Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 19:28   #571
monjas1988
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX

Monjas prosi o fanfary ! mam calyyyy wieczor dla Was :P
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:29   #572
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Ja rozumiem w jakim sensie byłaby to porażka dla Mitonic, nie ma sensu się tutaj czepiać słów Dla mnie też byłaby to porażka WYCHOWAWCZA, czułabym że popełniłam błąd, nie dopełniłam swojego obowiązku. Po prostu niepowodzenie w byciu rodzicem. Ale nawet w takiej sytuacji trzeba by było się otrząsnąć i iść dalej a nie rozpamiętywać, no chyba że na przyszłość aby tego samego błędu nie popełnić
Dokładnie Pam, kochana zrozumiałaś mnie idealnie
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:30   #573
pamfilia
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że rodzice są zawsze trochę winni takiej ciąży. Oczywiście wiadomo że nad nastolatkami nie ma kontroli zwykle, więc jej decyzja o uprawianiu seksu jest poza kontrolą rodziców, a właśnie rolą rodziców jest uświadamianie o antykoncepcji, chorobach itd. I to od małego. Bo takim rodzicom 12-latki wydaje się, że mają jeszcze na to sto lat a tu za rok bum
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:31   #574
19agusia91
Zakorzenienie

Jak już jesteśmy w temacie, ze środków plemnikobójczych na rynku to tylko globulki zostały?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:32   #575
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Co innego ciąża z pękniętej gumki,a co innego gdy nie użyło się żadnego zabezpieczenia.
To fakt Chociaż ciąża u 14latki nie powinna mieć miejsca, bo moim zdaniem w ogóle nie powinien mieć miejsca seks 14latki. Czy to z gumką czy to bez.
Stary 2011-02-27, 19:32   #576
moooniek
Zakorzenienie

nie był to gwałt
Stary 2011-02-27, 19:32   #577
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
sorry za ten zlepek myśli.. ale ciągle uważam, że to co się dzieje z 'cudzym tyłkiem' nie jest naszą sprawą i nie nam to oceniać.
Niby tak, ale te cudze tyłki tworzą pewien trend wśród dzieci i młodzieży, a to już może dotyczyć nas jako (przyszłych) rodziców.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:35   #578
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
14 czy 15, powiem szczerze, że nie wiem...
ale ja nie wiem czy to prawda, się okaże za kilka miesięcy...
dziwi mnie to bardzo, bo moja mama się kolegowała kiedyś z jej mamą, to porządna rodzina bardzo jest...
14 czy 15 to chyba zadna roznica.I tak dziecko.
Cytat:
ja uważam , że wszystko jest dla ludzi i to , że się zdarzyło młodej dziewczynie zajść w ciążę, to nie oznacza od razu patologii.. w ogóle łatwo jest oceniać i rzucać hasłami nie znając sytuacji... kto wie jakie były okoliczności zajścia w tą ciążę.
wg mnie każdy niech się zajmie swoim sumieniem i tyle..
Wszyskojest dla ludzi w odpowiednim wieku. A to ze czternastolatka w ogole interesuje sie seksem to juz jest chore.
Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
Ja na to patrze inaczej, bo jestem matką i może jestem zacofana, ale gdy 14 latka, jest na tyle dorosła że bawi sie sexem, to ja sie pytam, gdzie jest zabezpieczenie?
Wiadomo, na kogo spadnie ciężar wychowywania tego dziecka, bo dla mnie 14 letnia dziewczynka (choćby nie wiem za jaką sie dorosła uważala) to jest dziecko, i poza tym, że fizycznie może być matką, to psychicznie nie jest na to gotowa,

Cytat:
wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach to, skąd się biorą dzieci nie jest tajemnicą, a mimo wszystko niechcianych ciąż ciągle jest dość sporo. nie uważam żeby ciąża była wskaźnikiem głupoty towarzystwa.
zresztą- znam pary które wiele lat są razem , są dorośli i nagle wpadają. też nieuświadomieni czy jak?
Chyba nie ciagle dosc sporo tylko coraz wiecej. Kiedys nastolatka w ciazy to byla rzadkosc. nawet jak ja bylam w szkole. U mnie w klasie dziewczyna urodzila jak miala 16 lat i to byla sensacja chyba na caly powiat, nie tylko miasto. Dostalaogromne wsparcie od szkoly i calego otoczenia
W klasach maturalnych zawsze z 1 dziewczyna na szkole zaszla (mialam kolezanki w innych szkolach i wszedzie byla 1). A teraz ta swiadomosc zamias rosnac to sie cofa.
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
A gdyby Twoja córka w wieku 14 lat zaszła w ciążę to co byś zrobiła?
Nie do mnie pytanie, ale powiem co ja bym zrobila.
Nie bylabym zadowolona, ale dziecko urodziloby sie i zapewne zostalo. A moja nastoletnia zostalaby pelnoetatowa matka. Czyli do osiagniecia samodzielnosci bylaby tylko szkola i dom i zajmowanie sie dzieckiem. Do dnia osiagniecia samodzielnosci moglaby zapomniec o kolezankach, imprezach. Bo skoro byla wystarczjaco dorosla na seks to musialby byc wystarczajaco dorosla zeby poniesc odpowiedzialnosc za swoje czyny. A takze wystarczajaco dorosla do bycia matka.

Nie powiedzialbym ''kochana coreczko ty idz i dobrze sie bawa z rowiesnikami a ja bede mamusiowac''.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:42   #579
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bylabym zadowolona, ale dziecko urodziloby sie i zapewne zostalo. A moja nastoletnia zostalaby pelnoetatowa matka. Czyli do osiagniecia samodzielnosci bylaby tylko szkola i dom i zajmowanie sie dzieckiem. Do dnia osiagniecia samodzielnosci moglaby zapomniec o kolezankach, imprezach. Bo skoro byla wystarczjaco dorosla na seks to musialby byc wystarczajaco dorosla zeby poniesc odpowiedzialnosc za swoje czyny. A takze wystarczajaco dorosla do bycia matka.

Nie powiedzialbym ''kochana coreczko ty idz i dobrze sie bawa z rowiesnikami a ja bede mamusiowac''.
No ale właśnie - w jakiś sposób by to uczyło odpowiedzialności tego dziecka, że czas dorosnąć itp. A gdyby usunęła ciążę czy dziecko oddano do adopcji, to pomimo (w przypadku aborcji - na pewno skaza na psychice by została), to by zostało jakieś tam przeświadczenie - zrobiła źle, ale żyje dalej, idzie na imprezę itd. A chyba nie o to w tym chodzi tutaj.

I Chatul, zgadzam się, że nie zawsze są warunki do wychowania kolejnego dziecka i jednak lepiej mu znaleźć inną rodzinę - ale jeśli są warunki, to ja po prostu nie rozumiem takiego postępowania.

Mitonic, wybacz, może faktycznie źle Cię zrozumiałam

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:45   #580
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0111 Pokaż wiadomość
A tak nawiasem, to polecacie jakieś suche jedzenie dla kastratów ? Póki co je ' purina one sterilcat'
Moim skromnym zdaniem z tym jedzeniem dla kastratow to sciema jest. Moje wykastrowany i wysterylizowana koty jedza mieso i dobra sucha karme, jak wczesniej
Bardziej sie martwie testowaniem jedzenia dla zwierzat na zwierzetach i z tego wzgledu zdecydowanie odradzalabym Purine. Nie wiem dokladnie, co jest w Polsce dostepne, jesli chodzi o nietestowane karmy. Moim kotom przewaznie te kupuje, to ich ulubiona

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Kot na szelkach to jakieś szaleństwo. Nawet się zwierzę nie wybiega dobrze.
Gdzieś zresztą słyszałam, że szelki wcale dobre dla Kotów nie są, bo uciskają niektóre miejsca i przez to są potem problemy

Lepiej żeby zwierzę wychodziło normalnie na dwór
A jak sie zwierze boi?
Moja kota ma wprawdzie ogrod do dyspozycji, ale gdzies dalej tez lubi pojsc, tylko jak jest sama to glupieje ze strachu, trzeba z nia chodzic, szelki akceptuje. Tez sie przy wizycie u weterynarza szelki przydaja.

Cytat:
ja uważam , że wszystko jest dla ludzi i to , że się zdarzyło młodej dziewczynie zajść w ciążę, to nie oznacza od razu patologii.. w ogóle łatwo jest oceniać i rzucać hasłami nie znając sytuacji... kto wie jakie były okoliczności zajścia w tą ciążę.
wg mnie każdy niech się zajmie swoim sumieniem i tyle..
...i swoja d.upa

Cytat:
Dla mnie "porażką" byłoby potraktowanie takiego zdarzenia u własnego dziecka jako porażki czy tragedii. Nie na wszystkie sytuacje mamy wpływ - czy tego chcemy czy nie. Jesteśmy tylko ludźmi. I nawet najinteligentniejszemu człowiekowi zdarza się popełnić głupstwo - a co dopiero dziecku? To co? 14latka zajdzie w ciąże i mama jej powie, "jesteś dla mnie porażką" ? No to gratulacje. Nie dziwne, że dziewczynka będzie spaczona. Prawdziwy rodzic potrafi wesprzeć dziecko w każdej sytuacji a nie tylko wtedy kiedy jest grzeczne i ułożone.
Zgadzam sie z Toba

Cytat:
moim zdaniem fajnie się ocenia co byłoby porażką, a co nie dopóki to nas nie dotyczy tak naprawdę żadna z nas nie wie kiedy zostanie babcią zakładając , że będziemy mieć dzieci. dzieci mogą być super uświadomione i mogą się zabezpieczać, a mimo wszystko wpadka może się zdarzyć. wiadomo seks wśród 14latków nie jest dobry, ale tak naprawdę nie bardzo wiem jak można temu zapobiec skoro gimnazjaliści potrafią strzelać numerki w toalecie podczas przerwy. niestety taka jest prawda.
choćby człowiek się dwoił i troił, to po prostu niektórym rzeczom nie jest w stanie zapobiec.. a to, że żadnej z nas się to nie zdarzyło to super. pogratulować. ale nie można zakładać, że skoro ja nie zaszłam w niechcianą ciążę, to jestem super, a koleżanka zaszła to patologia.

sorry za ten zlepek myśli.. ale ciągle uważam, że to co się dzieje z 'cudzym tyłkiem' nie jest naszą sprawą i nie nam to oceniać.
Dalej si z Toba zgadzam
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 19:51   #581
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie jestem przeciwna oddawaniu dziecka do adopcji tylko dlatego, że jego mama jest za młoda... Chyba, że nie miałaby żadnego wsparcia przynajmniej przez pierwsze kilka lat. Bo minie te kilka lat i z dziecka stanie się dorosłą kobietą. A jak odda dziecko, może do końca życia żałować tej decyzji

Cytat:
Wydaje mi się, że rodzice są zawsze trochę winni takiej ciąży. Oczywiście wiadomo że nad nastolatkami nie ma kontroli zwykle, więc jej decyzja o uprawianiu seksu jest poza kontrolą rodziców, a właśnie rolą rodziców jest uświadamianie o antykoncepcji, chorobach itd. I to od małego. Bo takim rodzicom 12-latki wydaje się, że mają jeszcze na to sto lat a tu za rok bum
Moze nie zawsze ale w wiekszosci przypadkow. I raczej nie patrzylabym tu na niedouczenie o seksie, a ogolnie zbyt maly kontakt z dziecmi. Dzieciaki czuja sie opuszczone, niechciane, nawet nie sa do konca swiadome co jest nietak i szukaja pocieszenia.I czasem wydaje sie ze bardzoporzadna rodzina.I tak ,jest porzadna, ale np rodzice nie maja czasu, albo absolutnie na wszystko pozwalaja (dzieci zupelnie podswiadomie beda przekraczac coraz to nowe granice tylko poo zeby wreszcie uslyszec, ni nie mozesz), albo zbyt wiele zabraniaja.
Cytat:
Jak już jesteśmy w temacie, ze środków plemnikobójczych na rynku to tylko globulki zostały?
Kiedys krem jeszcze byl. Nie wiem czy jest jeszcze.
Cytat:
No ale właśnie - w jakiś sposób by to uczyło odpowiedzialności tego dziecka, że czas dorosnąć itp. A gdyby usunęła ciążę czy dziecko oddano do adopcji, to pomimo (w przypadku aborcji - na pewno skaza na psychice by została), to by zostało jakieś tam przeświadczenie - zrobiła źle, ale żyje dalej, idzie na imprezę itd. A chyba nie o to w tym chodzi tutaj.

I Chatul, zgadzam się, że nie zawsze są warunki do wychowania kolejnego dziecka i jednak lepiej mu znaleźć inną rodzinę - ale jeśli są warunki, to ja po prostu nie rozumiem takiego postępowania.

Na pewno nie naciskalabym zeby usunac. Choc sama nie jestem preciwnikiem aborcji to ta kwestia dodtyczy tylko mnie. I ne bylabym w stanie zmuszac kogokolwiek do takiego drastycznego kroku. A do adopcji wlasnego wnuka bym nie oddala. Musialabym z glodu umierac i miec jakas tragiczna sytuacje finansowa, zeby oddac dzieciaka.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 19:52   #582
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chyba tak

Cytat:
Zgadzam się. Z dzieckiem od zawsze trzeba rozmawiać na temat seksu. I dość wcześnie lepiej zacząć rozmowy na temat antykoncepcji itp. Tak naprawdę nie wystarczy jedna rozmowa podczas której się wyłoży całą wiedzę techniczną i koniec
Akurat miałam farta- moi rodzice idealnie przeprowadzili wszystkie rozmowy o seksie. Od zawsze o nim ze mną rozmawiali. Od zawsze wiedziałam, że seks jest dobry, ale powinni go uprawiać dojrzali ludzie No i takie poważne rozmowy na temat seksu były ze mną prowadzone najpierw mniej więcej co roku, a potem nawet częściej. Powoli i stopniowo rodzice przekazywali mi coraz większą wiedzę na temat płciowości, seksu i antykoncepcji

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
Monjas prosi o fanfary ! mam calyyyy wieczor dla Was :P

Cytat:
moim zdaniem fajnie się ocenia co byłoby porażką, a co nie dopóki to nas nie dotyczy tak naprawdę żadna z nas nie wie kiedy zostanie babcią
Ja wiem, że gdyby moje 14letnie dziecko zaszło w ciążę (albo spłodziło dziecko!), to odebrałabym to jako porażkę wychowawczą. I to chyba nic dziwnego? Kto byłby zadowolony z tego, że jego 14letnie dziecko zostanie rodzicem Nawet nie idzie obojętnie do tej sprawy podejść.

Cytat:
wiadomo seks wśród 14latków nie jest dobry, ale tak naprawdę nie bardzo wiem jak można temu zapobiec skoro gimnazjaliści potrafią strzelać numerki w toalecie podczas przerwy. niestety taka jest prawda.
Zapobiec temu nie idzie, ale można znacznie zmniejszyć prawdopodobieństwo ciąży w takim wieku
Dziecku trzeba najpierw wyjaśnić co to jest seks, dla kogo on jest i do czego służy Dziecko, którego rodzice wytłumaczyli mu nie tylko techniczne aspekty seksu, ale również te emocjonalne, raczej nie rozpocznie za wcześnie współżycia

Cytat:
ale nie można zakładać, że skoro ja nie zaszłam w niechcianą ciążę, to jestem super, a koleżanka zaszła to patologia.
Dla mnie jest to patologia choćby z tego względu, że 14 latka (żadna 14latka) nie jest na tyle dojrzała psychicznie i emocjonalnie, by być w stanie wychować własne dziecko.

Cytat:
Myślę, że nam to oceniać Niekoniecznie personalnie- typu "Anna Kowalska to już patologia, bo urodziła dziecko jak miała 15 lat i do tego puszczała się z Wiesławem Nowakiem". Ale same sytuacje czy modele sytuacji możemy już oceniać A tutaj tak naprawdę wiemy tylko tyle, że 14 czy 15latka zaszła w ciążę. Także nie oceniamy tej konkretnej osoby tylko ogólnie model sytuacji.
Stary 2011-02-27, 19:56   #583
monjas1988
Wtajemniczenie

okm wlasnie skonczylam wieczorna toalete (

mam pytanko jaki krem na noc polecacie ?
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-27, 20:00   #584
pati0111
Rozeznanie

Ja się zaraz naoliwkuję oliwką babydream
do włosów czasami tez uzywam
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:02   #585
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Niby tak, ale te cudze tyłki tworzą pewien trend wśród dzieci i młodzieży, a to już może dotyczyć nas jako (przyszłych) rodziców.

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
14 czy 15 to chyba zadna roznica.I tak dziecko.

Cytat:
Wszyskojest dla ludzi w odpowiednim wieku. A to ze czternastolatka w ogole interesuje sie seksem to juz jest chore.

Cytat:

Zgadzam się z tym, co powiedziałaś. Postąpiłabym tak samo Na pewno starałabym się pomóc własnemu dziecku, ale na pewno nie zdjęłabym z niego obowiązku zajmowania się własnym potomkiem
No i szukałabym tego delikwenta, który jest biologicznym ojcem dziecka

Cytat:
Jeżeli są realne szanse na sensowne wychowanie dziecka, to też uważam, że lepiej żeby zostało w swojej rodzinie Tylko te szanse po prostu nie zawsze są. A w takiej sytuacji moim zdaniem, najważniejsze jest dobro tego nowo narodzonego dziecka

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem z tym jedzeniem dla kastratow to sciema jest. Moje wykastrowany i wysterylizowana koty jedza mieso i dobra sucha karme, jak wczesniej
Jedzenie dla kastratów to nie ściema Zazwyczaj kastraty są mniej ruchliwe itp. i po prostu dostają mniej energetyczną karmę

Cytat:
. Nie wiem dokladnie, co jest w Polsce dostepne, jesli chodzi o nietestowane karmy.
Acana, Almo Nature, Drogerie Markt (Dein Bestes), AMI, Applaws, Bosch/Sanabelle, Butchers, Koebers, Yarrah.

Cytat:
A jak sie zwierze boi?
Moja kota ma wprawdzie ogrod do dyspozycji, ale gdzies dalej tez lubi pojsc, tylko jak jest sama to glupieje ze strachu, trzeba z nia chodzic, szelki akceptuje. Tez sie przy wizycie u weterynarza szelki przydaja.
Skoro lubi szelki to niech je nosi. A są może dostępne różne modele tych szelek? Bo naprawdę słyszałam, że częste noszenie ich nie służy Kotom, bo szelki uciskają niektóre delikatne miejsca na ciele i przez to mogą prowadzić nawet do raka Nie wiem na ile to sensowna teoria, ale trochę mnie przeraziła. Niemniej w ogóle nie zgłębiałam tego tematu dalej, bo moja zwierzyna szelek nie nosi i nie znam osobiście nikogo, kto by Kotu szelki zakładał.
Stary 2011-02-27, 20:02   #586
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Kastraty sa bardziej narazone na zapalenia drog moczowych, a poza tym moga zaczac tyc. Nie musza, ale moga. Dlatego jest specjalna karma.
http://www.vetopedia.pl/article169-1...trowanych.html

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-27, 20:02   #587
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się zaraz naoliwkuję oliwką babydream
do włosów czasami tez uzywam
ja tej oliwki uzywam do wlosow rzadko, najczesciej teraz na posladki brzuch i biust
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-27, 20:07   #588
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Jedzenie dla kastratów to nie ściema Zazwyczaj kastraty są mniej ruchliwe itp. i po prostu dostają mniej energetyczną karmę
Mojemu Puszkowi narazie nie spadła aktywność
Był kastrowany 2 tygodnie temu. Może dlatego , że jest jeszcze młody - ma 8 miesięcy. A mam go jakoś od 3 dnia życia, mieszkającą w piwnicy jego matkę otruto i zostały 2 miauczące kotki , wzięłam obydwa ale jeden był za słaby i nie przeżył

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
ja tej oliwki uzywam do wlosow rzadko, najczesciej teraz na posladki brzuch i biust

Ja używam głównie do nóg
Mam tą niebieską, dla dzieci
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:09   #589
monjas1988
Wtajemniczenie

kupilam dfzisiaj okulary przeciwsloineczne nowe ;/ ostatnio kupowalam 3 lata temu i teraz tez chyba mam spokoj na kilka lat i dostalam od tzeta perfumy D&G sa piekne i duuuuze

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:

Ja używam głównie do nóg
Mam tą niebieską, dla dzieci [COLOR="Silver"]
ja mam ta dla mam
do nog i calego ciala uzywam oliwki dla dzieci bambino ale to latem, a w innych porach roku uzywam balsamow do ciala i to roznych
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-27, 20:14   #590
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nam to oceniać Niekoniecznie personalnie- typu "Anna Kowalska to już patologia, bo urodziła dziecko jak miała 15 lat i do tego puszczała się z Wiesławem Nowakiem". Ale same sytuacje czy modele sytuacji możemy już oceniać A tutaj tak naprawdę wiemy tylko tyle, że 14 czy 15latka zaszła w ciążę. Także nie oceniamy tej konkretnej osoby tylko ogólnie model sytuacji.

Zadna z nas nie pojdzie jej obrabiac tylka, czy rzucac kamieniami w okno. Omawiamy ogolne zagadnienie zjawiska seksu i ciaz wsrod nastolatkow.
Jak sie zdarzy komus z mjego otoczenia to tez nie bede tej osoby gnebic czy o niej plotkowac. Mam swoje zdaniena ten temat i ono jest moje przywatne. A osoba zrobi co bedzie chciala. Nie obchodzi mnie co ludzie robia dopoki nie ma to ze mna zwiazku, co nie znaczy ze nie mam na temn temat opinii. kazdy ma jakas opinie na kazdy temat.
Cytat:
Zgadzam się z tym, co powiedziałaś. Postąpiłabym tak samo Na pewno starałabym się pomóc własnemu dziecku, ale na pewno nie zdjęłabym z niego obowiązku zajmowania się własnym potomkiem
No i szukałabym tego delikwenta, który jest biologicznym ojcem dziecka
Ja tez nie zostrawilabym jej samej sobie. Pomagalabym jakbym mogla, aleto ona bylaby matka i glowny obowiazek spoczywalby na niej.
Noi kladlabym nacisk na nauke, zeby mimo wszystko miala szanse na dobra edukacje i prace i normalna przyszlosc.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-02-27 o 20:17
Stary 2011-02-27, 20:17   #591
19agusia91
Zakorzenienie

Są tylko globulki i tylko Patentex Oval.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:18   #592
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
mam pytanko jaki krem na noc polecacie ?
Ja polecam olej z korzenia łopianu

Cytat:
Mojemu Puszkowi narazie nie spadła aktywność
Był kastrowany 2 tygodnie temu. Może dlatego , że jest jeszcze młody - ma 8 miesięcy. A mam go jakoś od 3 dnia życia, mieszkającą w piwnicy jego matkę otruto i zostały 2 miauczące kotki , wzięłam obydwa ale jeden był za słaby i nie przeżył
Mojej Kici też aktywność nie spadła, ale to podobno rzadkość.
Niemniej poza zwykłą karmą, dostaje też karmę dla kastratów. Choćby właśnie ze względu na ewentualnie problemy z układem moczowym, o których wspomniała Kocurzyca.
Stary 2011-02-27, 20:27   #593
monjas1988
Wtajemniczenie

chyba klikne zaraz kokosa na allegro

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a w zielarskim dostane olej kokosowy ?
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-27, 20:41   #594
Dont
Rozeznanie

Bry wieczór.

Cytat:
Będąc w pracy również poruszyłam ten temat. Jedna z dziewczyn (w wieku 17 lat urodziła pierwsze dziecko) na moje stwierdzenie "w wieku 14 lat nie myślałam jeszcze o seksie" wybuchła śmiechem. Powiedziała, że w wieku 13 lat straciła dziewictwo.
I to ja wyszłam na dziwaczkę
Dont jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:47   #595
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Dont Pokaż wiadomość
Będąc w pracy również poruszyłam ten temat. Jedna z dziewczyn (w wieku 17 lat urodziła pierwsze dziecko) na moje stwierdzenie "w wieku 14 lat nie myślałam jeszcze o seksie" wybuchła śmiechem. Powiedziała, że w wieku 13 lat straciła dziewictwo.

Ja wiem, że może się trafić taka "jedna na milion", która po prostu za wcześnie dojrzeje i za wcześnie będzie emocjonalnie gotowa na seks (bo społecznie to nie ), ale mimo wszystko, to baaaaaaaardzo rzadka sytuacja.

Tracenie dziewictwa w wieku 13 lat to paranoja. Pomijając już fakt, że jaką przyjemność z seksu ma 13 latka I z kim ten seks uprawia Z równie dojrzałym 15latkiem? Czy dorosłym facetem, którego podniecają dzieci?

Cytat:
chyba klikne zaraz kokosa na allegro

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

a w zielarskim dostane olej kokosowy ?
Powinnaś dostać. Wszystko zależy od tego jak jest wyposażony ów zielarski
Stary 2011-02-27, 20:47   #596
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Jestem pod wrażeniem że olej z orzechów działa, pojutrze będę go miała

Cytat:
a ja dostałam @ i mnie brzuch boli;(

Cytat:
Karpatkaaaa...
Musze kiedys zrobic. Wiecie ze moj TZ nigdy nie jadl karpatki.
Zrobie mu kiedys. Choc ja nigdy nie robilam. To byl specjal mojej siostyry.
U mnie jest ciocia, za którą nie przepadam, ale jest mistrzynią karpatek
Cytat:
a ja wróciłam z kościoła...
dowiedziałam się w drodze, że taka dziewczyna z mojego osiedla(14l. ma chyba) jest w ciąży ciekawe czy to prawda..
u...

Co do ciąży nastolatek to bardzo duży wpływ ma wychowanie, jeśli do ciąży dojdzie to jest to porażka wychowawcza. Ale jest to wina i nastolatki, i rodziców. A konsekwencje tego powinna ponieść nastolatka i rodzice. Rodzice powinni wspierać nastolatkę duchowo i finansowo ale też narzucić jej wiele obowiązków, nie wyręczać jej. I tu zaczyna się jej rola. Żeby zmądrzała, przemyślała i zapewniła sobie jak i dziecku jak najlepszą sytuację na przysżłość. Wpadka w tym wieku to nic dobrego, stało się. Nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem tylko się podnieść, zacisnąć zęby i dać sobie radę...

A dyskusja o tym jest ważna, nie dlatego ze obrabia się czyjś tyłek (tu akuat jedynie zaczęło sie od konkretnego przykładu) ale po to, by zwrócić uwagę na taki trend, niekorzystne zjawisko. Pokazuje to jak rodzice zaniedbują swoje dzieci nie rozmawiając z nimi, nie uświadamiając ich. Bo dzieci nie wymagają jedynie wsparcia finansowego... nie tylko kasa na ubrania czy jedzenie jest niezbędna. Ale ważne jest też to by nauczyć dziecko mądrości życiowej, jeśli rodzic tego nie zrobi to jest to porażka rodzica, która potem ciąży również na dziecku.
I o takich problemach w społeczeństwie trzeba rozmawiać, a nie olewać. Bo co, bo to nas bezpośrednio nie dotyczy to mamy tego nie dostrzegać?
Nie o to chodzi by obrabiać komuś tyłek, bo to jest nieładne ale trzeba uświadamiać sobie że takie problemy są, to się zdarza i trzeba temu zapobiegać.

Jakiś parszywy humor dziś mam
Mam juz dosc słodyczy, robię odwyk chyba....
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:48   #597
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:

Saming, no co ty kochana,nie ma co wybaczać,
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:51   #598
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry wieczór.

ja urodzilam Lil majac 22 lata, od ponad roku bylam mezatka zanim Lil przyszla na swiat, ale i tak wieksza czesc mojej rodziny byla tym oburzona i to na tylke, ze czulam sie jakbym miala jakies 15 lat
regeneruję
zapuszczam
Stary 2011-02-27, 20:51   #599
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bry wieczór.

Ja w wieku 13 lat (i wiecej) biegałam jeszcze z chłopakami po boisku, bawiłam się w chowanego i ogolnie...
I mnie zawsze rozwalało jak małolaty latały za chłopakami w wieku 13 lat, chodziły wylansowane na dyskoteki (drwiąc ze mnie... no ale kto na tym lepiej wyszedł...) w wieku 13 lat
A co tu dopiero o seksie myśleć
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 20:52   #600
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Co do ciąży nastolatek to bardzo duży wpływ ma wychowanie, jeśli do ciąży dojdzie to jest to porażka wychowawcza. Ale jest to wina i nastolatki, i rodziców. A konsekwencje tego powinna ponieść nastolatka i rodzice. Rodzice powinni wspierać nastolatkę duchowo i finansowo ale też narzucić jej wiele obowiązków, nie wyręczać jej. I tu zaczyna się jej rola. Żeby zmądrzała, przemyślała i zapewniła sobie jak i dziecku jak najlepszą sytuację na przysżłość. Wpadka w tym wieku to nic dobrego, stało się. Nie ma co rozpaczać nad rozlanym mlekiem tylko się podnieść, zacisnąć zęby i dać sobie radę...

A dyskusja o tym jest ważna, nie dlatego ze obrabia się czyjś tyłek (tu akuat jedynie zaczęło sie od konkretnego przykładu) ale po to, by zwrócić uwagę na taki trend, niekorzystne zjawisko. Pokazuje to jak rodzice zaniedbują swoje dzieci nie rozmawiając z nimi, nie uświadamiając ich. Bo dzieci nie wymagają jedynie wsparcia finansowego... nie tylko kasa na ubrania czy jedzenie jest niezbędna. Ale ważne jest też to by nauczyć dziecko mądrości życiowej, jeśli rodzic tego nie zrobi to jest to porażka rodzica, która potem ciąży również na dziecku.
I o takich problemach w społeczeństwie trzeba rozmawiać, a nie olewać. Bo co, bo to nas bezpośrednio nie dotyczy to mamy tego nie dostrzegać?
Nie o to chodzi by obrabiać komuś tyłek, bo to jest nieładne ale trzeba uświadamiać sobie że takie problemy są, to się zdarza i trzeba temu zapobiegać.
Dobrze napisane Zgadzam się z każdym słowem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości