|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() A z kozim mlekiem zapamiętam. Bo u nas też wychodzi na to że w mleku największy problem. Na następnej wizycie podpytam alergolog. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Serdeczne gratulacje dla Wiktorka ![]() Byliśmy znów w kościele na mszy dla dzieci. Słodziak mój grzeczny, nie wrzeszczy, tylko się ciekawie rozgląda. Chyba mu się podoba. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
Bratkab co to za maść na zmiany skórne? Mój mały cały w plackach i właśnie trudno mi teraz się zoriętować co uczula a co nie. Po jakim czasie od podania zakazanego produktu pojawiają się u was suche placki?
O mleku kozim czytałam, ale różne sa opinie, podobno uczula równie często jak mleko krowie. No ale warto spróbować, a nuz się uda. Panna migotka gratki dla Wiktorka za 8 miesięcy ![]() Pytałaś o dietę- dukan. Pewnie najlepsza to mż, ale teraz jak siedzę w domu jakoś nie dawałam rady.
#2044 |
Zadomowienie
|
Ona dostaliśmy Protopic. Stosowany jest wymiennie z Elidel. Jeden lekarz woli to, drugi tamto. Poprawa była już po kilku zastosowaniach. Dosłownie parę dni wystarczyło. Teraz stosujemy tylko na wyraźne zmiany. Raczej bardzo rzadko, bo i zmian nie ma o dziwo. A pielęgnujemy kosmetykami z serii Emolium.
![]() Rozumiem co czujesz. ![]() Dałam dziś drugi dzień pietruszkę, wczoraj delikatne kropeczki były w jednym miejscu i jeszcze skóra bardziej sucha na nogach, ciekawe czy dziś będzie coś więcej. Twarzą się nie sugeruję, bo wokół ust same krostki od śliny, a teraz produkuje ją na potęgę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25388472] A skąd kozie mleko masz? Dobrze, że fajnie reaguje ![]() I niech cicho przynajmniej będzie... lepsze to, niż awanturki ![]() Jutro lekarz, smarki dzisiaj po podłogę, kaszel paskudny...[/QUOTE] mam z firmy danmis, i w płynie (kartonik) i w proszku, sama je piję, a Szczepanowi mam dawać rozrzedzone. Mam też znajomych, ktorzy mają kozę ![]() U nas dziś fajny dzień, super pogoda ![]() Miałam ostatnio pożyczony aparat, więc wrzucam:
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Kafuniax ale on ma śliczne oczka
![]() bratka ja kąpie w ojlan, smaruję emolium specjalnym, piorę w jelp, skóra coraz gorzej:/ Jedyne pocieszenie, że niedługo lato, słonko najlepiej takie zmiany skórne leczy. Wiem to obserwując Michała, całe lato skóra super, na jesień się od nowa zaczyna. Pediatra mi przepisze te maści co podałaś? One na receptę? Na dziś podałam obiadek z jagnięciną i mały marudzi, nie wiem czy to jagnięcina, czy może zęby? Nie powinnam tak cały czas na zęby zganiac, czekam już kilka miesięcy i nadal ich brak... Ja się też boję tego, że coś może już nie uczulać a uczulić po jakimś czasie ponownie, wtedy już w ogóle ciężko się połapać. A tak mialam nadzieję, ze drugi nie będzie alergikiem, dla mnie te alergie pokarmowe to istna masakra:/
#2047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Codziennie patrzę na buźkę małej ale co ja tam widzę, oprócz małych krostek czasami, ale jak wiadomo to od śliny.. Wczoraj i dzisiaj mała jadła barszczyk ukraiński, wypiła sok bananowy z wiśnią, zjadła kaszkę czekoladową ze słoiczka i nic nie było... Jedyne co mnie wkurza, to ta kaszka na jej plecach...i teraz jest tylko na lewej łopatce..ale jednak to napewno nie potówki...no ale co ja miałabym teraz zrobić...odstawić wszystko? ;/ Jak będzie się pogarszało to polecę do lekarza, ale narazie jest w takim samym stanie, więc nic nie robię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Konto usunięte
|
kafuniax, będzie młody tymi oczętami dziewczyny czarować.
![]() Wyszłam dziś wreszcie na spacer z Tymkiem, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
djerba tyle, że ja nie moge olać bo maly ma nie tylko wysypkę ale i bole brzuszka. Jak podam coś uczulającego to mi płacze cały dzień (albo noc). Najgorsze, że alergolodzy u nas kiepscy, chyba, że ja źle trafialam...
lea u nas tez dziś pachniało wiosną ![]() ![]()
#2050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też alergolodzy do d**y...gdziekolwiek szłam, to każda z nich mówiła zupełnie co innego... A zauważyłaś chociaż na co w 90% może mieć uczulenie? Tzn chodzi mi o jedzonko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I dziekujemy za zyczenia dla Malviki ![]() Brtako, moge spytac jaka masz historie z mama? Pytam bo ja z moja mam rozne przejscia a teraz po smierci ojca ona chyba zatraca kontakt z rzeczywistoscia.... sliczny ![]() ![]() U nas tez dzisiaj byla ladny dzien. Mimo ton sniegu, ladnie swiecilo slonce, bylo 3 stopnie na plusie ale Malvinka odmowila jednej drzemki. Spala tylko raz przez 1,5 h i po basenie o 19 juz baaardzo marudzila. Fajnie dzisiaj mnie zaskoczyla. Siedzialam i czytalam gazete a ona bawila sie "w nogach" i nagle uslyszalam tup tup, myslalam ze poraczkowala gdzies a ona na nogach, prosta jak struna poszla sobie... ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-02-27 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko, ryż, kurczak i żółtko. Była mega wysypka po Sinlac ![]()
![]() |
#2053 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25403881]
![]() ![]() ![]() ![]() I przesylamy brawa dla szesciu kroczkow Tymka!!! ![]() ![]()
#2055 |
Zakorzenienie
|
Brawa dla Malwinki i Tymcia za chodzenie
![]() ![]() Ciekawe kiedy ja się doczekam ![]()
#2056 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||
Rozeznanie
|
mały elektronik
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a zdjęcie rewelacyjne ![]() djerba ja kiedyś czytałam, że malaria "odnawia" się co jakiś czas, zwykle kilka lat
![]() |
#2058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zapomnialam napisac, ze w sobote Adas tez skonczyl 8 mcy ![]() Jutro wracam do domuuuuuuu ![]() ![]() a co tu tak cicho?? Ja czekam na małża-pzyjeżdza po mnie i wracam d rzeczywistosci ![]() buziakii milego dnia dl a wszytskich ![]()
![]() Agatka ![]() Edytowane przez kumkura Czas edycji: 2011-02-28 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Konto usunięte
|
no nie wierzę... jestem pierwsza. ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
Druga
![]() Lea, panna migotka dzięki ![]() Za nami super noc, Szymon o 3 wstał na mleko i potem dopiero rano. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak dobrze spał. Zmykam na c\_/
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Swietne chlopaki ![]() To ja trzecia
![]() |
#2062 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny padam na ryj
![]() ![]() Młoda wierci sie całymi nocami , po prostu lata po łóżku , siada na śpiąco i sie wybudza , do tego od 5 praktycznie nie śpi , jeszcze jak ją mocno przytule to pokima troche ale maksymalnie do 6tej . Ja dośc że całą noc sie wybudzam to od 5 tej nie śpie - masakra . Dziś do północy praktycznie nie spałam , przed północą młoda sie wybudziła i kreci sie , kreci ... dałam wody , przeniosłam do łóżeczka bo miałam jej dośc i tak zaraz wróciła bo tylko siedziała i był ryk . W koncu usneła , a od 4,30 znowu krecenie i dla mnie juz koniec spania . Aleee nie jadła dziś w nocy flachy ![]() Nie wiem ile jeszcze wytrzymam ...padam. Jak by co ząb dalej sie nie przebił ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Jeszcze gratki dla Malvinki za dreptanie ![]() ![]() Chłopcy na fotach cudni ![]()
#2063 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25383628]
a cóż to takiego? ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- zapomniałam napisać, że Tymek dzisiaj 6 kroczków zrobił, ![]() ![]() ![]() Fabryka misia jest w Smyku, w Wawie w tym wieeelkim na kruczej. Jest tam peeełno maskotek, misiów, piesków, króliczków itp. I dziecko wybiera (no albo ktoś ![]() ![]() Gratulacje dla chodziarza ![]() A ja padam. Moje dziecko ma nadmiar energii. W dzień wogole nie chce spać, za niiic, Wstaje, siada, chodzi, raczkuje, chce żeby ją prowadzić, ledwo na rękach ją można utrzymać tak się kręci. Pada ok 19, wstaje o 23-24 i nie ma mowy już o spaniu. Po 2 godz zasypia koniecznie ze mną, w naszym łóżku i do tego muszę ją dotykać. Jak przestane dotykać albo przeniose ją do łózeczka, koniec spania. A jak już śpi to o 6 pobudka. I od nowa: chodzenie,wstawanie, kucanie.. Nie mam kompletnie już sił i nie wiem co z nią zrobić.. Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Kardashi u nas to samo. nadmiar energii... Na rączkach nie ma szans, kręci się, wierci, wszystko ze stołu chce zdejmować, wspina się. Jak zobaczy ciekawy obiekt to jak zahipnotyzowany, po trupach, ale do celu. Mamy niezły z niego ubaw, zaczyna się bronić przed starszym braciszkiem, potrafi na niego nieźle zawarczeć jak ten mu coś zabierze. ja już sobie wyobrazam co będzie się działo za kilka miesięcy, pewnie będzie wieczna walka o zabawki. Tym bardziej, że Michal nie ma łatwego charakteru...
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I warczeć też warczy. Normalnie jak jakiś kot prycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Konto usunięte
|
kardashi, dzięki za wyjaśnienia.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25412103]kardashi, dzięki za wyjaśnienia.
![]() ![]() ![]() U nas ok 60zł, z ubrankiem jakimś tam jak kiedyś patrzyłam. Myślałam nad jakimś misiem z ubrankiem z imieniem Blanki ![]() Sąsiadka w szpitalu miała takiego króliczka z różową koszulką z napisem "Bianeczka" ![]() W zamian za bobasa na pierwsze urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
![]() Ona-współczuję bardzo,Zu też ostatnio wysypało i chyba po aloesie zakonserwowanym benzoensanie sodu ![]() ![]() Chciałam tylko napisać,że u nas doraźnie pomaga seria ATOPIN niepozorna a dla nas super! no i znalazłam maść MUPIROX ,którą kiedyś nam doktórka przepisała,też super się sprawdza ![]() zdjęcie jak zawsze ![]() małż ma prawdziwy talent,ale to już wiesz ![]() ![]() co do roczku to chciałabym też jakieś garden party tyle,że będzie na pewno pod koniec maja albo w lipcu,bo w czerwcu małż ma każdy weekend zajęty może zrobimy z imieninami Zu w maju albo z naszą rocznicą w lipcu ![]() z zabawek to na pewno domek smoby(dzięki Szaja za przypomnienie!) i osobiście polecam krokodyla FP,my zrobiliśmy zrzute w święta i to był rewelacyjny pomysł! choć wcześniej w ogóle nie brałam go pod uwagę można się nim bawić na tysiąc sposobów i codziennie jest w użyciu przez obie dziewczyny ![]() dobra,lecę ćwiczyć póki potwór śpi ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- aaaa... Szaja ja też zakochana w ks kids ![]() ![]() lalek mają dość sporo obie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Ja na roczek tez robię garden party
![]() 22 maj, to akurat niedziela (rano mam szkołę ale co tam) i po południu mam w planach zrobić grilla na działce. Oby tylko pogoda była dobra, no i nie było komunii chrześniaka taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Konto usunięte
|
margo, w Dniu Urodzin
szczęścia, zdrówka, pomyślności, spełnienia marzeń, radości, zawsze uśmiechniętej buźki. ![]() ![]() ![]() i kwiatuszki dla Ciebie: Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-02-28 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.