|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: idzie wiosna,wydłuża się dzionek,kiedy dostanę w końcu pierścionek?ZAZDROŚNICE
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: idzie wiosna,wydłuża się dzionek,kiedy dostanę w końcu pierścionek?ZAZDROŚNICE
Cytat:
dziewczynko droga, po prostu nie wyszłaś jak szkieletor, to jest raz, a dwa.... ja się chyba zawsze będę zachwycać Twoim młodziutkim wyglądem. Zazdroszczę takiej młodej buzi
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zrobiłam własnie wątróbkę
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks ja uważam, że jak komuś zależy na kontakcie z Tobą (czy to lepszym, czy gorszym ale jednak zależy), to i tak będzie wiedział jakie masz nazwisko. Ja stwierdziłam, że dwuczłonowego nie zdzierżę, bo swoje mam wystarczająco długie, ale w razie, gdyby potencjalny TŻ miał brzydkie nazwisko (typu Bździkot) to będę namawiała na przyjęcie mojego, albo w ogóle zmianę nazwiska.
Cóż... "wina" rodziców, że nie spłodzili syna, który nazwisko rodowe przekaże dalej
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi daje wolną rękę, ale widzę, że też wolałby, żebym przyjęła jego nazwisko. Tyle, że mam jak Aleks - jestem bardzo sentymentalna, trzymam większość zeszytów z liceum i mam wrażenie, że zupełna zmiana nazwiska by sprawiła, że będę kimś innym ![]() Cytat:
Dziś wracam do domu, w środę przyjeżdża P., cały marzec będzie miał praktyki, a następne zajęcia ma chyba dopiero w maju, więc zanim zjawię się w Gdańsku, może trochę czasu minąć ![]() Cytat:
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
R. mi powiedział, że mnie bardzo kocha, ale wie, że zasługuję na kogoś lepszego i że chce dla mnie jak najlepiej, nie chce, żebym sobie zniszczyła życie a gdybym była z nim to pewnie tak by było, bo "nigdy nie będzie taki jak ja"....
A później powiedział, że nawet sobie nie zdawał sprawy z tego, jak bardzo jedno zdanie może wywrzeć wpływ na jego psychikę i że cały czas pamięta to co powiedziałam, że "nie jestem nim i chcę sama do czegoś dojść a nie za pieniądze" i że mi bardzo zazdrości takiego podejścia do życia. A mi jest smutno
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam z jazd; nauczyłam się już względnie parkować chociaż równolegle umiem między pachołkami a wolałabym oczywiście ćwiczyć między samochodami czasem robię jakieś błędy ale generalnie chłopak który był po mnie i mnie przy okazji podwoził pod mój dom poprawił mi nastrój jak ja jeżdżę (bo sam był tragiczny). Będzie co ma być - już w piątek ![]() ja nie lubię wątróbki ale ma dużo żelazaTŻ właśnie ode mnie wyszedł i zauważył zdjęcia ze spotkania; najbardziej podobała mu się piczka
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony, nie mam nic przeciwko temu pod warunkiem, że będzie pracował a nie leżał i pachniał. Ale jaki prawdziwy facet da kobiecie robić na rodzinę i utrzymanie? Żaden. Kolejna sprawa jest taka, że on mi zawsze mówi, jaka to ja jestem "mądra i inteligentna"- fajnie, mi jest miło, że mnie ktoś docenia, ale przez to ja mam wrażenie, że on hmm... źle się z tym czuje pod takim względem, że jestem sporo młodsza a mądrzejsza (nie chodzi tu o jakieś nie wiadomo co, tylko o samą kwestię wykształcenia; ja po prostu "ze szkoły" mam więcej wiadomości niż on). No i generalnie nie wiem. Mam takie wrażenie, że tak czy siak, będę dażyła do tego, żeby znaleźć sobie kogoś, brzydko mówiąc, poziomie. A jeśli nie... to rzeczywiście może mi być potem źle w życiu jak sobie uświadomię, że to nie jest tak jak sobie wymarzyłam. Ciężka sprawa. Błędy robi każdy. Nawet ktoś, kto za kółkiem spędza pół życia. Najważniejsze to wiedzieć, gdzie robisz błąd i następnym razem starać się go nie popełnić ![]() Będziemy kciukać to zdasz
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
tż pojechał do sklepu
olka, ciężka sprawa. zaradność życiowa nie zależy od wykształcenia więc nie jest powiedziane, że on nie utrzyma rodziny. znam takich po studiach którzy chyba myśleli ze praca sama ich znajdzie i są niedojdami a znam takich co mają tylko maturę i dają sobie super radę bo po prostu im zalezy i nie czekają na manne z nieba. jednak wiem jak to jest jak jest się mądrzejszym od partnera i gdy dla Ciebie jakaś tam wiedza jest oczywista a dla niego jest czarną magią. jednak te poziomy intelektualne musza sie wyrównywac gdzies tam. nie znam go wiec nie mówię konkretnie o nim ale jakos to probuje sobie zarysować. ogladalismy 127 godzin. parę momentów fajnych, końcówka też. no i główny bohater w moim typie ale jednak film nudny dla mnieteraz biorę się za "jak zostac królem" ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() chyba z litości ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- to "mądrzejszym od partnera" to ma być tak w cudzysłowie bo nie wiem jak to określić |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Peach ja wiem, że wykształcenie to nie wszystko, ale widzisz... on sam twierdzi, że coś jest nie tak. Nie ja jako ta "mądrzejsza", tylko on. Mam wrażenie że po jakimś czasie zachwytu nad "młodą, mądrą kobietą", uderzyłoby go przygnębienie. Właściwie to przygnębienie już wczoraj odczułam.
Kurcze no, ja uważam że on jest inteligentny, bo jest a akurat wykształcenie do inteligencji niewiele ma. Interesuje się różnymi rzeczami, nie jest tak że uważa, że jest najlepszy na świecie bo skończył technikum i ma gdzieś wszystko inne tylko się interesuje. Nawet mnie zaskakuje to jak się interesuje moimi studiami bo zawsze sobie każe tłumaczyć co robimy na danym przedmiocie, do czego to jest i po co, także taki no... fajny jest ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Mądrość można określać na kilku albo nawet kilkunastu różnych płaszczyznach. Więc chyba się nie da powiedzieć, że ktoś jest mądrzejszy od kogoś innego bo ktoś "mądry" w jednej dziedzinie, w innej jest "głupi".
|
|
|
#3134 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja przyłączę się do wątku bo to tej pory tylko czytałam, ale teraz chciałabym zasięgnąć Waszej rady.... Większość moich koleżanek jest singielkami, a z mamą obawiam się poruszać tego tematu więc postanowiłam moje pytanie zadać tutaj.
Otóż chodzi o to, że jestem z moim TŻ od trzech lat. Ja mam 23 lata on 24. Właściwie od zawsze byłam lekkoduchem i nigdy poważnie nie brałam pod uwagę tego, że kiedyś będę chciała np. ślubu... A teraz ku mojemu zdziwieniu się to zmienia. Do tej pory nie rozmawialiśmy z TŻ na poważnie o przyszłości i właśnie ewentualnych zaręczynach, ale szczerze powiedziawszy mam coraz większą ochotę podjąć ten temat. Nie wiem jednak jak się do tego zabrać żeby go nie spłoszyć i żeby nie zaczął od razu wyobrażać sobie, że ja chcę natychmiast ślubu, dzieci itd bo tak nie jest. Po prostu chciałabym żeby nasz związek zaczął się rozwijać w bardziej poważnym kierunku.... Mam nadzieje, że wiecie co mam na myśli. Wiem, że to banały i pewnie już było to setki razy maglowane, ale może akurat któraś bardziej doświadczona Wizażanka ode mnie w tych sprawach udzieli mi rady
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet wydaje mi się, że skoro tyle już jesteście razem, to znasz na tyle swojego TŻa, że chyba powinnaś wiedzieć jak zacząć
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Olu
Ciężka sprawaA może jednak warto wierzyć, że stworzycie dobrze zgrany związek? Może przezwyciężycie te nierówności?
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestać do siebie dzwonić i pisać? Zerwać kontakt? To by było calkiem bez sensu. Będzie co ma być....chyba...
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście teraz chyba trzeba czekać aż samo wyjdzie. Ale przynajmniej po tym co piszesz - że macie trochę inne poglądy na życie i jednocześnie nawzajem je akceptujecie, to wszystko w porządku Podziwiam za związek na odległość (sama przeżyłam około 8,5 miesiąca bez Tż, ale ja chcę być koło niego, nie chcę być daleko), wytrwacie A my teraz - mimo, że jesteśmy tak blisko siebie (stacja metra) to nie możemy być razem Nie ma jak Najlepszym rozwiązaniem byłoby zamieszkanie razem, i potencjalnie jest jedna opcja, która by mogła częściowo rozwiązać wszystkie problemy, ale sama nie wiem ![]() A z Tż będziemy rozmawiać o tym dopiero w środę...
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Olu popatrz na to z tej strony - w każdym związku są różnice i problemy. Skoro już wiecie gdzie u was są punkty zapalne to możecie nad tym pracować.
Wiataj sweet. Co do rozmowy z tż to trzeba szczerze i konkretnie ![]() A mnie egzamin średnio poszedł. Niby coś napisałam i 3 powinno być ale nie jestem zadowolona. Totalnie nie wstrzeliłam się w pytania. Dawno nie byłam tak bardzo niezadowolona po egzaminie. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu? ![]() Cytat:
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że zdam. Czy tak będzie to się dopiero okaże
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks trzymam
by tak było
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Nadrobiłam ![]() Olu gratulację z powodu biochemii Dziewczyny ze spotkania widać,że zadowolone ![]() a ja czuję się spokojna i szczęśliwa. Wczoraj spędziliśmy wieczór ze znajomi, którzy właśnie planują ślub i w końcu dowiedziałam się jak Tż się na to zaopatruję. Stwierdził,że on chcę zaręczyn, ślubu,ale wtedy gdy będzie go na to stać i ja to rozumiem,ale on myśli,że ja chcę nie wiem pierścionek za 3-4 tysiące,a ja nie chcę. I powiedział,że przed 25 rokiem życia będę narzeczoną. Ta rozmowa mnie bardzo uspokoiła. a jutro poprawka z patologii
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu no widzisz
a teraz ile masz lat?:Pa co do poprawki to zaliczysz
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Jooooooł
![]() Stworzyłam dzisiaj na zajęciach pracę, która NAPRAWDĘ mi się podoba jutro Wam cyknę fotkę bo nie mam aparatu ale się na mnie ludzie dziwnie patrzyli w komunikacji miejskiej jak wsiadałam z takim wiecheciem A teraz coś specjalnego.... MAM WGLĄD DO ALBUMU OD FOTOGRAFA ŚLUBNEGO !!!! Chcecie ?
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, przecież wiesz, że bardzo Cię lubimy i to tylko z czystej sympatii
![]() jestem w domu, ide ćwiczyć i spać, bo ledwie chodzę i na oczy patrzę
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Oni i tak kupują taki jaki oni uważają za słuszny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

i grubo wyszłam
biorę się za siebie ostro...
dziewczynko droga, po prostu nie wyszłaś jak szkieletor, to jest raz, a dwa.... ja się chyba zawsze będę zachwycać Twoim młodziutkim wyglądem. Zazdroszczę takiej młodej buzi

Oczywiście uciekła nam kolejka, więc jeszcze pół godziny czekałyśmy na peronie razem z bardzo rozbawioną grupką zaciągających wschodnio ludzi w średnim wieku

13.03.2008

by tak było