|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII
Uuu z tym cukrem to masakra!:/
A ja wczoraj kupiłam ser edam, salami to ostre i boczek w plastrach. Zrobiłam zapiekanki z tego wszystkiego- pycha Ale ten ser się nie nadaje, miałam na szczęście inny. Ten jest dobry ale na zwykłe kanapki, nie topi się tak fajnie jak inny, tylko twardy się robi. On jest bardziej jak topiony.Ktoś pytał wczoraj o pasztet, zauważyłam jakiś pasztet babci/babuni coś takiego/ taki do krojenia. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
To ten babuni?
|
|
|
#4712 |
|
Raczkowanie
|
Kupujecie sznycle z indyka? ostatnio chyba podrożały. kiedyś kupowalam po 7 z kawałkiem, nie przekraczało to 8 zł, a wczoraj już 8,49.
|
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy znalazłyście może w necie jakieś informacje o tym blenderze, który będzie w biedronce
ja nic nie mogę znaleźć, a trochę mnie kusi mimo, że to chyba jakiś starszy model
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
||
|
|
|
#4715 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Ja poluję na albumy fotograficzne, które często pojawiają się w biedronce, wywołałam już chyba z 300 zdjęć, a albumów jak nie było tak nie ma nie chcę kupować drożyzny, skoro w biedronce są one po 10zł. Nie wiecie kiedy możnaby się ich spodziewać ?? A może w jakimś innym markecie, lidl, netto, polomarket??
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
a te salami pepperoni jest dla Biedronki specjalnie czy innej firmy np. takie?
|
|
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zgodzę się
Ja kupiłam cytrusowe i zapach był intensywny po wypaleniu jednej świeczki. Teraz kupiłam o zapachu zielonej herbaty i te faktycznie słabo pachną.
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie od paru dni czailam na cienie do powiek i dziś w koncu je kupilam.Są świetne -mam je na oczach 3 godziny i jak narazie nic sie nie walkuje ,nie roluje a zadnej bazy pod nie nie użylam.Polecam paluchy serowe w plastikowym opakowaniu-moje niedawne odkrycie
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy pomarańczowe i ostro pachną, mnie duszą aż.
|
|
|
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj kupiłam cienie w odcieniach brązów, tzn są 3 odcienie brązu jasnego, 2 odcienie jasnego lila i jeden ziemisty najciemniejszy ze wszystkich, eyeliner złoty.
No i co? - Nie pasują mi za bardzo, zawsze kupuję cienie w kosmetycznych sklepach właśnie w odcieniach brązu i dobrze mi w nich, a te z biedronki powodują że powieki wyglądają na brudne jakbym użyła popiołu z pieca. Nawet najtańsze cienie z kosmetycznego wyglądały mi na powiekach lepiej od tych z biedronki. Ja od siebie nie polecam. Natomiast zawsze jestem zadowolona z chemii gospodarczej. Seria tymek płyn do naczyń, mleczko do czyszczenia i inne żeczy lubię i kupuję. Karma dla psa, duża, i pies wcina. Silan jest tańszy niż w innych sklepach. Biblioteczka super. A co do jedzenia to nie jestem wybredna. Bardzo fajne są suche zupy Smaczna Porcja - zwłaszcza w zimie rozgrzewają od środka - kupuję je nałogowo. |
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opakowanie to samo itp... tylko cena inna
|
|
#4724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie, za wzrostem cen cukru pójdą ceny słodyczy i ludzie będą woleli np. sami coś upiec niż kupić gotowce;] paradoks Giffena więc zamiast robić zapasy cukru, róbmy zapasy słodyczy ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny jest jeszcze zestaw Eveline błyszczyk 9 ml i Mascara czarna 11 ml za 14,99 - patrzyłam na paragon czy dobrze widzę.
Błyszczyk w odcieniu beżowym mam. |
|
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
A nie wiecie może z jakiej firmy sa te kosmetyki be beauty? chodzi mi np o mleczka do demakijażu, kremy do twarzy, masło do ciala, jest tego sporo w nowej książeczce 'Piękno na obcasach', ciekawi mnie tez żel do mycia twarzy za 3,99 z drobinkami. Może któraś z was używała?
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry poczciwy żel
|
|
#4729 |
|
na drugie mam Irena
|
zależy do czego ma ci służyć ten blender, tam jest chyba tylko ta podstawa służy to do miksowania, jak chcesz jeszcze do posiekania to musisz kupić zestaw z dodatkowym pojemnikiem z ostrzem
|
#4730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Konto usunięte
|
hmmm chyba takze zastanowie sie nad blenderem
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć jak jeszcze podniosą się ceny prądu to nie wiem, czy to się mimo wszystko opłaci ;> |
||
|
|
|
#4733 |
|
BAN stały
|
O pielęgnacji drzewek bonsai jest oddzielny wątek na ogrodniczym dziale naszego forum
pamiętajcie: BONSAI TO NIE GATUNEK WSZELKA ICH PIELĘGNACJA ZALEŻY OD TEGO Z JAKIEJ ROŚLINKI WYHODOWANO BONSAI. Np. Ja mam sukulenty - moje drzewka potrzebują słońca, i mało wody - zimą prawie w ogóle. Są to drzewka typu indoor czyli do trzymania w domu. Wszelkie klony czy dęby trzymamy poza domem (outdoor) i pielęgnujemy według wymagań gatunku. link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89744 |
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie co do Coli light. Wiem, że w biedronce są 2 takie : Cola Zero i ta druga Cola Original Light produkowana przez Hoop. Którą z nich polecacie? Która jest lepsza w smaku?
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
między innymi jest o mleczkach do demakijażu.... - producentem mleczek jest TORF CORPORATION Fabryka Leków Sp.z o.o. - chusteczki DADA produkuje HARPER TRADE - żel do włosów Loreta produkuje JOANNA - jogurty FRUVITA DUO (te jakby fantazje) produkuje Bakoma - masło osełkowe produkuje Mlekovita - sery ŚWIATOWID robi Mlekovita - serki DELIKATE w plastrach produkuje Polmlek Olsztyn - mleko LUXMILK robi Mlekovita - kaszki MLECZNY START robi Lubella - szynka z wędzarni- Sokołów - śledzie wiejskie MARINERO robi Lisner - mięso w słoiku SWOJSKA CHATA robi Pamapol - krokiety SWOJSKA CHATA robi firma Virtu - pierogi SWOJSKA CHATA produkuje U Jedrusia - koncentrat pomidorowy MADERO robi Heinz - ogórki konserwowe NASZA SPIŻARNIA robi Dawtona - nektar MELLY z czarnych porzeczek robi Hortex nooo to tyle póki co
"kadłub przywiędły ale dusza młoda... " Edytowane przez johambina Czas edycji: 2011-02-28 o 16:31 |
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4737 |
|
Wtajemniczenie
|
ma być od dzisiaj nowy smak kaszek Mleczny start. Nie widziałam jakoś
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja widziałam ale się nie skusiłam, ciekawe czy to smak podobny do nutelli...
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do blenderów to kupiłam Brauna w styczniu. Za moc 300w bez żadnych dodatków zapłaciłam w ELeclercu 99 zł. Ten w ofercie Biedronkowej jest mocniejszy, lepiej wyposażony no i tańszy.... No ale nie przewidzimy wcześniej że taka oferta będzie. Ja z Brauna jestem bardzo zadowolona i polecam. Zwłaszcza za tą cenę.
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki? JA widziałam tylko bananowe i truskawkowe
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Ale ten ser się nie nadaje, miałam na szczęście inny. Ten jest dobry ale na zwykłe kanapki, nie topi się tak fajnie jak inny, tylko twardy się robi. On jest bardziej jak topiony.

ja nic nie mogę znaleźć, a trochę mnie kusi mimo, że to chyba jakiś starszy model

Ja kupiłam cytrusowe i zapach był intensywny po wypaleniu jednej świeczki. Teraz kupiłam o zapachu zielonej herbaty i te faktycznie słabo pachną.