|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
ona to dopiero musiała mieć wielki brzuch mając 5 dzieci
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
madziu co robimy , nie wiem czy nas stać na to żeby jej robic sprawę z powództwa powództwa cywilnego czy jak to się tam piszę, ale mąż już wymyślił co zrobi hehehe.... będzie miała nauczkę , ja może nie odzyskam kasy za wózek , ale ona będzie miała gorzej, nie popuszczę francy ....
dobre na takie dolegliwości po takiej chemii jest ranigast ale nie ten na zgagę tylko ten drugi na niestrawność czy jakoś tak.. a ja mam już stresa przed obroną, musze się uczyć a w środe na szczepienie z Dominikiem wogóle to odebrałam te wyniki i co... wszystko ok ale moja siostra ta co pediatra jest powiedziała że musi być posiew i wymusić od lekarza bo nie widzi mi się płacić za to 150 -200 zł a oni muszą przecież ustalić co mu jest, te badania co robiłam na alergeny to nie mają być z krwi tylko isć do poradni alergologicznej i tam zrobić te właśnie co się robi dzieciom czy dorosłym , czyli wprowadzać alergen bezpośrednio w skórę u dzieci podobno na plecach , i dopiero to powinno wyjśc, bo tu jak pobierają krew to jest co innego niby też powinno wyjść , ale to jest zupełnie co innego, także mamy to zrobić, do tego podawać probiotyki i zyrtec to jest na alergie w kropelkach i nie podawac glutenu dalej a mleko to na receptę , zobaczymy co lekarz powie nam po szczepieniu, wogóle Dominik tak dziwnie spokojny jest kładzie sie na podłodze, nie chce się bawić taki jest bez sił, no i bądx tu człowieku mądry oni sobie bimbają a ja się martwię bo nie wiem co mam robić, jak będzie mnie zbywac ta doktorka to jej zrobię awanturę i wymusze wszystkie badania dziecko sięmęczy idzie już trzeci miesiąc a oni nic w dupie mają , kurcze nie wiem ale muszę jakoś to zrobić żeby wiedzieli co jest, tu nie ma żartów to jest dziecko i może mieć później jakies komplikację, a może coś z jelitami ma, albo z brzuchem , maskara musze porobić / wymusić wszytskie badania tylko samapo za tymi co psiałam to nie wiem jescze jakie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Anika tak sobie przypomniałam. Pytałam się przecież o to mojego gina (on jest też u nas specjalistą od leczenia niepłodności) i powiedział, że związek tabletek z ciążą mnogą nie jest naukowo potwierdzony.
Kasiu a co mąż wymyślił??
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-26 o 10:35 |
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
kasia co za sad
ja bym jej zycie uprzykrzyla teraz ze az milo. |
|
|
|
#4595 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko bede dzis robic ciastoz ciasta francuskiego ale takiego gotowego
ile sie je powinno piec... i w przepisie pisze zeby posmarowac roztrzepanym jajkiem,,, to cały wierzch trzeba posmarowac i czym najlepiej posmarowac... jak nie mam pedzla i ciasto francuskie mozna iec na papierze do pieczenia prawda?
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
anika mi zawsze przywiera do papieru jak zesrodka wycieknie jinfitura moe trzeba maka podsypac
ja pieklam do zrumienienia i smarowalam palcem plus widelcem
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dlatego zalecają odczekać choć do pierwszej @
|
|
|
|
#4599 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo a czytalas skład tabletek... hormon hormonem hormony pogania toż to terapia hormonalna zwykła Cytat:
czekam na wiesci co z autkiem
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher masakra z tym sądem ....
wiem jakie sądy potrafią być "sprawiedliwe", bo moi rodzice walczyli z sąsiadami ,którzy zakłócali spokój...i na koniec wyszło ,że to moi rodzice mają problem ,a nie sąsiedzi ech duga historia ....Cytat:
![]() Madzia dlatego też lekarze zalecają przerwę minimum 6 miesięcy po odstawieniu tabletek ale pamitęm ,że Twój gin mówił,że możesz od razu zachodzić...
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-26 o 10:51 |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja musze dwa suche placki z ciasta francuskiego upiec bez niczego potem dopiero kremy do srodka warstwami osobno robie i smaruje
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
atomcia no mysle ze tak, skoro czas gotowania jest raz dluzszy a pozniej tylko odgrzac - nie stoje codziennie w garach i gotujac te min 30minut na gazie
wiec jest oszczednosc czasu i gazu
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bierzesz tabsy i chcesz zajść w ciąże to je odstawiasz, potem sobie odczekujesz jakiś czas i bach się staracie a nowych hormonów nie bierzesz. natomiast podczas terapii hormonalnej, specjalnie bierzesz hormony np. tuz przed owulacją aby wytworzyć więcej jajeczek by była większa szansa na ciąże. I wtedy ciąże mnogie się zdarzają. natomiast jaki wpływ ma to, ze brałam np. tabsy ze 4 miesiące temu??Atomufka tak mój powiedział aby się od razu starać, ewentualnie poczekać do pierwszej naturalnej @ aby lepiej określić termin poczęcia potem
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-26 o 10:54 |
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak lata bierzesz tablety to nie wierze ze to nie ma zadnego wpływu na organizm, ze przestajesz brac i wszystko znika jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki... no ale to moje zdanie tylko
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to wszystko mój gin powiedział, więc mu wierzę. Poza tym tyle tu osób brało tabsy i jakoś bliźniaków nie widać
|
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka tego cerkodermu za malo by smarowac nim cale cialo
![]() a moze wyprobuj jakies emolienty do mycia i smarowania?[Emolium, Oilatum, Balneum, etc] tylko maja parafine a mowilas ze oliwka to po tobie splywa yhm........ ale jak ci nie podejdzue to zuzyjesz dla dziecka. jeszcze przyszlo mi do glowy - balsam dla dzieci z rosmanna babydream nie zawiera konserwantow, moze one ci szkodza? ewentualnie cos naturalnego olej migdalowy, zwykla oliwa z oliwek z 1 tloczenia na zimno,maslo shea] te naturalne mozesz kupic np tu: http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100077 |
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy płytę w naszym mieszkaniu ,szczerze mówiąc,zapomniałam jak się używa kuchenek gazowych,bo tutaj to rzadkosc Więc nie wiem czy w przypadku płyty to się sprawdzi,bo ona z założenia ma ponbierać mało energii...zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce na początku i tak będziemy się stołować u rodziców My za to w naszym mieszkaniu mamy ogrzewanie gazowe tej zimy płaci developer,więc dopiero następnej odczuję ten ból![]() Cytat:
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-26 o 11:02 |
||
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() wyspałam się w końcu
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka już pisałam, że takie założenie nie jest potwierdzone naukowo.
Justyś ja sie jakoś ostatnio nie umiem wyspać
|
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no ja przeciez nie mowie o tym ze KAŻDY musi miec blizniaki ale.. ryzyko jest wieksze, a co do tego ze zaszłam od razu po odstawieniu to fakt ale... hormony hamują owulację ale tez oprócz tego w przeróżny sposób wpływają na organizm i to ze owulacja sie natychmiast odnawia to nie znaczy ze pozostałe wpływy znikają tak w 5 sekund
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie opowiadać o biznesie swojej kumpeli ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Teraz też jeszcze nie wszystko wróciło do normy, śni mi się praca, nie mam spokojnego snu ale w łikend jakoś się uspokajam
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Anika w 5 sekund nie
Jest wiele teorii jeśli chodzi o tabsy, ale jestem zdania, że jeśli nikt tego naukowo nie potwierdził, to znaczy że to tylko przypadki. Tak samo jak wiele osób twierdzi, ze biorąc tabsy człowiek będzie miał potem problem z zajściem w ciążę. Jak ktoś nie może zajść to bach.. zaraz znajdzie się osoba , która powie, że to przez tabsy. Ale na jakiej podstawie?? A skąd wiadomo, że ta osoba nie miałaby też takich samych problemów jakby ich w ogóle nie brała?? Aby to udowodnić trzeba by było zbadać kobiety przed braniem tabsów i po
|
|
|
|
#4614 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale jakby nie było, to po prostu najlepiej odczekać te 3 miesiące i po problemie
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
madziu no ale pamietaj, ze zarowno to co jemy - czyli chemia, antybiotyki i dodatki w zywnoscii hormony z tabsow nie sa obojetne dla organizmu
takze o wszystkich skutkach ubcznych dowiemy sie za kilkanascie lat ![]() tak samo anttybiotyk w ciazy niby bezpoeczny, a jedna mamuska z wizazu ma 11letniego syna i przez antybiotyk ktory brala w ciazy maly ma teraz klopot z zebami - ich jakoscia
|
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony tak logicznie myśląc Masz bliźniaki to raz dwa po problemie (jeśli ktoś chce mieć tylko 2 dzieci). Choć wiadomo, że wtedy opieka jest większa i więcej pracy cię czeka
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
mdziaa pewnie
tylko koszty razy dwa, a jak juz nastolatkami beda to sobie wyobraz jednoczesnie na studia
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówi, że tak się cieszy, że między nami jest 10 lat różnicy, bo jak poszłam na studia to mój brat jeszcze mały był i zawsze miała dziecko w domu a jak teraz on pójdzie na studia to ona się chyba zapłacze |
|
|
|
|
#4620 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.

ona to dopiero musiała mieć wielki brzuch mając 5 dzieci

ech duga historia ....