Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 11:23   #2221
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Matko Boska bojcie sie Boga z tymi pisaniem Ja tu mam plan nadrobic od tej 14str, ale widze, ze teraz to juz totalnie graniczy z cudem

Poniewaz moje 3 grosze wtracane co jakis czas zapewne ginelyby w tlumie to pisze w klubie. Postanowilam tez zalozyc odchowalnie, bo jest nas coraz wiecej, a rady bardzo by sie przydaly. Np teraz jestem na etapie poszukiwan jak najcichszego laktatora i nie moge nigdzie dokopac sie jakichkolwiek opinii.

No i wstawiam w koncu obiecane zdjecia Mateusza. Wybaczcie jakosc, ale poki co jedyne fajne ( przynajmniej tak mysle) ujecia zdarzaja sie podczas karmienia, przewijania, usypiania i jedyne co wtedy mam pod reka to kom.
jok3r on jest sliczny . ......a jaki spokojniutki
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:36   #2222
mora103
Raczkowanie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
W Łodzi w Madurowiczu.

Śliczny chłopczyk. Gratuluję. W moim brzuszki też siedzi Mateusz i mam nadzieję, że jeszcze miesiąc tam posiedzi, chociaż nie wiem, czy jest mu wygodnie, bo strasznie się rozpycha .
Witajcie mamusie u mnie 31 tyd sie zaczął.Harrods ja tez zamierzam rodzić w madurowiczu.Masz tam swojego lekarza?Ja nie mam ale słyszałam dobr opinie o tym szpitalu .
Jok3r Mateuszek śliczny -Gratuluje
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:38   #2223
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Kwietniowe Mamusie, czy pierzecie już ciuszki dla maluszków?
nuna - ja jestem z terminem prawie na sam koniec kwietnia, wiec jeszcze nic nie piore - zreszta czekam na kilka rzeczy od bratowej, wiec jak juz bede miala wszystko to wtedy zaczne. Mysle, ze jakos tak w okolicy 34-35 tygodnia Na dodatek czeka mnie kupno poscieli, bo nadal czekam na lozeczko, wiec i materac odpowiedni musze kupic no i wymierzyc dobrze na posciel

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:42   #2224
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie u mnie 31 tyd sie zaczął.Harrods ja tez zamierzam rodzić w madurowiczu.Masz tam swojego lekarza?Ja nie mam ale słyszałam dobr opinie o tym szpitalu .
Jok3r Mateuszek śliczny -Gratuluje
O, jak fajnie. Na kiedy masz termin? Może się tam spotkamy . A może chodzisz tam do SR?
Mój lekarz prowadzący pracuje w tym szpitalu, ale nie na porodówce. Ostatnio opinie są dobre o tym szpitalu i po zajęciach w SR widzę, że podejście personelu jest ok. Także bądźmy dobrej myśli.

Spojrzałam na pierwszą stronę i widzę, że chyba jednak się nie spotkamy, bo termin masz znacznie późniejszy.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-02-26 o 11:44
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:44   #2225
Jok3r
Zadomowienie

Odchowalnia zalozona Aja slonce jak mozesz to wrzuc linka na 1-szej stronie i generalnie jak cos to wrota szeroko otwarte dla kazdej
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post25369320

Dziekuje za komplementy w imieniu Mateo Montii ja mam moze z 4-5 pajacow i mniej wiecej tyle samo bodzaikow i w kloko piore
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:47   #2226
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
nuna - ja jestem z terminem prawie na sam koniec kwietnia, wiec jeszcze nic nie piore - zreszta czekam na kilka rzeczy od bratowej, wiec jak juz bede miala wszystko to wtedy zaczne. Mysle, ze jakos tak w okolicy 34-35 tygodnia Na dodatek czeka mnie kupno poscieli, bo nadal czekam na lozeczko, wiec i materac odpowiedni musze kupic no i wymierzyc dobrze na posciel
Ja też jeszcze nie mam łóżeczka, szkoda mi miejsca na razie i będzie sie\kurzyło, pościel i ochraniacze też kupie po łóżeczku
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 11:56   #2227
traicionera
Zakorzenienie

Jk3r śliczny ten twój synuś, taki mężczyzna prawdziwy

dzięki za przyklejenie opinii o Inflanckiej, teraz jestem pewna, ze nie będę tam rodziła, zresztą już wcześniej odstraszały mnie warunki higieniczne i sama pani gin, która tam pracuje, na wizycie prywatnej odradzała poród w tym szpitalu, właśnie ze względu na ten remont.

Ja spalam super, mimo tego ze dwa razy w dzień ucinałam sobie 2-3 godzinne drzemki, to w nocy praktycznie bite 8 godzin przespałam, zdecydowanie nie mogę się przykrywać kołdrą i jest git. ani razu nie wstawałam do łazienki, a zazwyczaj tak o 6-7 musiałam.

ja ciuszków dla dziecka nie mam popranych z tego prostego względu, ze ich nie mam , na łózko tez się jeszcze ostatecznie nie zdecydowaliśmy, ale i tak będzie składane już jak się dzidziol urodzi, bo inaczej stałoby się łóżkiem kotów.
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 12:02   #2228
Castia
Wtajemniczenie

hej

Jokr Mati niezłe ciasteczko mrrrr cudasny

my tez 2w1 wciąż i nadal nocka super, nawet siku nie latałam, brzuch mnie nie bolał.... aż dziwne
może cisza przed burzą a może mojej małej odechciało sie wychodzic
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:05   #2229
mora103
Raczkowanie

Kurcze ,ja sie pośpieszyłam sie troche i już mam w wszystko poprane i naszykowane,czekamy tylko na ErykaA termin mam na 30 kwietnia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Niestety nie chodze do SR ,mieliśmy sie zapisać ale tak odkładaliśmy i zeszło teraz to chyba za późno
Stary 2011-02-26, 12:05   #2230
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
aja wariacie ,bo zarazisz dziecko tym sprzątaniemja też jak cały dzień latam to mi się super śpi.Dobra metoda
Myślisz??? Może chociaż jedna będzie mi pomagać w sprzątaniu

Cytat:
Odchowalnia zalozona Aja slonce jak mozesz to wrzuc linka na 1-szej stronie i generalnie jak cos to wrota szeroko otwarte dla kazdej
Kochana wrzuciłam od razu jak przeczytałam, ze założyłaś

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:25   #2231
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Jok3r Mateuszek śliczny, słodko wyglada ze smokiem
Jaki rozmiar ciuszków nosi teraz?

Becherovka ja na razie też nie biorę położnej ani lekarza, chyba ,że sie mały nie obróci to do cesarki chyba dr Wójcika wezmę, chyba że znasz tam lepszego od cc?
Byłam na dniach otwartych i zdziwiło mnie to,że łazienka jest po drugiej stronie korytarza, bedzie kłopot sie wykapać jak sie jest samemu na sali, chyba,że będziemy razem

Iweczka super kaczka, przywieszasz ja do ściany?
nuna. tak przywieszam kaczorka na ścianie,

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

Dziekuje za komplementy w imieniu Mateo Montii ja mam moze z 4-5 pajacow i mniej wiecej tyle samo bodzaikow i w kloko piore
Jokr, a bodziaki masz z długim czy krótkim rękawem??
bo ja tych najmniejszych nie wiem czemu z długim rękawem mam 4 sztuki....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 12:41   #2232
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie ja dzis wyspana choc wstalam o 7;30 widze ze dzis wszytskie sie trzymaja dzielnie i nie mamy nowego dzieciatka na forum
jok3r mateuszek sliczny i jak wdziecznie pozuje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:42   #2233
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość

Niestety nie chodze do SR ,mieliśmy sie zapisać ale tak odkładaliśmy i zeszło teraz to chyba za późno
Myślę, że jeszcze nie jest za późno. Nie wiem tylko, czy są miejsca. Ja też w tym czasie zaczęłam chodzić. Musiałabyś zadzwonić do SR, najlepiej w poniedziałek ok 9:00 i się zapytać (nr tel jest na stronie szpitala). Ja chodzę bez męża, bo zajęcia są w ciągu dnia, a mąż jest wtedy w pracy. Chodzę w piątek o 10:00. Grupa samych dziewczyn i bardzo fajna atmosfera. Tylko Pani prowadząca może sprawiać niemiłe wrażenie (szczególnie przez telefon). Ale zajęcia są dosyć ciekawe.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-02-26 o 12:46
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:52   #2234
ada32
Wtajemniczenie

witajcie kochane...
spałam dziś w nocy jak dzidziuś ale potam powiem dlaczego.. bo sama jeszcze nie wiem czy czasem to nie był sen he he...
wpadam tylko na chwilkę teraz, sprawdzam czy mamy nowe rozpakowane mamusie... no ale widzę że jakoś spokojna była ta noc... później was nadrobie bo rano po syna na dworzec pojechałam i tak taraz sobie trochę rozmawiamy o feriach i wogóle... ach stęskniłam się troche... ale ciąglo mnie do was choć na chwilkę.. ... a widze ze mam trochę do poczytania ... trzymajcie się kochane...
to do później
jok3r maluszek przesłodki.. pozdrawiam i buziaki
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 12:54   #2235
kolba
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki!!!!
Coś popsuty ten autobus na porodówkę! Wchodzę z niecierpliwością patrzeć na pierwszą stronę, a tam wolniutko! Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusiek!!!!
Wasze brzuchy prześliczne!!!
Co do Feretti to mam dwa beciki - jakość rewelacyjna!!!
Weszłam tylko na chwilę i uciekam robić obiad!!!
Buziaki, uściski dla Was, za każdą z osobna mocno trzymam kciuki, a Ola przesyła uśmiech i dziękuje za wszystkie komplementy pod jej adresem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13554.jpg (113,7 KB, 88 załadowań)
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 13:00   #2236
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Myślę, że jeszcze nie jest za późno. Nie wiem tylko, czy są miejsca. Ja też w tym czasie zaczęłam chodzić. Musiałabyś zadzwonić do SR, najlepiej w poniedziałek ok 9:00 i się zapytać (nr tel jest na stronie szpitala). Ja chodzę bez męża, bo zajęcia są w ciągu dnia, a mąż jest wtedy w pracy. Chodzę w piątek o 10:00. Grupa samych dziewczyn i bardzo fajna atmosfera. Tylko Pani prowadząca może sprawiać niemiłe wrażenie (szczególnie przez telefon). Ale zajęcia są dosyć ciekawe.
Dzięki na pewno zadzwonie moze uda mi sie jeszcze zapisaćJa tez bym chodziła sama bo moja połówka w pracy

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!!!
Coś popsuty ten autobus na porodówkę! Wchodzę z niecierpliwością patrzeć na pierwszą stronę, a tam wolniutko! Gratulacje dla świeżo upieczonych Mamusiek!!!!
Wasze brzuchy prześliczne!!!
Co do Feretti to mam dwa beciki - jakość rewelacyjna!!!
Weszłam tylko na chwilę i uciekam robić obiad!!!
Buziaki, uściski dla Was, za każdą z osobna mocno trzymam kciuki, a Ola przesyła uśmiech i dziękuje za wszystkie komplementy pod jej adresem
Kolba -Ola jest śliczna
Stary 2011-02-26, 13:05   #2237
Ewelqa1985
Zadomowienie

kolba słodziak z twej Oli

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:07   #2238
gosiawolna
Rozeznanie

jok3r sliczny synek kolba twoja coreczka rowniez pieknosci
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:07   #2239
87czarna
Zakorzenienie

kolba ach!!! Ona jest przecudowna-będziecie mieli modelkę!

Ściskamy mocno i całujemy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:09   #2240
iizabelaa
Zakorzenienie

coś dzisiaj jestem taka bez sił, później nadrobię wszystko

ale muszę napisać

Jok3r cudne maleństwo
Stary 2011-02-26, 13:09   #2241
gosiawolna
Rozeznanie

co do prania ciuszkow ja juz troszke mam wyprane i po wizycie(1 marca chce wstawic reszte) mam termin na 16 kwiecien ale roznie ze mna moze byc wiec juz wszystko chce uszykowac.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:10   #2242
aja1
Zakorzenienie

Kolba Ola po prostu
aż mi się łezka zakręciła

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:22   #2243
traicionera
Zakorzenienie

Jaki piękny uśmiech Oli
Az się człowiek własnego dzieciaczka już doczekać nie może.
Stary 2011-02-26, 13:25   #2244
Szara Myszka
Raczkowanie

Jok3r, Kolba prześliczne te Wasze dzieciaczki!!!

Oj, jak ja chciałabym tulić już moją Olę. Do terminu zostały mi 4 dni, ale pewnie się przeterminuję. Noc miałam dzisiaj straszną, bo tak mnie męczyły bóle w krzyżu, że nie usnęłam nawet na minutę. Kręciłam się po mieszkaniu, siedziałam i patrzyłam się na TŻta jak słodko śpi, czytałam gazetę...a teraz jestem nieprzytomna, ale usnąć nie mogę, bo co się wypoziomuję to ten kręgosłup na dole boli jak głupi. Już nawet chciałam łyknąć nospę, ale gin na ostatniej wizycie mi powiedziała, że to hamuje skurcze, więc w tym stadium ciąży to lepiej nie łykać. Już nie wiem co o tym myśleć, bo pisałyście wcześniej że nospa przyspiesza rozwieranie szyjki, a ta mi tu gada co innego?? Jak to jest w końcu z tą nospą???

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 13:32   #2245
traicionera
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam, to skraca szyjkę, a nie rozwiera, ale mogę się mylić.
Stary 2011-02-26, 13:35   #2246
tola3804
Zakorzenienie

Hej!

Laseczka! Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! Daj znać, co i jak.

Patrycja! Już w domku?

Jok3r! Kolba! Śliczności!

Tity! Najlepszego dla małża!

Brzuszki cudne! Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni!

Udanych weekendów!
Stary 2011-02-26, 13:51   #2247
n.ik.a
Zadomowienie

kampasiula ja chciałam ten wózek ale zostało na musty transporter - decyzja zapadła, bo ten x-lander po złożeniu jest duży i cięższy od transportera

Jok3r
synuś cud malina zakochałam się

kolba ale Oleńka ślicznie się uśmiecha, aż mi łezka stanęła w oku
[QUOTE=tola3804;25374611]Hej!

kochane ta moja Niunia przyprawia mnie o siwe włosy...wczoraj bardzo mało kopała - prawie w ogóle - dziś też rewelacji nie ma ale czują ją czesciej i mocniej - może miała zły dzień

a poradźcie jaką drugą koszule do szpitala, bo jeszcze tego mi brakuje

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:02   #2248
diatoma
Zadomowienie

Jok3r, Kolba no prześliczne Wasze dzieciaczki, i takie do przytulania tylko słodziaki

N.ik.a ja mam jedną taką rozpinaną z boków, i jedną po środku. a ostatnio położna poradziła zeby kupicz rozcięciami po bokach, tylko mam obawy co do tego ze piersi mogą wyskakiwaćchoci az moje są małe jak narazie nic nie urosly tylko zrobily sie pelniejsze. wciaz mam miseczke B.

byłam w tym rosmanie, i poszłam najpierw sprawdzic te ceny na polce, no i okazalo sie ze w promocji sa pojemnosci 250, a my wzielismy 400ml wiec zapłaciliśmy zgodnie z cenano nic, nie potrzebnie naraz 80 zl na te balsamy a teraz juz nie ważne, dobrze ze sie nie skompromitowałam i od razu nie poszłam prosto do kasy sie awanturować
Montii mój Tż się na mnie wkurza, bo nie patrze na paragony, a z miesiac temu jak placilam karta, bo reguly tak płace, to nie spojrzalam ile mi kobitka wbiła,i sama się poprawiła żę zamiast 30 zł nabiłą mi 60. skad jej sie to wzielo nie wiem, ale tż się naprodukował że nie patrze na to urzadzenie ile tam jest do zaplaty. no to mam nauczke. ciekawe jak dlugo bede o tym pamietac.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 14:06   #2249
traicionera
Zakorzenienie

Jakie kupujecie bodziaki na początek, z długim czy krótkim rękawem? Ja się nastawiałam na te z długim, ale w sumie u mnie w domu tak gorąco, ze z krótkim tez się powinny przydać.
Stary 2011-02-26, 14:10   #2250
miamore999
Zakorzenienie

[QUOTE=traicionera;2537527 5]Jakie kupujecie bodziaki na początek, z długim czy krótkim rękawem? Ja się nastawiałam na te z długim, ale w sumie u mnie

ja mam kupione z długim rękawem, bo tak pomyślałam, że zamiast bluzki będzie do śpiochów
na szczęście dostałam używanych duuużo z krótkim, więc jakby co to mam też zapas

ps. nie wiem dlaczego urwało mi cytat...

Edytowane przez miamore999
Czas edycji: 2011-02-26 o 14:11 Powód: dopisek
miamore999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości