|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień
Ja troszkę posprzątałam i normalnie wymiękłam...w ogóle nie mogę chodzic, bo już po chwili mam takie kłucia (prądy) od dołu brzucha do cewki moczowej albo bronchildy (już sama nie wiem ), że tylko słychac...ałła, ałła. W tamtym tygodniu miałam tylko wieczorami 1 lub 2 razy, a teraz już przez cały dzień Nawet jak sie położę to cały czas taki dyskomfort czuje...no i brzuch się spina już strasznie często i coraz boleśniej...oby do poniedziałku ![]() ![]() Pomarudziłam...
|
|
#4832 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe znalazlam tylko jeden sklep i tam chyba jest ten wozek. Mysle, ze podjedziemy ktoregos dnia oblukac
Wiesz... wybor w Anglii jest ograniczony, bo wiekszosc to maja albo podwojne kolka abo jak juz duze kola i lekka konstrukcja to cena nie z tej ziemi. A Oyster jest naprawde taki jak ja potrzebuje. Na eBayu jest tez fajny kolor. W srodku zieloniutki, na zewnatrz czarny I waham sie teraz nad tym pearl i tym zielono czarnym
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
Piżamkę wkleję jak meżu z reala przyjedzie .
za bodziaki zapłaciłam po 3,99 za pajaca 7.99 za skarpetki 2,99 Nawet nie wiedziałam ,że mają taką promocję na rzeczy dla niemowląt. Przeczytałam post Matall i się wieczorkiem wybrałam,jak mężu wrócił z pracy.
|
#4835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
boskieeeeeeee maz musi zemna jechac do reala jutrooo i koniec!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
czemu u mnie nie ma reala
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Link o gazetki real
http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ chciałam kupić jeszcze body ze snoopym dł.rękaw dwupak za 12,99 jednak już nie było ,ani dla chłopca ani dla dziewczynki.Bardziej zależy mi na body,kaftaników mam mało ale też nie bede ich wiecej kupować,dla mnie body są wygodniejsze i się nie podnoszą jak kaftany. Przy chłopcach także bazowałam na body,super sprawa.
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
aguś u mnie nie ma ani jednego duzego sklepu mamy tylko biedronke
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiu może masz rację
pocieszyłaś mnie bardzo.śliczne ciuszki kupiłaś a ja sama w domu siedzę i nudzę się jak mops w tym łóżku podczas gdy wszyscy bawią się na imprezie urodzinowej mojej kuzynki
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rzadko mi te zajady wychodzą ale to strasznie wkurzające jest ![]() Coś dobrego bym zjadła na podwieczorek ale nie mam pomysła
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leż w łóżeczku i odpoczywaj kochana
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to takie niesprawiedliwe, u mnie tez nie ma reala wstawiam zdjęcie mojego brzuchala tylko zaznaczam sa bardzo kiepskiej jakości aaaa i proszę nie patrzeć na to wielkie pupsko tylko na brzuch
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.domzdrowia.pl/42459,bevit...wych-75-g.html tam jest opisane na co dokładnie działa
|
|
#4846 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak kasiu innego wyjscia nie mam jak tylko odpoczywać
a imprezek po porodzie będzie sporo więc się jeszcze wybawię i stracę resztę kasy ![]() zosia gdzie ta dupeczka bo ja jej nie widzę
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
nie kokietuj nie kokietuj
chudzina jesteś i tylko brzuch masz Zosiu, dzięki za link do maści
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaa jasne
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet przejrzałam dziś ciuszki, które ew. naszykowałabym dla Małej do szpitala ![]() A pewnie, że nasza pora lepsza! Uważam, że kwiecień/maj/czerwiec to idealna pora! Już ciepło, a jeszcze nie ma upałów ![]() Co do kremów, to tyyyle dobrego słyszałam o EL. Ceny mnie trochę zabijają no i wierna jestem pielęgnacji aptecznej, ale... ale... na trzydziechę zamówię sobie zestaw Advanced Night Repair ![]() Tego serum miałam dwie próbki, w sumie na 4 użycia. GE-NIA-LNE! Jeśli chodzi o pielęgnację z najwyższej półki, to moja wiedza znikoma ![]() ALE NA TRUSKAWĘ STARAM SIĘ NIE WCHODZIĆ, BO POKUSA ZA DUŻA! ![]() Pauliziu, wózek super! Miałabym problem z wyborem koloru, bo wszystkie ekstra! Anula, mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami ikeowymi! Violisiu, jeśli chodzi o leżaczki, to Hanka na 99% będzie miała ten Fisher Price, który wkleiłaś http://allegro.pl/fisher-price-lezac...457165135.html A te kompleciki dla chłopaczków do chrztu PRZEPIĘKNE! Bardzo mi się podobają Jakoś nigdy nie podobały mi się fraczki, a te komplety super!---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Zosiu, bardzo ładny brzuch! Ew. dodatkowe kg weszły Ci tylko w brzuszek, super! |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, nie mam dzisiaj weny na pisanie... nie wiem sama czemu- siedze i czytam i nie wiem co ze sobą zrobić.
Cytat:
wiesz, bardziej mi chodzi o to, żebym "zaraz" mogła chociaż się wysikać i umyć... nie muszę stawiać domu ale chociaż poruszać się, nie być taka nezbronna bo tego nie cierpie - pamiętam jak po zabiegu laparoskopowym usunięciu cysty z jajnika, dostałam zapaalenia i połozyli mnie do szpitala to moja Mama musiała mi się pomagać myć, a raczej wycierać bo sie nie schylałam - tego bym nie zniosła!masz racje co do samego cc - uspokoiłam się i zaczynam patrzec na plusy. dzięki, bo własnie liczyłam na wypowiedź tej która już cc przechodziła. Aga.M - mam za bardzo rozwinięte poczucie odpowiedzialności co do pracy, a szkoła rodzenia jeszcze nie wiem, dzisiaj dzwoniłam, ale nie wiedziałam że prowadzi je jakaś inna położna, więc będę dzwonić do niej dopiero w pn.mary .kasia - już przywykam do myśli o cc - a praca,.... nie dłużej niż miesiąc! dobrze mi się siedzi w domku .violisia - chodzi o to, że jak mały lezy pośladkowo, to ma bardzo mało miesca na poruszanie się - stopy ma nad twarzyczką - ja czuje ruchy, ale lekarz powiedział, że nie ma sensu ich liczenie i sprawdzanie czy jest poprawnie czy nie, bo nawet jeśli chciałby się poruszyć to czasem przez brak miejsca tego nie robi - i żebym ja się nie stresowała że go czasem wcale nie czuje, bo przy ułożeniu posladkowym może, ale nie musi być aktywny. jak leży główką w dół to wtedy nogi ma na górze w najszerszym miejscu macicy i może je prostować, zginać itp i te ruchy czuc o wiele bardziej. bo ja rzweczywiście nie czuję go często/mocno i pytałam bo mnie to martwiło. jak Ty czujesz regularnie to tylko się cieszyć. można, ale nie trzeba czuć przy takim ułożeniu. jak już pisałam .andziotku nie wiem czy pogratulowałam wizyty .
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez kilka dni miałam wrażenie ciągnięcia brzucha, ale nic się nie działo... Dla mnie gorsza była konieczność robienia sobie zastrzyków w brzuch po cesarce - sama nie umiałam ich sobie zrobić, więc korzystałam z pomocy teściowej lub jeździłam do przychodni---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Dwa razy mi się wysłało... |
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Monia! Wpadaj do mnie, jak się nudzisz
Pojedziesz w poniedziałek prosto do pracy ![]() A czy Ty wiesz, że ja MUSZĘ jeszcze dokupić ze 3 pajace na 62 cm?! ![]() Przejrzałam dziś ciuszki i mam za mało pajaców na 62. Te Mothercare cupcake jednak są za duże, miały być na 62, ale rozmiarówka chyba na angielskie dzieci Kiedy wyzdrowieję, ruszam jeszcze do Smyka! ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Monia, z cesarą dasz radę! Kochana! Silna Kobitka z Ciebie, nie wierzę, że Cię jakieś tam cesarskie cięcie powali. I SN i CC, to rzeźnia i masakra, ale wierzę, że wszystkie wrócimy szybko do formy ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Oessssu, te kaczuszki ![]() http://allegro.pl/bas06-carter-s-paj...481137013.html |
|
|
|
#4854 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przy stymulacji do IV i już po zrobiłam sobie w sumie 180 zastrzyków Tuż przed punkcją robiłam 6 zastrzyków dziennie zosiaaa chudzielec z Ciebie a do tego kokietka Brzuszek śliczny ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
I też chyba podjadę do Smyka
|
|
#4855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-26 o 17:34 |
||
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie leżaczka, ale już pisałam, że zasugerujemy dziadkom Chicco
Wklejałam linka wcześniej gugasiatko Ale fajne portki!! ![]() monika Moje się porządnie przygotowały do karmienia i prawie non stop sterczą I powiększyły się znacznie kasia1391 Cieszę się, że post się przydał ![]() zosiaaa A gdzie to wielkie dupsko? Chyba zapomniałaś dorzucić jakiegoś zdjęcia, bo ja tam takiego nie widzę ![]() Ja po obiedzie, umieram. Wujek z kolegą i mamą moją wpadli na dosłownie półtorej godziny, więc wszystko w biegu, a jeszcze sprzątanie przede mną Plecy bolą, na tż się nadal obrażam (ale zainstalował mi Simsy u siebie na laptopku, to może mu wybaczę )
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam frakseparynę w zastrzykach, zapobiega - z tego co wiem - skrzepom we krwi. Nie jest to stała praktyka, bo moja koleżanka po cc dostała ją tylko w szpitalu, a potem już w domu nie dawała. CC nie jest takie straszne...
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Vanes odpoczywaj
. Czego się nie robi dla Maluszka .Zosiu brzuszek masz prześliczny !! A pupsko ?? Chyba pupcia. Ty jeszcze grubej Przespałam się i czuję się jeszcze gorzej. Jeszcze do tego czasem pobolewa mnie brzuch jak na @. Na szczęście wizytę mam w środę
02.08.2014![]() Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię Może być przyjacielem Edytowane przez Martulka000 Czas edycji: 2011-02-26 o 17:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

), że tylko słychac...ałła, ałła. W tamtym tygodniu miałam tylko wieczorami 1 lub 2 razy, a teraz już przez cały dzień 
Czekamy na Ciebie fasolko

,ani dla chłopca ani dla dziewczynki.
Hmm na zajady... kurcze nie pamietam 

Co Ty kochana mi tu pier dzie lisz ??? A gdzie Ty sie chcesz zrywac? Ktos Ci kaze biegac? Ciezary na olimpiadzie podnosic? Spokojnie - po cc teoretycznie 5 dob spedzisz w szpitalu, a przez 5 dni to zdolasz odzyskac sprawnosc. Ja po 1 dobie normalnie chodzilam, bylam pod prysznicem, sama wokol siebie i dziecka wszystko robilam, oczywiscie pamietajac o cieciu - brzuszkow nie robilam i nic ciezkiego nie dzwigalam, ale uwierz mi, ze bylam sprawniejsza niz kolezanki z sali po sn. Jedyne co pamietam to to, ze wchodzenie po schodach nie bylo do konca przyjemne.

02.08.2014