|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
ja też o takiej dacie moge pomarzyc ![]() no ale chciałam być marcówką wiec nie marudze. jutro rodze ![]() może do soboty urodzimy już i twój TZ nie bedzie juz potrzebny [QUOTE=kasiapruszkow;25416 776] Castia no to zeby cos bylo z tego bede sie starac całą noc go odpalic
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Weź mnie zabierz tez do Hiszpanii (będę robić za tłumacza)
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz wczensiej pisalam, w tamtym tygodniu jechalam 1h 40 do mojej kumpeli i spowrotem;p, a w czwartek mam zamiar jechac do siostry na paczki
(okolo 40 min jazdy). Tak na codzien autko stoi, wczoraj np TZ kierowal, bo ja za leniwa jestem;p---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Moj TZ jest Hiszpanem wiec mi potlumaczy eheh;P
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, zapamiętam to
a gdzie konkretnie do Hiszpanii? moje koty wyczaiły chipsy leżące na lodowce i sobie żrą |
|
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
dla tych co będą sie dzis nudzic, naprawdę warto obejrzeć, niezaleznie od tego jakie macie poglądy na poród
http://www.youtube.com/watch?v=bFH9R...layer_embedded ( w częściach)
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chce chipsy;p... ide zrobic kolejna kromke, bo swiezy chlebek kupilam ![]() Cytat:
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepsze jest to, ze koty sobie pójdą po te chipsy, a ja nie, bo za niska jestem, a stołki mam mocno gibiące się i wole nie ryzykować. a moja dzidzia zawsze megażywa jest po chipsach
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide ogladac to o porodach
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
castia, ja tez wczoraj mojemu powiedziałam, że za pare dni zaczne go molestować, ale on coś sceptycznie do tego podszedł....
chyba będzie cięzko ![]() więc castia, jak znajdziesz jakis sposób to daj cynk, będę i ja próbować |
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
n.ik.a. to na ile przed terminem beda ci ten szew zdejmowac??? ja tez nie moge patrzec na siebie, i wlasnie sie zapisalam 9 marca na wizyte u fryzjera,bo mam odrosty od pazdziernika
![]() a wizyte tez mam 9 marca, takze bede miala zalatany ten dzionek.ale sie ciesze. cwicze siedzenie, i chodzenie po domu. zeby wytrzmac u fryzjera bez lezenia te 2-3 godziny. a w ogole nie potrafie umyc wlosow w czasie kąpieli, cos mi sie niekoordynuja ruchy, i musze po kąpieli nad wanna pod prysznicem sie męczyć, no i dzis wlasnie brzusio sie napinal jak bylam tak pochylona. chyba cos mi sie poprzestawialo
|
#2651 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odnosnie banku krwi pępowinowej. Rozmawialam dosc dlugo z lekarzem, bo mam planowana cesarke i oni u nas obligatoryjnie informuja o tym przed porodem. Nas tez nie stac, nie zastanawialibysmy sie, ale mamy mozliwosc oddania tej krwi za darmo do banku dla NN. Zdania na ten temat sa podzielone, ze jezeli moje dziecko zachoruje NIE DAJ BOZE, to i tak nie powinno mu sie jego krwi „przeszczepiac”, bo ona jest juz z defektem. Owszem pasuje, ale za jakis czas przewiduja nawrot choroby. Natomiast jezeli oddamy dla potrzebujacego, to zanim mu przeszczepia - robia wywiad, czy nasze dziecko jest zdrowe itd, zeby w miare uchronic tego biorce. Jakis sens w tym jest. Natomiast moj maz w zartach wypytywal tego lekarza, czy jest chocby najmniejsze prawdopodobienstwo, ze ktos moze te dane wykorzystywac do jakis niecnych celow, a lekarz –„nie rozumiem, jakich?”, a moj maz: „dawcy organow itd.”Lekarz sie smial, na tym sie rozmowa skonczyla. Hm... Gratuluje nowym MAMUSIOM i pozdrawiam! |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć nie powiem, że mała iskierka nadziei, że będzie trochę wcześniej się tli, no w końcu jestem wieloródka to mogłabym ciut wczesniejCytat:
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się staram jako tako wyglądać, czyli zawsze makijaż, włosy lepiej czy gorzej uczesane (bardzo się wywijają), jakoś ubrania staram się komponować, z biżu przynajmniej kolczyki założyć. Ludzie to doceniają, bo co i rusz ktoś mi mówi, ze nie wyglądam jak taka typowa ciężarna (czyli musi jakiś stereotyp krążyć o zapuszczeniu). Po porodzie tez chce jakoś o siebie dbać, bo po koleżankach widzę, ze można na to czas wygospodarować, jeśli się chce.
z tymi bokami to może ma jakiś związek z umiejscowieniem dziecka, bo ja na prawym czuje, jakby mi dzidzia nagle leciała w tamta stronę i mnie tak przygniatała. aż mi się mdło robi wtedy. Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-02-28 o 14:33 |
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
a my sobie urządzamy z Olusią dyskotekę i słuchamy fasolek
![]() ech i pośpiewać można
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
bosheee
sąsiedzi obok w domu robią remont i takie odwierty idą, żer padne zaraz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
niutka cieszę się,że Cię rozbawiłam :P
To było małe przeoczenie :P Castia na szczęście za marzenia się nie płaci
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ja fryzjera odwiedzę juz po porodzie
jakoś wygospodaruję czas, a tz będzie czekał z wózeczkiem
|
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaalina, widziałas ten film, który zalinkowałam?
Ja go widze pierwszy raz i normalnie rycze teraz ze wzruszenia, wspominając swoje porody i ze współczucia dla tych kobiet, które nie mogły urodzic naturalnie poddając sie tej całej machinie systemowej. Moja córko- czekam już na Ciebie, bardzo...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
słyszałyście jakieś opinie na temat takich huśtawek?? http://allegro.pl/fisher-price-husta...460895025.html |
|
|
|
#2660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz u nas tez z tym nie łatwo![]() Cytat:
![]() jejuuu ja mam wrażenie ze będę w tej ciąży chodzić w nieskończoność
|
||
|
|
|
#2661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja prowadzę [QUOTE=Castia;25416891]cześć ja też o takiej dacie moge pomarzyc ![]() no ale chciałam być marcówką wiec nie marudze. jutro rodze ![]() może do soboty urodzimy już i twój TZ nie bedzie juz potrzebny [QUOTE=kasiapruszkow;25416 776] Castia no to zeby cos bylo z tego Cytat:
|
||
|
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja polecam Ci jeszcze inny film: "Narodziny jakie znamy" lub "poród jaki znamy". Różne tłumaczenia są. Ja znalazłam na chomiku i ściągnęłam sobie. To nakręciła rosjanka i jest o porodach w wodzie i w morzu czarnym, generalnie troszkę sekciarski ale wymiata, no jak mój TŻ to obejrzał to nigdzie indziej nie chce rodzić jak w wodzie Na youtube jest tylko krótki 10 min. fragment tego filmu
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2011-02-28 o 14:59 |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co a mnie coś dziś z tymi snami naszło. najpierw to że masowo zacząłyście rodzić - pisałam rano o tym.
potem jeszcze usnąłam i śniło mi się że leżałam na łóżku szpitalnym i przychodziła położna i sprawdzała rozwarcie. i mówi mi że mały postęp cały czas. no i nagle ją wołam że czuje coś w kroku ale aż boje się bo nie wiem co to takie dziwne uczucie - coś mnie łaskocze tak jalby - ona patrzy a tam już cała główka wyszła i rączki i dzidziuś nie płakał tylko tak sobie tymi rączkami machał. i ona do mnie - z takimi pretensjami że nie czułam że rodzę.... mówie wam koszmar. na dodatek dzidziuś miał taki kwadratowy nosek haha |
|
|
|
#2664 | |
|
Rozeznanie
|
Bozeeee...dziewczyny, was nadgonic to jakas maskra, dwie godziny stracilam
Niutka, Monti, Czarna gratuluje wam 40 tygodnia!! ![]() Cytat:
ojoj..Krusiak to maly naprawde kawal chlopa ![]() ja jeszcze smigam samochodem, ale wczoraj jak mnie maly kopnal w zebro to az skrecilam w prawo kierownica z bolu i dzieki Bogu ze tam nikogo nie bylo!! To koty jedza chipsy?wow.... ![]() [QUOTE=traicionera;2541792 6]Ja się staram jako tako wyglądać, czyli zawsze makijaż, włosy lepiej czy gorzej uczesane (bardzo się wywijają), jakoś ubrania staram się komponować, z biżu przynajmniej kolczyki założyć. Ludzie to doceniają, bo co i rusz ktoś mi mówi, ze nie wyglądam jak taka typowa ciężarna (czyli musi jakiś stereotyp krążyć o zapuszczeniu). Po porodzie tez chce jakoś o siebie dbać, bo po koleżankach widzę, ze można na to czas wygospodarować, jeśli się chce. QUOTE] =Traicionera, ja tez codziennie sie maluje, ukladam wlosy i staram sie ladnie ubierac. I naprawde wszyscy mnie chwala, ze ciaza mi sluzy ![]() Ale druga sprawa, ze chodze do pracy, wiec musze jakos wygladac, jakbym siedziala w domu to pewnie by mi sie nie chcialo pindrowac |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tego widziałam tylko trailer a mogłabyś mi na priv dać linka do chomika z którego moge to ściągnać?
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
wysłałam na priva
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2011-02-28 o 15:06 |
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wikakika;25418502]Bozeeee...dziewczyny, was nadgonic to jakas maskra, dwie godziny stracilam
Niutka, Monti, Czarna gratuluje wam 40 tygodnia!! ![]() Patrycja, Alanek pzresliczny, jak bedziesz miala czas, napisz cos o swoim porodzie. Duzo wam zdrowka zycze ojoj..Krusiak to maly naprawde kawal chlopa ![]() ja jeszcze smigam samochodem, ale wczoraj jak mnie maly kopnal w zebro to az skrecilam w prawo kierownica z bolu i dzieki Bogu ze tam nikogo nie bylo!! To koty jedza chipsy?wow.... ![]() Cytat:
No właśnie moje się nauczyły od ostatniego, którego wzięliśmy z ulicy, to taki kot wszystkożerny jest. z reki ci potrafi nawet garść chipsów buchnąć, jeśli się zagapisz chociaż gościom to nie zabiera, ale nam jak najbardziej.ja jeszcze tydzień temu chodziłam do roboty, teraz to bardziej w domu siedzę, szczególnie mąż mnie nie chciał za bardzo na dwór puszczać po tym fałszywym alarmie. ale tak czy owak dla siebie się lubię podmalować, szczególnie, ze przez anemie mam takie cienie pod oczami masakryczne. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
witam ja kolejna noc troszke slaba;/.. bole podbrzusza jak na @ nadal trwaja i coraz czesciej. w poniedzialek tylko w nocy byly tydzien temu a teraz po tygodniowych bolach ktore sa coraz czesciej dzisiaj w nocy dopadly mnie juz dwa razy i jak na razie 3 w dzien. a do tego bole plecow czasami. jutro na wizyte to sie dowiem co i jak. a teraz herbatka zm iodem i cytrynka
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
wieczorkiem sobie sprawdzę, bo ja nie mam konta, tylko mój tŻ
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Harrods ja jeżdżę cały czas ale na małe dystanse, bo jarzenie nie to, problemy z odwróceniem się i oblukniem co tam na skrzyżowaniu...
![]() diatoma niby na dwa tygodnie przed terminem ale jakby coś się działo to wcześniej...chodzi o to, żeby czasem akcja porodowa się nie zaczęla po może mi szyjkę rozerwać ale mnie dziś boli żebro z lewej strony...chyba Niunia mi w nocy przygniotła
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Jeszcze się męczymy?
Swoją drogą-jak Tż przyleci w sobotę,to też go zacznę męczyc i dręczyc-może wspólnymi siłami coś zdziałamy