2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 21:06   #4921
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Tak bransoletke ma
Wasze dzieciaczki nie dostaly na chrzciny bransoletek złotych?? Pytam bo u nas w rodzinie to tradycja niemalże u męza zresztą też Wogóle czesto widzę na rączkach maluszków bransoletki własnie.
Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju i nigdy nie widziałam malutkiego dziecka z bransoletką

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
no i jeszcez raz dodam..Patryczek polizał lizaczka a nie zjadł Dominis mu wsadził do buzi..co miałam zrobic..ale jak dla mnie nie dawanie słodyczy dziecku do 2 roku zycia tak jak Weronisia zrobiła jest niewykonalne ale nie krytykuje nikogo ..kazdy robi jak uważa
ja jestem straaasznie w domu krytykowana bo zabrałam Domikowi smoka jak ten 2 lata skonczył..no mowie wam..do dzis mama po kryjomu mu daje..rozmowy nie pomagają..a dzis jak tesciowa chciała mu wcisnąć to wygarnełam jej ze to moje dziecko, ja mu nie daje i nie zycze sobie zeby ona dawała mu Patryka smok

Klarissa..a ja juz długie włosy miałam pozniej obciełąm, miałam czerne, rude , blądmozaika
Dzięki za komplementy ja kolorów też miałam wiele, ale długość zawsze podobna.

A co do słodyczy to ja wiem, że nawet jak ja nie dam, to rodzice moi albo męża i tak ją nakarmią czekoladą więc nawet nie zamierzam z tym walczyć, byle nie za wiele tego było. Ale nie powinno się podawać bo dziecko przed 2 rokiem życia jest podatne na wszystkie alergeny bardziej niż później

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Klarissa u mnie jest tak samo. Mój mąż kategorycznie nie zgadzał sie na obciecie włosów, nawet o 1 cm. Szantazował mnie, ze jak zetne to on sobie zrobi dupny tatuaż, a ja sie na tatuaz nie zgadzam. No i tak sie szntażujemy wzajemnie już X lat.
Aż tu tydzień temu zaczelam mu pokazywać fryzurki w necie, wykupiłam program , wkleiłam moja fotke i ... stwierdził, że w krótkich tez nie jest źle. Mało tego ! Sam wybrał mi fryzure w czerwonych włosach ! No a ja nie jestem odwazna a tym bardziej na czerwień.
Samo ściecie przeżywam strasznie.
Wiem jak wygladam w długich i podoba mi sie. Strasznie sie boje, ze odmiana mi sie nie spodoba. Ale ze mąż już sie nie sprzeciwia, to stwierdziłam, ze do odwaznych swiat neleży
No chyba, że do wtorku sie rozmyślę ze strachu
Czasem warto odważyć się na zmiany
Stary 2011-02-27, 21:27   #4922
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju i nigdy nie widziałam malutkiego dziecka z bransoletką
No widzisz a my taki zwyczaj mamy. A dzieciaczki spotykam coraz częsciej, nie tylko tu gdzie mieszkam w PL tez. Może to w moich stronach tylko, ale nie sądze.
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:36   #4923
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz a my taki zwyczaj mamy. A dzieciaczki spotykam coraz częsciej, nie tylko tu gdzie mieszkam w PL tez. Może to w moich stronach tylko, ale nie sądze.
o kurcze bransoletka a nie przeszkadza jej jak jest na brzuszku? nie odciska jej się na rączce? wybacz zdziwienie ale nigdy nie widziałam takiego malucha z biżuterią, no chyba, że kolczyki a moja właśnie dostała na chrzciny łańcuszek z medalikiem i kolczyki, a z tym jeszcze poczekamy, łańcuszek to w ogóle jak będzie miała parę lat to jej założe.

Co do włosów to też ostro moje zaczynam reanimować chyba nwet pokrzywę sobie do picia kupię

Ycnan widze, że nasza Martucha sławna a tłuszczakiem mamy się nie martw, mialam do czynienia z pacjentami z tym guzkiem i u wszystkich były to zmiany łagodne, tylko trzeba było to omijać przy zabiegach. Daj znać jak mama będzie już miała wyniki, w sumie wcale się nie dziwię, że się martwisz

Moja to chyba ma adhd kręci się normalnie brzuch, plecy, brzuch, plecy i kombinuje jakieś kołyski robi wczoraj została w leżaczku ( zapięta) jha poszłam do łazienki i słysze, że coś pokrzykuje się wnerwia, przychodzę a ona nogi z jednej strony a drugiej wisi głową w dół przy samej ziemi jak ona zacznie chodzić to ja siwa będę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 07:54   #4924
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja gdzieś kiedyś czytałam, że dzieciaki uczą się etapami - czyli jak już nauczy się gaworzyć to przestaje, bo uczy się czegoś innego, nowego i te stare umiejętności tak jakby chwilowo nie używa. Ale potem do tego wraca. Moja też więcej gaworzyła mając 3 miesiące niż teraz.
no dokładnie tak, kiedyś "gadał" więcej teraz się skupił na ruchu może znacznie za jakiś czas gadulstwo

Cytat:
Tak bransoletke ma
Wasze dzieciaczki nie dostaly na chrzciny bransoletek złotych?? Pytam bo u nas w rodzinie to tradycja niemalże u męza zresztą też Wogóle czesto widzę na rączkach maluszków bransoletki własnie.
nie spotkałam się i nie widziałam takich dzieci z bransoletką, nie drapie się? nie przeszkadza jej to?

Cytat:
Klarissa u mnie jest tak samo. Mój mąż kategorycznie nie zgadzał sie na obciecie włosów, nawet o 1 cm. Szantazował mnie, ze jak zetne to on sobie zrobi dupny tatuaż, a ja sie na tatuaz nie zgadzam. No i tak sie szntażujemy wzajemnie już X lat.
Aż tu tydzień temu zaczelam mu pokazywać fryzurki w necie, wykupiłam program , wkleiłam moja fotke i ... stwierdził, że w krótkich tez nie jest źle. Mało tego ! Sam wybrał mi fryzure w czerwonych włosach ! No a ja nie jestem odwazna a tym bardziej na czerwień.
Samo ściecie przeżywam strasznie.
Wiem jak wygladam w długich i podoba mi sie. Strasznie sie boje, ze odmiana mi sie nie spodoba. Ale ze mąż już sie nie sprzeciwia, to stwierdziłam, ze do odwaznych swiat neleży
No chyba, że do wtorku sie rozmyślę ze strachu

dzidzia ja tez jestem sama w tych godzinach, a wiec praktycznie cały dzień. Nie mam tu nawet rodziny.
Pasemka od lat robi mi moja sasiadka, która przychodzi do mnie.
A tym razem na sciecie ide do fryca bo sasiadka nie umie nic poza farbowaniem. Pascala biore ze soba.
Sciecie z ułożeniem ma się zamknąć w 45 minutach. Mam nadzieje, ze tyle on wytrzyma a postaram sie zeby akurat spał.
Albo wezme moja córke do pomocy, to go w razie czego weźmie na rece.
do odważnych świat należy, ja cały czas miałam długie, poszłam do fryzjera i powiedziałam rób co chcesz i wyszłam w krótkich... ale stres był jak cholera.. a z 2 strony to tylko włosy.. przecież odrosną..

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Moja to chyba ma adhd kręci się normalnie brzuch, plecy, brzuch, plecy i kombinuje jakieś kołyski robi wczoraj została w leżaczku ( zapięta) jha poszłam do łazienki i słysze, że coś pokrzykuje się wnerwia, przychodzę a ona nogi z jednej strony a drugiej wisi głową w dół przy samej ziemi jak ona zacznie chodzić to ja siwa będę
hahahahah to masz akrobatkę
Stary 2011-02-28, 08:14   #4925
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj cyknęłam fotkę na uwiecznienie moich włosów przed ścięciem. Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek takie zapuszczę.
Ale ty zawsze taka laska elegancka

Cytat:
Kurcze coś schrzaniłam, może teraz się wgrają
Śliczne modelki

Ja jak zwykle z doskoku. Chciałam się tylko z jednej strony pochwalić, że moja Gaba umie mówić mama. A z drugiej strony pożalić, bo ząb idzie i młoda jest straszna. W nocy pobudki częste i marudzenie. Do tego jest w takim okresie, że niby powinien być teraz skok, ale jakoś do tego sceptycznie podchodzę

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 08:31   #4926
kotekk81
Zakorzenienie

czesc

a ja sie chwale a coo

Maja dzis konczy 5 miesiecy jeju jak ten czas leci

a oto Maja lekko sfochowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maja.26.02.014.jpg (48,7 KB, 21 załadowań)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 08:54   #4927
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
czesc

a ja sie chwale a coo

jaka słodka podobna trochę do Martynki Lenki no i gratulacje dla malutkiej

Kasienka wowwww kiedy moja tak powie

Stary 2011-02-28, 09:58   #4928
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słodka podobna trochę do Martynki Lenki no i gratulacje dla malutkiej

Kasienka wowwww kiedy moja tak powie

dzieki i tez wlasnie zauwazylam to lekkie podobienstwo do Mai do Martynki

Kasienka ale Ci fajnie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:11   #4929
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze bransoletka a nie przeszkadza jej jak jest na brzuszku? nie odciska jej się na rączce? wybacz zdziwienie ale nigdy nie widziałam takiego malucha z biżuterią, no chyba, że kolczyki a moja właśnie dostała na chrzciny łańcuszek z medalikiem i kolczyki, a z tym jeszcze poczekamy, łańcuszek to w ogóle jak będzie miała parę lat to jej założe.
na lancuszek i kolczyki to jeszcze za wczesnie. Ale te branzoletki sa ok. Mojej kolezanki coreczka ja ma. Dostala od chrzesnej na chrzciny. Ani sie nie odciska, ani nie przeszkadza ani nie uwiera. To specjalne takie dla maluszkow, ze sterbra. Kupuje sie u jubilera. Mi sie podoba.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:21   #4930
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
na lancuszek i kolczyki to jeszcze za wczesnie. Ale te branzoletki sa ok. Mojej kolezanki coreczka ja ma. Dostala od chrzesnej na chrzciny. Ani sie nie odciska, ani nie przeszkadza ani nie uwiera. To specjalne takie dla maluszkow, ze sterbra. Kupuje sie u jubilera. Mi sie podoba.
chyba trochę źle zrozumiałaś mojego posta...ja po prostu pierwszy raz widziałam bransoletkę u niemowlaka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego kolczyki już raczej tak nie dziwią moja dostała biżu żeby mieć jakąś pamiątkę, będzie zawsze pamiętać ,że to prezent od chrzestnego. Tylko założy go dopiero jak będzie większa, dużo większa i żeby nie było, to że mała dostała łańcuszek, wcale nie znaczy, że w nim już chodzi

Stary 2011-02-28, 10:25   #4931
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
O boskaaa Dzięki bo już myślałam, że znowu rozpętam dyskusie typu lizak i wyjdzie, że jestem "be" bo moja córeczka nosi bransoletke.

Dziewczyny naprawde myślicie, ze założyłabym dziecku bransoletke gdyby ją uwierała, drapała czy coś podobnego Logiczne jest, że bransoletka absolutnie jej nie przeszkadza w innym wypadku nie zakładałabym jej. Wiktoria wogóle nie zwraca na nią uwagi, jeszcze nigdy nie widziałam żeby chociażby patrzyła na nią. Może przy okazji bycia na mieście wejdziecie do jubilera i poprosicie o pokazanie bransoletki złotej dla maluszka. One są tak delikatne, że dziecko sobie nią krzywdy nie zrobi, zapięcie jest regulowane więc z czasem jak rączka rośnie, przepina się bransoletke i tyle. Mojej siostry córeczka ma 3 i pół roczku i bransoleteczke z chrztu nosi do dziś

Kasienka1701 dziekujemy za komplementy
Gratuluje pierwszego słowa u nas niestety/ stety było to ta-ta-ta-ta
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:36   #4932
ycnan
Zadomowienie

Weronisia, wyglądasz super (tylko coś smutna) Pascalek również jest cudowny
Włosy ścinaj bez wahania. Ja też się niebawem do fryzjera wybieram obciąć włoski na krótko.

dzidzia_aim, Jejciu, ale masz piękną córeczkę

Klarissa, faktycznie, Natalka coś mniej włosków ma. Ale i tak jest cudowna

gabisun, co się dziwisz, kochana, że Kinga się tak wykręcić potrafi? Przecież juz w brzuchu dokonała niemożliwego (chodzi mi o obrót w takiej ciasnocie, kiedy niby juz nie było na to szans)

Cytat:
czesc

a ja sie chwale a coo

Super Gartualcje dla Mai
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:43   #4933
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
gabisun, co się dziwisz, kochana, że Kinga się tak wykręcić potrafi? Przecież juz w brzuchu dokonała niemożliwego (chodzi mi o obrót w takiej ciasnocie, kiedy niby juz nie było na to szans)
ha ha no przecież

Dzidzia spokojnie, przecież jeszcze nikt nie napisał ,że to coś złego, po prostu większość z nas się z tym pierwszy raz spotkała i byłyśmy ciekawe ja to jestem maniak biżuteryjny i nie raz mi się poodciskało to i owo ( tylko moje to takie fikuśne te bransolety ) i dlatego pytałam chociaż mam jedną złotą ,co też się nie odciska

Stary 2011-02-28, 11:13   #4934
malwina1204
Rozeznanie

Dzidzia,Weronisia,Ycnan,K larissa,-śliczne dzieciaczki

Amelia w sobote dostała pierwszy raz soczku z jabłka i jabłuszka,wczoraj też kupki nie zrobiła-karmię tylko piersią i chyba za szybko jej podałam tak teraz myśle,mogłam poczekać bo nie chce jeszcze zupek wprowadzać a nie wiem czy mi miesiac lub3 tyg będzie jadła samo jabło lub marchew albo marchew+jabłko.

Chyba mamy skok zawsze super spała w nocy budziła się góra 2 razy lub 1 ,teraz w sobote co 2h a wczoraj 3razy ;(

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
czesc

a ja sie chwale a coo

Gratulacje Majeczko

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:33   #4935
hagar1
Rozeznanie

hej dziewczyny,

wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do was, dużo byliśmy poza domem więc nie było mnie przy kompie. u nas bez zmian mała je wszystko co jej daje z wielkim apetytem. tylko z kupą są problem bo zaczyna taką plastelinową roić albo bobki, i płacze przy tym.

jak wyglądają kupki waszych dzieci po wprowadzeniu stałych pokarmów???

do tego mała jakieś 2-3 dni temu nauczyła się krzyczeć i strasznie jej się to spodobało i teraz drze się cały czas, masakra.

z dobrych informacji to ta że jak na razie skończyły się kłopoty z zasypianiem
w dzień mała zasypia w chuście a wieczorem po kąpieli przy butli albo kilkanaście minut po zjedzeniu. nadal budzi się w nocy co 3-2 h, wczoraj zrobiła nam tylko niespodziankę i przespała prawie 7 h

dziś byliśmy u dermatologa i okazało się że mała ma na coś alergię dostałam jakąś maść ale teraz nie wiem co mam robić z tym co ona je. czy wszystko wycofać czy jak??? bo to najprawdopodobniej uczulenie na coś co je. niby to że teraz ją coś uczula nie oznacza że później tez będzie. więc nie wiem czy wycofać jej wszystko i wprowadzać znów i obserwować czy dawać póki się nie pogorszy bo może organizm się przyzwyczai.

no i pytanie do mam dzieci które jakieś alergie mają. jak wy robicie???

Cytat:
Wykupiłam program z fryzurami i się bawię
Już znalazłam kilka fryzur, które mnie interesują i wydrukowałam sobie moje zdjęcia w tych fryzurach i we wtorek pójdę z nimi do fryzjerki, pokażę, niech oceni co się dla mnie nadaje.
oj to koniecznie po wizycie u fryzjera musisz nam pokazać efekty. ja też od lat mam długie włosy i jakoś szkoda mi je ściąć. ale od dłuższego czasu noszę się z przefarbowaniem na rudy albo miodowy blond, dodam że jestem szatynką. bardzo mi się marzy tak zamiana ale potem te odrosty i konieczność ciągłego farbowania mnie trochę zniechęca.

dzidzia_aim fajne zdjęcia, śliczny bąbel

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość
mam pytanie jaki wprowadzilyscie pierwszy posiłek waszym maluchom i kiedy? moja mała skończyła 4 miesiace i sie zastanawiam nad wprowadzeniem czegos nowego dodam ze karmie w sposób mieszany tzn mleko modyfikowane 3x a reszcte piersia!
i czy na zupki ze słoiczków nie jest za wczesnie na takiego maluszka? pozdrawiam
u nas była marchewka, potem jabłko, potem marchew z ziemniakiem i zupka(marchew, ziemniak, pietruszka) My zaczęłyśmy jam mała miała 4 i pół miesiąca.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wracając do mojego małego alergika, to poszłam wczoraj do sklepu ze zdrową, podobno eko, żywnością, i kupiłam Boryskowi marchewę, ziemniaczki i jabłuszka. Ceny niewiele wyższe od cen na bazarku. A jak rozmawiałam z mamą, to ona w warzywniaku nawet więcej czasem płaci. A ja myślałam, że kupę kasy takie warzywka kosztują A tu wyszło taniej niz bym mrożonki kupowała
ja dziś tez do sklepu eko po warzywa się wybieram. jak pisałam wcześniej moja mała tez okazała się alergiczka. jak wygląda u was rozszerzanie diety. jak widzisz że coś uczula to nie dajesz tego???

Cytat:
A, nie pisałam Wam, ale moja mamcia była ostatnio u chirurga z ramieniem, które ją boli od, bodajże, już 2 lat. Lekarz w przychodni dał jej skierowanie, bo wymacał jakiś guzek. No i się okazało, że mama ma tłuszczaka najprawdopodobniej W czwartek, tłusty czwartek, ma mieć biopsję. Niby to jest z zasady nowotwór niezłośliwy, ale jak mama ma to od ponad dwóch lat, to mogło się zezłośliwić. Także czeka nas troszkę nerwów, niestety. A mamcia cała zestresowana, bo ma ten guzek nie tyle na wierzchu, co w mięśniu i się boi, że to może nie tłuszczak, tylko mięsak. I w ogóle z deczka podłamana chodzi
mam nadzieję że z mamą twoją będzie wszystko ok. ja jestem trochę wystraszona bo mam do wycięcia i zbadania pieprzyka. po porodzie mi się zmienił a że jestem małą hipochondryczką to martwię się tym. byłam u dermatologa ale jakiś kiepski był popatrzył i powiedział tylko że lepiej usunąć.

dziewczyny, jak się karmi piersią to można mieć znieczulenie miejscowe???
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 11:35   #4936
gabisun
Zakorzenienie

Malwina to ten sok to z jabłka czy jabłuszka ja owoców prawie nie daję tylko warzywa ale gluten już chyba powinnaś wprowadzić?

Hagar a pytasz o dentystę czy jakie znieczulenie? u dentysty jak najbardziej możesz, ja w ciąży miałam

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2011-02-28 o 11:38
Stary 2011-02-28, 11:37   #4937
malwina1204
Rozeznanie

Amelia pierwsze jabłko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26022011508.jpg (22,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26022011509.jpg (27,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26022011511.jpg (18,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26022011510.jpg (26,0 KB, 16 załadowań)

Stary 2011-02-28, 11:38   #4938
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Malwina to ten sok to z jabłka czy jabłuszka ja owoców prawie nie daję tylko warzywa ale gluten już chyba powinnaś wprowadzić?
Z jabłuszka przecież Amelia dopiero skonczy 4 miesiace wkrótce to na gluten jeszcze ma czas , zaczełam od jabłka a wkrótce od marchewki

Stary 2011-02-28, 11:47   #4939
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Z jabłuszka przecież Amelia dopiero skonczy 4 miesiace wkrótce to na gluten jeszcze ma czas , zaczełam od jabłka a wkrótce od marchewki
a no fakt...nie wiedziałam ,że ona taka mała
a jak jest różnica między jabłkiem i jabłuszkiem?

Stary 2011-02-28, 11:54   #4940
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
a no fakt...nie wiedziałam ,że ona taka mała
a jak jest różnica między jabłkiem i jabłuszkiem?
chodziło mi że piła sok z jabłka i jadła jabłko hahhahaha

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:01
Stary 2011-02-28, 12:07   #4941
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi że piła sok z jabłka i jadła jabłko hahhahaha
ha ha szkoda bo myślałam,że jest taki sok z jabłka i jabłuszka

Coś się wreszcie ciepło robi trzeba będzie na spacerek wyruszyć jakiś dłuższy

Stary 2011-02-28, 12:24   #4942
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
ha ha szkoda bo myślałam,że jest taki sok z jabłka i jabłuszka

my czekamy na tżowskiego i jedziemy do lasu o 15

Stary 2011-02-28, 12:37   #4943
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
czesc

a ja sie chwale a coo

gratuluje..a Majunia sliczna i jakie puce ma

Cytat:
chyba trochę źle zrozumiałaś mojego posta...ja po prostu pierwszy raz widziałam bransoletkę u niemowlaka, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego kolczyki już raczej tak nie dziwią moja dostała biżu żeby mieć jakąś pamiątkę, będzie zawsze pamiętać ,że to prezent od chrzestnego. Tylko założy go dopiero jak będzie większa, dużo większa i żeby nie było, to że mała dostała łańcuszek, wcale nie znaczy, że w nim już chodzi
ja juz widziałam u niemowlaczka branzoletke..na rece, na nodze..ale znajoma we francji dluzszy czas mieszkała..pewno tam tez taki zwyczaj jest tak czy siak mi sie to podoba..ja moim meżczyznom nie złoze heh

Cytat:
Amelia pierwsze jabłko
jaka minka a Amelka słodka

My po kolejnej kontroli u lekarza.czekalismy na korytarzu 2 godziny.lekerka chciała jeszcze zastrzykow dowalić chłopakom ale mi tak juz ich szkodacze i dopcie maja juz tak skłute, ze poprosiłam juz o cos doustnego..dała antybiotyk, zeby juz wszytko zaleczyc ale musiałam obiecac ze chłopaki wypiją go co do kropelki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:53   #4944
ycnan
Zadomowienie

hagar1, mój Borysek po wprowadzeniu marchewki też się lekko zatykał i musiałam mu dawać jabłko/sok z jabłka, żeby z robił kupkę. Ale jak zaczęłam gotować sama, to też mi ostatnio bardzo się męczył przy robieniu kupki. Za to dzisiaj mi już dwa razy rzadką kupkę zrobił, ale to może być po większych ilościach jabłka, które w niego wpakowałam, żeby odetkać po marchewce, albo się ode mnie zaraził choróbskiem i tak mu się zaczyna...

Ja staram się znaleźć przyczynę uczulenia u maluszka. Jak masz jakichś podejrzanych, to odstaw tylko to, ale jak nie masz zielonego pojęcia, co uczula, to odstaw wszystko, poczekaj, az objawy znikną i wprowadzaj wszystko od nowa, zachowując tygodniowy odstęp. Troche to trwa, ale znajdziesz winowajcę. Jeśli chodzi o to, że alergia sama znika, to tak jest, ale nie znika po kilku dniach, tylko raczej miesiącach. Mówi się, że dzieci z alergii pokarmowych wyrastają, ale to trwa.

Co do znieczulenia w celu usunięcia pieprzyka, to nie mam zielonego pojęcia, niestety.
Cytat:
Amelia pierwsze jabłko
Super ale chyba kwaskowe było, bo się krzywi

Cytat:
Ja to moge o spacerku dzisiaj pomarzyć, bo mnie choróbsko dopadło jakieś i od wczoraj mam 38stopni, do tego paskudny kaszel i chrypa
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:57   #4945
Molina
Raczkowanie

dzidzia_aim, śliczna dziewczynka, a jaką ma suknię wypasioną - tą brązową! Aż mnie naszło żeby się za czymś dla mojej małej porozglądać bo z dotychczasowych sukieneczek wyrosła a zapasy są za duże .
ycnan kurcze co za spostrzegawczy ten lekarz że ci udzielił takiej fachowej porady! Myślałam, że medycyna jest w obecnych czasach bardziej zaawansowana .
U mnie chyba główną przyczyną (oprócz mleka) były pomidory a raczej ich przetwory czyli pelati w puszkach i przeciery. A to był główny składnik moich dań... Od kiedy odstawiłam jest jakby lepiej - nie idealnie ale lepiej.
Z naftą na włosy to ja nie wiem jak wy, ale przy moich włosach odpada, bo mam grube i ciężkie a nafta jest gęsta - obciąża dodatkowo, więc bym nią sobie tylko zaszkodziła. U mnie w grę wchodzi tylko obcięcie i jeszcze lekkie przerzedzenie żeby ich po prostu nie obciążać - no i oczywiście witaminy.

Nadal mnie męczą te wyprosty Małej, nie dam rady z nią ćwiczyć przewrotów na brzuszek bo blokuje nóżki i nie pozwoli zgiąć. To mi zaczyna tak wyglądać jakby robiła to specjalnie. Słusznie pisała Paula SHIN - nie lubi na brzuszku to się i nie chce przewracać . Ale na boczek się przewraca zwłaszcza jak zapewnię jakieś atrakcje . Na szczęście mówi jakby więcej, zwłaszcza przy jedzeniu.

Jaka piękna dziś u nas pogoda! Czekam aż się obudzi i wypadamy na spacer!

Edytowane przez Molina
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:01
Molina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:12   #4946
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dzidzia_aim- piękna córeczka! o zwyczaju dawania bransoletki na chrzciny akurat ja nie słyszałam, ale wiadomo,że co region to obyczaj u nas Mati dostał na chrzest np.medalik złoty z łańcuszkiem i różne srebrne smoczki,lyżeczki gdzie wygrawerowane jest imię, data urodzenia, godzina, wzrost i waga. Mamy zmiar mu to oprawić i powiesic później na ścianie

Weronisia-elegancka babeczka z Ciebie ale włosów to ja bym nie ścinała ale ja mam traumę po fryzjerze-wizjonerze

Malwina-coś Amelia ma dziwną minę na jabłuszko

Hagar - Mati wlasnie takie kupki robi po wprowadzaniu stałych pokarmów: z lekka plasteliowate, mają o wiele bardziej gęstszą konstystencję niż te które do tej pory robił. Ale kupkę robi bez problemu, tylko ja mu daję do picia soczki i herbatki.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:19   #4947
malwina1204
Rozeznanie

kalex,ycnan-jabłko było słodkie a ona takie miny sadziła,najlepsze jest to że jak jej dałam to mina kwaśna i kręceniem głową ,,tak jak by mówiła NIE!!!!'' hee

zauważyłam u niej krostki na policzkach i nie wiem czy to od jabłka ,nabiału który jem czy od słodkiego mojego wczoraj troche wrąbałam ehhhh

Stary 2011-02-28, 13:22   #4948
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ycnan - Ty się męczysz z problemami skórnymi Boryska, a ja z brzuchem/gazami u Matiego wiem,że to trudne, ale jakiś tydzień temu dalam już sobie na luz i stwierdziłam,że już nie będę rozpaczać/histeryzować/mieć doła/mieć dość wszystkiego bo to do niczego nie prowadzi i po prostu muszę to przeczekać, chyba kiedyś mu minie generalnie nie jest nawet tak źle, ale w nocy jak się czasem obudzi to podkurcza te nogi i pierdzi....nie mowiąc już jakie czasami cuda wyprawia przy jedzeniu z piersi to jest naprawdę wkurzające/deprymujące/osłabiające, ale nic więcej nie poradze, co mogłam to zrobiłam.... choć i tak mam zamiar go odstawić od piersi gdzieś za 2 miesiące czy to wyjdzie, nie wiem,zobaczymy....

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
kalex,ycnan-jabłko było słodkie a ona takie miny sadziła,najlepsze jest to że jak jej dałam to mina kwaśna i kręceniem głową ,,tak jak by mówiła NIE!!!!'' hee

zauważyłam u niej krostki na policzkach i nie wiem czy to od jabłka ,nabiału który jem czy od słodkiego mojego wczoraj troche wrąbałam ehhhh
hehehehee no minę ma superową bo to nie mleczko co do krotek-ja bym obstawiała słodkie jabłuszko chyba rzadkoooo uczula
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:30   #4949
gabisun
Zakorzenienie

Molina, ale tą nafte potem zmywasz szamponem nawet dwa razy trzeba, ja też myślałam, ze u mnie nie przejdzie, bo mam cienkie włosy i do tego szybko się przetłuszczają , ale wcale mi ich nie obciążyła, nawet bym powiedziała że były uniesione lekko. Tak samo z waxem...

Na razie użyłam dwa razy, więc o efektach coś napiszę po paru miesiacach a jak ty masz duzo włosów więc po co ci takie zabiegi? na sztywne włosy to nafta chyba dobra, bo ona ułatwia układanie, zresztą dużo o tym możan poczytać na wątku włosowym na wizazu który ostatnio śledzę wiosna idzie w końcu

Aanczeka, ale nie ma poprawy, że lekarka dalej leki przepisuje? kurcze długo coś, biedne maluszki

Ycnan z tymi kupkami to u mnie tak sam jak u Hagar tylko ,że mała się nie męczy, nie płacze, ale kupki takie bardziej zbite a owoców ona nie chce jeść za bardzo, jabłko czasem tylko zje

Stary 2011-02-28, 13:37   #4950
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ycnan - Ty się męczysz z problemami skórnymi Boryska, a ja z brzuchem/gazami u Matiego wiem,że to trudne, ale jakiś tydzień temu dalam już sobie na luz i stwierdziłam,że już nie będę rozpaczać/histeryzować/mieć doła/mieć dość wszystkiego bo to do niczego nie prowadzi i po prostu muszę to przeczekać, chyba kiedyś mu minie generalnie nie jest nawet tak źle, ale w nocy jak się czasem obudzi to podkurcza te nogi i pierdzi....nie mowiąc już jakie czasami cuda wyprawia przy jedzeniu z piersi to jest naprawdę wkurzające/deprymujące/osłabiające, ale nic więcej nie poradze, co mogłam to zrobiłam.... choć i tak mam zamiar go odstawić od piersi gdzieś za 2 miesiące czy to wyjdzie, nie wiem,zobaczymy....

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

hehehehee no minę ma superową bo to nie mleczko co do krotek-ja bym obstawiała słodkie jabłuszko chyba rzadkoooo uczula

a myslisz że to takie proste odłozyc słodycze;(
nie jest tak łatwo-to moja zmora,będę się starać dla Ami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości