|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam fotki bucikom
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
butterfly bardzo ładna ta bransoletka
jusztyska śliczne buciki! Ale fajnie, że masz już z głowy Ile obcasik ma centymetrów? Bo tak patrząc na zdjęcie to ciężko mi sobie wyobrazić ile to może być
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
8 cm
ale nie czuć tej wysokości wczoraj dreptalam wieczorkiem w nich po mieszkaniu i są bardzo dobrze wyprofilowane ![]() wiesz, mialam wczoraj iść na rekonesans butowy, ale jak się trafiły idealne na mnie i nawet mi się podobające to kupilam od razu:P poza tym cena też całkiem przystępna
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też właśnie myślę o bucikach z 8 cm obcasem, nawet wyższy mi się marzy, bo na co dzień chodzę w wyższych butach, ale chyba się nie skuszę, bo to w końcu cała noc, tańce itd. Bardzo dobrze zrobiłaś, szczególnie, że masz takie problemy ze znalezieniem rozmiaru, butki są śliczne
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() marzyły mi się takie na platformie i obcas 10 cm no ale wszytskie z takich modeli duze były a poza tym nie chciałam satynowych czy atłasowych ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Thea a tak w ogóle to jutro mamy pół roku do ślubu |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, mnie też się takie marzą, ale niestety muszę mieć paseczek na kostce (bo mi nawet normalne buty spadają kiedy mam pończochy albo rajstopy
) Dodatkowo chciałabym mieć zakryte palce. Ciężko jest spotkać ładne ślubne butki na platformie z paseczkiem (chyba nawet nie widziałam), a w połączeniu z zakrytym palcem to już w ogóle chyba cud. Tak, właśnie dziś sobie uświadomiłam, że to już tak niedługo Cieszę się strasznie ) Tak więc podwójna okazja do świętowania
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
ja też dlatego zdecydowałam się na buciki z paseczkiem...
![]() ja też się cieszę niesamowicie ![]() nawet TŻ zauważył i mówił mi to dzisiaj miłe to było, bo zwykle nie ma on głowy do dat a ja znowu pamiętam wszystkie daty i zawsze znajdę okazję do świętowania ![]() a co do obaw... to ja też mam kilka... największa to to, że tak na prawdę nie mamy gdzie po ślubie mieszkać :P więc albo coś wynajmiemy, albo u którychś rodziców... i tak u swoich to bym nie chciała, bo się odzwyczaiłam, 6 lat już nie mieszkam z rodzicami, ale zdecydowałam, że po ślubie wracam na rodzinne podkarpacie... a u TŻ heh, no jakoś nie mogę się przekonać do dzielenia wspólnej kuchni z teściową:P niby to takie głupiutkie problemy... no ale głowę zaprzątają
|
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ też nigdy nie pamięta dat i niestety nic mi nie powiedział na ten temat
Kurcze, niestety z mieszkaniem to jest często problem, ja na szczęście się nie martwię, bo mamy dla siebie prawie całe piętro, a niedługo po ślubie dostaniemy drugie piętro (bo brat się przeprowadza do swojego domu) no i w sumie będziemy mieć takie oddzielne mieszkanie swoje, dość duże, na wsi, także jak dla mnie rewelacja Poza tym zależało mi na tym, aby zostać w domu i opiekować się rodzicami, więc jak dla mnie jest idealnie. Rozumiem Cię co do dzielenia kuchni z teściową, choćby jak była wspaniałą osobą, to wolałabym tego uniknąć. No ale gdyby nie było wyjścia to bym pewno poszła :P A teraz mieszkacie z TŻ w jakimś wynajętym mieszkanku ? Myślę, że z początku można się pomęczyć i sobie coś wynająć lub zamieszkać z rodzicami i stopniowo odkładać na swój własny kąt i po jakimś czasie kupić sobie mieszkanie albo wybudować domek, nawet mały, ale swój (gdyby się jeszcze jakaś działka znalazła to już w ogóle super ) Z resztą najważniejsze, że się jest razem, nie ważne, czy w małym mieszkaniu czy w willi
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-26 o 23:28 |
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Od moich rodziców padła propozycja, żebyśmy mieszkali w moim rodzinnym domu, zostałoby nam odstąpione piętro, ale mieszkał by z nami na tym piętrze mój brat, co akurat nie jest problemem
Ale naszym marzeniem jest mieć kiedyś własny domek, i tu nie wybrzydzam, chętnie u nas na wsi Więc niebardzo podoba nam się opcja, aby sobie urządzać i remontować całe piętro w moim domu, wolelibyśmy odkładać kasę na własny dom, ale odstąpienie całego piętra dla nas łączyłoby się z remontem zarówno dla nas (kuchnia jest w tym momencie zagospodarowana na pokój, więc całkowity remont musiałby być) jak i dla rodziców, bo na dole musieliby zagospodarować dodatkowy pokój dla siebie.U mojego TŻ natomiast dostalibyśmy pokój na dole, ale kuchnia byłaby wspólna na górze... Poza tym mieszkamy w domach wielopokoleniowych i u mnie i u niego, dziadkowie, rodzice, nasze rodzeństwo + kiedyś w przyszłości nasze dzieci Wiem, że to duża wygoda mieć blisko mame i babcie, zawsze pomogą, ale mimo to wolałabym mieć własny dom, choćby na działce obok ![]() Ale na początek pewnie po prostu zamieszkamy u którychś rodziców, żeby chociaż troszkę odłożyć na własny domek ![]() Rozgadałam się:P no a dziś 6 miesięcy do ślubu |
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Jusztyska fajne buciki
![]() Też marzyłam o platformach powyżej 10 cm,ale jednak nie chcę mieć 185 cm na ślubie,bo wszyscy będą przy mnie niscy. A tak 7 cm to dla mnie optimum i w takich obcasach chodzi mi się jak w kapciach (jestem przyzwyczajona do obcasów powyżej 10 cm). Mój M. mnie dzisiaj rano ucałował mówiąc,że jeszcze 6 miesięcy.Ten to ma łeb do dat. Ale potem mnie zostawił i pojechał grać w paintballa ![]() Co do mieszkania,to wczoraj musiałam na szybko podjąć decyzję jakie chcę kolory w naszej sypialni.Teściowa otworzyła nowy biznes i sprzedaje pościele,ręczniki itp. Powiedziała mi,że mam przyjechać i wybrać jakieś pościele,a jak dla mnie pościel musi przecież być w dobrych kolorach pasujących do pokoju (takiego mam hopla ).A teraz jeszcze nas czeka zakup kafelków do łazienki
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Butterfly - na jaki kolor się zdecydowałaś?
![]() fajnie tak wymyślać sobie wygląd mieszkanka Dziewczyny planujecie jakieś podróże poślubne? ![]() My na taką typową raczej nie pojedziemy, ale może jakiś mały wypad na 3-4 dni... tylko nie wiemy jeszcze gdzie
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie dość,że planuję to jeszcze mam już wpłaconą zaliczkę. Jedziemy do Turcji na 2 tygodnie.Z tego co wszyscy mówią,to nie jest to aż tak zacofany kraj muzułmański jak Egipt i mam nadziję,że nie będzie żadnych rewolujci... |
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetna sprawa My niestety nie możemy sobie pozwolić na tak długi wyjazd![]() a kolorystyka bardzo fajna lubię taką
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne. Wyglądają na wygodne i stabilne. Czegoś podobnego szukam
![]() Cytat:
a fajnie by było w nim zostać, bo aż smutno mi się robi, jak pomyślę, że będę musiała zostawić tych wszystkich świetnych ludzi. Może pojedziemy szukać szczęścia za granicą... Nie wiem. Mamy niby w razie W mieszkanie w rodzinnym mieście, ale tam pracy żadne z nas nie znajdzie w zawodzie (nawet pokrewnym). A niestety wszystko się kręci wkoło kasy.[QUOTE=jusztyska] Dziewczyny planujecie jakieś podróże poślubne? [QUOTE]pierwotnie mieliśmy w planie kupić motocykl i jechać w podróż poślubną po Europie na spontan. Ale niestety z okazji braku Łosiowej pracy pomysł upadł. Może pojedziemy gdzieś ale to na spokojnie już pewnie za rok. Bo teraz to raczej będzie ciężko. butterfly20 - mi też się podobają takie stonowane połączenia brązu beżu i zieleni do sypialni ![]() A ja dodam, że zakochałam się w goździkach. Robiliśmy wczoraj bal kierunku w stylu PRL i zaproszone władze dostawały goździki. Zostawiłam sobie kilka sztuk i nie mogę się na nie napatrzyć. Szkoda, że nie pachną jeszcze. Także decyzja podjęta - w bukiecie muszą być frezje i goździki (najlepiej te lazurowo niebieskie i jasno fioletowe). Sprawdziłam wczoraj jak się trzymam w butach na obcasie przy całonocnych tańcach - na 12 cm platformach wytrzymałam od 18 do 21, później do 1 biegałam w 8 cm, a potem już cały czas w baletkach aż do 7 (ale to głównie dlatego, że się strasznie ślizgałam na płytkach podczas tańca w szpilkach). Stąd wniosek - jak kupię 5-7 cm obcasik na gumowanej podeszwie wytrzymam do rana bez problemu
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-27 o 20:34 |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od maja wracam na podkarpacie(kończę staż), pracy tak jak piszesz nie ma tam... ale będziemy musieli sobie jakoś poradzić najwyżej się przekwalifikuje:P choć spędza mi to tak poważnie sen z powiek...co do goździków, to bardzo lubię, są urocze
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
butterfly , prawie jak bym czytała o swojej sypialni
My też planujemy beże (jakiś kolor cappuccino), na ścianie za łóżkiem tapeta- z tym, że nie z zielenią, tylko taka brązowa z jakimś motywem brązowo-kremowym I dywan z dłuższym włosem czekoladowy (podłoga będzie jasna z paneli) Do tego jasne mebelki, (jesion jasny, taki bardziej w białym kierunku), już nawet mamy wybrane. No i oczywiście sznurkowe firanki kremowe i zasłony czekoladowe Tak się cieszę, bo jak tylko zrobi się ciepło to zaczynamy ![]() jusztyska doskonale Cię rozumiem, też by mi było szkoda inwestować w mieszkanie, w którym pomieszkam tylko kilka lat. Ewentualnie odświeżyć, przestawić mebelki, przemalować ściany , coś dokupić ![]() Co do podróży to bardzo byśmy chcieli, ale podejrzewam, że nie da rady, bo TŻ ma taką pracę, że nie bardzo jest w stanie wziąć dłuższy urlop. A drugi powód to taki, że chciałabym od września zacząć pracę- praca w szkole/przedszkolu, więc nie da rady zacząć jej później. Ale myślę, że na pewno wyjedziemy na jakiś weekend A może akurat tak się uda, że na dłużej, nie wiadomo.Aj, ale mnie cieszy to pół roku !
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt czas ucieka, a stres pewnie coraz większy będzie. Ale z drugiej strony już się doczekać nie mogę. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
jestem pm z 2010 z sierpnia, własnie troche poczytałam waszych relacji z przygotowań.... i łza sie w oku zakreciła, bo ja już ponad 6 miesiecy po slubie, a przed wami wszystko dopiero, to tak cudowny dzien ![]() mam nadzieje ze wszystko bedzie po waszej mysli, to forum mi wiele pomoglo a znajomosci z dziewczynami trwaja do dzis ![]() taki maly gang stworzony ![]() Sierpien napewno bedzie piekny, a to ze buty na parapecie nie pomagaja i nie maja wplywu na pogode to bzdura ![]() mi pomogly(heheh) a sama niewierzylam, padalo caly tydzien, nawet w sobote z rana a na poludnie wyszlo slonce i te upalne 33 stopnie ![]() takze wiecie , glowa do gory, ten dzien i tak bedzie najpiekniejszym w zyciu
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Almariel, haha, no widzisz jaki zbieg okoliczności
Faaajnie, to też pewno świętowaliście w grudniu Remontem się nie przejmuj, grunt, żeby pozytywnie na to patrzeć i cieszyć się nawet szpachlowaniem ścian Bo to wszystko robicie dla siebie, będziecie mieć swoje mieszkanko, naprawdę super Warto się trochę pomęczyć i potem cieszyć się efektem A teraz jest tyyyyle możliwości, że tylko wybierać i robić (no i mięć na to pieniążki oczywiście) ![]() Qdlatek, ale fajnie, że tu jeszcze czasem zaglądasz, bo w sumie przecież dalej jestem Sierpniową PM, tyle że już po ślubie Ja za rok na pewno też będę żałować, że już po... No ale z drugiej strony zostaną, zdjęcia, film i nowe rzeczy/zdarzenia/wyzwania, na które też będzie się czekać, choć pewno nie tak samo jak na ślub ![]() Mimo że nie jestem przesądna, to po przeczytaniu Twojej wypowiedzi postawię te buty na parapecie A co ! W sumie to nie potrzebuję upału, byleby tylko nie padało
|
#3231 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybrałabym chyba Włochy ![]() Cytat:
to może i ja te buty postawie na parapecie, skoro zdaje egzamin, heheh ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
raz, że praca TŻ, dwa jak dobrze pójdzie będę uczyć dzieci od września ![]() no, zwłaszcza, że dziś już mniej niż pół roku
|
|||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leci ten czas, niedługo będziemy pisać "Jutro wychodzę za mąż, jak to szybko przeleciało ! " |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe chociaż z drugiej strony przygotowania mają swój urok
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i chętnie pojechałabym w któreś z tych miejsc ?jusztyska, też jesteś nauczycielem ? Ale fajnie ! A czego uczysz, jeśli mogę zapytać? Przyznam się, że często sobie włączam Twój suwaczek, żeby zobaczyć ile jeszcze dni zostało Bo mój odlicza w miesiącach i tygodniach, a Twój pokazuje dni I właśnie sobie zobaczyłam, że jeszcze 180 dni A tak niedawno było 200
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-28 o 15:24 |
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Włochy uwielbiam, więc miałabym problem z decyzją :P heheano z wykształcenia jestem biologiem, z uprawnieniami do nauczania ale jakoś brak zapotrzebowania na nauczycieli biologii:P ja robię tak samo z Twoim suwaczkiem hehe już za 80 dni będziemy miały studniówkę |
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie to obojętnie gdzie- byleby razem i żeby było tam ciepło ![]() Cytat:
Bardzo lubię biologię i trzymam kciuki, żeby się z pracą udało Zobaczycie, jak te 80 dni szybko zleci Ale nie wyobrażam sobie ostatniego tygodnia przed ślubem No i nie mogę się doczekać relacji i zdjęć z Waszych ślubów, bo zawsze mi się łezka kręci w oku, kiedy czytam takie rzeczy
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj dokładnie fajnie będzie przeczytać relacje Sierpniówek zwłaszcza, że ja to końcowosierpniowa jestem, będę strasznie przeżywała wcześniejsze śluby forumowe
|
|
|
|
|
#3239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak trzeba będzie, też się przekwalifikuję, chociaż szkoda trochę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą macie jakieś sprawdzone pomysły jak tu się nie rozpłakać? Bo ja coś czuję, że będę ryczeć jak bóbr na własnym weselu (skoro na cudzych nie mogę się powstrzymać). |
|||||
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale najpierw w weekend musimy papier wybrać ![]() mam nadzieje, że pójdzie nam to sprawniej, niż wczesniejsza próba wybrania zaproszen... nic nas nei urzekło:P i wyszło na to, że sami zrobimy... będą proste, nawet bardzo proste, ale coż )Oj, ja też mam nadzieje, że sę nie rozpłaczę ![]() Chciałabym być uśmiechnięta ![]() Echh, wyszlam szybciej z pracy i zaraz lecę do dentysty ![]() Propos dentysty marzy mi się wybielenie ząbków... ale dość kosztowna to sprawa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

i obcas 10 cm
) Dodatkowo chciałabym mieć zakryte palce. Ciężko jest spotkać ładne ślubne butki na platformie z paseczkiem (chyba nawet nie widziałam), a w połączeniu z zakrytym palcem to już w ogóle chyba cud. 

hehe