Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 17:20   #151
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

wpadam sie tylko przywitać i uciekam, bo jak małż zobaczy że znowu w siedzę na wizażu to
próbowałam was nadrobić ale zrobiłam to tylko po łebkach, wiem należy mi się , jutro się poprawię, obiecuję

miłego popołudnia niedzielnego

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aga_Pe oby szybko Ci przeszło i okazało się jednak, że to tylko stresior! .. a nie coś poważniejszego!!
A jak relacje z TŻtem? Mam nadzieję, że już zgoda!

Ja wróciłam od kumpeli i jestem cała happy Koleżanka upolowała mi zestaw z misiem ze Smyka!! Moniqac, Mary słyszycie?
Miałyście dziewczynki rację.. jest cudowny Mam "68"
Wrzucam fotę jako dowód, że to nie tylko przechwałki
ale sliczne miśki

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:29   #152
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witajcie kochane

My dziś byliśmy na zakupach i kupiliśmy Zosi łóżeczko
kupiliśmy to najtańsze bo stwierdziliśmy że wieczność w nim nie będzie spać a później nie będzie szkoda wywalić przynajmniej
Zosia pomagała dzielnie tacie składać
bosko to wyglądało ....
boczna barierka jest dość niska bo wysoki materac kupiliśmy, ale mam cichą nadzieję że spadać nie będzie

nie wiem tylko czy będzie chciała w nim spać ....
bo narazie podchodzi do niego z rezerwą
dziś pierwsza noc będzie

teraz odpoczywam, bo ciut mnie kręgosłup boli
gotuję pomidorówkę

ddaaiissyy łosoś był naprawdę pyszny !!!!!!!!!! takie strasznie delikatne i kruchutkie mięso wyszło wizualnie też świetnie to wyglądało sosik do tego idealnie pasował,
znajomi byli pod wrażeniem
jeszcze raz dzięki

przeczytałam co napisałyście:
nadal kupujecie
mac flurry odchudzające ????? -- zapamiętam
mary - w rudolfa się zamieniła
Lolki synuś nie ma imienia biedaczek
Eweska ma jedno imię a dzieciątka dwa (podoba Ci się Stasiu albo Jasiu ??? -- to moje typy dla chłopców)
eve szaleje z różowym
anula ma zimę do kwietnia współczuję
matall popsuła PITA, co mi przypomina że jeszcze swojego nie wysłałam

tyle zapamiętałam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:31   #153
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

a jak tak na szybko, bo odpoczywałam po obiadku i zaraz ide sobie herbatke zrobic z miodkiem i cipitrynka ale wrócę

anulka, chciałas czarnego łabędzia ?
Mówisz i masz
http://www.kinomaniak.tv/film/Czarny.../21844?nolimit

(tylko zaloguj się i oglądaj bez limitu, za free)
Jupi, dziekować za zdjęcia ! Oslo zaliczone oczywiescie przed tv Na chwilke teleportowałam sie do Ciebie

Kasiu, przykro mi z powodu tych boleści... i najgorsze chyba, ze na ból wzgórka to za bardzo leku nie ma ?

Lolka, masz misie !!!!!!!!!!!

antropia, co ma wisieć nie utonie łososie nie dinozaury, jeszcze nie wygineły andziotka robiła, to opowie Ci jej wrażenia

odnośnie 3D/4D pani dr nam mówiła, ze jedynie na tym rodzaju USG można zbadać bodajze rozszczepienie podniebienia (wargę mozna ocenic na 2D ale ponoć podniebienie nie)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:44   #154
Lolka1212
Zadomowienie

Andziotku mi też Jasiu bardzo się podoba! I to właśnie jest moja aktualna propozycja dla syneczka.. niestety mężula uparty i mówi 'nie' Jemu się teraz Mateusz uwidział.. ale ja mówie 'nie'
I tak w kółko mamy!!

Zosia kochana nowy mebelek dostała! Jutro od rana będziemy czekać na relacje czy Zosieńka przekona się do nowego nabytku

Kiepsko u was z obiadem dla gości to łosoś, a dla domowników pomidorówka??
Stary 2011-02-27, 17:47   #155
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ddaaiissyy czytałam, że andziot zachwycona łososiem
ale spaghetti też niczego sobie:P dzisiaj nie zrobiłam gotowca, jak zwykle u mnie to bywa, tylko sama sosik z pomidorków zrobiłam
Stary 2011-02-27, 17:50   #156
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Monia - ja mam sypialnie bordowo-beżową, to wszystko zalezy jakie lubisz kolory, jak ciemną to może właśnie bordo, śliwka, ale niekoniecznie wszystkie sciany, a jak neutralne to coś a la caffe latte . a jakie masz meble tzn kolor? i co na podłodze? trzeba dobrać do wszystkiego.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MoniaK Popatrz na stronach producentów. Często mają coś a la wizualizer i możesz sobie pozmieniać kolory na ścianach
Tylko pamiętaj, żeby się bardziej sugerować kolorem na puszce niż tym w komputerze
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ktoras pytala o kolory scian w sypialni - ja mam kawe z mlekiem i nie wyobrazam sobie innego, kolorowe pastele to zupelnie nie moj typ, a ciemne kolory by mnie chyba w sypialni zniszczyly
kochane, dziękuję za rady Pooglądam sobie najpierw farby na stronie producentów i chyba zdecyduję się na jakiś neutralny

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
My nie robiliśmy bo nie podobają mi się te 3d...dziecko wygląda jakby z wrzątku je wyciągnęli albo jakby się topiło. Ale to tylko moje zdanie A medycznych przeciwwskazań to nie mam.
mi też się tak kojarzy
Mój gin sobie przełącza pomiędzy 2d/3d, więc na dodatkowe na pewno nie idę.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Właśnie złożyłam PIT przez Internet za radą Anulinki. Ciekawe jak długo będę czekać na zwrot...
Dziękuję Anulinko
a to można tak??? Nie trzeba elektronicznego podpisu i innych szmerów bajerów??? Muszę się w końcu nauczyć rozliczać pity Jest jakaś ściąga do nauki?

Daisyyy, automatyczna sekretarka wymiata
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:50   #157
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Pewnie juz zjadlas cale drozdzowe?
a ja juz lot zabukowalam...
Jeszcze zostało, także nadal zapraszam...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

My dziś byliśmy na zakupach i kupiliśmy Zosi łóżeczko
kupiliśmy to najtańsze bo stwierdziliśmy że wieczność w nim nie będzie spać a później nie będzie szkoda wywalić przynajmniej
Zosia pomagała dzielnie tacie składać
Ja zamierzam też kupić córeczce łóżeczko, ale chyba pomyślimy o tym na lato dopiero, jak finanse pozwolą. Myślimy o piętrowym, żeby rozłożyć je i mieć od razu dwa, bo w przyszłym roku do pokoju Ani pewnie zagości jej siostrzyczka.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:53   #158
eweska
Moderatoreska

Andziot Stasiu mi się podoba, ale brat męża ma tak na imię, Jasiek też mi sie podoba, ale znowu tż kręci nosem, w końcu mu powiedzialam żeby on coś zaproponował bo ja tylko mówie a jemu nic sie nie podoba

Za niedługo zwijamy sie do sklepu, mężul jeszcze gładź kładzie na przedpokoju, jutro jeszcze szlifowanie, płytki i przedpokój zakończony

Zajrzę do was może jeszcze wieczorkiem
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:53   #159
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

a to można tak??? Nie trzeba elektronicznego podpisu i innych szmerów bajerów??? Muszę się w końcu nauczyć rozliczać pity Jest jakaś ściąga do nauki?
Ja już pit miałam w sumie rozliczony bo to dla mnie czarna magia, więc tylko wyliczone kwoty wprowadziłam do programu, posprawdzałam, czy dobrze i wysłałam. Nie trzeba elektronicznego podpisu, jako uwierzytelnienie wpisuje się kwotę przychodu z poprzedniego PIT (tego za 2009)
Stary 2011-02-27, 17:54   #160
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy ano mam misie Kumpele wysłałam na poszukiwania i ze zdjęciami Moniqac poszła szukać w Smyku upragnione misie hehe

Dzisiaj pyta się mnie, o co chodzi z tym zestawem.. dlaczego tak się uparłam właśnie na ten.. A ja nie bardzo wiedziałam co mam odpowiedzieć hehe zwaliłam wszystko na was w sensie na forum!!
Chyba do tej pory nie wie o co chodzi.. ale ja też nie wiem

Mój tato śmieje się ze mnie, że mój mały ma więcej ciuchów niż on A on już żyje na świecie 53 lata.. mojego synusia jeszcze nie ma, a garderoba full
Stary 2011-02-27, 17:55   #161
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

no agus kusisz tym sorbetem może też się zdecyduję

lolka piękny zestaw ten z misiem

jasiu niby ładne imię ale ja mam uprzedzenia kojarzy mi się z taką sierotką marysią

a ja miałąm dziś na obiadek kurczaka po meksykańsku w czekoladzie mniam

no i w przyszłym tygodniu będziemy malować pokój tzn nie ja a mój tato jupi cieszę się jakby to miał być mój nowy pokój

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 17:57   #162
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ddaaiissyy czytałam, że andziot zachwycona łososiem
ale spaghetti też niczego sobie:P dzisiaj nie zrobiłam gotowca, jak zwykle u mnie to bywa, tylko sama sosik z pomidorków zrobiłam
pyszne spaghetti nie jest złe Dokładnie tak samo uwielbiam jak łososia wiec Twoje podniebienie na pewno na niczym nie ucierpiało Sama bym wciągneła troszeczkę

andziot, miło mi słyszeć, że moje rady do czegoś sie przydały. I prawda, że roboty wiele przy tym nei ma ?
Zosienka pomocnica tatusia widzę Ma smykałkę do prac domowych na pewno nowym nabytkiem bedzie zachwycona !
A Wy imię już macie? Ja coraz czesciej myślę o ZOSI

Lolka, Jas mi sie baaaaaaardzo podoba Mamy bliskiego kolegę Jasia i jest genialny, śmieszek, dusza towarzystwa i do tego mega inteligentna bestia

MoniaK, sekretarka wymiata albo raczej moja głupota PITka elektronicznie mozna od ubiegłego roku złożyc

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:11   #163
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już pit miałam w sumie rozliczony bo to dla mnie czarna magia, więc tylko wyliczone kwoty wprowadziłam do programu, posprawdzałam, czy dobrze i wysłałam. Nie trzeba elektronicznego podpisu, jako uwierzytelnienie wpisuje się kwotę przychodu z poprzedniego PIT (tego za 2009)
a teraz powiedz sierotce (czyli mnie) skąd się wysyła te elektroniczne pity?

Widzę, że rozmawiacie o imionach dla chłopców. Mój małż się uparł na Tymoteusza i to już od kilku lat jest typ dla chłopca. Inne które bierze pod uwagę to Olaf i Iwo. Mnie się podoba jeszcze Piotruś, Jasiu i Adaś ale do tych typów chyba go nie przekonam
Stary 2011-02-27, 18:14   #164
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
a teraz powiedz sierotce (czyli mnie) skąd się wysyła te elektroniczne pity?

Widzę, że rozmawiacie o imionach dla chłopców. Mój małż się uparł na Tymoteusza i to już od kilku lat jest typ dla chłopca. Inne które bierze pod uwagę to Olaf i Iwo. Mnie się podoba jeszcze Piotruś, Jasiu i Adaś ale do tych typów chyba go nie przekonam
Ja wysyłałam za radą Anulinki przez program pobrany stąd: http://pit.dobry.pl/index.php?plik=pliki

Ma on opcję wyślij i można potem wydrukować potwierdzenie złożenia PIT.

Więcej informacji można też znaleźć tu: http://e-deklaracje.mf.gov.pl/
Stary 2011-02-27, 18:17   #165
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Wyciągnęłam dzisiaj TŻ do reala. Ciuszków żadnych nie kupiłam, bo sporo mam, a tam naprawdę nic ciekawego już nie zostało.
Przymierzałam się do biustonosza do karmienia, ale nie dosyć, że anysexi, to jeszcze jakaś dziwna rozmiarówka i trochę moje cycusie w nim pływały
Kupiliśmy dla Pepe chusteczki Pampers Sensitive - 6 opakowań za 26 zł ( niecałe ) i krem Nivea Baby SOS Nutri Sensitive za 11.99 zł ( jak go ostatnio oglądałam, to był po 15.99 zł, a wszystkie znajome mi mamy nie wyobrażają sobie codziennej pielęgnacji dziecka bez niego, więc kupiliśmy ).

Cytat:
Rzeczywiście polecam wysyłanie PIT-ów przez internet. Nie jest to wcale trudne, trzeba tylko znać kwotę przychodu z 2009 r. Robiłam PIT mojej koleżance i po 8 dniach już miała kasę ze zwrotu na koncie. Ja wysłałam swój pit dopiero w czwartek ( w końcu doczekałam się na PIT z zusu ). Dam znać, jak szybko przyjdzie kasa.
Jeszcze jedno: trzeba wydrukować takie potwierdzenie z logo MF, bo to jest dowód, że PIT został złożony ( to zamiast pieczątki ze skarbówki

Edytowane przez anulinka2009
Czas edycji: 2011-02-27 o 18:19
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:18   #166
ania2631
Wtajemniczenie

Dobry wieczór brzuchatki,,ja tylko się przywiam i zmykam,bo goście nadchodzą
Stary 2011-02-27, 18:21   #167
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)

Lolka, Jas mi sie baaaaaaardzo podoba Mamy bliskiego kolegę Jasia i jest genialny, śmieszek, dusza towarzystwa i do tego mega inteligentna bestia

(..)

Ddaaiissyy
to wymyśl coś i pomóż mi mojego TŻta przekonać !!

Może kupię sobie fajną bieliznę i będę "tym" sposobem próbować mojego uparciucha przekonać hehe

Cytat:
(..)
Monia czyli rozumiem, że co do Tymka jesteście zgodni, tak?
Czy jednak ty wolisz Jasia, Adasia lub Piotrusia?

Jak coś to moja rada.. nie daj się mężowi Tobie imię też musi się podobać i oboje musicie być zgodni!!
Chociaż to na pewno i sama wiesz
Stary 2011-02-27, 18:23   #168
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja to myślę że do przyszłego poniedziałku wypiorę wszystkie ciuszki wyprasuję i będę miała okazję pokazać wam wszystko

niby wszystko mam ale kosmetycznych rzeczy zupełnie brak.
ja chcę na zakupy

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:29   #169
gusiagatko
Zakorzenienie

Ja już po obiedzie, w domku
Teściowa to by nas najchętniej do rana przetrzymała. Zawsze pada ten sam tekst : "No szkoda, że już idziecie" Musiała mnie oczywiście pooglądać z każdej strony, sprawdzić czy tyłek mi czasem nie urósł A jak po obiedzie położyłam sobie ręce na brzuchu, to usłyszałam :" No nie męcz dziecka, Ty zjadłaś, niech ono teraz w stresie nie je"
A mój mężul na to: "I właśnie dlatego jak Gusia urodzi odłączamy telefon"

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Jakas wyjatkowo płodna sobota wiedze ze byla,bo zazwyczaj w weekendy tu pustki sa.
Ja wczoraj na malej imprezce bylam,no i nie ja jedna tam w dwupaku bylam.Okazalo sie ze kolezanka jest w ciazy,ale dopiero poczatki bo 9 tydz.
No i kolega tż wreczyl nam zaproszenie na slub na 7.V, wiec tz chyba sam pojedzie bo to na mazurkach gdzies, wiec ja pewnie tyle w aucie nie wysiedze.
Przy okazji nowego wątku wkleje zdjecie hipcia(tz tak na mnie mowi).
Jest to 26+6 czyli wg niektorych wyliczen w poniedzialek 7 miesiac sie zaczyna...

Śliczny masz brzusiu i super wyglądasz Wcale nie hipcio!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Na razie stanęło na jednym i będzie Bartuś, chciałam też Piotruś ale tż nie za bardzo, więc w dalszym ciągu imion nie mamy, Bartek pewnie zostanie, a drugi synal nie mam pojęcia nadal haha a czasu niewiele i jeszcze mężul wyjeżdża, będziemy się przez tel. porozumiewać

Bartuś Mój brat ma tak na imię.

Cytat:
Eweska ufff.. nie jestem sama, której dziecko imienia nie ma
w sumie to jakieś pocieszenie dla mnie
Lolka my też nie mamy imienia, nawet propozycji, ba nawet nie wiemy czy to rzeczywiście synka noszę pod serduszkiem, bo nie pokazał się łobuz w lutym i lekarka powiedziała, że może być i dziewczynka.
Poza tym szukamy imion bez polskich znaków, żeby nie było problemów z pisownią tutaj.

aaaa teściowa moja namawiała mnie dzisiaj, żebym na następnej wizycie ( we czwartek) nie robiła badania na glukozę. Czytała bowiem artykuł, że to taki szok dla organizmu i można umrzeć, że kiedyś tego nie robili, że dostanę szoku i zemdleje.

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-02-27 o 18:30
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:31   #170
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wysyłałam za radą Anulinki przez program pobrany stąd: http://pit.dobry.pl/index.php?plik=pliki

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście polecam wysyłanie PIT-ów przez internet. Nie jest to wcale trudne, trzeba tylko znać kwotę przychodu z 2009 r. Robiłam PIT mojej koleżance i po 8 dniach już miała kasę ze zwrotu na koncie. Ja wysłałam swój pit dopiero w czwartek ( w końcu doczekałam się na PIT z zusu ). Dam znać, jak szybko przyjdzie kasa.
Jeszcze jedno: trzeba wydrukować takie potwierdzenie z logo MF, bo to jest dowód, że PIT został złożony ( to zamiast pieczątki ze skarbówki
dzięki dziewczyny

Cytat:
Monia czyli rozumiem, że co do Tymka jesteście zgodni, tak?
Czy jednak ty wolisz Jasia, Adasia lub Piotrusia?

Jak coś to moja rada.. nie daj się mężowi Tobie imię też musi się podobać i oboje musicie być zgodni!!
Chociaż to na pewno i sama wiesz
wiesz co, ja sama nie wiem co mi się najbardziej podoba i w tym jest problem Jakoś nie ma imienia męskiego które by mnie w stu procentach zadowoliło Co do Tymka to nie jestem na sto procent przekonana ale powoli się z tym oswajam, bo mężu tak się uparł na to imię że nie chce odpuścić Za to jeśli jakimś cudem Tymek zmieni się w dziewczynkę to ja wybiorę imię i będzie Jagoda (chyba)

Gusia, Twoja teściowa to ma zabawne teorie to jest śmieszne ale na dłuższą metę na pewno wkurzające

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-02-27 o 18:33
Stary 2011-02-27, 18:37   #171
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Kiepsko u was z obiadem dla gości to łosoś, a dla domowników pomidorówka??
u nas pomidorówka jak łosoś
to jest nasza najukochańsza zupa świata, jak jem ją na obiad to potrafię 3 pełne miski zjeść i za godzinę chce znowu
mężul uważa że robię najpyszniejszą

Cytat:
Jeszcze zostało, także nadal zapraszam...

Ja zamierzam też kupić córeczce łóżeczko, ale chyba pomyślimy o tym na lato dopiero, jak finanse pozwolą. Myślimy o piętrowym, żeby rozłożyć je i mieć od razu dwa, bo w przyszłym roku do pokoju Ani pewnie zagości jej siostrzyczka.
ja chciałam przed narodzinami siostrzyczki, żeby nie było że ją z łóżeczka wyrzuciłam żeby nowe dziecko położyć bo ona jeszcze malutka, więc mam nadzieję że zdąży się przyzwyczaić do tego zanim dzidzia się urodzi i nie będzie konfliktu pokoleń

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Andziot Stasiu mi się podoba, ale brat męża ma tak na imię, Jasiek też mi sie podoba, ale znowu tż kręci nosem, w końcu mu powiedzialam żeby on coś zaproponował bo ja tylko mówie a jemu nic sie nie podoba
a Wojtuś ?????

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

A Wy imię już macie? Ja coraz czesciej myślę o ZOSI
ja się cieszę, że już mam Zosię, to jedno imię mi odpada przy wybieraniu
nadal stoi na Gabrysi - mi się strasznie podoba Gabrysia, Gabrycha, Gabryśka, Gabi ale trochę mniej Gabriela ??????? dlatego narazie wołam do niej Gabrycha na 97% a czy po porodzie nie zostanie Basią albo Hanią to nie wiem

Cytat:
krem Nivea Baby SOS Nutri Sensitive za 11.99 zł ( jak go ostatnio oglądałam, to był po 15.99 zł, a wszystkie znajome mi mamy nie wyobrażają sobie codziennej pielęgnacji dziecka bez niego, więc kupiliśmy ).
nie wiem co to za krem

zbliża się kąpiel ...
aż się zaczynam bać co będzie po niej jak trzeba będzie iść spać

Stary 2011-02-27, 18:41   #172
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja to myślę że do przyszłego poniedziałku wypiorę wszystkie ciuszki wyprasuję i będę miała okazję pokazać wam wszystko

niby wszystko mam ale kosmetycznych rzeczy zupełnie brak.
ja chcę na zakupy
Nie jesteś sama. Też nic z kosmetyków nie mam jeszcze... I nie wiem sama jakie mam kupować. Jakie będą dobre i przydatne. Chciałam już pod koniec lutego wózek i łóżeczko kupować to mój TŻ powiedział, że jeszcze nie, bo dzidziolek będzie się na świat spieszył. wierzy w jakieś zabobony głupie co mu jego matka powiedziała.

Grazin Masz rację!! Moja teściówka to wróżka... I wiedźma PLE PLE do tego.

Kochane może znacie jakiś dobry przepis na sernik?? I jak się go robi w ogóle ??
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:44   #173
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aga87 i masz tak cały czas?? Jejciu bidulka Jak ty w nocy śpisz? Tylko na prawym??
ja staram sie jak najwiecej na lewym boku
ale cierpne czesto, wiec musze zmienic pozycje
a zmiana pozycji jest dla mnie ogromnie bolesna
tz slyszy i sie budzi bo tak jecze
mam tak od 1,5 tygodnia
wczesniej ta rwa
teraz spojenie
gin mnie pocieszyl...

pani agnieszko, za 2 miesiace pani przejdzie
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no agus kusisz tym sorbetem może też się zdecyduję

lolka piękny zestaw ten z misiem

jasiu niby ładne imię ale ja mam uprzedzenia kojarzy mi się z taką sierotką marysią

a ja miałąm dziś na obiadek kurczaka po meksykańsku w czekoladzie mniam

no i w przyszłym tygodniu będziemy malować pokój tzn nie ja a mój tato jupi cieszę się jakby to miał być mój nowy pokój

w czekoladzie, kurczak ?
Stary 2011-02-27, 18:49   #174
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:

ha, nie wiedziałam, że ten program ma też opcję wysyłania do US - dzięki za informację
ja w zeszłym roku już wysłałam pita przez internet, ale to jakiś program specjalny miałam do tego ściągnięty z netu a w dobrym picie sprawdzałam, czy tak samo się policzy
wyszło ok, szybko i w tym roku też pita przez net robimy

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:49   #175
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
nie wiem co to za krem
Taki:
http://allegro.pl/nivea-baby-krem-s-...456140397.html
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:59   #176
MoniaK
Zakorzenienie

Andziot, to rzuć przepisem na tą Twoją pomidorówkę skoro taką pyszną robisz
Stary 2011-02-27, 19:00   #177
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawam co on takiego ma w składzie ????

Stary 2011-02-27, 19:04   #178
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
(...)

Lolka my też nie mamy imienia, nawet propozycji, ba nawet nie wiemy czy to rzeczywiście synka noszę pod serduszkiem, bo nie pokazał się łobuz w lutym i lekarka powiedziała, że może być i dziewczynka.
Poza tym szukamy imion bez polskich znaków, żeby nie było problemów z pisownią tutaj.

(..)
Kochana, ale wy chociaż macie usprawiedliwienie, dlaczego dzidziuś bez imienia

Cytat:
u nas pomidorówka jak łosoś
to jest nasza najukochańsza zupa świata, jak jem ją na obiad to potrafię 3 pełne miski zjeść i za godzinę chce znowu
mężul uważa że robię najpyszniejszą

(..)

a Wojtuś ?????

(...)
Ja za pomidorówką nigdy nie przepadałam, a od czasu keidy jestem w ciąży uwieeeelbiam!! Smaki mi się zmieniają

Eweska właśnie! Andziot ma rację - Wojtuś
Bartuś i Wojtuś!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja staram sie jak najwiecej na lewym boku
ale cierpne czesto, wiec musze zmienic pozycje
a zmiana pozycji jest dla mnie ogromnie bolesna
tz slyszy i sie budzi bo tak jecze
mam tak od 1,5 tygodnia
wczesniej ta rwa
teraz spojenie
gin mnie pocieszyl...

pani agnieszko, za 2 miesiace pani przejdzie

(..)
Ładnie Cię pocieszył Oby wcześniej ustało

Dziewczynki ja się żegnam na dziś! Czas do domu wracać, w sensie, że własnego.. Do juterkaaaa
Stary 2011-02-27, 19:04   #179
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Gusia, Twoja teściowa to ma zabawne teorie to jest śmieszne ale na dłuższą metę na pewno wkurzające
Czasem nawet bardzo

aaaa i zdjęcie brzuszka z dzisiaj 23tydz1dzien, pierwszy raz w bluzce ciążowej. W albumie zdjęcie z głową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23tydz1dzien.jpg (59,1 KB, 50 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:04   #180
anula_81
Zakorzenienie

A ja zaczelam ogladac z TZtem Ondine ale film beznadziejny i zostawilismy w polowie
za to dla zainteresowanych stworzylam album ze zdjeciami norweskimi
Daisyyy Zosia piekne imie, ja jestem za...i Andziot chyba tez

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości