|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||
patrysina
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Cytat:
![]() co do wypadania włosów jeśli macie długie włosy to może być to mylne wrażenie bo ja miałam długie ale nie dawno obcięłam i jakoś tak zauważyłam że nawet mniej mi wypadają niż zwykle ale to pewnie dlatego że przy długich wydaje się że więcej wypadło a to zwykle jest podobnie kilka włosów, podobno dziennie wypada nam ok 20 włosów, mam nadzieje że nic nie pokręciłam ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana Wspólna droga do celu. Poczatek od 18.10.2010 aż do
Cytat:
Chciałabym osiągnać chociaż tą wage, którą miałam kiedyś ![]() No właśnie nie czytałam książki szukam gdzieś w pdfie do pobrania, bo obecnie nie stać mnie na zakup książki i czytam tylko to co w internecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2643 | |||||
patrysina
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam zrobić test, ale nie miałam kodu który trzeba wpisać na końcu ..
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Zrobiłam test i wyszło mi 53,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrysina, z tymi włosami to jestem pewna, że zaczęły wypadać bardziej - kwestia porównania czasowego, wcześniej tyle ich nie zostawało. A tak w ogóle to mój TŻ przyjeżdża za dwa tygodnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
I tak, jak pisałam wyżej - link do książki jest na pierwszej stronie wątku. bez tego ani rusz, bo zadajesz pytania, na które masz odpowiedzi w książce. Poza tym tabele produktów itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2646 |
Raczkowanie
|
o kurcze, dziewczynki, mówię wam, jak się okropnie obżarłam przed chwilą! ;x oczywiście dietetycznie
![]() ![]() wczoraj 28 min jeździłam na rowerku stacjonarnym i dzisiaj moje nogi kompletnie wysiadły. tak mnie skurczybyki bolały, łącznie z tyłkiem, że myślałam, iż nie ruszę się z domu ;x ale dałam radę ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś jogurt 0 % kotlet z kurczaka oczywiscie bez dodatku tłuszczu, 2 jajka na miekko. Nie za mało ?
Oczywiscie dodatkowo 2 litry wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2651 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() ![]() Czerwona to Ty dopiero się będziesz ćwiczyć ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie widziałam właśnie. bo ja nie mam facebook'a tak, jak pisałam. Ale wszystkie takie podjarane były, że się mogą zobaczyć, że nikt nie zwrócił uwagi, że ja nie mam tego cuda i nadal was nie widziałam. ![]() ![]() A no ćwiczę, ćwiczę. tylko np. dzisiaj jestem taka zmęczona, że nic nie zrobię - od rana do 18:15 na uczelni. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Najnizsza wartosc na wadze jak do tej pory dzis!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2654 | ||
patrysina
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() a u mnie dziś 78 kg, czyli zaledwie 100 gram więcej niż najniższa waga na diecie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Normalnie raczej mam apetyt, duży
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Bardzo chetnie napilabym sie mleka, albo zjadla jakis twarozek, tylko niestety u mnie w miescie ciezko o jogurt 0 % tłuszczu, jest w jedym sklepie i do tego nie zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2656 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do tych produktów 0%, a to nie można poprosić w sklepie o zamówienie? ja miałam zawsze problem z upolowaniem serków homo, dlatego umówiłam się w jednym sklepie ze sprzedawczynią, że będzie mi je regularnie zamawiać i odkładać i problem rozwiązany ![]() ![]() a ja dzisiaj nie mam pomysłu na obiadek ![]() ![]() chyba przesadzam z tą moją jazdą na rowerku stacjonarnym, bo dzisiaj tak mi cały dzień słabo... chociaż może to wina ciśnienia ![]()
![]() |
![]() |
#2657 |
Raczkowanie
|
Podpisu nie chce ustawiac, a wlasciwie, to "nie chce mi sie"
![]() ![]() ![]() Chwale sie ![]() Zaczelam w maju sama z dieta typu "nie zryj tyle, slodycze, fast foody na bok i cwicz", zeszlam do sierpnia z wagi 76 do 70 kg - takie bylo nawet moje zalozenie ![]() ![]() ![]() Zaczelam w pazdzierniku z Dukanem - to tez juz wiecie ![]() ![]() ![]() Dzis rano waga elektroniczna pokazala mi 52,1 ![]() ![]() Daze do 50 na zwyklej ![]() Nie krzyczec!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Serniczka dzis chyba upieke z tej radosci z beza, bo mi 8 bialek zostalo po zrobieniu tiramisu dla gosci restauracji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie jutro mama ma się dowiedzieć, bo często jest w okolicy sklepu mleczarskiego, może będzie możliwość zamówienia mleka 0% jezeli nie ti chyba nic się nie stanie jak napije sie mleka 0,5 % ... a te serki homogenizowane to też 0% zamawiasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 |
Raczkowanie
|
condita -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() redroses - ja piję tylko 0,5%-owe mleko i to dosyć często, więc spokojnie ![]() ![]() znalazlam pycha przepis na pizze! z checia juz bym ja wsunela ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- dziewczynki, uświadomcie mnie proszę, czy żołądki drobiowe są dozwolone? tak się zastanawiam, aby jutro kupić, ale jeśli wolno, to nawet nie wiem, co z nich zrobić, bo tylko ugotowane raczej szałowe nie będą ![]()
![]() |
#2660 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrysina zaszalala: -22,6 ![]() ![]() ![]() ![]() Zoladki jak najbardziej z tego co mi wiadomo, bo to podroby, a podroby Dukan pozwala, ja osobiscie uwieeeeeeeeeeeeeeelbiam i jem gotowane po prostu bez niczego (tzn. z rosolu, albo osolonej wody, ewent. z kostka rosolowa odtl. ![]() ![]() ![]() Edit: zajrzalam do ksiazki dla pewnosci: Dukan w kat. drugiej "Podroby" wymienia wylacznie watroby, watrobki i ozory.. Hmm.. Czyli zoladkow nie ma na liscie ![]() ![]() ![]() A oto przepisik, o ktorym wczesniej pisalam:
Piekarnik ustawić na 160 stopni. Największą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nie ma potrzeby mielenia otrąb, ale można. Oddzielić białka od żółtek, białka odstawić. Wymieszać osobno suche składniki i osobno mokre. Połączyć i bardzo dokładnie wymieszać/zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z wcześniejszą masą (białka dodajemy zawsze na końcu i zawsze białka do masy). Wlać na blachę, szybko ale delikatnie równomiernie rozsmarować. Piec 20-25 minut. Uważać by nie spiec, nie może się ciasto zrumienić! musi być blade, bo się połamie. Ciasto wyjąć, zdjąć papier i zawinąć w wilgotną ściereczkę jak na roladę. Odstawić na chwilę aż zrobi się elastyczne od wilgotnej ściereczki. Rozwinąć ciasto. Jesli chcemy ruloniki nalesnikowe - zawinąć kawałek, odciąć i posmarować żółtkiem żeby się skleiło (nie koniecznie - ja nie smarowalam, by rano sobie takiego "nalesniczka" rozwinac, podgrzac w mikro, nast. posmarowac czym chce, lub wlozyc wedline i zawinac ponownie), odłożyć wałek na blachę. Robić tak aż skończy się ciasto. Wałki pociąć ostrym nożem na skos (lub prosto), uważać by się nie rozkleiło. Włożyć do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni, żeby wysuszyć. A dzis zamiast zwijac ruloniki, po tych 25 min po prostu nawilzylam sciereczka ciasto i pocielam na prostokaty, by miec w formie kanapek na sniadanie i bez rozwijania, no i ponownie wstawilam do piekarnika na 200 stopni, ale 20 min, by byly bardziej twarde i chrupkie.. Chociaz do jutra, to chrupkosc pewnie straca, ale i tak beda pyszne ![]() ![]() ![]() ![]() A przepis podalam po modyfikacji, oryginal na tym blogu: http://zkotemwkuchni.blogspot.co m/2010/10/paszteciki.html Blog polecam i przepisy na nim zamieszczone - na prawde wspaniale i pomyslowe ![]() Te "kapusniaczki" rowniez zrobilam prawie w "oryginale", dodalam tylko lyzke slodziku, mleko w proszku i proszek do pieczenia, wyszly niesamowicie pyszne ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
> Oups.. ҳ̸Ҳ̸ҳ کτγℓє ![]() > I believe, I can fly.. ![]() ![]() Edytowane przez condita Czas edycji: 2011-03-02 o 12:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
condita - właśnie mam taki dylemat, co do tych żołądków... chętnie zjadłabym, ale opinie są podzielone - jedni są na tak, inni na nie, ale konkretniej, dlaczego nie, nigdzie nie wyczytałam. i nie wiem czy kupować żołądki, czy wątróbkę...
![]()
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
Watrobke na 100%
![]() "Kategoria druga: podroby W tej kategorii dopuszczalne sa jedynie watroba cieleca, wolowa lub watrobki z drobiu i ozor." Pozwolilam sobie na cytat z ksiazki "Nie potrafie schudnac" - mam tylko ta na chwile obecna niestety, a to starsze wydanie, moze w nowszym Dukan doszedl do wniosku, ze i zoladki dozwolone, nie wiem, niech sie wypowie ktos z nowszym wydaniem ![]() Przeraza mnie zdanie: "Musicie tez wiedziec, ze najmniejsze odchylenie, czy minimalne nawet przekroczenie granicy dziala jak wbicie szpilki w balon. Niegroznie wygladajace odchylenie wystarczy, aby stracic drogocenny przywilej swobody jedzenia bez ilosciowych ograniczen." Panicznie sie tego boje, a wrocilam do ksiazki, by dowiedziec sie czegos wiecej na ten temat, ale najwyrazniej Dukan uznal, ze nie dopuscimy do "odchylenia", czyli naszych "grzeszkow" i nie rozwinal doglebnie tematu.. A moj powrot do ksiazki wzial sie stad, ze przez zupelny przypadek zjadlam troszke tunczyka - jak sie okazalo w oleju byl wczeniej, tylko olej jeden z pracownikow odsaczyl.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A w ogole musze sie z Wami podzielic jedna wiadomoscia - od kiedy zaczelam wdrazac w zycie przepisy z internetu i przyswajac wiadomosci przeczytane na roznych forach - zaczelam bardziej wierzyc im niz ksiazce.. Do czego daze - do tych otrebow.. Tak sie nie raz zastanawialam, dlaczego tak malo ich na poczatku diety jadlam, kiedy gdzie na forum nie spojrzec - wypisany NAKAZ dzienny, NAKAZ, nie, ze mozna w tej i tej ilosci, ale, ze TRZEBA.. I nie moglam sobie przypomniec, skoro to takie wazne - dlaczego tego tak rygorystycznie nie przestrzegalam - otoz, dzis sobie przypomnialam wracajac ponownie do lektury - poniewaz DUKAN NIE NAKAZUJE!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie.. Znalazlam "Mleko odtluszczone" (alleluja), ktore nowo wprowadzone jest do pobliskiego sklepu, ale nie mam co do niego pewnosci.. bo..:
Weglowodany: 4,9g w tym cukry 4,9g Zastanawiaja mnie te "w tym cukry" w wielu produktach.. Hmm.. chodzi o cukier typu sacharoza, czy o jakie cukry? Sacharoza to w wielkim nie dokladnym skrocie glukoza z fruktora, czyli nie dla Nas.. Ale to w koncu ktore w takim wypadku mleko bedzie lepsze? To odtluszczone z dopiskiem "w tym cukry", czy to moje zwykle, ktorego uzywalam 1,5%? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
hej, dawno mnie nie było..
![]()
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam mleko 0% i wypiłam aż litr
![]() ![]() ![]() Nawet dobre, myślałam że będzie to woda o smaku mleka , ale jest całkeim ok. O dziwo znalazłam też w biedronce i lewiatanie chude twarogi 0% tł. nigdy wczesniej ich nie bylo - z nieba mi spadły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Co najważniejsze dwa dni fazy I i 1 kg za mną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehh wracam na II od przyszłego tygodnia, tylko chleb kupiony zjem cały..
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
NO to dziś przegięłam ale trudno !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
mi też się zdarzało
![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
condita - wiem, że wątróbkę można, wiem
![]() ![]() mamaNiny - bardzo spodobały mi się słowa innej dukanki (myślę, że mogę zacytować ![]() ![]() no i jeszcze mam pewną uwagę - nie przesadzajmy tak z tym liczeniem kalorii, jedzeniem tylko 0%-owych rzeczy, unikaniem tłuszczy i cukrów, bo popadniemy w jakąś paranoję ![]() ![]() redroses - a ty tam więcej jedz i nie bój się produktów więcej niż 0%-owych ![]()
![]() |
#2670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tych 3% to tez jest naciagniete, bo rzeczywiscie % sa dozwolone pod wzgledem ksiazki, ale w wedlinach (od 2 - 4%), nabial zas powinien byc jak najbardziej "czysty".. Tak sie zastanawiam skad w ogole wziely sie te 3% i wydaje mi sie, ze to po prostu przeksztalcenie na polskie realia ze wzgledu na problem z asortymentem sklepow.. Taka modyfikacja nie powinna miec miejsca i zostala wprowadzona przez Dukanki.. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.. Wracam do lektury i cos czuje, ze przerobie ksiazeczke jeszcze ze 3 razy ![]() I wzor na blache: B>W+T
> Oups.. ҳ̸Ҳ̸ҳ کτγℓє ![]() > I believe, I can fly.. ![]() ![]() Edytowane przez condita Czas edycji: 2011-03-02 o 21:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.