|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jasna farba na ciemniejsze w³osy - hm?
Zastanawiam siê, jak to mo¿liwe - moja kole¿anka ma w³osy koloru ¶redni br±z. Po¿yczy³a od mamy resztkê farby z Garniera - któr±¶ z serii tych superrozja¶niaj±cych jasnych blondów. Zrobi³a sobie pasemko, potrzyma³a chwilê - kolor wyszed³ idealny!
Ja mam w³osy obecnie.. hm.. takie br±zowo-rudawe? Jaki¶ ponad miesi±c temu zafarbowa³am w³osy dzikim kasztanem z Joanny, wyszed³ b. ciemny, ale szybko siê spra³, na taki sraczkowaty, jasny rudy. Gdzie¶ w grudniu szokuj±co rozja¶ni³am w³osy (popali³am i zniszczy³am przy okazji, niestety ), ale nie spodoba³o mi siê, farbowa³am siê potem na rudo¶ci, br±zy, ale szybko siê spiera³y. Jak myjê w³osy, to leci czysta woda. Mam 2-3 cm odrosty koloru ¶redni br±z, moje naturalne. Zastanawiam siê, czy wyjdzie ³adny efekt, taki jak u kole¿anki My¶lê, ¿e tego rudego pigmentu ju¿ nie ma zbyt wiele. Co o tym s±dzicie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Jasna farba na ciemniejsze w³osy - hm?
moim zdaniem dj im najpierw odpocz±æ. mia³am podobnie i gdy próbowa³am potem stonowaæ w³osy na jeden kolor, to powychodzi³y ró¿ne plamy i wygl±da³o to okrutnie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 194
|
tez bym da³a w³osom odpoczac ciagle farbowanie je jest bezsensu. Ja kombinowa³am z w³osami farbowa³am je raz na ciemno raz na jasno i mam efekt szopy na g³owie. teraz zapuszczam sobie sliczne odrosty i wracam do naturalnego koloru
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Pewnie kole¿anka mia³y naturalny kolor, dlatego ³adnie jej wyszed³
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 131
|
nie wyjdzie Ci, na farbowanym kolorze moze wyj¶æ mocno rudy bo masz tam rude pigmenty. naturalne zafarbuj± siê ³adnie. ale dziewczyny maj± racje, podetnij w³osy o kilka cm i je regeneruj! polecam maskê kallosa taka mleczna, nie pamiêtam w tym momencie dok³adnej nazwy, jest ona w KWC, maske elseve total repair 5, maskê pantene intensywna regeneracja, maska syoss nawil¿aj±ca. tych masek w³a¶nie uzywam na moje wysuszone w³osy i s± coraz lepsze. i jeszcze u¿ywaj oleju kokosowego na noc, tak ze 2 razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Masakra
Pod koniec kwietnia jadê do Pary¿a - jasne, ¿e bêdzie mnóstwo zdjêæ i chcê ¶wietnie wygl±daæ, bo jak na razie - pora¿ka -.-' Co¶ wykombinujê, jednak trochê bojê siê eksperymentów..
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 194
|
No to jak masz tak± wycieczkê i chcesz dobrze na niej wygladac to nie farbuj w³osów do kwietnia niech odreaguja swoje odpoczn± od farby pielêgnuj je a potem w kwietniu zafarbuj
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

), ale nie spodoba³o mi siê, farbowa³am siê potem na rudo¶ci, br±zy, ale szybko siê spiera³y. Jak myjê w³osy, to leci czysta woda. Mam 2-3 cm odrosty koloru ¶redni br±z, moje naturalne. Zastanawiam siê, czy wyjdzie ³adny efekt, taki jak u kole¿anki
My¶lê, ¿e tego rudego pigmentu ju¿ nie ma zbyt wiele. Co o tym s±dzicie?

i chcê ¶wietnie wygl±daæ, bo jak na razie - pora¿ka -.-' Co¶ wykombinujê, jednak trochê bojê siê eksperymentów..