle że kurczak byłam, wazyłam 1900 g. Teraz wcześniactwo nie takie straszne jak dawniej Loluś, ja też na punkcie ciuszków mam fisia ale kremików także - chyba ciut ciut mniej kolorówka, choc nie raz kupuje na zasadzie "miecia"I własnie jak sobie pomyśle, ze po porodzie juz nie wcisnę się w moją garderobę to mam ochotę strzelić sobie w łeb ! A ja 500 gram schudłam ale naprawde mam mniejszy apetyt.. na snaidanie zjadłam 1 bułkę z twarożkiem i byłam full. mimbi, no tak jest... mało tego, cżęść paczuszek wysyłają teraz też ze Szwecji, wiec pocztą lotniczą przychodzą migiem, zresztą z HKG tysh... czasem rzecz kupowana na allegro idzie dłuzej niz paczka z truskawy. I kiedys zaznaczyłam, ze paczka ma byc prezentem (dla małża) to dołączyli śliczną kartkę z życzeniami, które sama stworzyłam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

gazetka z reala... duuuzo fajnych rzeczy m.in spod znaku Disneya (mam do nich słabość
) i chciałabym sie dowiedziec, czy nasze dzidziusie będą potrzebowały kubków niekapków ?? Juz od początku czy dopiero później? Tzn chodzi mi o to czy kupować czy nie 

:rolley es: no i umylam wloski pod prysznicem, jeszcze musze wysuszyc i zabieram sie za obiad, a jak wroci mezyk to poprosze zeby ciesnienie mi zmierzyl, bo cos nie moge pelnego oddechu wziac...

Tak się stara być dobrym mężem
a ja nie cierpię ryb