|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
a no tak ty liczysz skończone tygodnie a ja rozpoczęte kolejny raz łapię się na zbudynieniu umysłu
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
To poczekaj. Chyba mój mózg zbudyniał do cna
. Jak ostatni @ miałam 23 lipca i 28 dniowy cykl to mi wychodzi 31 tygodni i 3 dni. I liczę sobie 32 tydzień jako rozpoczęty, a nie zakonczony. A juz sama nie wiem jak mam to policzyć. Musiało mi się coś pomieszać, bo już teraz jestem całkiem w kropce---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- . Powinnam być blondynką jak mój TŻ . Więc na to wychodzi, że Ty Vanes masz 30 tygodni i ileś dni. DObrze rozumiem czy znowu coś mnie opętało ??
|
#423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj tak chyba , że mnie zemdli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
że też się musiałaś tyle wystaćCytat:
|
|||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
O rety, dziewczyny, ile mam nadrabiania
|
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
tak dobrze zrozumiałaś tylko ze ja liczę tygodnie rozpoczęte a ty zakończone
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz zmienić avatarek bo już mocno nieaktualny jest
|
|
#427 |
|
Rozeznanie
|
Martulka piekny brzusio
![]() Aguś współczuje.....co za ludzie. Dziewczyny wy już pakujecie się do szpitala? Ja jeszcze nie wszytsko mam, myślałam że dopiero w połowie kwietnia się spakuje. |
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
oj moria co racja to racja ale nie da się ukryć ze brzusio sliczny
|
#429 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ty bedziesz miala 3 dzieciatko ???swietna masz rodzinke
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-28 o 16:47 |
||||||
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za cieple slowa, alez wy kochane , caluje
![]() Kasiu nie bij ja narzekam zawsze juz tak mam, a udziska mam spore, na jednym jest mega rozstep a Ty jak sie czujesz, jeszcze katarzysko meczy?Zosia moj pep tak od gory bardziej wystaje, ale chowa sie jak robie siku, dziwne a co do ciuszkow to tez za duzo nie mam, kaftaniki po 2 chyba w takich samych rozmiarach, body mam wiecej na dlugi rekaw na 56 mam pewnie z 6 i na 62 cos takiego no i kilka z krotkim, pol spiochow tez z 5 szt wszystkich, takze za wiele nie mam , mama moja mowi by za duzo takich malych nie kupowac bo i w odwiedziny zawsze duzo ubranek przynosza.Andziotku, alez te loze wielkie sie wydaje, a niunia taka malenka. Daisy,Moria ja specjalnie tak stanelam by tluszczu nie bylo widac, w rzeczywistosci i uda nabraly tluszczyku. Cos mi sie psuje, ale niewiem czy to komputer czy modem od internetu( przenosny) bo jak wlacze neta to dziala gora 40 minut i wszystko znika i mimo,ze polecznie jest to nie dziala, juz kilka dni to trwa i denerwuje to mnie bo juz mi nie raz przez to posta zjadlo. Mango, moga byc za male ciuszki wiec lepiej za duzo takich nie kupuj na 56 albo odrazu kupuj na 62, ja jestem tego zdania,ze rekawki zawsze mozna zatoczyc![]() Gusia, ja tez po tlustym czwartku ma wizyte, tyle ,ze w piatek, to juz mi zdaza poczki w wage pojsc :cwaniak: Vanes, a jak Twoj brzuszek? Podrosl, mam nadzieje,ze juz masz sporego balonika, jakos dawno Cie nie slyszlam na forum, juz dumalam co to sie dzieje. Agus, znam ten bol , ja w aptece ostatnio stalam w kolejce, przy okienku pierszenstwa dla ciezarnych z duza widoczna naklejka, Brzuch widac bylo napewno muislam stac do konca, takie nasze spoleczenstwo. Martulka, ale slodkie mieszkanko, napewno tam tylko jeden syneczek? podziwiam Cie ,ze dasz rade takie spodnie jeszcze nosic I dobrze policzylas, i dzien @ mamy ten sam, tylko widac terminy rozne, wiec nasze dzidzi mniej wiecej takie same fajnie!
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za bezczelny naród
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze nikt nic nie ustąpił, nie przepuścił w kolejce ani nic... Co więcej babka się przede mnie na usg wcisnęła (a brzucha nie miała
).A jak w sklepie ktoś widzi, że idę z wózkiem, to jeszcze biegną, bo są szybsi... Więc ja się nie wypowiadam, w moim mniemaniu naród straszny, nieczuły i życzę im, żeby kiedyś odczuli jak to jest Wredne, ale prawdziwe.
|
|
#433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za komplementy, kochane jesteście
![]() Kwiatecku Tak, tylko jeden synuś Ja tam do szpitala nawet koszuli nie mam . Nie wspominając o jakiś stanikach do karmienia czy wkładkach... Ale wiem, że czas goni i będę musiała się zaopatrzyć w różne potrzebne rzeczy
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja sie dzisiaj kiepsko czuje
taka słaba jestem az sie boje cisnienie zmierzyc
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za komplementy, kochane jesteście
![]() Kwiatecku Tak, tylko jeden synuś Ja tam do szpitala nawet koszuli nie mam . Nie wspominając o jakiś stanikach do karmienia czy wkładkach... Ale wiem, że czas goni i będę musiała się zaopatrzyć w różne potrzebne rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- O OŁ!! Przepraszam, za powtórkę. Ale chyba mi sie zaciął wizaż
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
no kwiatecku jak tylko będę mogła to wrzucę fotki brzuszek rośnie do spodni z przed ciąży już się nie dopinam no chyba ze wciągnę brzuch.
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po zupce i deserku nawet
![]() Tz mi zrobil neispodzianke i przyszedl troche wczesniej wyjatkowo, jutro niestety pewnei znowu nam kaske pochlonie bo auto musi isc na przeglad bo bardzo stuka w jednym kole i musze przyznac, ze sama slyszalam ![]() w ogole nakumulowaly nam sie troche wydatki w tym miesiacu ale damy rade! Cytat:
powodzenia u okulisty! a zupa szpinakowa prosta szybka i smaczna, wiec polecam ![]() Agus ja cie bardzo rozumiem, ostatnio tak w sklepie ciagle mdleje i jak stoje w kolejce to wiem ze bledne, pot na czole ledwie dycham, rozbieram sie ze wszystkiego ale wszyscy udaja ze nie widza, wiec juz sie nauczylam, ze znieczulica ciazowa panuje ![]() Cytat:
![]() choc ja mam oczywiscie male schizy, ze brzuszek nie rosnie to i Zosia nie rosnie itp itd. a czy Ciebie Iga tez tak jakos inaczej kopie ostatnio? tak bardziej przeciaga sie? bo Zosia zamiast kopniakow takie przeciagania ma wlasnie i pietke wystawia pod zebro i tak bardziej niemrawa jest ![]() Martulka000 sliczny brzuszek, duuuzy i okraaagly!Co do koszuli tez nie mam, stanika do karmienia nie mam i na razie nie kupuje, bo mi piersi nie urosly na razie i Pani w sklepie poradzila, zeby kupic przed samym porodem, albo wrecz kilka dni po, bo jak w ciazy duzo piersi nie rosna, to czesto po porodzie przybieraja ![]() Cytat:
![]() aaa i zapomnialabym! andziot! Zosia i jej stopki na wieeelgachnym lozku sama slodycz ![]() ide odpoczac a co! nalezy mi sie
|
|||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
vanes to jest niemozliwe... przeciez jestes prawie w 8 i jeszcze bys weszła w spodnie sprzed ciazy? ile masz cm w obwodzie brzucha? lekarz sie nie dziwi jak taki mały brzuszek widzi/??
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vanes No właśnie... ja niby jedne sprzed ciąży noszę, ale to takie megabiodrówki, więc zapinam pod brzuchem i usiąść normalnie nie mogę...
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Vanes nie wciągaj brzuszka
![]() Ja jak sie uprę na jeansy to dopnę sie na 1 guziczek tylko. W pasie mam 94 ![]() Ale tak między nami dziewczyny to lubię być grubciem pasuje mi to strasznie.
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Torbę bym już spakowała ale nie mam ciągle koszulek do rodzenia, jakoś tak wszystko na allegro za małe i za krótkie się wydaje, no ale na coś będę musiała się zdecydować i wtedy spakuję torbę Cytat:
Dziewczynki, tak jeszcze odnośnie kolejek. Na samym początku też się ustawiałam w kolejce i łudziłam, że ktoś mnie przepuści no i na poczcie tak do dzisiaj jest, bo w sumie nie ma tam żadnego szyldu, że ciężarówy bez kolejki ale np. w supermarketach lub w Ikeii, gdzie są kasy dla uprzywilejowanych to się nie pierniczę tylko podchodzę do pierwszej osoby, która się jeszcze na taśmę nie wyładowała i pytam "można?" i mnie wpuszczają. tzn. robią to zazwyczaj z głupią miną wyrażającą pytanie "A niby dlaczego?" ale jeszcze się nikt nie odezwał ![]() W Ikeii to w ogóle podchodzę do kasjerki w kasie dla uprzywilejowanych i podaję torbę z zakupami po ostatniej obsłużonej osobie, bo tam jest szerokie przejście a w innych CH tak nie da i trzeba się przed taśmą wcisnąć
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
moja gin już nie komentuje ale jak byłam na echo prywatnie w styczniu to lekarz powiedział mi że nie widać zebym była w ciąży.
W spodnie wchodzę z tyłkiem i jak mam rozpięte to mogłabym chodzić a zapiąć się na siłę też bym mogła ale po co się męczyć skoro są leginsy brzuch 80 cm
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ciazy owijasz sie folia? ja mam jedna masake pod folie ale wlasnie nie wiedzialam czy mozna.... masz racje wiecej sie nie da... martulka fajowy brzusio... agus, nie no padlam po tekscie tej babki, normalnie bym podelciala i wylakierowala w pysia mnie jedna wkurzyla dzisiaj urzedzie skarbowym,bylam blisko stracenia nerwow, widziala ze jestem z chorym, rozplakanym 4latkiem, ze wariuje, ja w ciazy a ta idiotka uganiala mnie jak glupia , wynajdywala tysiac powodow zeby nie przyjac nip-3 ode mnie, (np a dlaczego kraju zamieszkania pani nie wpisala? a obywatelstwo? ) a jak uzupelnilam do konca to mi powiedziala: o! przepraszam, ma pani stary formularz, bo tu 4czka na dole a teraz juz 5czki sa i niech pani OD NOWA UZUPELNI. juz sie zagotowalam, zaczynam wypelniac na siedzaco, przy niej, a pna: niech pani odejdzie i stanie sobie tam z boku bo ludzie czekaja no i glupia odeszlam, bo ona miala fun z uganiania mnie, a ja sie dalam....odebralam wyniki i nie wierzylam swoim oczom! hemoglobina ani drgnela w zadna ze stron! mam 9,1 co mnie ogromnie cieszy DO DZIEWCZYN KTORE ROBILY BAD NA TOXO!!!! POWTARZACIE TERAZ NA KONIEC?????????????? BO JA CZYTALAM ZE DOBRZE POWTORZYC(U MNIE WYSZLO ZE NIE MIALAM , I NIE JESTEM CHORA) ALE PISALO ZEBY ROBIC 2-3 RAZY W CIAZY, MOJ GIN ROBI ZLEWKE NA TO I NIE WIEM WKONCU
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie od rana biegam i nawet nie zczaiłam
napewno przeleci tak szybko jak bal studniowkowy do matury ;pCytat:
![]() bzyczka1 to chyba mamy tego samego profesora ;/ ech straszne te ocenianie jest 24kasia86 zawsze ktoś się musi oburzyc bez tego to chyba się nie obejdzie ;/ heh ja tez w domu to chodze bez stanika ![]() Paulizia dziękuję, staram się ale do konca sie nie da ![]() andziot dziękuje Ta Twoja "jedynaczka" to mi przypomina moją chrzesnice tez musi wszystko zobaczyc dotknac a najbardziej to uwielbia kamyki aniołek ![]() ddaaiissyy violisia mi się wydaje ze jest ogromny no ale racja płaski nie bedzie :P no ja mam 173cm troszku nizsza jestem :Pkruczaa gusiagatkodziękuję, oj urośnia urośnia brzucholki i to tak szybko że nie zauważycie kiedy, tak jak mi ![]() Mango08 anula_81 Dziewczonka Lolka1212 dziękuje ![]() Dziewczonka cieszę się że wszytsko dobrze ![]() Kwiatecek Martulka000 brzuszki Boże już prawie 18 a ja jeszcze nic konkretnego nie zjadłam :/ własnie robie sobie ryż z filetem z kurczaka (kawałki) i warzywa na patelni
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O SUPER ze to poruszylyscie! moj tez sie wypina, przeciaga, okreca, ale zeby jakos specjalnie kopal to nie moge powiedziec, a juz myslaam ze tylko u mnie tak dziwnie
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz stale jechać na bezkalorycznym jedzeniu z Maka i sklepów... Zazdraszczam
|
|
#449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki pomogły ![]() Mój gin na pewno mi nie zleci, bo on w ogóle mi ich nie zlecał sama sobie zrobiłam, ja wg wyników przechodziłam tokso, więc chyba bez sensu powtarzac, ale ty Aga jak nie przechodziłas to chyba powinnas zrobic...ale ja się nie znam ![]() Ja umyłam (czytaj wypucowałam) stelaż od wózka, znalazłam na nim tylko dwie delikatne ryski, umyłam każdą śrubeczkę, już miałam koła rozbierac na części, ale odpuściłam Moi rodzice stwierdzili, że ja świrnięta jestem, że tak pucuje, bo pierwszy wyjazd na dwór i będą brudne...ale ja już taka jestem, teraz padam na pysk. Pranie tapicerki jutro...stwierdziłam, że wypiorę ręcznie bo się w pralce pognie ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Martulka000 ale fajne foty
Az mi się buzia sama do Twego brzucha smieje ![]() Ja to trochę tych ubranek nakupuje. Pajacyków i całej reszty. Czasem trzeba bedzie przebierać go 3 razy a nie chce mi sie codziennie pralki włączać. zwłaszcza ze wiecie co, teściowa ma pralkę która pierze 2 godziny! Dla mnie to juest szok, zawsze nastawiałam tak na 40 minut. Żeby tak tez kolorów nie wybielać z ubrań. A ta od teściowej to chyba nawet nie ma takiej opcji :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

02.08.2014

Takich ludzi powinno się ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ty bedziesz miala 3 dzieciatko 
).
Czekamy na Ciebie fasolko

no i glupia odeszlam, bo ona miala fun z uganiania mnie, a ja sie dalam....