|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
wpadam sie tylko przywitać i uciekam, bo jak małż zobaczy że znowu w siedzę na wizażu to
próbowałam was nadrobić ale zrobiłam to tylko po łebkach, wiem należy mi się , jutro się poprawię, obiecuję ![]() miłego popołudnia niedzielnego ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Witajcie kochane
My dziś byliśmy na zakupach i kupiliśmy Zosi łóżeczko ![]() kupiliśmy to najtańsze bo stwierdziliśmy że wieczność w nim nie będzie spać a później nie będzie szkoda wywalić przynajmniej Zosia pomagała dzielnie tacie składać ![]() bosko to wyglądało .... boczna barierka jest dość niska bo wysoki materac kupiliśmy, ale mam cichą nadzieję że spadać nie będzie ![]() nie wiem tylko czy będzie chciała w nim spać .... bo narazie podchodzi do niego z rezerwą ![]() dziś pierwsza noc będzie ![]() teraz odpoczywam, bo ciut mnie kręgosłup boli gotuję pomidorówkę ![]() ddaaiissyy łosoś był naprawdę pyszny !!!!!!!!!! takie strasznie delikatne i kruchutkie mięso wyszło wizualnie też świetnie to wyglądało znajomi byli pod wrażeniem ![]() jeszcze raz dzięki przeczytałam co napisałyście: nadal kupujecie mac flurry odchudzające ????? -- zapamiętam ![]() mary - w rudolfa się zamieniła ![]() Lolki synuś nie ma imienia biedaczek ![]() Eweska ma jedno imię a dzieciątka dwa (podoba Ci się Stasiu albo Jasiu ??? eve szaleje z różowym anula ma zimę do kwietnia ![]() matall popsuła PITA, co mi przypomina że jeszcze swojego nie wysłałam tyle zapamiętałam |
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
a jak tak na szybko, bo odpoczywałam po obiadku i zaraz ide sobie herbatke zrobic z miodkiem i cipitrynka
ale wrócę ![]() anulka, chciałas czarnego łabędzia ? Mówisz i masz http://www.kinomaniak.tv/film/Czarny.../21844?nolimit (tylko zaloguj się i oglądaj bez limitu, za free) Jupi, dziekować za zdjęcia ! Oslo zaliczone oczywiescie przed tv Na chwilke teleportowałam sie do Ciebie Kasiu, przykro mi z powodu tych boleści... i najgorsze chyba, ze na ból wzgórka to za bardzo leku nie ma ? Lolka, masz misie !!!!!!!!!!! antropia, co ma wisieć nie utonie andziotka robiła, to opowie Ci jej wrażenia ![]() odnośnie 3D/4D pani dr nam mówiła, ze jedynie na tym rodzaju USG można zbadać bodajze rozszczepienie podniebienia (wargę mozna ocenic na 2D ale ponoć podniebienie nie)
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku mi też Jasiu bardzo się podoba! I to właśnie jest moja aktualna propozycja dla syneczka.. niestety mężula uparty i mówi 'nie'
![]() Jemu się teraz Mateusz uwidział.. ale ja mówie 'nie' ![]() I tak w kółko mamy!! Zosia kochana nowy mebelek dostała! Jutro od rana będziemy czekać na relacje czy Zosieńka przekona się do nowego nabytku ![]() Kiepsko u was z obiadem ![]() |
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy czytałam, że andziot zachwycona łososiem
ale spaghetti też niczego sobie:P dzisiaj nie zrobiłam gotowca, jak zwykle u mnie to bywa, tylko sama sosik z pomidorków zrobiłam
|
#156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój gin sobie przełącza pomiędzy 2d/3d, więc na dodatkowe na pewno nie idę. Cytat:
Muszę się w końcu nauczyć rozliczać pity ![]() Daisyyy, automatyczna sekretarka wymiata
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze zostało, także nadal zapraszam...
Ja zamierzam też kupić córeczce łóżeczko, ale chyba pomyślimy o tym na lato dopiero, jak finanse pozwolą. Myślimy o piętrowym, żeby rozłożyć je i mieć od razu dwa, bo w przyszłym roku do pokoju Ani pewnie zagości jej siostrzyczka. |
|
|
|
#158 |
|
Moderatoreska
|
Andziot Stasiu mi się podoba, ale brat męża ma tak na imię, Jasiek też mi sie podoba, ale znowu tż kręci nosem, w końcu mu powiedzialam żeby on coś zaproponował bo ja tylko mówie a jemu nic sie nie podoba
Za niedługo zwijamy sie do sklepu, mężul jeszcze gładź kładzie na przedpokoju, jutro jeszcze szlifowanie, płytki i przedpokój zakończony ![]() Zajrzę do was może jeszcze wieczorkiem
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Ja już pit miałam w sumie rozliczony bo to dla mnie czarna magia, więc tylko wyliczone kwoty wprowadziłam do programu, posprawdzałam, czy dobrze i wysłałam. Nie trzeba elektronicznego podpisu, jako uwierzytelnienie wpisuje się kwotę przychodu z poprzedniego PIT (tego za 2009)
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy ano mam misie
![]() Kumpele wysłałam na poszukiwania i ze zdjęciami Moniqac poszła szukać w Smyku upragnione misie hehe Dzisiaj pyta się mnie, o co chodzi z tym zestawem.. dlaczego tak się uparłam właśnie na ten.. A ja nie bardzo wiedziałam co mam odpowiedzieć hehe zwaliłam wszystko na was Chyba do tej pory nie wie o co chodzi.. ale ja też nie wiem ![]() Mój tato śmieje się ze mnie, że mój mały ma więcej ciuchów niż on A on już żyje na świecie 53 lata.. mojego synusia jeszcze nie ma, a garderoba full ![]()
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
no agus kusisz tym sorbetem może też się zdecyduję
![]() lolka piękny zestaw ten z misiem jasiu niby ładne imię ale ja mam uprzedzenia kojarzy mi się z taką sierotką marysią a ja miałąm dziś na obiadek kurczaka po meksykańsku w czekoladzie mniam ![]() no i w przyszłym tygodniu będziemy malować pokój tzn nie ja a mój tato jupi cieszę się jakby to miał być mój nowy pokój
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo uwielbiam jak łososia wiec Twoje podniebienie na pewno na niczym nie ucierpiało Sama bym wciągneła troszeczkę andziot, miło mi słyszeć, że moje rady do czegoś sie przydały. I prawda, że roboty wiele przy tym nei ma ? Zosienka pomocnica tatusia widzę Ma smykałkę do prac domowych na pewno nowym nabytkiem bedzie zachwycona ! A Wy imię już macie? Ja coraz czesciej myślę o ZOSI Lolka, Jas mi sie baaaaaaardzo podoba MoniaK, sekretarka wymiata albo raczej moja głupota
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd się wysyła te elektroniczne pity? Widzę, że rozmawiacie o imionach dla chłopców. Mój małż się uparł na Tymoteusza i to już od kilku lat jest typ dla chłopca. Inne które bierze pod uwagę to Olaf i Iwo. Mnie się podoba jeszcze Piotruś, Jasiu i Adaś ale do tych typów chyba go nie przekonam
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma on opcję wyślij i można potem wydrukować potwierdzenie złożenia PIT. Więcej informacji można też znaleźć tu: http://e-deklaracje.mf.gov.pl/ |
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Wyciągnęłam dzisiaj TŻ do reala. Ciuszków żadnych nie kupiłam, bo sporo mam, a tam naprawdę nic ciekawego już nie zostało. Przymierzałam się do biustonosza do karmienia, ale nie dosyć, że anysexi , to jeszcze jakaś dziwna rozmiarówka i trochę moje cycusie w nim pływały![]() Kupiliśmy dla Pepe chusteczki Pampers Sensitive - 6 opakowań za 26 zł ( niecałe ) i krem Nivea Baby SOS Nutri Sensitive za 11.99 zł ( jak go ostatnio oglądałam, to był po 15.99 zł, a wszystkie znajome mi mamy nie wyobrażają sobie codziennej pielęgnacji dziecka bez niego, więc kupiliśmy Cytat:
). Dam znać, jak szybko przyjdzie kasa.Jeszcze jedno: trzeba wydrukować takie potwierdzenie z logo MF, bo to jest dowód, że PIT został złożony ( to zamiast pieczątki ze skarbówki
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-02-27 o 18:19 |
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór brzuchatki,,ja tylko się przywiam i zmykam,bo goście nadchodzą
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ddaaiissyy to wymyśl coś i pomóż mi mojego TŻta przekonać !! Może kupię sobie fajną bieliznę i będę "tym" sposobem próbować mojego uparciucha przekonać ![]() ![]() heheCytat:
Czy jednak ty wolisz Jasia, Adasia lub Piotrusia? Jak coś to moja rada.. nie daj się mężowi ![]() Tobie imię też musi się podobać i oboje musicie być zgodni!!Chociaż to na pewno i sama wiesz ![]()
|
||
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to myślę że do przyszłego poniedziałku wypiorę wszystkie ciuszki wyprasuję i będę miała okazję pokazać wam wszystko
![]() niby wszystko mam ale kosmetycznych rzeczy zupełnie brak. ja chcę na zakupy
|
#169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiedzie, w domku
Teściowa to by nas najchętniej do rana przetrzymała. Zawsze pada ten sam tekst : "No szkoda, że już idziecie" Musiała mnie oczywiście pooglądać z każdej strony, sprawdzić czy tyłek mi czasem nie urósł A mój mężul na to: "I właśnie dlatego jak Gusia urodzi odłączamy telefon" ![]() ![]() Cytat:
Śliczny masz brzusiu i super wyglądasz Wcale nie hipcio!Cytat:
Bartuś Cytat:
Poza tym szukamy imion bez polskich znaków, żeby nie było problemów z pisownią tutaj. Cytat:
aaaa teściowa moja namawiała mnie dzisiaj, żebym na następnej wizycie ( we czwartek) nie robiła badania na glukozę. Czytała bowiem artykuł, że to taki szok dla organizmu i można umrzeć, że kiedyś tego nie robili, że dostanę szoku i zemdleje. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-27 o 18:30 |
||||
|
|
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie ma imienia męskiego które by mnie w stu procentach zadowoliło Co do Tymka to nie jestem na sto procent przekonana ale powoli się z tym oswajam, bo mężu tak się uparł na to imię że nie chce odpuścić Za to jeśli jakimś cudem Tymek zmieni się w dziewczynkę to ja wybiorę imię i będzie Jagoda (chyba) ![]() Gusia, Twoja teściowa to ma zabawne teorie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-27 o 18:33 |
|||
|
|
|
#171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest nasza najukochańsza zupa świata, jak jem ją na obiad to potrafię 3 pełne miski zjeść i za godzinę chce znowu mężul uważa że robię najpyszniejszą ![]() Cytat:
bo ona jeszcze malutka, więc mam nadzieję że zdąży się przyzwyczaić do tego zanim dzidzia się urodzi i nie będzie konfliktu pokoleń ![]() Cytat:
![]() ja się cieszę, że już mam Zosię, to jedno imię mi odpada przy wybieraniu ![]() nadal stoi na Gabrysi - mi się strasznie podoba Gabrysia, Gabrycha, Gabryśka, Gabi ale trochę mniej Gabriela ??????? dlatego narazie wołam do niej Gabrycha na 97% a czy po porodzie nie zostanie Basią albo Hanią to nie wiem ![]() Cytat:
![]() zbliża się kąpiel ... aż się zaczynam bać co będzie po niej jak trzeba będzie iść spać
|
||||
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grazin Masz rację!! Moja teściówka to wróżka... I wiedźma PLE PLE do tego. Kochane może znacie jakiś dobry przepis na sernik?? I jak się go robi w ogóle ??
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cierpne czesto, wiec musze zmienic pozycje a zmiana pozycji jest dla mnie ogromnie bolesna ![]() tz slyszy i sie budzi bo tak jecze mam tak od 1,5 tygodnia wczesniej ta rwa teraz spojenie gin mnie pocieszyl... pani agnieszko, za 2 miesiace pani przejdzie ![]() Cytat:
![]() w czekoladzie, kurczak ?
|
||
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w zeszłym roku już wysłałam pita przez internet, ale to jakiś program specjalny miałam do tego ściągnięty z netu a w dobrym picie sprawdzałam, czy tak samo się policzy ![]() wyszło ok, szybko i w tym roku też pita przez net robimy
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, to rzuć przepisem na tą Twoją pomidorówkę skoro taką pyszną robisz
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#178 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Eweska właśnie! Andziot ma rację - Wojtuś Bartuś i Wojtuś!!! Cytat:
![]() Oby wcześniej ustało ![]() Dziewczynki ja się żegnam na dziś! Czas do domu wracać, w sensie, że własnego.. Do juterkaaaa ![]()
|
|||
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa i zdjęcie brzuszka z dzisiaj 23tydz1dzien, pierwszy raz w bluzce ciążowej. W albumie zdjęcie z głową
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczelam ogladac z TZtem Ondine ale film beznadziejny i zostawilismy w polowie
![]() za to dla zainteresowanych stworzylam album ze zdjeciami norweskimi ![]() Daisyyy Zosia piekne imie, ja jestem za...i Andziot chyba tez
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

, jutro się poprawię, obiecuję 

jupi cieszę się jakby to miał być mój nowy pokój

02.08.2014