|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dobranoc...
Poszalałam dziś z jedzeniem słodkości, a jutro wizyta u diabetologa... ![]() Ciekawe, co mi powie... |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dziewczyny i ich brzuszyny spijcie dobrze!
Ja szukam swojej karty ciazy i gdzies ja tak dobrze schowalam, ze pojecia nie mam gdzie jest. |
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczynki
Trzymajcie kciuki jutro za mnie, bo mam wizytę na 11:20, trochę się boję, bo ostatnio byłam prawie 5 tyg. temu ![]() Może jeszcze rano zdążę się przywitac
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki- dla tych z Was, ktore maja dosc bialych/czarnych/bawelnianych szmacianych stanikow do karmienia, znalazlam cos takiego na allegro
http://moda.allegro.pl/show_user_auc...php?uid=600667 Ja juz tu kiedys pisalam, ze czuje sie przez producentow bielizny potraktowana jak bezguscie, tak jakby kobieta w ciazy/karmiaca nie mogla sie czuc jak kobieta - tymczasem te staniki powoduja, ze lepiej mi sie robi na duszy ![]() No ewidentnie mi to pasuje, tym bardziej, ze napisane jest na kazdej aukcji, ze w marcu przesylka gratis i jeszcze jest dopisek "Kupując u nas mają Państwo prawo zwrotu lub wymiany do 30 dni bez podawania przyczyny." PS. Tylko te panienki reklamujace bielizne to mi slabo wygladaja na matki karmiace |
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() A co wy wszystkie tak długo śpicie ![]() zytus, gusiagatko brzuszki macie śliczne agnieszko_pe25 skoro ta czekolada ma tak dużo wapnia, to muszę się koniecznie zaopatrzyć, bo łapią mnie skurcze w łydkach, a to podobno z niedoboru wapnia , może kupię od razu 2 ![]() mimbi właśnie ja szukam jakiegoś karmnika , tylko nie takiego miękkiego zupełnie, a troszkę podnoszącego, te mi sie podobają (w końcu jakieś antysexistowskie ), tylko ciekawe jak sie sprawdza w noszeniu i w praniu ??
|
#246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dooobry!
![]() Przyświeca u Was słoneczko? U mnie zimno ale od rana tak jasno w domu, normalnie cud, miód i orzeszki Kupiłam sobie wczoraj książeczkę "Dlaczego niemowlęta płaczą" : http://www.kdc.pl/dlaczego-niemowlet..._p3240850.html Powoli będę się zabierać za czytanie tych dzieciowych poradników Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się kompletnie nie znam na pitach więc daję księgowej mojego męża do uzupełnienia ale ona bierze 35zł za pit i kurcze może sama bym zrobiła przez ten program ![]() Ale nie wiem jak z tymi darowiznami, mam kilkanaście sztuk potwierdzeń przelewów na 2010r. i wiem, że to można odliczyć tylko trzeba potwierdzenia zachować a może wysłać do US? A jeśli mój mąż ma własną działalność a ja umowę i pracę to możemy się razem rozliczać i czy to się wtedy opłaca? On zarabia więcej ode mnie. cynk z tego co widziałam A czytałam, że z cynkiem trzeba uważać ![]() Cytat:
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak mi działa dziś net że zaraz zwariuje więc ja dzisiaj się tylko witam,
przekazuje że trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i uciekam. Dziś malowania ciąg dalszy, mamy już niebo ![]() Paa
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz rozliczyć się z mężem ( pod warunkiem, że nie jest na ryczałcie lub nie rozlicza się na PIT-36L ). Trzeba przeliczyć, czy to się opłaca, ale z reguły małżonkom tak. A tak w ogóle dzień dobry mamuśki |
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten poniedziałkowy ciepły dzień u mnie za oknem wiosna słoneczko świeci ptaszki spiewają aż chciało by się wyjść
![]() noc jako tako przespana no i już po śniadanku.
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
![]() mimbi ja widziałam już te stniki, ładne są zosiaaa też się zastanawiałam nad twardym stanikiem ale odpinać taką twardą miseczkę i ją odwijać to chyba nie za wygodnie będzie no i zniekształci chyba stanik ???atiz powodzenia w malowaniu ![]() Nocka w miarę, Zosia nie spadła z łóżeczka ale w nocy obudziła się z rykiem, bo spała w poprzek łóżka i chciałam ją obrócić ... tatę chciała mama była niedobra w ogóle taka malutka się wydaje na tym łożu ogromnym ona ma gdzieś koło 90cm a łóżko 160 dziś rano odkryła że stare łóżeczko stoi w kącie i miała dość dziwną minkę
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Hej ciężarówy
Tez miałam wczoraj lodowy dzień. Tz żłopał piwko a ja po lodziku, tzn po 2-uch hihi U mnie tez piekne niebo, mróz tez piekny -8 jak na razie :/ Moze później sie coś podniesie. |
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mimbi, świetne te staniki. W końcu coś ładnego do karmienia Moria, u mnie też ślicznie słońce świeci Andziot, najważniejsze że Zosia przespała pierwszą nockę. Trzymam kciukasy za następne ![]() Ja już po śniadaniu. Mąż wracając z nocki kupił mi jak zwykle pyszne grahamki i pączka W końcu za cztery dni tłusty czwartek i można zacząć świętować wcześniej A u nas w sklepie są takieeee pyszne pączki że trudno się oprzeć
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
O juz tak gwarno tu z rana!
Ja dzis mialam super noc, tylko raz wstalam na siku sloneczko pieknie prazy
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
No to dałyście czadu
Byłam tu ostatnio w sobotę po południu, a tu tyle stron. Nie wiem kiedy ja was nadrobie, ale chyba dzisiaj nie dam rady![]() Pochwalę się tylko moimi wczorajszymi zakupami. Zdjęcia wkleję później. Kupiłam w Smyku pajace 3pack za 35zł (wcześniejsza cena 69zł), i kocyk bawełniany za 35zł (też wcześniej kosztował 69zł) Jestem bardzo zadowolona z zakupów zwłaszcza z kocyka, bo chciałam kupić bawełniany. No i dzisiaj na 16tą mam wizytę. Pani doktor sprawdzi co z tą nerką. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo bardzo się boję.
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Ja też witam serdecznie z rana. Zabieram się do pracy, bo muszę skończyć zamówienie..., ale będę was podglądać. Po południu do diabetologa
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
migotka trzymam kciuki ja dzisiaj bylam na morfo i bede sie najpierw trzesla do 13stej bo mam bardzo zle przeczucia odnosnie hemoglobiny, a jak sie potwierdzi to bede sie trzesla do czw wizyty. zeby mi nie wyskoczyl ze szpitalem bardziej sie boje o ta hemoglobine niz o usg a jeszcze wam powiem ze musze niezle wygladac bo panie w labku jak sie dowiedzialy ze rodze w maju to zrobily taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaakie oczy ze dopieo |
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Weekend spędziłam wyjazdowo i bardzo miło, choć czasami brakowało mi siły ![]() Eve gratuluję ślicznej córeczki! Daisy przytyłyśmy w baaardzo podobny sposób, biust mam podobnych rozmiarów ![]() Lolka mój synek również bezimienny, bo nie możemy dojść do kompromisu. TŻ chce Jasia i nawet tak się zwraca do brzuszka, ja wolałabym chyba Ignasia, podoba mi się też Bruno, ale do żadnego imienia nie jesteśmy 100% przekonani... Śmiejemy się, że decyzja zapadnie na porodówce. Co do wózka to pisałam kiedyś, że Concord Neo wizualnie bardzo mi się spodobał, ale niestety ma kółka piankowe, przez co wg TŻ nie będzie wystarczające wygodny dla Synka, bardziej odczuwałby wszelkie dziury, uskoki itp., a po drugie spacerówka ma fotelik kubełkowy, którego nie da się rozłożyć na płasko. Nawet jeśli położymy dziecko to jego nóżki są w takiej samej pozycji jak przy siedzeniu. My już praktycznie zdecydowaliśmy się na maxi cosi murę 3 lub 4. |
|
|
|
#258 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
przepraszam, ze sie wczoraj nawet nie pozegnalam, ale mielismy taki fajny wieczor z TZtem , taka typowa glupawke, my uwielbiamy tak miec, wiec wyglupialismy sie totalnie, ogladalismy smieszne filmy i padlismy kolo polnocy, niestety w nocy spac nie moglam, martwilam sie, ze Zosia sie malo rusza, zgaga mnie dopadla i lazilam(a moglam oscary poogladac grrr...) a rano mnei dopadla kolka i dalej trzyma. i w ogole ranek zepsul mi humor, bo dowiedzielismy sie, ze niestety wozek i fotelik, ktore mialy przyjechac z naszym znajomym z PL ale zepsulo mu sie auto i do wakacji nei pojedzie, musimy wysylac kurierem..ehh duzo wieksza kasa plus jakies clo male trzeba zaplacic, znaczy i tak wyjdzie taniej niz tu, ale duzo stresu jak dla mnie i zachodu. jak juz pisalam u nas dalej kupa pogodowa, wiec buuu... Cytat:
tylko jedna pobudka to chyba ok co? co do wymiarow, zobaczysz jak szybko urosnie![]() Cytat:
Mam ta ksiazke! Dostalam od kolezanki, jest fajna i szybko sie ja czyta czytalam ja pol roku temu, wiec chyba musze jeszcze raz bo nicccc nie pamietam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak tam kapiel w zlewie?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do wakacji zapraszam, zabierzemy cie z PL kurierem razem z wozkiem i fotelikiem ![]() Cytat:
![]() ide dzwonic do Pana kuriera i rozwiazywac problemy przesylkowe
|
||||||||
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, dzisiaj jeszcze wpadlo mi do glowy fajne moim zdaniem imie Blazej
weredka kciuki za diabetologa |
|
|
|
#260 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki kochana Cytat:
Cytat:
I tak się zastanawiam gdzie się tam prawie 2'kilogramowa dzidzia mieści ![]() Cytat:
|
|
#261 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj kciuków potrzebnych
![]() braknie mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ![]() ja zaraz na spacerek mykam ![]() zsapałam się dziś skacząc owieczką a co dopiero spacer z moją córką |
|||
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko nie ma sprawy, to we dwie bedziemy na tej dietce zobaczymy na ilu kg skonczymy no to faktycznie przerabane macie z tym wozkiem, serio clo bedziecie musieli zaplacic za wozek?! o tym jeszcze nie slyszalam!!! to wozek nie fura chociaz.....anulka, a tam kfc, ja wam w tej norwegii zazdroszcze dostepu do owocow morza, jak mi tz nieskromnie opowiada co jadl na lunch to mam ochote ![]() bo ja kocham. ja bym tylko na owocach morza mogla zyc a jak slysze o "kupie pogodowej " to moja twarz wyglada mniej wiecej tak:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
![]() Wstalam dzisaj z tzetem, bo mus ie tak przykro samemu wstaje do pracy Jogurcik juz wsunelam, a teraz bagietka z mamusinym dzemem truskawkowym Dziewczonka ![]() ciesze sie z udanych zakupow! Juz nie moge sie doczekac kiedy Tzeta wyciagne za zakupowe szalenstwo ![]() Migotka3 ![]() Mimbi mnie tez sie troszke inaczej kojarzy matka karmiaca ![]() Andziot wielkie gratulacje dla Zosi za udana lekcje doroslosci
|
#264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie brzuchatki z samego (dla mnie) rana
Wpadłam tylko się przywitac i pożegnac....zmykam na wizytę, proszę o kciuki ![]() .Wczorajszy wyjazd nie wyszedł mi na zdrowie, non stop budził mnie ból brzucha w nocy, a jestem obolała jak po przebiegnieciu maratonu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale reakcje innych sa the best nie wiem czy to powod do chwalenia bo mam zmasakrowane cialo po tym przytyciu w pierwszej ciazy przez ta gestoze, ale nie mam ani jednego swiezego rozstepu! |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
hellooo mamunie
nie miałam wczoraj siły pisac... ale czytałam na bieżąco. męczące te nadrpogramowe kg u Was tez takie piekne słoneczko? Z tego co widziałam wczoraj w prognozie tv, najpiękniej ma byc na zachodzie PL, bo do +5 moniqac, to dopiero musi byc radość, jak szef chwali moja pani dyr nie zna takich słow ale olac Ty już w pracy ?? Oto "łosiowy" przepis - banalny. Kupujesz albo filet albo dzwonka z łososia, delikatnie obsmażasz na patelni a do tego robisz sos z kremówki i zielonego pieprzu w zalewie w słoiczku (takim jak oliwki) Gotujesz chwilkę kremówkę z pieprzem i sos ready. Ja serwowałam łososia na liściu sałaty bo ładnie kolorystycznie to wyglądało, polewałam sosem a do tego np. upieczone ćwiarki ziemniaków w piekarniku bądź kupione gotowce z Aviko http://www.aviko.pl/188_269.htm No i na koniec jeszcze pomidora kroiłam także na ćwiartki i chwilkę podgrzewałam go w mikrofali aby był delikatnie ciepły i lekko miękki - on dla ozdoby zdecydowanie na talerzy bo łosos i sałata i pomidor ładnie kolorystycznie wyglądaja Ale oczywiscie do jedzonka takze pasuje i tyle w temacie - proste jak drut Jak Ci w pracy ? Andziot, ciesze sie, że nie sprawilam zawodu Polecam się na przyszłość Widzisz, Zosienka wolała tate, gdyż z tata skręcała łózko i jest od niego specjalistą ![]() Mango, ja też jestem zdecydowana na Maxi Cosi wózek, tylko czy wiesz czym się różni 3 od 4 ? ![]() mimbi fajny link, dziękować ![]() migotka, nadal przeceny w smyku ? Super Choc nie wiem czy w marcu mnie na zakupy stać no moze jakieś małee Trzymamy kciuki za wizytę i nereczkę !! agnieszka_pe25 a może przecucia sie nie potwierdza... Eve, tez była pewna siusiaczka i co ![]() dorkabl, bo lody odchudzają ![]() poproś mimbi, to ułoży Ci arcyciekawą diete Widze, że to nasza forumowa specjalista - diabetyczka ... no własnie, Weredka, po co Ty do diabetologa, jak tu mamy swoją, niezastąpioną mimbi dobry anulinko na marginesie, pochwalić sie chciałam, mamy PITka gotowego, razem z męzem rozliczonego i zarobiłam na tym niezle baaaardzo się cieszę a mam pytanie, jak rozlicza się wspólnie i przekroczy na głowę przychód powyżej 85 tys (i coś tam cos tam ) to już wówczas nie ma odwrotu i trzeba płacić ? Czy to też nie reguła ?anulko, jeszcze raz powtórzę, bajkowo mieszkasz Sliczne te Twoje foteczki w albumie, co jedna nadaje się na tapetę ![]() hmmm moze za 2 lata ceny już będą bardziej przyjazne albo nasze zarobki bardziej adekwatne do wypadu do Skandynawii dziewczonko, super interes z wózkiem ! Gratuuję ![]() ![]() ![]() niech sie bryka dobrze sprawuje !! Przykro mi z powodu złego samopoczucia
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, ten styczeń i luty tak błyskawicznie mi zleciały że szok. Teraz już prawie wiosna i niedługo maj
aaa boję się
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe trzymam mocno kciuki za hemoglobinke!!! Napewno wszystko bedzie ok!
Ja sie teraz zaczelam martwic tym co pisala Ptysza i Ty o wczesniejszym porodzie, bo ja tez bardzo duzo przytylam juz ![]() ![]()
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa zapomnialam mowic, zebym nie miala za lekko, to mlody ciagle w domu zamiast w przedszkolu, a mam go serdecznie dosyc
no i dzisiaj od rana wymiotowal flegma i zaraz sie zbieramy do lekarza, potem pewnie pojade z mloda do weta, w miedzy czasie oblookac remont i pozalatwiac tysiac innych spraw |
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Uprzejmie informuję, że wczoraj wieczorem wybór padł na prysznic jednak, zlew w kuchni przeżył ![]() Niewyspana jestem. Hanka dziś dała czadu w nocy, chyba całą przehulała, a teraz odsypia. Wbijała mi wszędzie kończyny, kręciła się. MASAKRA. Nie wróżę sobie spokojnych nocek z noworodem, bo Ona już nie śpi w nocy ![]() Nadal marnie się czuję, dziś chyba pójdę na małe osłuchanie, czy mi nie złazi na oskrzela;/ A najgorsze jest to, że dziś czeka mnie aktywny dzień i nici z grzania się pod kocem i smarkania w zaciszu domowym ![]() Miłego dnia, Mamusie! Ciepło się ubierajcie ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Agnieszko, masakra jakaś! Trzymajcie się tam Mimbi, ja nie kupuję żadnych do karmienia ![]() Dobra, lecę!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Czekamy na Ciebie fasolko

mama była niedobra
W końcu za cztery dni tłusty czwartek i można zacząć świętować wcześniej
bo mam bardzo zle przeczucia odnosnie hemoglobiny, a jak sie potwierdzi to bede sie trzesla do czw wizyty. zeby mi nie wyskoczyl ze szpitalem

ale olac
no moze jakieś małee