|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
Pop Nina też trzyma sztame z ojcem swoim Sprzedawczy k mały
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-02-26 o 20:46 |
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Mysia fajne fotki
![]() Michaś też tylko tata tata. Nie pamiętam kiedy mama usłyszałam... P0P pokaż Oliwkę po "fryzjerze"
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia też ciągle gada "tatatata" ale i tak zawsze w końcu jest mama. Często woła tatę na pomoc
|
#664 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wszystkim z reguły pisze to co myślę . I bardzo Cię lubie , ale nie rób krzywdy małej bo naprawdę nie masz powodów Cytat:
Cytat:
Jak się zrobi ciepło i mała bedzie wiecej na słońcu to się odstawia
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie jestem pewna ale zima się jeszcze nie skończyła hola ! i moim zdaniem przez wiosnę spokojnie można , ewentualnie dopiero latem odstawka , Ani trza pytaćCytat:
P0P zastosowałaś metody nie z tej epoki ![]() Cigi nie przeszkadzają mi Twoje wywody , pms masz czy co? ![]() Tak tylko spytałam czy lubisz duzo gadać a ty od razu jako atak to odbierasz , spokojnie jak coś Ci będę miała do napisania to Ci napiszę. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ania a dlaczego nie razem? lekarz mówił że można razem tamte też razem szczepiłam |
||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - ta szczepionka na odre to niezły zajzajer bywaja gorączki czy inne cyrki cześciej niż po innych , u mnie w przychodni tej prywatnej nie szczepią tym i innymi na raz , każą poczekać 6 tyg . także ja wole poczekać .
Z tą wit D to ogólnie jest tak że aby się wytworzyła jej wystarczajaca ilość to powinno się być 20 min na słońcu , a z drugiej strony nasze dzieciaki i tak się jeszcze od słońca osłania . więc bądz tu mądry , no ale tran się daje od września do wiosny mniej więcej . Tak samo jak każą D dawac do 2RZ tylko a ja np SZymkowi i tak ja podaje bo nawet dzieci w wieku szkolnym mają jej niedobory. Daje tran ale jakbym nie dawała to by tą w krolach dostawał
|
#667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestes bardzo odwazna, ze takreagujesz na agresje na ulicy. ja odkad mam malą nie spotkalam sie z taka sytuacja, ale tez bym chciala miec sile, zeby tak zareagowac. brawo!!
|
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
nam lekarz mowil ze niw powinno sie szczepic razem bo ta 3 to zywa szczepionka i lepiej po niej odczekac troche i dopiero szczepic na pneumo w naszym przypadku a potem meningo i jeszcze my szczepimy na polio ale to juz u Tzta bo tam bezplatnie
|
|
|
|
#669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
CAROLAJKA ale na polio przeciez były szczepione
![]() mój już szczepionki na pneumo zaliczył a teraz włąśnie chciałam na meningokoki ale jak piszecie że lepiej odczekać to chyba tak zrobię ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Yoonka to postaw sobie przy rzeczach do kąpania czy co? Ja nie zapominam , mój Miko chętnie tran pije bez krzywienia się , kupiłam ten bezsmakowy (czyt. naturalny cuchnący jak stary kuter rybacki) ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A jeszcze propo szczepionki na odre świnke i rózyczkę czy mam jakies do wyboru np. płatna i refundowana czy nie Pytanie do P0P albo Ani |
|
|
|
#671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ok, moze i nadwrazliwie zareagowalam, ale wiesz, post wyzej ublizano mi bardzo przyjemnie... i w ogole jakis taki na watku dzien burzliwy mam; |
||
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
u nas jest jakas inna na polio my szczepimy w niemczech a tylko w pl na swinke odre rozyczke i pneumo bo u nas to inaczej szczepia i tutaj polio jest druga po 12 miesiacu
ja sie boje kry jako nastolatka wpadlam pod kre na rzece jak byly wiosenne roztopy chcialam buta siegnac bo mi do wody wpadl dobrze ze jakis Pan mnie widłami wyciagnal bo by mnie nie bylo juz nigdy dziecka bym nie puscila na takie cos
|
|
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
madzia, wspolczuje, tobie jako dziecku, tej mamy z kablem i to jeszcze o nic... cos strasznego;
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma wyboru jest jedna dla wszystkich i się za nią nie płaci
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi nikt Ci nie ubliżał przestań ,Ty chyba ubliżania nie słyszałaś
CAROLAJKA namieszane z tymi szczepieniami , w uni zalecane w polsce nie i człowiek głupieje , każdy lekarz też inaczej mówi, ja ogólnie jestem zdania że na te zalecane powinno sie szczepić i do tej pory szczepiłam i teraz też mam zamiar wolę zaszczepić niż się trząść że mi dziecko zachoruje , jakbym nie szczepiła na rota to kto wie czy w szpitalu byśmy nie wylądowali , a tak w miarę łagodnie przeszedł. Ja tez się boję kry i wchodzenia na lód, u nas to dopiero weszłam jak tz sztilem przeciął przerembel i mi udowodnił że lód ma 30cm grubości, chociaż i tak mnie łaskotało coś w gardle. A słyszałyście o tych bliźniaczkach 7 letnich co się utopiły ? ślizgały się na jakimś lodzie i się załamał , jedna żyła ale zmarła w szpitalu z wyziębienia a drugą znaleźli po kilku godzinach , a matka w ty czasie miała 3promile jak ja policja zgarniała ![]() ![]() brak słów , aż za serce ściska ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- To jak jest jedna to przynajmniej jeden dylemat mniej |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PYTANIE: jak wyglądają u Was śniadania i kolacje maluchów? Czy nadal piją mleko z butelki? Bo my wciąż na śniadanko pakujemy się pod kołderkę i pijemy z butli mleko i po kąpieli również butla i zastanawiam się czy to dobrze czy też powinniśmy już po mału od tego odchodzić. No i pytanie powiązane z poprzednim-jeśli na śniadanie i/lub kolację jest coś innego to w jaki sposób zapewniacie w ciągu dnia odpowiednią ilość mleka? Gabrysia znowu źle sypia poprzedniej nocy urządziła nam niezły cyrk-obudziła się koło północy i ani myślała spać, przebieranie pieluchy, zabawy, rzucała się na naszym łóżku choć mieliśmy nadzieję, że usnie, a nie chciało nam sie już ślęczęc przy jej łóżeczku. potem się rozryczała nie wiadomo dlaczego-viburcol dany po kąpieli nic nie dał, podaliśmy nurofen, żel na zęby- NIC! Woda-nic. W końcu zrobiliśmy 100ml mleka i po nim zasnęła ale i tak wybudzała się z płaczem!Ona nie przesypia spokojnie ani jednej nocy! Dziewczyny, my już nie wyrabiamy-to trwa rok!!!! Jak długo tak może być i o co chodzi????
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-02-26 o 22:18 |
||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak u nas na śniadanie jest kaszka mleczno-ryżowa jedzona łyzką i na kolacje kasza manna na mleku krowim też jedzona łyżką a w dzień dodatkowo staram się dawać kanapki z serkiem albo twarożek z owocami ,z racji tego że mój mleka niet , też się boję że to mało te 2 kaszki ale nic nie zrobię
![]() A co do spania to mój Mikołaj też nie przespał jeszcze ani jednej nocy całej i budzi sie minimum 4 razy dal mnie to już norma , póki nie idę spać to śpi w swoim łóżeczku a jak się kładę to biorę go zazwyczaj do siebie bo nie chce mi się wstawać do tego łóżeczka , budzi mnie ale przynajmniej nie wstaję później się będę martwić jak go oduczę. A czasami odsypiam w dzień z nim jak już na pysk padam Nie jesteś sama( i mój w nocy nie je) |
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my nadal mleczkiem zaczynamy dzien i mleczkiem konczymy. o 16 tez mleczko. myslicie, ze juz trzeba odstawiac? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- T0si sie budzi w nocy na jedzenie, jesli w ciagu dnia zje mniej niz zwykle. tak jakby nadrabiala.
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka ja bym nie odstawiał mleko po co jak chce i lubi niech pije ,też bym chciała żeby mój tak pił, mam nadzieję że później u starszego zobaczy i też będzie bo tamten to litr dziennie wypije jak cielak
|
|
|
|
#680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My ostatnio na sniadanie czyli gdzieś ok 9 dajemy kanapeczki z masełkiem, dzisiaj do tego miał jajecznicę. (wczesniej to ok 6 je butlę) Na wieczór dostaje butlę, kiedyś dawaliśmy kaszkę ale jakoś tak przestaliśmy. W nocy potrafi jeszcze z 2-3 razy na butlę się budzić, w dzień je obiadki, deserki i raz butla. U nas ostatnio też bardzo kiepskie noce, chyba zęby idą... już dzisiaj 2 razy się budził z płaczem, jedziemy 2X na nurofenie, ale coś i tak to nie daje... I też żadnej nocki normalnie nie przespał. Łączę się z Tobą w bólu
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Yoonka a może byś je na wieczór kaszki dosypywała to by spała?
|
|
|
|
#682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() . Taki cudny egzemplarz Ci się trafił. ![]() Ja zaczynam dzień mleczkiem i kończę dzień mleczkiem. Tylko na obiad dostaje słoiczek no i deserek
|
|
#683 | |
|
Rozeznanie
|
mam inne zdanie, moze dlatego, ze do mnie to bylo, a nie do Ciebie; taki stopien ublizania mi wystarczy;
Ja sie troche obawiam wlazic na lod; glebokosc jaka jest pod nim mi dziala na wyobraznie; Cytat:
z moja tez nieciekawie; bardzo podobnie jak u Ciebie; wczoraj np nie zauwazylam kiedy poszlam do Basi; dosc dlugo probowalam ja uspic na wszelakie sposoby, lacznie z lulaniem i nic z tego; w koncu zreflektowalam sie, ze 1.30 byla, i ze juz glodna i skonczylo sie cyckiem; moze ona glodna juz wczesniej byla...; poszlam spac o 3 wczoraj; |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przespałam nocy od chyba 1.5roku (no może ze 2 w połowie ciąży) bo prawie całą ciążę wstawałam na siusiu. Misiek nie przespał jeszcze nocy. Raz zdarzyło się że obudził się raz....
|
|
#685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Genetyk nie powiedzial nic o czym bym nie wiedzila, ze po 35 wzrasta ryzyko chorego dziecka I takie tam. Przez dluzsza czesc spotkania to on sie pytal nas o cala nasza historie rodzinna. Czy ktos chorowal, o rodzicow, o rodzenstwo, namawial mnie na amniopunkcje, ale sie nie zgodzilam , tym bardziej ze z krwi mi wyszlo, ze jest bardzo male prawdopodobienstwo chorego dziecka . |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś - tylko tam USA to trochę późno zabierają się za te badania genetyczne. U nas amniopunkcję wykonuje się około 15 tc.
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
a moja kuzynka dzis urodzila chlopczyka- wczesniaczka
; ma chyba ze 3 kg, problem z pluckami, jest w inkubatorze; nie wiem za wiele; bardzo rzadko ja widuje;
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Spory jak na wcześniaka , mam nadzieję że szybko wydobrzeje
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi - to w którym tygodniu ciąży urodziła? 3 kg to chyba końcówka 8 miesiąca jeżeli uznany za wcześniaka. Dziecko po 32 tc już samodzielnie może oddychać.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

nie ma co tego ciągnąć, cigi ma trudna sytuacje, ja ciezkich kilka dni - wyglada na to, ze dobrze na siebie dzialamy
, bo lepiej jak sie wyzloscimy na forum niz w domu na tz albo co gorsza na dzieci. life!
Sprzedawczy k mały

przywiózł też taki lalki do szycia potem wkleje zdjęcie
chociaz nie jestem pewna ale zima się jeszcze nie skończyła hola ! i moim zdaniem przez wiosnę spokojnie można , ewentualnie dopiero latem odstawka , Ani trza pytać