|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() od zmiany diety oczywiście zaczęłam, oprócz solidnych ilości wprowadziłam duże ilości warzyw, owoców, pełnoziarniste pieczywo, zdrowe tłuszcze, sposób odżywiania i waga są już jak najbardziej w porządku, kolor cery zmienił się z szarożółtego na mój naturalny prawie biały. mam nadzieję, że wartościowe odżywianie wzmacnia te włosy chociaż od wewnątrz. w takim razie jutro zaopatrzę się w olejek rycynowy i chyba pokombinuję co nieco z domowymi maseczkami. a narazie zabieram się za przeglądanie wizażowych wątków. jeszcze raz dziękuję za odpowiedź, przyznam, że trochę mnie uspokoiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 ja gliceryna dodaje do masek z prostym składem ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-02-25 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
A ja chce zobatrzeć jak moje włosy zaakceptuje mycie odżywką, muszę się przełamać bo odżywka na sklepie kojaży mi się z przetłuszczaniem włosów i zero oczyszczenia, ale podobno jest inaczej. Czy taka by się nadawała http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=28968 lub może macie jakiegoś innego ulubieńca ?
![]()
#2705 |
Zakorzenienie
|
odżywką oleju nie zmyjesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
tam myślałam, to by było nierealne a wielka szkoda, bo chciałam skończyć z tymi detergentami
![]()
#2707 |
Zakorzenienie
|
hmm ja nie myję włosów odżywką, ale wydaje mi się, że któraś Wizażanka (chyba Rybiorek, ale nie jestem pewna) zmywa oleje odżywką, także wszystko jest możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
coo? ja nawet szamponem ich zmyć nie umiem ;D
zawsze 2 razy myć muszę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
z tego co kojarzę to dotyczy jakiś lekkich olejów, bo nie sądzę żeby np. z rycynką tak się dało
![]() ale to może jednak niech się wypowiedzą osoby, które stosują taką metodę |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
ja czytałam i to nie raz że wizażanki zmywały oleje odzywką
![]() ja o prawda zostaje przy szamponach, i tez zawsze mje 2 rzy, nawet gdy nie kłade oleju
#2711 |
Zadomowienie
|
A, owszem, jest całkiem sporo dziewczyn, szczególnie polokowanych i pofalowanych, które oleje zmywają odżywką.
![]() Przymierzam się do wprowadzenia jakichś ziół w pielęgnacji włosów, na razie mam tylko mgiełkę Radical, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zakupiłam dziś Lorysa -krem do włosów głęboko odżywiający.(kombinacja bogata w Pro-Silikon oraz masło karite i masło kokosowe) Planowałam zakup czekoladowego, ale ten bardziej mi się spodobał, w auchanie niestety nie znalazłam odżywki bingo ![]() ![]() na 13 i 14 miejscu w składzie lorysa jest masło karite i kokosowe :O skład nieciekawy ale cóż.
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2011-02-25 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Oczywiście że oleje można/idzie zmyć odżywką. Wiem bo sama tak robię a z tego co wiem to oleje jeszcze lepiej się zmywają jak nakłada się je na wilgotne włosy(nie umyte zwilżone wodą) ja nakładam je na suche i ze zmyciem nie mam problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Ja również zmywam oleje odzywką,konkretnie balsamem Mrs.Potters z ginko
![]() Do tej pory zmywałam nim olej kokosowy,ze słodkich migdałów oraz z orzechów arachidowych.Wszystko pięknie się zmyło. Rycyny jednak nie polecam zmywac odzywką.
#2715 |
Rozeznanie
|
Uprzedzam, że to będzie długi post
![]() Moja historia z włosami zaczęła się ponad rok temu gdy w grudniu (2009) postanowiłam zrobić trwała (co mnie wtedy podkusiło to nie wiem do dzisiaj ![]() ![]() Moim problemem jest jednak cieniowanie (na które uparała się fryzjerka podczas robienia trwałej). Jak najdłuższe warstwy są do zapiecia stanika to najkrótsze coś do ramion :/. No i właśnie z tymi krótkimi pojawił się problem, bo przy regularnym (cotygodniowym) szukaniu rozdwojonych końcówek zauważyłam kilka połamanych włosów. Zastanawiam sie teraz co z tym zrobic. Wiem, że najlepszym wyjściem byłoby ściąc resztki trwałej (ale to bym musiała obciąć do ramion). Problemem jest, że jak w bobie wygladam ok, w długich tez fajnie to w czymś pomiędzy okropnie (i to nie jest tylko moje zdanie). Poza tym przyznaję bez bicia, że zwyczajnie szkoda mi znowu ścinać po roku czasu. Zwłaszcza, że nie ma aż tak dużo tych połamańców a reszta jest błyszcząca i wygląda naprawdę zdrowo. Regularnie też podcinam najdłuższe końce. Zastanawiam sie czy szukając np co tydzień rozdwojonych końcówek/połamanych włosów jestem w stanie zapuszczać je nadal. Wiem, że nie znajdę w ten sposób wszystkich, ale na pewno część usunę. A może dodanie do tego jakiejś silikonowej mgiełki zapobiegnie dalszym łamaniom? (oblepione delikatnie silikonem końcówki powinny być chyba bardziej wytrzymałe ![]() ![]() I dziękuję każdemu kto przebrnął przez ten przydługi monolog ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() poppy seed - Cieszę się, że choć trochę Cie uspokoiłam. Najważniejsze żebyś była systematyczna w pielęgnacji i zapewniam, że będzie dobrze ![]() ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-02-26 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
maymay6, silikony na zabezpieczenie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już nakładam na końce olejek kokosowy. Zresztą jak dla mnie kokos to lek na całe zło. Co drugie mycie (bo myję na zmieną odżywką i OMO - póki co jeszcze nie odważyłam sie zmywać olejów odżywką) nakładam go na całe włosy. Uwielbiam tą miękkośc po nim. No i ten zapach kokosa który sprawia ze najchetniej bym ssała te moje włosiska ![]() Biegnę na wątek składowy przekopywać się przez sera i mgiełki. Trzeba znaleźc coś naprawdę dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakiegoś rewelacyjnego składu w serach nie uświadczysz, ważne, żeby nie było alkoholu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tymczasem dzisiaj pozbywam się kolejnego centymetra z długości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
w oriflame jest dobre serum z tego co czytałam na KWC. ja właśnie sie na nie czaje
![]()
#2722 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis kupiłam sobie kwiat aloesu, mslicie że moge go jakos przeciąć i wydoby miąsz zeby dać na włoski?
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Rozeznanie
|
Ma dobre opinie, ale z tego co widzę to w składzie tylko silikony i zapach. U mnie na pierwszy ogień pójdzie pewnie jedwab z L'biotica. Skład wydaje się całkiem sensowny: również silikony + dodatkowo jedwab i panthenol. Na końcówki jako zabezpieczenie powinno posłużyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak spróbuję to napisze jak się u mnie sprawdziło ![]() a ty poprostu odcinałas tego listka? a potem ten listek odrasta? jak to z tym jest? ![]() pytanie troche nie włosowe ale dla dobra włosów ![]()
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz koniecznie jak efekty u Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, może cos wykombinuję z tm moim ![]() oczywiście że dam znac ![]() tylko pytanie czy lepiej dawac tak jak ty do maski, czy tak jak oleje przed myciem głowy?
![]() |
#2728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możliwe że dodać do maski/odżywki po myciu też można ale ja nie próbowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Karmazynko masz 12 lat czy cyferki w nicku przypadkowe ?
![]() Nie musisz odpowiadać jak nie chcesz , pytam z ciekawości ![]() I wybaczcie offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
na profilu jest wpisany wiek - 16
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.