TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 10:47   #811
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tz chcial jechac na Mazury, ale co z tego bedzie sie okaze w danym czasie.
Nie lubie tak wczesnie planowac ostatnio chyba w czerwcu sie zdecydowalismy:P
no i ten urlop teztea to wielki znak zapytania, niestety.
No ale coz.... moze cos sie uda a jak nie to chociaz piatek sobota niedziela poniedzialek tez by bylo ok.
Tam gdzie ja jeździłam np raczej nie było problemów ze znalezieniem miejsca nawet pare dni przed , bo np jak kiedyś byliśmy w węgorzewie to już był problem , ale tutaj to się szukało dzwoniło i zawsze coś było nawet pare dni przed
My jexdzimy tutaj
http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...olo-augustowa/
kiedyś jeździliśmy tez do gołdapi ale to już kawałek dalej , pod ruską granicą prawie , ale tam to raczej na jesień na grzyby .
Ogólnie szukaj bardziej wsi to będzie ładnie i taniutko.

Mój tata np od lat ( bo jest historykiem ) i jego to interesuje jeździ tutaj
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
zwiedzanie organizują jego znajomi
to sa takie drugie mazury ale mało znane , same jeziora , lasy piękne wsie , spokój cisza , tez tanio strasznie .
Ja tez ileś razy byłam z rodzicami i potrafilismy tam siedzieć miesiąc .
Ale to juz dalej bo to ok zielonej góry i słynnego od niedawna świebodzina ( tam gdzie tego Jezusa wielkiego postawili. )
Piekne sa tez kaszuby, te znam bo ja z gdańska to się na weekendy jexdziło gdzieś nad jeziorko
Stary 2011-02-28, 10:47   #812
yoonka
Rozeznanie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

ja sie tylko zastanawiam w co ubrac takiego roczniaka na chrzciny? mam nadzieje, ze juz bedzie chodzic, bo jak mi zamiecie kosciol biala sukienusia na kolanach, to sie zachichram na smierc tam.
Stary 2011-02-28, 10:48   #813
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzięki laski, nieskromnie mówią Hania naprawdę śliczna była i jest Jak Jej przeczytam wszystkie wasze komplementy to z dumy pęknie

linsdey włoski już nie takie kręcone, same końcówki Jej się kręcą, ale ma bardzo długie to może dlatego że są ciężkie

anakazar moją coś podobnego (w końcu rodzeństwo) ale identyczni nie są. Przede wszystkim Hania to chudy kurczak był i jest, a Marci to pulecik

Ania p ja mam dla Oli masę sukienek i spódniczek, kilka bluz, bezrękawnik, spodenki krótkie, no i z Bartka sandałki - 21 rozmiar aaaa i strój kąpielowy i majteczki z truskawki do kąpieli

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:54   #814
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka - mam jeszcz dwa dresy z kappahl jeden na 80 drugi na 86, kamizelkę z HM ( taką wiesz co by elegancki był chłopak ) Buty pierwsze to mam 22 dopiero to jeszcze za duże będą , a dwa że to są takie na jesień bardziej . Musze jeszcze poryć w tych moich rzeczach , no i kurtkę na przyszłą jesień też będę dla Dyzia miała
O właśnie mam gdzieś malty kąpielowe takie ze spider manem muszę poszukać , dobrze że mi przypomniałaś
Stary 2011-02-28, 10:54   #815
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - To chyba jednak dobre wiadomości. A Hania to prawdziwa ślicznotka zarówno "za młodu" jak i teraz.A o włosach to nic nie napiszę bo zazdraszczam.

Jeżeli chodzi o jazdę samochodem to moja małą chyba najwięcej km. już zrobiła. A pierwszą podróż to miała już w drugiej godzinie życia i to na sygnale karetką. Nie mamy większego problemu z nią ale też staramy się o takich godzinach jechać aby raczej spała. Jak nie śpi to daję jak jakieś zabawki, śpiewam (a właściwie to śpiewamy), w drodze uwielbia bawić się moim telefonem. Ona coś rzuca a ja podnoszę. JAk ma butki na nogach to troche jej schodzi z ich zdjęciem.
I musimy kupić DVD do samochodu bo to też ją zajmie ale dopiero za parę miesięcy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:59   #816
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja sie tylko zastanawiam w co ubrac takiego roczniaka na chrzciny? mam nadzieje, ze juz bedzie chodzic, bo jak mi zamiecie kosciol biala sukienusia na kolanach, to sie zachichram na smierc tam.
Moja no miała szara sukienkę , no ale wiem że nie kazdemu się podoba żeby ubrać dziecko inaczej niż na biało , ja akurat lubie . Mozesz zrobić patent na legisny na rajstopki jej założyć a jak Ci wytytła w kościele to potem zdejmiesz i pod spodem masz rajstopki. No i kiecka raczej przed kolanko żeby się nie plątała miedzy nogami , dobry jest też patent na biszkopta ( wytestowany z Szymkiem ) miałam wózek na mszy i karmiłam go biszkoptami żeby siedział grzecznie . wolałam żeby jadł niz mi robił afere ze chce łazić - on byl chrzczony własnie zaraz po roczku

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Pop druga w kolejce do zrobionych KM to chyba moja Ola
U nas już DVD zamontowane , TZ dostał nową wołgę to zamontował od razu dwa . Jakby coś to włączymy , Ja mam srednio z zabawianiem bo dwójka dzieciaków z tyłu a mi jakoś mało wygodnie między fotelikami , mimo że mam w sumie tam gdzie usiąść .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-02-28 o 10:57
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:00   #817
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia, mala ma super te włoski, takie puchowe

Gmyrelka, Hania podobna do siebie jak była mała, ale ta fryzurajakbyś jej papilotami na czubku głowy kręciła

P0P Faktycznie Oliwka ma bardzo kształtną głowę, no jak piłeczka, a w tej fryzurce to aż zachęca do głaskania, tak aksamitnie wygląda.

A ja już trzeci dzień zdycham gorączke zbijam, a za 3-4 godzin znowu to samo, wypluwam płuca, i gardło tak strasznie mnie boli
Mam 22 stopnie w domu a chodzę ubrana w kalesony, spodnie dresowe, grube skarpety jedną bluzkę grubszą z krótkim rękawem, druga z długim, i jeszcze na to bluza, a mnie normalnie telepie z zimna, a siedzę w większości pod kocem To się pożaliłam. No i moje dzieci pewnie podobnie się czują, no może bez gorączki, ale kaszel straszliwy. Lekarz powiedział że to wirusowe, i nic na to nie zapisze, wszyscy inhalacje z soli fizjologicznej 3x, i 2 x mucosolwan. Osłuchowo bez zmian. No i lekarz mnie pocieszył, że taki stan może trwać do 2 tyg. Ale spacerować jak najwięcej. Tylko że ja na spacer nie wyjdę bo padnę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:02   #818
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
co do smyczy wszystko zalezy, ja tez nie raz widzialam dziecko na smyczy ,osobiscie strasznie mi sie to nie podoba, ale jesli rodzic wie ze moze miec problem z upilnowaniem to czemu nie. Lepsze to niz sie wsciekac lub co gorsza szukac dziecka.
Nie wiem.Wybór rodzica.Mi się to nie podoba

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:11   #819
ania p
Zakorzenienie

Moja kuzynka prowadzała młodszego na tycgh szelkach , bo on chciał chodzić jak starszy brat , a nie potrafił jakby się go puściło to by poleciał na buzie , cały czas wymuszał chodzenie i jej już plecy siadały a tak tymi szelkami mogła go jakoś utrzymać ale łaził tak tylko po podwórku . Bo oni na wsi mieszkaja . U mnie Szymek to by dostał wścieklizny jakby miał coś takiego zresztą on nie zwiewał bardzo i sam ladnie chodził
.
Stary 2011-02-28, 11:15   #820
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A ja już trzeci dzień zdycham gorączke zbijam, a za 3-4 godzin znowu to samo, wypluwam płuca, i gardło tak strasznie mnie boli
Mam 22 stopnie w domu a chodzę ubrana w kalesony, spodnie dresowe, grube skarpety jedną bluzkę grubszą z krótkim rękawem, druga z długim, i jeszcze na to bluza, a mnie normalnie telepie z zimna, a siedzę w większości pod kocem To się pożaliłam. No i moje dzieci pewnie podobnie się czują, no może bez gorączki, ale kaszel straszliwy. Lekarz powiedział że to wirusowe, i nic na to nie zapisze, wszyscy inhalacje z soli fizjologicznej 3x, i 2 x mucosolwan. Osłuchowo bez zmian. No i lekarz mnie pocieszył, że taki stan może trwać do 2 tyg. Ale spacerować jak najwięcej. Tylko że ja na spacer nie wyjdę bo padnę
To się załatwiliścieMój tż też tak zdycha od paru dni
Zdróweczka życzę jak najszybciej

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja kuzynka prowadzała młodszego na tycgh szelkach , bo on chciał chodzić jak starszy brat , a nie potrafił jakby się go puściło to by poleciał na buzie , cały czas wymuszał chodzenie i jej już plecy siadały a tak tymi szelkami mogła go jakoś utrzymać ale łaził tak tylko po podwórku . Bo oni na wsi mieszkaja . U mnie Szymek to by dostał wścieklizny jakby miał coś takiego zresztą on nie zwiewał bardzo i sam ladnie chodził
.
Zalezy czy mówisz o szelkach czy smyczy,bo nie wiem.Ja mam takie szelki(dostałam,bo kupić bym nie kupiła)i dziecko w to wkładasz i u góry za rączkę trzymaszJa nie używam,bo mała jakoś sama daję radę i śmiga na 2.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-28, 11:37   #821
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mała usnęła a ja mam wszystko zrobione (karkówka się jeszcze dopieka ) wiec mogę z wami troszkę posiedzieć... zobacze ile mała mi pozwoli.

Mała znalazła sobie "super" zabawę, cieszy się niesamowicie a ja siwieję no więc staje sobie przy czymś, puszcza się, stoi, podnosi łapki do góry i leci do przodu (nie stawia kroczków tylko leci). Łapki wciąż w górze dopiero przy samej podłodze je wyciąga... boję się, że kiedyś nie zdąży tak samo z pozycji "na kolanach"- ostatnio bardzo ją lubi. Wyciąga łapki tak mega mocno w górę i ląduje na podłodze... to sobie zabawę znalazła... mała kaskaderka...

A dziś siedziała w krzesełku, ja mylam podłogi a ona gryzła sobie nogę i przy tym głośno się śmiala bo ją to łaskotało mały dziwoląg

I teraz pytanie- czy macie jakiś sposób jak oduczyć małą żeby nie ciągnęła sobie wlosów jak zasypia... ona tak robi prawie od poczatku. jak pije mleko czy zasypia to lapie sobie włosy na czubku głowy (a ma za co) tak przy samej skórze i ciągnie pomału w górę. Oczywiscie jak ja ją karmie i leżę obok to wyrywa i moje... ostatnio byłam u fryzjera to zdziwiony, ze tak mi ładnie nowe włosy rosną przy czole ale sprostowałam- że one pourywane przez moje dziecko...

Poza tym jak sie wkurzy (albo swędzą ją dziąsła ) i chce cos ugryźć (np. moje kolano) a nie ma czego to potrafi włożyć sobie palec albo bok dłoni i się ugryźć o co kaman?? jak ją tego oduczyć? szczególnie tego rwania wlosów bo to gryzienie to bardzo rzadkie jest, chyba ze 3 razy przyuważylam. A włosy to notoryczne...

Wszystkie dzieci sa przesłodkie. Nie bedę wymieniać bo jeszcze o jakimś dziecku zapomnę... ale wszystkie przecudne!! miodzio....

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:46   #822
megi-megi
Zakorzenienie

Ja tam nie wiem, jak Wy te km liczycie - Igor zrobił kilka kursów z Wa-wy do Koszalina i na odwrót 900km za jednym razem Więc w czołówce też się znajdzie. A niekoniecznie przepada za jazdą

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A chciałam napisać, że dzieci oczywiście bombowe Aż człowiek chce mieć kolejne. I te ich minki Języczki na wierzchu

Hania teraz jest taka pannica już - wiem, bo poznałam

A Oliwka Darusiowa zawsze wygląda na mega szczęśliwe dziecko.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:54   #823
ania p
Zakorzenienie

Asiulek a jakbyś jej dała maskotkę do zaspypIANIA bo moja ma tego swojego pieska i jak usypia to go tam gryzie i szarpie za ucho

Megi Ola wytrzymała na raz 1200 z włoch coekawe jak w tym roku wytrzyma trase na wakacje
Stary 2011-02-28, 11:55   #824
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

I teraz pytanie- czy macie jakiś sposób jak oduczyć małą żeby nie ciągnęła sobie wlosów jak zasypia... ona tak robi prawie od poczatku. jak pije mleko czy zasypia to lapie sobie włosy na czubku głowy (a ma za co) tak przy samej skórze i ciągnie pomału w górę. Oczywiscie jak ja ją karmie i leżę obok to wyrywa i moje... ostatnio byłam u fryzjera to zdziwiony, ze tak mi ładnie nowe włosy rosną przy czole ale sprostowałam- że one pourywane przez moje dziecko...
JA mam sprawdzony sposób: obciąć na łyso .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:01   #825
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Aaaa... przypomniało mi się:
mrowaczku- ja tez nadal daję butlę mleka rano i wieczorem. A nawet jeszcze w południe także pije mleko 3 razy po 210ml. Więcej jej nie robię bo przewaznie zasypia przy butli i trochę zostawia. na razie nie zamierzam zmieniać tego... a co, jak chce to niech ma

Co do chleba to robiła tak samo jak Gabrysia. Teraz jakoś "rozsądniej" zaczęla jeść. Dostaje kawał chleba w łapkę i sobie je. Potrafi napakować cała buzię ale jakoś zaczeła dłużej mielić, przeżuwać i już sie nie krztusi. Bo prędzej łykała prawie nie gryząc.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Asiulek a jakbyś jej dała maskotkę do zaspypIANIA bo moja ma tego swojego pieska i jak usypia to go tam gryzie i szarpie za ucho
Kiedyś próbowałam i nie pomogło. Może czas na kolejną próbę... albo spróbuję z pieluszką...
Ona po prostu musi coś robić łapkami. Albo trzyma mnie za palce i je wykręca albo wplątuje się w moje włosy niczym nietoperz i ciagnie. A jak moich nie sięgnie (bo teraz kładę głowę wyzej) to ciągnie swoje...

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA mam sprawdzony sposób: obciąć na łyso .
Heheh... czułam, ze to napiszesz ale nie skorzystam... (tylko się nie obraź )

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-28, 12:02   #826
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej lachoniki

Donoszę że u nas piękna pogoda choć wieje jak diabli. Jak nic mam nadzieję że wiosnę przywieje. Z tego też powodu nieinteresują mnie żadne awantury forumowe. Jak już npisałam szkoda zdrowia i nerwów. Poza tym jajestem z natury spokojna i spory mnie nie kręcą.
No i zawsze moja babcia mawiała (to była prosta ale bardzo mądra kobieta ) "mądrzejszy zawsze ustępuje".

Tak też sobie myślę - czy któraś z Was była kiedyś na spotkaniu ok 10-15 kobiet przez kilka godzin i nie było tam żadnego spięcia ? Tu się dyskusje odbywają już ponad rok. I co? Ma być totalny spokój? To jest niemożliwe.

I jeszcze jedno - jak któraś uważa ze ją wkurzam to proszę o znak. Nie mam zamiaru się domyślać co ktoś miał na myśli mówiąc że są jakieś grupy itp.

Wszystkie wklejone dzieciaczki są przeurocze, cudowne, wspaniałe i MĄDRE. Włoski mają piękne (nawet ogolone i te z loczkami, śliczne i kształtne główki, napiękniejsze ubranka, słodkie umazane buzie i sprytne zabawki. I wogóle to są najurodziwsze dzieci jakie kiedykolwiek widziałam

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Izazula jak nauczyłaś na nocniczku sikać??ja jak go tylko sadzam to jeszcze szybciej wstaje,ostatnio jak zaczął stękać to chciałam go na nocnik,zanim rozebrałam to już mu się odechciało
Jeszcze nie nauczyłam. Bardziej chodzi o przyzwyczajanie i jak kiedyś Pop napisała o zachowanie rytułału. Dlatego zawsze (od 3 tygodni) po przebudzeniu sadzam na nocnik, przed spacerem, po spacerze, przed spaniem i tak ok. co 1,5-2 godz. Siedzi chwilę i jak coś zrobi to super jak nie to zdjemuję i ubieram. Zdarzy się też że sama zwieje z nocnika i ma ubaw. Czekam aż zrobi się ciepło i będę mogła zdjąc pieluchę. Przedpotopowymi sposobami babć jak będzie miała mokro to może zacznie wołać. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Przykro mi,co do maluszka dziewczyny, to nie wiem nic wiecej, tyle tylko; Tak, to juz byl jakos koniec ciazy, nie urodzil sie duzo wczesniej;
Będzie dobrze.

I weź wyluzuj kobieto. Masz pisać i już i nie tłumczyć się z tego co chciałaś powiedzieć.

Cytat:

bylam ostatnio pokupowac malej jakies ozdoby do pokoju w kauflandzie wyczailam jakies motylki czy cos i idzie sobie berbec malusi , kombinezon czapaq ledwo co szla ta dzidzia po tym sklepie no i nagle slysze OLIWIA POCZEKAJ, POLIWIA PROSZE CIE, OLIWIA OLIWIA OLIWIA....... ja sobie mysle nooo ladnie
a ta mala jeszcze mowi NIE i ucieka:p
Super naklejki są w Empiku i nawet nie tak bardzo drogie. Są takie wypukłe jak kiedyś miałaś i takie gładkie. Fajne bo można je kleić kilka razy i nie zostawiają śladów

Cytat:
Myślę że to do końca tak nie jest. Chociaż sama wczoraj sie śmiałam z siebie ze robi sie ze mnie "Kura domowa".
JA uwielbiam dobrą kuchnię i lubię domowe jedzenie. Tylko że przez długie lata mieszkałam sama i przestałam gotować. Bo gotowanie dla siebie samej jest smutne i bezsensowne. I chyba dlatego też gotowanie nie jest trendy bo coraz więcej osób jest samotnych.
Nie podlizuję się alle wiem o czym piszesz. Miałam dokłanie to samo.
Teraz się realizuję w kuchni bo widzę jaką to przyjemność sprawia mojemu Tż-owi. Wystarczy zapach pomidorówki na korytarzu żeby mu nastrój poprawić. Ja lubię robiić przyjemności

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
A i jeszcze Was o coś zapytam póki tu jeszcze jestem na chwilę
Co prawda temat nie dzieciowy,ale..
Czy któraś z Was odżywiała się zgodnie ze swoją grupą krwi?U mnie w domu to ost temat na czasie i jestem ciekawa czy jest sens się w to bawić.
Ja czytałam ale nie stosowałam. Jako że mam grupę AB to niewiele zostałoby mi do jedzenia

Cytat:
Witam.
Ja nie udzielam się ostatnio nie z powodu zaistniałej sytuacji (niezbyt fajnej) lecz z powodu barku czasu- po prostu
Co do "mojej" sprawy to postanowiłam przystopować. I nawet jak mnie coś zaniepokoi to puknąć się w czoło, walnąć glową w ścianę... moze przejdzie A wam już truć nie będę. No chyba, ze już nie będę dawala rady a łatka którą już mam... no cóz, ważne że jakąś mam a nie jestem "nijaka"

I o to chodzi

Cytat:
Proszę podziwiać kształt głowy. Bo co jak co ale głowę to ma bardzo kształtną. Nawet wszyscy się dziwią i mówią że wcześniaki z racji długiego leżania mają raczek krzywe głowy.
Śliczny Olinek Orąglinek
Stary 2011-02-28, 12:05   #827
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj się zgodzę z Asiulkiem..
ja jestem tu właściwie na bieżąco,czytam wszystko,i mimo,że mało Was wszystkie znam(bo się nie udzielam,nie wdaję się w dyskusje),choć często gdybym miała czas na pisanie bym się wypowiedziała..
I ja też zauważam,że rzeczywiście są jakby 2grupy osób na forum..jedni guru,których zdanie jest "niepodważalne" i te drugie,które "muszą" niejako przytaknąć..
Nie wnikam w te zależności..i choć z wieloma wypowiedziami mogłabym się nie zgodzić albo uważam je za niepoważne nie zareagowałabym nie wiem jak robiąc jakąś burzę,bo uważam,że każdy bez wyjątku ma prawo do własnego zdania.
Dyskusja dyskusją,ale na poziomie..nikt nikogo do własnego zdania nie powinien nakłaniać,a forum jest od tego by się wypowiadać..
To tyle.

Mi wiele Waszych rad zostaje w głowie i o nich pamiętam,ale..oczywiście traktuję je wybiórczo..więc nadal będę Was czytać z chęcią,choć od takich spięć mniej miło się robi..i czasem pisać się nie chce.

A u nas mimo śniegu..jakoś wiosenniewreszcie! ja jak widzę choć odrobinę słońca od razu mi lepiej
wczorajszy dzień to już w ogóle był super,cały słoneczny.

Czasu mi na wiele rzeczy brak,mamy fachowca w kotłowni-układa nam płytki,przerabia instalacje..już chyba tydz.,ale przynajmniej dokładny jest facet. No i jako,że za dobre mam czasem serce(i skromna bardzo jestem,hehe) to robię mu obiady,bo siedzi u nas od 9-19 i mi trochę faceta szkoda,a że jest i dokładny i miły..to ręce mi nie uschną
(I w tym miejscu pragnę nadmienić,że niektóre z Was uznałyby pewnie to za jakiś "chory"objaw,ale..przecie ż każdy postępuje jak uważa.)

Kurczę muszę odnaleźć Wasze wpisy dotyczące pierwszych bucików,bo już zapomniałam o czym dokładnie pisałyście,a chciałabym Nadii jakieś kupić..Więc lecę wertować strony.

Miłego dnia i duuuużo słońca!

Justys76 - piękne pierwsze zdjątka CÓRUNI!!! aż mi się wspomnienia załączają
klask i: zgadzam się całkowicie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:05   #828
anakazar
Zakorzenienie

Asia ja Cię pocieszę,że moja siostra tak samo robiła z włosami mojej mamie i przeszło jej dopiero w wieku 5 lat

A może spróbuj włożyć Werci w tą śmigającą we włosach rączkę swojego kciuka i delikatnie głaszcz łapcie-może uda Ci się przytrzymać?

Stary 2011-02-28, 12:08   #829
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ojej, ale dziś oklasków zebrałam. Chyba więcej niż przez cały żywot forum

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-28, 12:13   #830
yoonka
Rozeznanie

Asiulek a mi sie wydaje, ze to jest slodziutkie, ze ona tak robi! ja bym nie oduczala
Stary 2011-02-28, 12:16   #831
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Asia ja Cię pocieszę,że moja siostra tak samo robiła z włosami mojej mamie i przeszło jej dopiero w wieku 5 lat

A może spróbuj włożyć Werci w tą śmigającą we włosach rączkę swojego kciuka i delikatnie głaszcz łapcie-może uda Ci się przytrzymać?
"Fenksju"
A ten sposób nie przejdzie, nie ma opcji. jak nie jedna raczka to druga pośmiga w gąszcz włosów...

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Asiulek a mi sie wydaje, ze to jest slodziutkie, ze ona tak robi! ja bym nie oduczala
Hmmm... moze i slodziutkie ale do czasu jak nie boli a potrafi okrutnie zaboleć. Bo ona lubi ciągnąć mnie za te przy czole, cienkie, delikatne. Sobie raczej krzywdy nie robi bo nie widzę, zeby ją to bolalo a i wlosów nie widzę nigdzie wyrwanych (chyba ma mocne) ale chyba jednak wolałabym ją tego oduczyć.

ja podobno jak bylam mala to kreciłam włosy za uchem. nakrecałam sobie na palce po czym ciągnęłam i wyrywałam...
Po matce taki dziwoląg

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-28, 12:17   #832
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrywanie i plątanie włosów jest raczej mało słodkie
Cytat:
"Fenksju"
A ten sposób nie przejdzie, nie ma opcji. jak nie jedna raczka to druga pośmiga w gąszcz włosów...
Ninka jak je wieczorne mleczko to jedną rączke ma na moich plecach,a druga lata po stopach albo po mojej twarzy-też próbuje mnie złapać za grzywkę to wtedy wkładam kciuk i trzymam za łapulke i działa.
Widać Wercia jest bardziej wytrwała albo masz fajniejsze włosy

Stary 2011-02-28, 12:18   #833
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
I widzisz Pop,Ty mimo tego,że się ze mną troszkę "nie zgadzasz" napisałaś to, co myślisz w spokojny,delikatny sposób..tak powinno właśnie być..
A kobiece"stanie przy garach" jest w tych czasach raczej negowane czy nawet wyśmiewane,dlatego też to napisałam..
Ja uważam, że nie powinno się przejmować tym, co inni mówią np na temat kobiety siedzącej w domu, gotującej itp. To wszystko zależy od naszego nastawienia, jak do tego podejdziemy. Ja miałam etap buntu w domu, czułam się dokładnie jak kura domowa, ale to był czas mojej depresji Teraz cieszę się z tego, że mogę TŻ coś ugotować, on za to ciężko pracuje poza domem. A wczoraj zrobiłam drugie ciasto w moim życiu - karpatkę ;p oczywiście z kartonu, ale co tam I jestem z siebie dumna hehe
I mam tak samo, że poczęstowałabym obiadem robotnika, który by u mnie dzielnie pracował

Darusia - jaka słodka czuprynka i już czyta książeczki tak jak mój Adaśko
PoP - no główka dosłownie jak piłka nożna haha bardzo ładna, ja na mojego do niedawna wołałam stożkogłowy, bo miał bardziej główkę jak piłka do rugby hahaha, ale już mu się ładnie zaokrągliła
Gmyrelka - Hania wygląda bardzo dojrzało na tych zdjęciach z ok. roczku I loczki fajne

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:21   #834
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mój tata np od lat ( bo jest historykiem ) i jego to interesuje jeździ tutaj
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
zwiedzanie organizują jego znajomi
to sa takie drugie mazury ale mało znane , same jeziora , lasy piękne wsie , spokój cisza , tez tanio strasznie .
Ja tez ileś razy byłam z rodzicami i potrafilismy tam siedzieć miesiąc .
Ale to juz dalej bo to ok zielonej góry i słynnego od niedawna świebodzina ( tam gdzie tego Jezusa wielkiego postawili. )
Mogę polecić z czystym sumieniem Łagów. Byliśmy tam 2 lata temu. Wspaniałe miejsce dla rodzin z małymi dziećmi. Turystów imprezujących jakby mniej. My niestety byliśmy w ośrodku dość drogim ale pewnie można znaleźć tańsze miajsca

Cytat:
Myślę że tak samo jak młodsze - to co lubisz i ci się podoba . Może nie zamiecie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to zdrowejcie szybciutko

Cytat:

Poza tym jak sie wkurzy (albo swędzą ją dziąsła ) i chce cos ugryźć (np. moje kolano) a nie ma czego to potrafi włożyć sobie palec albo bok dłoni i się ugryźć o co kaman?? jak ją tego oduczyć? szczególnie tego rwania wlosów bo to gryzienie to bardzo rzadkie jest, chyba ze 3 razy przyuważylam. A włosy to notoryczne...
Po I-sze : dzieci mojej siostry (4 szt.) wszystkie jak zasypiały to "kręciły loczki" z tyłu głowy. Najstarszego trzeba było jeszcze gilać po pleckach.

Po II-gie : ja Zosi nie pozwalam gryźć nawet jak jej się to nie podoba czyli ryczy (wyrodna matka)
Stary 2011-02-28, 12:25   #835
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wyrywanie i plątanie włosów jest raczej mało słodkie

Ninka jak je wieczorne mleczko to jedną rączke ma na moich plecach,a druga lata po stopach albo po mojej twarzy-też próbuje mnie złapać za grzywkę to wtedy wkładam kciuk i trzymam za łapulke i działa.
Widać Wercia jest bardziej wytrwała albo masz fajniejsze włosy
Ale Ty jej pewnie dajesz mając ją wtuloną w siebie, znaczy na kolanach, tak?? A moja tak nie lubi i ja ją karmię tak, że kladę ją na łóżku a ja obok niej. wtedy jedną rekę mam zajętą bo trzymam butlę. I ona lezy na plecach a rączki cały czas jej chodzą.

A co do wlosow- to fajniejszych nie mam na pewno... porażka :/

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ja tez jej nie pozwalam gryźć. od razu mowię stanowczym głosem "nie wolno gryźć mamy!" na co ona w płacz. W ogóle to maly nerwus mi rosnie. Ja to juz w ogóle boję się pierwszych zakupów z chodzącą Wercią Od 3 dni jak jej się cos nie podoba to skacze i tupie nogami

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-28, 12:31   #836
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty jej pewnie dajesz mając ją wtuloną w siebie, znaczy na kolanach, tak?? A moja tak nie lubi i ja ją karmię tak, że kladę ją na łóżku a ja obok niej. wtedy jedną rekę mam zajętą bo trzymam butlę. I ona lezy na plecach a rączki cały czas jej chodzą.

A co do wlosow- to fajniejszych nie mam na pewno... porażka :/
Ja karmię tradycyjnie-czyli wiesz bochenek chleba na kolankach wtulony w cyca
Obiad gotowy,idziemy na spacer,bo u nas plus 7 i słońce!!!

Stary 2011-02-28, 12:35   #837
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Też wrzucę mojego bąbelka :

1. mały strażak
2. porządki ???
3. mam miecz i nikogo się nie boję
4. z koleżanką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0682.jpg (93,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0678.jpg (95,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0657.jpg (126,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0655.jpg (98,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-02-28, 12:38   #838
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja tez jej nie pozwalam gryźć. od razu mowię stanowczym głosem "nie wolno gryźć mamy!" na co ona w płacz. W ogóle to maly nerwus mi rosnie. Ja to juz w ogóle boję się pierwszych zakupów z chodzącą Wercią Od 3 dni jak jej się cos nie podoba to skacze i tupie nogami
Mądre te nasze dzieciaczki. Wiedzą jak wymusić posłuszeństwo rodziców
Stary 2011-02-28, 12:39   #839
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dobra, uciekam szykować się do pracy. Nadrobię Was pewnie jutro bo mam wolne. Więc pisać, pisać...
Paaaa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-28, 12:42   #840
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Asiulek a ile płacicie za te wakacje?? Drogo?? A może Wercia w ten sposób rozładowuje swoje emocje, a mój Marci się buja Mój mąż bardzo długo sobie tak kręcił w okół palca włosy, może i Werka tak będzie?

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości