|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Już opisałam
![]() Dobrze, ze sytuacja się wyjaśniła, a mąż faktycznie powinien Cię przeprosić Marta dostałam 19 wiadomości. To chyba wszystkie? Dziękuję jak nie wiem co
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-02-26 o 13:29 |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Zmykam sie szykować na imprezkę....
Cos czuję, że wrócę przejedzona, więc nie wiem czy będę miała siłę do Was dziś wpaść
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, Ana, Katunia, Madzia podrzućcie pomysł na zajęcia plastyczne dla 3 i 4-latków do tematu: Poznajemy różne zawody.
Mam totalna pustkę w głowie |
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki!!!!!!
kupilismy wannę. moze nie jakąś super ale w miarę nam się podoba. no ale na prawdę mamy pecha z tymi wannami. dzisija tez - w paczce gdzie byly zapakowane nóżki iluś tam śróbek brakowało a w paczce z tymi rurkami do odpływu tez cos brakowało... matko polko chyba sie upiję jak ją w końcy zamontują i będzie ok No i jak będzie wszytsko zamontowane to Wam pokaze ![]() Bzyczko na bardzo suchą skórę polecam następujący zabieg po kąpieli na jeszcze mokrą skórę nałóż oliwkę w żelu (polecam johnson baby żółtą) i za minutkę czy dwie dopiero się wytrzyj. NA prawdę działa cuda bo ja tez mam super suchą skorę szczególnie na nogach i balsamy średnio sobie radzą. więc kolezanka poleciła mi taki spósób. troszke skóra jest taka delikatnie tłusta ale da się przeżyc efekt nawilżający jest dla mnie ważniejszy
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie ladnie z tym autem, dobrze ze z kluczami sie wyjasnilo, ale jakos nie miesci mi sie w glowie ze one mysla ze skoro tata jest wspolwlascicielem to one maja do tego prawo! bo jak sie domyslam to WY placicliscie na auto ! Cytat:
na razie nasunelo mi sie-jak np.listonosz to fajnie jest napisac, tzn. narysowac list do mamy i razem z dziecmi wsadzic do koperty i wyslac! robila kiedys cos takiego. A wystarczy w liscie serce narysowac i np.wlasne raczki dzieci odbic. jak np.kucharka - to na talerzykach papierowych zrobic cos w stylu kolazu, powycinac z gazety rozne owoce, warzywa, danie i kazdy na swoj talerz bedzie przyklejac napisz jakie konkretnie zawody to bede kombinowac dalej Pierwsza jazda zaliczona Fajnie sie jezdzi! pojechalismy do moich rodzicow, zostawilismy tam tomcia i z mezem pojechalismy pojezdzic po wioskach w okolicy (Anika - mijalam twoja restauracje weslena )Zupelnie inaczej sie prowadzi niz nasz kombik, duzo lepiej dla mnie, bo takimi gabarytami jezdzilam na prawku. A jak sie naucze na tym to i forda opanuje potem ![]() Zaczelismy tez z dzis z Tomciem zajadac kaszke chcialam najpierw marchewke ale wzielam zrobilam troche kaszki-zajadal az mu sie uszy trzesly potem dopil mlekiem i spi. Teraz tylko czekac na reakcje brzuszka-mam nadzieje ze zadnych sensacji nie bedzie. Mam kilka fotek z pierwszego jedzenia na pamietke ![]() Ktosiu - dostalam pw-w miare mozliwosci spelnie dzis prosbe i wysle! |
||
|
|
|
#4656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
dziekuje Cytat:
dzisiaj w nich ide zobaczymy czy beda wygodne ![]() Cytat:
nie dziwie sie ze maz wkurzony porazka z tym sadem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia z tymi talerzykami fajny pomysł. Zawody dowolne, co zrobię to będzie dobrze, mam dowolność
Myślałam nad plakatem- wycinki z gazet przedstawiające różne profesje, ale nie mam za dużo gazet i nie będzie z czego wyciąć a zajęcia robie we wtorekSuper, ze jesteś zadowolona z autka |
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Neska pewnie bym wypróbowała Twój sposób...ale u mnie od Johnsona z dala...reaguję na nią jak diabeł na święconą wodę albo i gorzej
mega uczulenie które skończyło się wizytą w szpitalu pewnego razu bo zmycie tego ani wypicie wapna nie pomagało
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mysle ze lepiej skupic sie na kilku konkretnych zawodach i to takich z ktorymi dzieci gdzies mialy kontakt-bo jak to 3-4 latki to za duzo informacji dla nich moze byc przytlaczajace. |
|
|
|
|
#4660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli policjant to malowanie postaci policjanta farbami szpital/pielęgniarka/lekarz wyklejanie papierem kolorowym - na np niebieskiej kartce wyklejają znak szpitala czyli czerwony krzyż na białym polu ew. czepek pielęgniarki - ten atrybut biało czarny górnik - czapka górnika wyklejanie czy malowanie farbami jeśli sprzedawczyni to możecie zrobić makietę sklepu i razem ją powyklejać jeśli projektant wnętrz to domek wyklejać ronić pokoje dekorować choć dom fajnie się robi przy zajęciach o mieszkaniu rewelacyjne domy dzieci robią można też projektować ubranka - czyli wyklejać plasteliną narysowane ubrania czy tam chłopcy samochody jako ogólnie o projektowaniu - jako zawodzie jak dziennikarz to możecie z gazet zrobić wspólny plakat na wielkim brystolu czy szarym papierze stworzyć gazetkę grupy "..." i obrazkami z gazety czy literkami porobić coś ciekawego - poprzyklejać w kształt kwiatów domków itd alboooo jakt o 3 latki to wielki kwiat narysujesz i każdy zrobi (wyklei) z kawałków gazet płatek itd - środek w gazety czarnobiałe płatki w kolorowe.. rzuć konkretnymi zawodami to coś wymyślę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
katunia widzę ,że pierwsza jazda zaliczona
Cytat:
naprawdę macie pecha z tymi wannami.3mam kciuki za pomyslne zamontowanie
|
|
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
rewelacyjne!!!!!!!
Cytat:
Kasiu, współczuję sytuacji z sądem. Sprawa wydawała się wygrana i oczywista, a tu jednak nie. Cytat:
![]() Jedno co to, my na studia nie poszłyśmy dzienne, tylko na zaoczne i od razu do pracy - chiałyśmy odciążyć rodziców i nie wyobrażałyśmy sobie że maja nam dawac pieniądze przez następne 5 lat. Ale prawda jest taka, że pomagali nam płać za studia, a my zarabiałysmy na swoje utrzymanie. Cytat:
ale macie z nią przygody!Mona, w głowie mi się nie mieści, że siostry TŻeta bez pytania pożyczają od Was samochód - SZOK! Katunia gratuluję pierwszej przejażdżki! Super! Laseczki, proszę o kciuki! Potrzeba mi ich bardzo dużo do wtorku! Powiem tylko tyle, że chodzi o mieszkanie, które bardzo nam się spodobało a jakieś małżeństwo wstępnie się na nie zdecydowało edit: co do tabletek anty = hormonów, to potwierdzone jet to, ze przy pierwszym cyklu po odstawieniu jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej. Jedno co to jest to również szansa dla niektórych kobiet żeby zajść w ciąże. Moja lekarka mi powiedziała, ze ja albo zajdę w pierwszym cyklu po odstawieniu, albo będzie problem. Tak czy siak tabletki antykoncepcyjne to hormony ( terapia hormonalna) która stosuję się przez dłuższy czas. I faktycznie pozbycie się ich całkowicie z organizmu może potrwać bardzo długo.
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-02-26 o 19:52 |
|||
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia trzymam kciuki i o to mieszkanko i wasze być a nie być w pracy bo wiem że to już na dniach się rozwiązuje
![]() ![]() no i się chwalę w klubie a co
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
no przygody z wanną mamy pierwsza klasa
![]() Bzyczko zobacz, może taka by była ok? http://www.domzdrowia.pl/43544,penat...om-200-ml.html Fakt, że niby na rozstepy ale na pewno też dobrze nawilża. Penaten nie powinien uczulac (chyba) KAtunia to teraz będziesz śmigać furą
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia super ze auteczko juz ochrzczone no i bomba ze Tomciowi smakowało
![]() laseczki k
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
halo halojest tu ktos....jaka cisza!
ja sama w domu ale jade niedlugodo rodzicow, maz w pracy wiec nie chce niedzieli spedzic sama |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam duuuuuzo kciukow wlasnie wrocilismy od znajomych jest 3:30 rano .. zmykam spac dobranoc
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Muszę Was nadrobić, bo ostatnio jakoś zaniedbałam forum. U nas zębowych kłopotów ciag dalszy. R niby już lepiej, ale dostał kolejny tydzień zwolnienia. Za tydzień dopiero mu szwy zdejmują.Ja byłam wczoraj ze swoim zębem na ten mikroskop. Kanały wyczyszczone i poszerzone, ponoć było w nich mnóstwo śmieci...już do mojej starej dentystki to nie wrócę - spierdzieliła mi zęby !!! Niestety szok przeżyłam płacąc za wizytę. Zapłaciłam 200 zł, a całe leczenie będzie kosztować 600 !!! O zgrozo !!! Ale jak nie ma wyjścia, to trzeba ratować ząb za wszelką cenę jak się da. Wczoraj byli u nas znajomi na kolacji - miło było i bezalkoholowo, bo R nadal na antybiotyku. Dzisiaj jedziemy do zoo z rodzicami R i jego siostrzenicą. Zapowiada się fajny dzień
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatecznie jednak myśle, że będzie wydzieranka z kolorowego papieru atrybutów różnych zawodów, np. konewka-ogrodnik, garnek-kucharka etc. Wycięte i przyklejone na kolorowa kartkę. Nie wiem jak stoją plastycznie, więc tu będzie bezpiecznieCytat:
![]() Ale mnie gardło boli, szok, boję się, ze angina mi się zaczyna a dopiero pracę zaczęłam i nie chce od razu na L4 iść
|
||
|
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
to trzymam dalej
![]() Cytat:
no i udanego dnia ![]() Cytat:
no i jeśli chodzi o prace plastyczne to ja uwielbiałam raz w miesiącu robić tak że dawałam dzieciom kredki i kazałam po prostu narysować - kim będą w przyszłości, ich ulubione zabawy itd.. normalnie w czasie zajęć głównych - jako plastyczne zajęcie - bo owszem dzieci dużo rysują ale raczej w czasie dowolnym - na wystawki (czyli to co zrobią w tych zajęciach głównych raz w tygodniu) bardziej się wydziera wylepia wykleja maluje tworzy, bynajmniej u nas w przedszkolu na holu na wystawce nie było prac po prostu narysowanych kredkami i po roku pracy fajnie było porównać te 10 obrazków rewelacyjnie się umiejętności plastyczne rozwijają nie wiem jak było w twoim poprzednim przedszkolu ale u nas dzieci mnóstwo rysowały ale właśnie tak dla siebie w czasie własnym ale tematycznie rysować od początku do końca bez wzorów itd to nie bardzo..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-27 o 10:31 |
||
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzednim przedszkolu dużo rysowaliśmy, jak był czas na mycie zębów to żeby zając dzieci, które nie były aktualnie w łazience rozdawałam kartki, albo ich zeszyty do rysunków i rysowali co robili z rodzicami podczas weekendu, albo ich ulubione zabawki, albo cos tam jeszcze. Taki trochę mus, ale na dobre im to wychodziło, bo trochę tych mniej plastycznych się podciągało przez te systematyczne rysowanie. I rzeczywiście niesamowicie widać różnice jak było na początku, a jak pod koniec roku Musze dziś jeszcze scenariusze zajęć napisać (wymysł dyrki-abym nauczyła się je pisać, kit że nawet awansu nie robię-no ale co poradze zaciskam zęby i piszę. Swoją drogą kobieta straszna biurokratka, na wszystko chce papier, nie jestem do tego przyzwyczajona, w poprzednim przedszkolu pod tym względem był high life, nikt papierów nie kontrolował za bardzo) |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
a ja niewyspana po wczorajszej imprezie
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() o matko ale się wczoraj wygościłam ledwo dochodzę do siebie . I na dodatek główka boli od wódeczki ![]() Baja widzę, ze już Marta Ci wiele napisała. A ja dziś tworzę co na te zajęcia hospitowane zrobić. Wybrałam już temat "czysta woda" bo myslę, ze tu można fajne wiele rzeczy wymyślić. |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
![]() ale tu cisza od wczoraj!!! |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
gucia 3mam kcuiki!!
Cytat:
witaj w klubie my też zabalowaliśmy....mój kac właśnie się rozwija
|
|
|
|
|
#4677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratulacje dla Tomcia z okazji pierwszej zjedzonej kaszki ![]() A za spełnienie prośby będę wdzięczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie zrobiłam blok czekoladowy Nie jadłam go chyba ze 2 lata. Już sie nie mogę doczekać jak się ściągnie
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-02-27 o 12:40 |
|||
|
|
|
#4678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super dzień Was czeka - zazdroszczam ![]() Cytat:
ktosia, atomufka, żabka, martucha, baja, dziękuję india, atomufka, Wy tez poszalałyście! hehe! I dobrze! Należało się Wam! ![]() W Krakowie dzisiaj słońce i w miarę ciepło. A ja sama w domu Mąż w pracy do 20. Uwielbiam te jego zmiany!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-02-27 o 13:06 |
|||
|
|
|
#4679 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma to jak wykorzystywać każdą chwilę ![]() Cytat:
![]() A tak na serio mam nadzieje że już niedługo zanurzysz się w wannie pełnej piany .... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mona - mnie się w głowie nie mieści że ktoś bierze zapasowe kluczyki i jeździ moim samochodem BEZ PYTANIA. Przecież to jest kurde kradzież jakby na to nie patrzeć (i to jeszcze jeżdżą bez dokumentów). Tż to nie przeszkadza???? Pewnie Wy płacicie wszystkie opłaty, a one z tego korzystają. Przypomniało mi: wspominałaś, że Tż powiedział kiedyś żebyś do sklepu na rowerze jechała bo szkoda paliwa. Ale jak poł rodziny się autem wozi to paliwa wtedy nie szkoda???/ A z innej paczki - jak tam reklamacja pościeli? W ogóle to Ty jesteś po germanistyce - myślałaś może o tym żeby korepetycje dawać? Zawsze to jakieś pieniądze.
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka no tą wannę to TZ przeklał-juz mu wczoraj powiedziałam, ze to wszytsko przez to, że on chciał prysznic
![]() No ale wanna juz stoi jeszcze obudowa, fugi, baterie, spłuczka i lustro i łazienka będzie gotowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Nie przyznają się, ja przeszukałam wszystko i wiem że włożyłam je tam gdzie zawsze. Myślę że się znajdą gdzies na dole u nich, ale zrobie awanture, nosz kur***.
potem dopil mlekiem i spi. Teraz tylko czekac na reakcje brzuszka-mam nadzieje ze zadnych sensacji nie bedzie. Mam kilka fotek z pierwszego jedzenia na pamietke 

mega uczulenie które skończyło się wizytą w szpitalu pewnego razu bo zmycie tego ani wypicie wapna nie pomagało
naprawdę macie pecha z tymi wannami.3mam kciuki za pomyslne zamontowanie 

Nie jadłam go chyba ze 2 lata. Już sie nie mogę doczekać jak się ściągnie
Mąż w pracy do 20. Uwielbiam te jego zmiany!