Archiwum - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż > Zwierzaki w potrzebie

Notka

Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 23:16   #2521
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Dwa lata! Polskie prawo to kpina!
"Nie miałem co z nimi zrobić" I od razu trzeba podpalać?? A nie mógł ich zabrać pod schronisko żeby ktoś z pracowników je znalazł? Ja to bym chętnie sama go ogłuszyła i do pieca wrzuciła. Taka powinna być kara !

A w komentarzach:
ja z dziadkiem utopiłem starego psa

w rzece bo był już brzydki, a siostra przyniosła nowego. Też mi coś. Gość był nawet 'humanitarny' bo najpierw je ogłuszył. To tylko zwierzeta. Pewnie mniej was ruszają zdjęcia zabitych w Libii. Macie coś z głową.

Nie wiem czy to prowokacja czy prawda, ale wstyd mi za ludzi..
Tak, to jest koronny argument wszystkich tych, którzy nie moga pojąć jak kogos może obchodzić los zwierząt.
"To tylko pies/kot/koń/itp" i "A pewnie biedne dzieci was nie obchodzą, im byście lepiej pomogli".
Stary 2011-02-27, 23:58   #2522
martini85
Raczkowanie

Dot.: Podpalony kuba!!!

Cytat:
Napisane przez marta9494 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę zerknijcie na ten artykuł i filmik.Pies jest dosłownie prawie upieczony zywcem.Bardzo prosimy o pomoc dla Kuby.W tej chwili Kubuś znajduje się w klinice,gdzie weterynarze robią wszystko by ulzyć mu w strasznym cierpieniu.Pies mimo straszliwych obrażeń chce żyć!Ma niewiarygodną wolę walki.Każda złotówka,każde rozesłanie wątku pomoże biedakowi,który z ludzkich rąk doznał straszliwych męczarni http://www.otowroclaw.com/news.php?id=58763
nooo nieeeee... zaraz nie wytrzymam!!!! czy ci ludzie nie maja rozumu, biedna psina jesli cierpi to przeciez lepiej ja uspic... (((( boze... serce mi peka. nie rozumiem o czym tu debatowac, przeciez pies przechodzi przez straszny bol, wiec lepiej bedzie darowac mu to cierpienie, bo w innym razie goil by sie latami...
martini85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 00:01   #2523
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini85 Pokaż wiadomość
nooo nieeeee... zaraz nie wytrzymam!!!! czy ci ludzie nie maja rozumu, biedna psina jesli cierpi to przeciez lepiej ja uspic... (((( boze... serce mi peka. nie rozumiem o czym tu debatowac, przeciez pies przechodzi przez straszny bol, wiec lepiej bedzie darowac mu to cierpienie, bo w innym razie goil by sie latami...
Widać, nie czytałaś reszty wiadomości o Kubusiu..
Stary 2011-02-28, 09:10   #2524
Sparta
Wtajemniczenie

Jak ja się cieszę że Kubuś czuje się coraz lepiej, cudowne wieść - zmałpuję koleżankę, może mi wybaczy
Kubusiu
to dla Ciebie psiulku biedny

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 09:31   #2525
nika2380
Przyczajenie

Zgłoszenie już jest. czekam teraz na kontakt. oby jak najszybszy. niech ją zabiorą bo już patrzeć nie moge.. dzięki dziewczyny za wsparcie i pomoc... jak tylko coś będzie wiadomo dam znać..

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Dwa lata! Polskie prawo to kpina!
"Nie miałem co z nimi zrobić" I od razu trzeba podpalać?? A nie mógł ich zabrać pod schronisko żeby ktoś z pracowników je znalazł? Ja to bym chętnie sama go ogłuszyła i do pieca wrzuciła. Taka powinna być kara !

A w komentarzach:
ja z dziadkiem utopiłem starego psa

w rzece bo był już brzydki, a siostra przyniosła nowego. Też mi coś. Gość był nawet 'humanitarny' bo najpierw je ogłuszył. To tylko zwierzeta. Pewnie mniej was ruszają zdjęcia zabitych w Libii. Macie coś z głową.

Nie wiem czy to prowokacja czy prawda, ale wstyd mi za ludzi..

to jest po prostu chore... pod ściane i rozstrzelać takiego... Boże widzisz i nie grzmisz...
nika2380 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:41   #2526
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika2380 Pokaż wiadomość
Zgłoszenie już jest. czekam teraz na kontakt. oby jak najszybszy. niech ją zabiorą bo już patrzeć nie moge.. dzięki dziewczyny za wsparcie i pomoc... jak tylko coś będzie wiadomo dam znać..
Koniecznie daj znac. Trzymam kciuki.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 10:44   #2527
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika2380 Pokaż wiadomość
Zgłoszenie już jest. czekam teraz na kontakt. oby jak najszybszy. niech ją zabiorą bo już patrzeć nie moge.. dzięki dziewczyny za wsparcie i pomoc... jak tylko coś będzie wiadomo dam znać...
Stary 2011-02-28, 12:08   #2528
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Widać, nie czytałaś reszty wiadomości o Kubusiu..
''Minie jeszcze wiele czasu, zanim odzyska siły, ale nie wiadomo czy kiedykolwiek odzyska dawny wigor.''

po co pies ma sie tak meczyc????
Stary 2011-02-28, 12:48   #2529
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
''Minie jeszcze wiele czasu, zanim odzyska siły, ale nie wiadomo czy kiedykolwiek odzyska dawny wigor.''

Pies dostal druga szanse na lepsze zycie i ma sie calkiem dobrze. Wiec zamiast pisac zeby go uspic, poswiec chwile i przesledz caly watek.
Stary 2011-02-28, 12:59   #2530
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Pies dostal druga szanse na lepsze zycie i ma sie calkiem dobrze. Wiec zamiast pisac zeby go uspic, poswiec chwile i przesledz caly watek.
bzdura totalna. kocham psy i uwazam, ze w takim wypadku uspienie jest najlepszym rozwiazaniem zamiast meka i bol.
Stary 2011-02-28, 14:14   #2531
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
bzdura totalna. kocham psy i uwazam, ze w takim wypadku uspienie jest najlepszym rozwiazaniem zamiast meka i bol.
Zanim napiszesz po raz kolejny, że lepiej było uśpić Kubusia, przeczytaj cały wątek O tym, że Kubuś sam wskoczył do bagażnika samochodu pani Eli, że już po kilku dniach zaczął merdać ogonkiem, że z dnia na dzień jego stan jest coraz lepszy. I na prawdę więcej nie pisz, że lepiej było Go uśpić, bo nie mamy ochoty czytać tu takich rzeczy A przynajmniej ja nie mam
Stary 2011-02-28, 14:20   #2532
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Zanim napiszesz po raz kolejny, że lepiej było uśpić Kubusia, przeczytaj cały wątek O tym, że Kubuś sam wskoczył do bagażnika samochodu pani Eli, że już po kilku dniach zaczął merdać ogonkiem, że z dnia na dzień jego stan jest coraz lepszy. I na prawdę więcej nie pisz, że lepiej było Go uśpić, bo nie mamy ochoty czytać tu takich rzeczy A przynajmniej ja nie mam
Stary 2011-02-28, 15:21   #2533
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
To rozumiem, ze czlowiekowi ktory jest poparzony tez trzeba wykonac eutanazje? Istnieje takie cos jak srodki przeciwbolowe. Gdybys kochala zwierzeta, to nie chcialbys ich smierci w momencie kiedy jest duza szansa na ich ocalenie. No ale jak widac wolisz latwiejsze rozwiazania.
Stary 2011-02-28, 17:08   #2534
marta9494
Raczkowanie

Cytat:
To może ja Ci coś napiszę.Kuba gdyby chciał odejść za TM zrobiłby to dawno temu.Ten pies przez prawie trzy tygodnie bez żadnych,podkreślam ŻADNYCH środków przeciwbólowych wytrwale walczył i czekał na pomoc.Uwierz mi ,gdyby nie chciał żyć,położyłby się w kącie ,westchnął ostatni raz i już by go z nami nie było!Kuba przeżył pomimo potwornego cierpienia,bo chce żyć i nie decyduj proszę za niego.Zupełnie zdrowe zwierzaki kiedy chcą umrzeć,popadają w apatię,przestają jeść i pomału umierają.W tym jednak przypadku Kuba walczył od samego poczatku i się nie poddawał.Dlatego proszę Cie bardzo nie wypowiadaj się w ten sposób,bo na szczęście się mylisz.Ten pies ma w sobie niesamowitą wolę walki i chęć życia.W tej chwili jego cierpienie jest niczym w porównaniu do pierwszych tygodni po tym okropnym wydarzeniu.I Ty chcesz mu odbierać to czego on tak bardzo pragnie???Jemu duzo do szczęścia nie potrzeba.Wywalczył to sobie swoją determinacją i uporem z jakim się trzymał życia.Tysiące ludzi to dostrzegło,a Ty nie potrafisz?Od chwili uratowania go,rozpoczął drugie,lepsze zycie.Po latach na łańcuchu ma szansę na dobry dom i szczęśliwą egzystencję,a Ty mu tego chcesz odmówić???

Edytowane przez marta9494
Czas edycji: 2011-02-28 o 17:15
marta9494 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:58   #2535
martini85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta9494 Pokaż wiadomość
To może ja Ci coś napiszę.Kuba gdyby chciał odejść za TM zrobiłby to dawno temu.Ten pies przez prawie trzy tygodnie bez żadnych,podkreślam ŻADNYCH środków przeciwbólowych wytrwale walczył i czekał na pomoc.Uwierz mi ,gdyby nie chciał żyć,położyłby się w kącie ,westchnął ostatni raz i już by go z nami nie było!Kuba przeżył pomimo potwornego cierpienia,bo chce żyć i nie decyduj proszę za niego.Zupełnie zdrowe zwierzaki kiedy chcą umrzeć,popadają w apatię,przestają jeść i pomału umierają.W tym jednak przypadku Kuba walczył od samego poczatku i się nie poddawał.Dlatego proszę Cie bardzo nie wypowiadaj się w ten sposób,bo na szczęście się mylisz.Ten pies ma w sobie niesamowitą wolę walki i chęć życia.W tej chwili jego cierpienie jest niczym w porównaniu do pierwszych tygodni po tym okropnym wydarzeniu.I Ty chcesz mu odbierać to czego on tak bardzo pragnie???Jemu duzo do szczęścia nie potrzeba.Wywalczył to sobie swoją determinacją i uporem z jakim się trzymał życia.Tysiące ludzi to dostrzegło,a Ty nie potrafisz?Od chwili uratowania go,rozpoczął drugie,lepsze zycie.Po latach na łańcuchu ma szansę na dobry dom i szczęśliwą egzystencję,a Ty mu tego chcesz odmówić???
nie chodzi mi tu nikogo urazic, tym bardziej samego kuby. chodzi o to, ze ciarki mnie przechodza jak czytam przez co ten zwierzak musi przejsc. a jego zachowanie jest jakie jest, a co ma biedak poczac... ehhh zycze mu szczescia z samego serca i nie mu sie to goi jak najszybciej... biedny
Stary 2011-02-28, 20:09   #2536
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
To rozumiem, ze czlowiekowi ktory jest poparzony tez trzeba wykonac eutanazje? Istnieje takie cos jak srodki przeciwbolowe. Gdybys kochala zwierzeta, to nie chcialbys ich smierci w momencie kiedy jest duza szansa na ich ocalenie. No ale jak widac wolisz latwiejsze rozwiazania.

racja w 100%
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 01:09   #2537
kaza10000
Raczkowanie

Kubulku śpieszęn z codzienną dawką słodkich : cmok::c mok::cm ok::cmo k:
I GORĄCYCH SERDUCHÓW:lov e::love : : love::l ove::lo ve::lov e:
kaza10000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:22   #2538
Merys
Zakorzenienie

Bestialsko skatowana suczka - Psotka

Psotka to suczka która cudem uniknęła śmierci z rąk właścicielki i jej znajomego. Powiesił on ją na drzewie i katował konarem od drzewa.
Kiedy zobaczył, że się nie rusza, wyrzucił ją do rowu. Suczkę odnalazła policja oraz straż miejska po 36 godzinach leżenia na mrozie w stanie krytycznym. Mężczyzna przyznał się do winy, tłumaczył się alkoholem.
Pomóżmy nagłośnić tą sprawę, aby nie uszło im to na sucho. Bardzo proszę o podpisywanie petycji (oraz w miarę możliwości weryfikowania podpisów). Pamiętajmy, robimy to również dla dobra innych zwierząt.

Poniżej linki do petycji oraz wydarzenia:

http://www.petycje.pl/petycja/6663/p...wolnozci_.html

http://www.facebook.com/event.php?eid=129666187104627
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto_Policjia_Mogilnie_5041307.jpg (37,7 KB, 171 załadowań)
Stary 2011-03-01, 16:28   #2539
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Bestialsko skatowana suczka - Psotka

Nie będę komentować bo słów mi brak. petycja podpisana
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 17:51   #2540
Ninlil
Wtajemniczenie

Podpisałam. Tacy ludzie to potwory. To oni powinni tam leżeć.
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:47   #2541
agatri
Rozeznanie

podpisana jak można wykręcać się alkohalem ? żal takich ludzi
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:52   #2542
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
podpisana jak można wykręcać się alkohalem ? żal takich ludzi
Dziekuje za podpisy.
Co do alkoholu, to najlatwiejsza ale ZADNA wymowka. Nic nie usprawiedliwia takich czynow.
Stary 2011-03-01, 20:46   #2543
Anabellita
Zadomowienie

Podpisałam, wysłałam też linki do znajomych, na pewno się podpiszą. Oby sprawiedliwości stało się zadość!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:55   #2544
nika2380
Przyczajenie

hej dziewczyny. właśnie się dowiedziałam że sunia ma właśnie 7 małych. jak na razie nikt się do mnie nie odzywa. będe stukać w inne drzwi.
nika2380 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:13   #2545
Aga1617
Raczkowanie

Podpisane.
jedna z moich Suń też miała na imię Psotka.
Stary 2011-03-01, 22:52   #2546
karolynka90
Zakorzenienie

podpisane. Szok.
Stary 2011-03-01, 23:25   #2547
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Oczywiście podpisałam.
Brak słów...

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 10:58   #2548
martitkaa
Zakorzenienie

Ja również podpisałam.

Oglądałam na polsacie reportaż o tej psince był bardzo późno w nocy. Powiem wam, że straszne, cud że psotka żyje. A najgorsza ta baba: nasłała na reportera policję i krzyczała zza drzwi, że robi więcej afery niż to jest warte. Zero skruchy, jak by to co zrobili bylo jak najbardziej normalne. To nie są ludzie, Brak mi słów.........
martitkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 11:44   #2549
Merys
Zakorzenienie

Te typy to nie ludzie
Gdyby nie policja i straz piesek nie przezylby kolejnej nocy w rowie. Na cale szczescie zadzialali szybko i skutecznie, a sunia miala mocny organizm i wytrzymala to.
Stary 2011-03-02, 18:04   #2550
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa. Więc uśpijmy również wszystkich niepełnosprawnych, bo po co się mają męczyć? Tych którzy żyją a nawet nie mogą wstać z łóżka, poruszyć choćby ręką, ale mimo to, nie chcą eutanazji, też zabijmy! Zdecydujmy za nich, bo "po co się mają męczyć"?? Kuba nie będzie tak sprawny jaki kiedyś, ale będzie mógł cieszyć się życiem! Przeczytałam Twoje posty i już się wkurzyłam
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości