|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() ![]() ja też mam zamiar wypróbować ciągłe łążenie po schodach sprzątanie, mycie okien ![]() tyle że ja też latam po schodach cały czas bo mam kuchnię na górze ale to chyba za mało tak dziennie ok 5-10 kursów zrobię ![]() ![]()
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
co do maty to moja kolezanka zamowila ta: http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ko...441945551.html i jest zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nawet przyciskać nie muszę, siedzę i plama :/
Psiapsióła latała po schodach jak sprinterka, myła okna i cholera wie co jeszcze i nie przyspieszyła. Urodziła po terminie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Raczkowanie
|
mój też bobo taki leniwy , raz na jakiś czas się gibnie w brzusiu he może ode mnie taki leń mu się udzielił
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() mniam mniam zaraz będę fryciorki świeże wcinać ![]() Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-27 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie sie nie znam, jeszcze nie jestem w taaak zaawansowanej ciazy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
A ten mój to wyglądał wam na opuszczony, czy nie? Koleżanki mi mówiły, ze niby jest już opadnięty, ale ja sama nie wiem
![]() aja, mi tez tak leci samo z siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
deneb, gratulacje 40 tygodnia
![]() ![]() ![]() to może zagadaj z maluchem, że 1-go marca wielkie wyjście zaplanowałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ewelqa, ciuszki boskie ![]() ![]() ![]() Moja niunia po obiadku dostała takiego powera, że mało nie wyszła przez skórę.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
Witam w niedzielne popołudnie
![]() Piszę do Was z takim zapytaniem. W czwartek miałam wizytę u gin., po tej wizycie zaczęłam plamić. Gin. powiedział, że to normalne na tym etapie ciąży. Dzisiaj jest niedziela i myślałam, że to plamienie ustało. A tu brzuch zaczął mnie boleć jak na @ poszłam do toalety i na papierze pojawił się taki czerwono-brązowy śluz. Teraz mniej już mnie pobolewa, ale ciągnie mnie w dole brzucha. Jak myślicie mam się tym martwić, czy to poprostu zbliża się moja godzina? |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny cześć! Jestem 2 dni po terminie i dalej nic, w czw i wczoraj byłam na KTG, wszystko ok, wczoraj wykryło 1 skurcz... Jutro znów na IP, mam zabrać swoje rzeczy, bo możliwe że mnie zostawią... Nie chcę oksytocyny! Podobno skurcze są dużo boleśniejsze... ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Montii
nie wiedzialam, ze bol spojenia lonowego moze tak bolec ![]() matko kochana to jest katorga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black Angel, trzymam kciuki, żeby w końcu u Ciebie akcja się zaczęła... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym coś Cię boli,Kochana? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaa już mam dość, jestem gruba. Nie mogę się schylać, bo nie dość, że mam wielki bzebzoł, to mnie skóra ciągnie na żebrach. Z cycków mi leci. Nogi mi puchną, kręgosłup boli w nocy, żeby się przewrócić na drugi bok, to się budzę i łapię za oparcie i dopiero przekręcam, inaczej nie da rady. Sapie jak parowóz przy chodzeniu i to wolnym. Mam poobijane żebra i pęcherz. Koleżanka mnie dziś spotkała i co "Ty się jeszcze toczysz??" Nie będę się czołgać
![]() Niech ktoś przestawi zegar na dzień mojego porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Jesteśmy z Lenką od wczoraj w domku. Dziękuję wszystkim Wam za gratulacje i trzymam za Was kciuki - oby tak szybko i sprawnie Wam również poszło ![]() Maleńka moja jest cudna, taki cukiereczek, zresztą jak wszystkie dzieci swoich rodziców ![]() ![]() ![]() Wzięła mnie zupełnie z zaskoczenia, bo przecież dzień przed porodem pisałam Wam po wizycie u gin, że jeszcze trochę pochodzę, a tu niespodzianka.... ![]() ![]() ![]() Mój dzielny mąż przeciął pępowinę, zabrali maleńką do zwarzenia i zawinięcia w pieluszki i po minucie miałam ją znów przy sobie. Cały pobyt na porodówce po porodzie - czyli ok 3 godz. Lenka była z nami - uczyłyśmy się karmienia i cieszyliśmy jej obecnością. Chwilę przed przejściem na noworodki wzięli ją do umycia i ubrania. Potem już do końca była ze mną. Poród będę wspominała jako coś zaskakującego i zarazem pięknego. Nie wyobrażam sobie, abym była wtedy sama. Obecność mojego męża dawała mi tyle siły, tyle wsparcia, ciepła, bez których nie dałabym rady tak urodzić. Życzę każdej z Was takich pięknych przeżyć, szybkich porodów i pięknych wspomnień po... No i cudownych dzieciaczków ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]()
#2447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to będzie... Ale wkurza mnie to, że już po terminie a tu nic, tzn moja rodzina mnie wkurza, bo wszyscy do mnie wydzwaniają, po 10 razy dziennie odbieram tele i kurcze mam ich wszystkich dość, bo jak powiem, że JESZCZE NIE, to tacy zawiedzeni i w ogóle. Także totalnie bez sensu, to nie moja wina... Najchętniej by mi Kubusia chyba siłą wypchnęli... Ostatnio już się popłakałam z tego powodu. Czarna z tymi bólami to różnie, boli mnie miednica, szczególnie jak chodzę albo jak się przewracam z boku na bok, plecy mnie bolą dosłownie całodobowo... zaczyna mnie też kłuć w dole brzucha... Niekiedy dość mocno. Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, jak jutro nie odezwę się to znaczy, że mnie zostawili w szpitalu. Mam nr do Jok3r wieć dam znać co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za zdanie relacji! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
cudny opis
![]() czekamy na fotki Lenki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Black no jasne,czekamy na jakieś wieści...może już niedługo będziesz miała Kubusia na rękach
![]()
![]() |
#2451 |
Rozeznanie
|
Będę do Was zaglądała, choć na pewno nie nadrobię tego co napisałyście. Idę do mojej iskiereczki
![]() ![]() Papa
#2452 |
Zakorzenienie
|
Szymelka to leć do dziewczyn na Odchowalnię link na 1 stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje i zdrowka dla mamy i coreczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
szymelka gratulacje raz jeszcze. Super, że miałaś "przyjemny" poród i dobrze go wspominasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A telefon to normalnie wyłączyłabym na Twoim miejscu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() słuchaj, widzę że z Warszawy jesteś, gdzie rodziłaś, jeśli można spytać? nacinali Cię?? czekamy na fotki Lenki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Raczkowanie
|
co wy o tym sadzicie co to może oznaczać > duszności, zalana w sekunde potem ciężko się oddycha brzuch goracy jak wegiel maly spokojny do tego bol glowy
Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-27 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Wtajemniczenie
|
Jok3r i kolba śliczne macie dzieciaczki
![]() ![]() ![]() szymelka to miałaś super poród ![]() ![]() dziewczyny śliczne macie brzuszki ![]() a ja od wczoraj mam potworny kaszel. W gardle mnie pali - może to zgaga? Bo nie mam pojęcia gdzie mogłam tak nagle złapać kaszel i bół gardła. Martwie się bo jak kaszle to płuca mnie palą i wiadomo napinam mięśnie brzucha, boje się by to jakoś na małą nie wpłynęło. aja1 zmień mi na stronie głównej imie na Natalie ![]() Wczoraj w ogóle tak mnie w kroku bolało jak nigdy, siedzieć nie mogłam. Mąż zaczął panikować czy mała już nie chce wychodzić hehe. Wklejam zdjęcie mojego brzucha w 38tc |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Rozeznanie
|
fajny opis porodu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to minie jak u mnie? mnie czasem zaboli mocno ale to nic w porównaniu z tym co było wcześniej ![]() Śliczne macie brzuszki dziewczyny ![]() ![]() Szymelka dzieki za opis porodu, widac milo to wspominasz, też tak cchę ![]() dziewczyny padam, byliśmy na spacerze...10 km ![]() najpierw do lidla po twarożki a poźniej.. do mojego szpitala gdzie bede rodzic, poogladalam sobie sale, są świetne, na prawdę także o wiele mniej stresu przede mną. myslalam,ze padne po tym spacerze ale bierzemy sie za spozniony obiad ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.